|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: [1]
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   Ајде бегај ,не те сакам
1.9.2009 14:23:42   
mother 29
е ова кога ке го слушнам од некоја мајка,ме вади од такт.па добро како можат тоа да го изговорат..па што и да направило детенцето?!или пак кога ке земеш друго дете во раце и кога викаат "сега мајка ти ова дете ке си носи дома ти не ја слушаш"...леле

имам една пријателка после вакво ускуство детето исплашено и се будеше цела недела и викаше мамо ти ке си го земеш тоа др.дете оти јас сум не послушна,а мене кој ке ме земе?па му збореше со недели мама само тебе те сака,никогаш нема да те остави.....само непотребно ги трауматизираат децата кој знае што си мислат во нивните малечки главички?!

< Поракaта ја уредил Ikana RR -- 2.1.2013 23:00:31 >
Непосредна врска до пораките: 1
   RE: ајде бегај ,не те сакам
1.9.2009 14:27:50   
mami
И јас се нервирам кога викаат така.особено откако мојон имаше напад на љубомора зошто сум го држела во раце внукот од деверот. Луѓе па цела нок се будеше и сакаше да спие до нас. И се нервирам кога се спремаме за некаде и свекрва ми го држи и знае колку сака да се шета и му вика- ај бабе нека одат они ние дома ке седиме- колку збунета фаца има тогаш, знае дека е спремен да оди и одеднаш му викаат дека ке седи дома...
му имам кажано еднаш или два пати да бега, дека не го сакам , ама тоа дека ме удри многу силно и ме здоболе и после мм му објаснуваше и такво нажалено целото ме гушкаше и бакнуваше

(Одговор на членот mother 29)
Непосредна врска до пораките: 2
1.9.2009 14:31:14   
natasha
mnogu treba pred se da se vnimava sto se plasira pred decata?i mene cesto pati mi se slucuva vo maalo da mu vikaat na postaroto since a sega majka ti ke te kara...ke te zeme ciganot zoso ne ja slusas,aj nie ke ti go zememe bratceto....i takvi nekoi sl prikazni...koi navistina negativno deluvaat vrz moeto postaro since?ama ne mozes sekogas na okolinata da im ja zatvoris ustata...

(Одговор на членот mother 29)
Непосредна врска до пораките: 3
1.9.2009 14:32:13   
mother 29
a koga namerno zimaat vo race dr.deca i gledaaat dali ke reagira nivnoto (demek ako place,gi saka i ubavo i doaga na dusata) e ova ne mozam da go razberam.....ke si go nerviram sopstvenoto dete da si dokazuvam sama na sebe kolku sum mu potrebna:((((((((

(Одговор на членот mami)
Непосредна врска до пораките: 4
1.9.2009 14:34:40   
happy mommy
Не е убаво , точно меѓутоа на секоја мајка од којзнае која причини и се десило да го каже тоа без размислување, не сакам да се правам светица ми се десило и мене , кажа нешто безобразно и ми излета , стварно одвратно звучи и не треба во ниеден случај да се каже на наште најмили ама луѓе сме и грешиме.
Јас го практикувам тоа дека сум му лута и дека не правам муабет со него додека не ми се извини, ќе дојде ќе се извини , ќе го пружи прстето за смир смир , па следи муабет како не треба така и сл.

(Одговор на членот mami)
Непосредна врска до пораките: 5
1.9.2009 22:03:00   
Боцко
треба многу да се внимава и да се воздржува, а тоа е тешко во денешни услови на забрзан живот. но, возрасни сме и треба да се контролираме.

но, како реагирате кога вашето дете ќе ви рече „не те сакам“?

Sometimes it is the people who no one imagines anything of, who do the things that no one can imagine.

(Одговор на членот happy mommy)
Непосредна врска до пораките: 6
1.9.2009 22:12:20   
Bile
za ova nemam komentar
taa majka sto go izgovara ova ima li pamet sto zbori
misli li taa na toa dete i na negoviot psihiski razvoj
verojatno ne
ama nekogas ke se uocat posledicite od losot odnesuvanje na roditelite kon decata ama kasno ke im bide na roditelite

(Одговор на членот Боцко)
Непосредна врска до пораките: 7
1.9.2009 22:19:10   
delfinka
mislam deka nepostoi majkicka sto ne si go saka deteto
site zborovi se kazuvaat samo vo moment na ölutina mozebi?!

sekoj e blagosloven ako veruva vo boga

(Одговор на членот Bile)
Непосредна врска до пораките: 8
1.9.2009 22:22:20   
Bile
tocno deka ne e vo prasanje sakanjeto tuku odnosot e mnogu pobiten
sto ako go saka ako neznae da pokaze i da se odnesuva kako treba
zatoa se razlikuvaat decata vo odnesuvanjeto bas zaradi domasnoto vospituvanje odnosno odnesuvanjeto na roditelite prema deteto e biten faktor vo vospituvanjeto i razvojniot proces kaj deteto.

