Mamickaa
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Tanjat7880 ИЗВОРНА ПОРАКА: Mamickaa Lelele koja katastrofa ja napravija so ovie uniformi,gluposti zivi!!!Aj materijalot da ne zborime,ama uste od prv den ni dadoa uplatnici za da si naracame maici po kratki rakavi,koi sto pobrzo da gi uplatime za pobrzo da gi dobieme!!A od maicite nema ni m.Decata ni se varea na toploto od prviot ucilisen den,neli zsto nemase da gi primat na cas!!!Prasuvame za maicite na kratki koga,ni vikaat za brzo,aham a eden roditel onaka ironicno odgovori,vazno parite se uplateni,a maicite na kratki izglea zimoska ke gi dobieme,sega ke gi varime vo zeskoto so dolgi,se obratno znaci!!So eden zbor katastrofa!!! Majka,da te prasham moram,na ova toplo,eve ovoj den dali go prati deteto vo kompletna dobiena uniforma(pantaloni,maica so dolg rakav I elek)?Jas denes (vtora smena)go prativ so druga maicka,letna a utre vikaat ke bide potoplo I so kratki pantaloni ke go pratam.Gledam I se cudam,denes vo 13 casot na ova sonce deca obleceni komplet so se eleci I bash se cudam,ma ja nema taa sila koja ke me natera da si go varam deteto! Dobro denes moeto dete bese prva smena i zatoa bese komplet,zasto odsabajle e ladnicko,ama morase suknja nadole,kako sto spomna nekoj pogore i moeto nesaka hulahopki da nosi ni pod razno i bese samo po suknjiceto nadole,nozete goli.A vcera sto se sluci,moeto bidejki bese ladno oblece nadole trenerki i zamislete edna nastavnicka ne ja pustila,so uste edno drugo devojce sto noselo trenerki,i si dojde doma da se preslece,tolku bev revoltirana,sto mi idese odma da odam prvo kaj nea,pa posle kaj direktorot!!!Ama aj se vozdrzav!! Inaku majka prviot ucilisen den bea po dolgi rakavi i suknja,bez elek,tie i taka se varea so dolgite bluzi,pa uste elek im falese.Im rekoa zavratete rakavite i nema problem,eejjj koja glupost bre.I uste ne mi e jasno kako mislat zimoska da odat devojcinjata???Ili pak moja pretpostavka,ke si poracame pak pantaloni(jakite i debelite vo navodnici) samo pari da se slevaat na nivna smetka,ama aj barem da bea kvalitetni,iako uniformite se "besplatni" !!
|