(Одговор на членот delfinka)
Непосредна врска до пораките: 9
2.9.2009 0:07:04   
happy mommy
Delfinka bas taka nema roditel sto ne si go saka svoeto dete i vo ovoj turbo zivot so stresovi i nervozi ponekogas se slucuva da pogresime. Sum bila svedok i na podrasticni slucki od "ne te sakam" ama daleku od toa deka mi dolikuva da kritikuvam nekogo ili da im gi stavam roditelskite sposobnosti na tapet. 

(Одговор на членот Bile)
Непосредна врска до пораките: 10
2.9.2009 0:15:46   
Еца
ИЗВОРНА ПОРАКА: natasha

.ke te zeme ciganot zoso ne ja slusas ..

Вон темата е ама пред некој ден Мартина ни вика на мене и маж ми, види ја куклата како циганче еuser posted image кога сме и се пуштиле и јас и мм, кој ти го кажа тоа, знаеш ли ти што е тоа, и ред други прашања...ако нешто мразам тоа е делење на овакви онакви секакви...и објаснивме убаво дека тоа е детенце и никогаш повеќе да не ја слишнеме така да зборува.Толку беше збунета што цела вечер ме прашуваше, па каде е тоа дете, па каде живее....Значи лошо е детето да се учи уште од мало на презир кон други деца, луге, како и да е...

Инаку на Мартина сум и викала така, но сите што ме знаат, како и Мартина го сфака тоа на шега, бидејќи секогаш сум насмеана.Штом ќе и речам така се врти и ми вика, абе мамо ме сакаш, знам дека ме сакаш, и се гушкаме.Инаку многу зависи во која ситуација се кажува тоа.Ако детето прави некои глупости и со оваа изјава се уценува е тогаш е многу лошо.

Животот е убав за оние кои знаат да го живеат.

(Одговор на членот natasha)
Непосредна врска до пораките: 11
5.9.2009 7:56:22   
niki
Ovaa recenica sum primetila mnogu ja upotrebuva svekrva mi, uste propratena so ti si losa i neposlusna, zatoa sto odbiva da jade ili da oblece nesto ili ne saka da gi deli svoite igracki ili e malku agresivna vo igrite.
Rezultat, vcera od vedro nebo mi doaga kerka mi i mi vika Mamo jas sum losa i neposlusna. Ne mi se dopadna voopsto, dete od 2 godini sto nikomu nisto ne zgresilo za sebe da upotrebuva tolku teski zborovi.
Mu kazuvam na mm i kako i sekogas se sto pravi majka mu toj odobruva ili opravduva, a toa sto negovoto dete vika za sebe deka e loso nemu mu se vide mnogu simpaticno i krenav race od niv. Na kerka mi i rekov deka ne e losa deka e dobro dete i deka mama ja saka najmnogu na svet i deka takvi zborovi netreba da upotrebuva za nikogo. Inaku na repertoar  go ima i budala sega vo posledno vreme. Sveki moja ama ic ne pazi sto zbori pred detevo, ja sizam ama koj me vrti mene.
Inaku bez ogled na toa kolku sum nervozna nikogas ne sum i rekla begaj ne te sakam, mi se slucuva da ja trgnam od mene i da i recam da sedi mirna na krevet ako mnogu me iznervira i togas ona ke izbega vo druga soba i ke zirka da vidi koga ke se smiram i ke ja viknam da se guskame i togas sledi referat za nejzinoto odnesuvanje i objasnuvanje zosto sum se naljutila. Nitu pak imam tendencii da si lecam kompleksi so toa sto ke zemam drugo dete vo race samo za da ja napravam ljubomorna, moze da guskam drugo dete i cim ona ke se pocuvstvuva zagrozeno da ja zemam i nea vo race pa site zaedno da se guskame.

(Одговор на членот Еца)
Непосредна врска до пораките: 12
29.1.2010 21:14:52   
mami
Ovaa recenica sum primetila mnogu ja upotrebuva svekrva mi, uste propratena so ti si losa i neposlusna, zatoa sto odbiva da jade ili da oblece nesto ili ne saka da gi deli svoite igracki ili e malku agresivna vo igrite.

Истото и тоа не за нешто друго, туку затоа што не сака да оди кај неа или сака да се качи на катот кај играчките. Молчев и трпев, се до еден ден, кога од цел ден го виде само 2 часа се на се, и Лука се однесуваше најдобро на свет и доаѓа мм од работа и она му вика- овој лука ич не е мирен, многу е лош, не го сакам веќе, лута сум му..леле ми зовре. И во тие 2 часа што го виде дента се така му збореше. Кога му се пуштив после на мм. Му раскажав убаво се како беше дента и дека не е фер така да му вика на детето кое иако не зборува разбира се. Изгледа ја искарал зошто од тогаш ептен ретко и се случува да му каже нешто такво.
Сестра ми му вика- Бегај не те сакам а овој оди и ја гушка да му се смири- знае дека го зафркаваuser posted image

(Одговор на членот niki)
Непосредна врска до пораките: 13
29.1.2010 21:38:25   
BILJANA_G
Jas ovaa recenica ne sum ja upotrebila a imam slusnato mnogu majki sto mu vikaat taka na decata.Mislam deka so toa moze mnogu negativno da vlijae vrz psihata na deteto moze da mu vlijae vrz natamosniot razvoj.Toa se majki sto ne znaat kako da im se obratat na decata koga nesto ne slusaat ili zaradi nesto drugo,namesto da iznajdat soodvetni zborovi za da razbere deteto.  user posted image   Zal mi e za takvite deca sto imaat takvi majki.Zamislete kako na deteto moze da mu se vsadi toa vo glavceto"MAMA NE ME SAKA".....

(Одговор на членот mami)
Непосредна врска до пораките: 14
29.1.2010 21:47:48   
melody
Strasen zbor do sega ne sum i rekla takvo nesto na kerka mi pa i vo idnina ke bide isto.A za takvite majki sto go zborat toa i go mislat e nemam zborovi mada koga ke podrazmislam podobro sigurna sum deka sekoja od niv posle se kae za izgovoreniot zbor,a i da se dojde da se kaze toa e sigurno od pregoleema tezina.Sepak ne se site jaki dovolno i da pominat niz pritisoci i da ne izgovorat nekoi takvi zborovi.Tuka se iznagledav se i sesto vo hotelov pa se zezame so drugarkive deka najverojatno na takvite majki seksualniot zivot ne im e dobar i zatoa lutinata namesto na mazot ja isturaat na deteto.

(Одговор на членот BILJANA_G)
Непосредна врска до пораките: 15
8.2.2012 15:15:04   
vezilka RR
Ама воопшто не ми се допаѓа таа реченица, никогаш не сум ја кажала ниту на моето дете ниту на ниедно друго дете. Не ја одобрувам ниту како знак дека сте му лути на детето, ако сум луте, ќе му кажам дека сум лута а не дека не го сакам. Сметам дека тоа му дава погрешна перцепција на детето за љубовта и погрешен код во емоционалното созревање.

(Одговор на членот melody)
Непосредна врска до пораките: 16
8.2.2012 15:20:23   
JovanaJ
Nikogas ne sum rekla i nema da recam nesto vakvo. Ednas sin mi koga ne mu dozvoliv nesto se naluti i mi rece "ne te sakam veke!". Jas na toa smireno mu odgovoriv "Ako, mama tebe pak te saka". Mu padna cudno ama prestana da place, duri i se smiri brzo pa se objasnivme potoa zosto toa sto go baral ne bilo vo red...I nikogas poveke ne je povtori taa recenica. user posted image

(Одговор на членот vezilka RR)
Непосредна врска до пораките: 17
   RE: Ајде бегај ,не те сакам
8.2.2012 15:49:50   
miana
na decata nikogas ne sum im rekla a ne bi im ni rekla vo idnina,no na mm sum mu rekla koga sum mu luta ama ne mnogu luta i koga mi se upikuva user posted image  I me prasuva me sakas? Mu velam - ne ,ama znae deka e na sala i se smeeuser posted image

< Поракaта ја уредил Ikana RR -- 2.1.2013 23:00:55 >

(Одговор на членот JovanaJ)
Непосредна врска до пораките: 18
Страница:   [1]
Страница: [1]
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.