Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Јас точно се сеќавам на денот кога се зачленив и на која тема пишав. Разлистав малку и го најдов. Еве го мојот прв пост на темата Сакаме II црти на ден 17.06.2010 г. кога утеха од разочарувањето побарав на страниците на РР.
Zdravo! Jas sum nova vo ova, po prv pat se obiduvam da zabremenam i se nadevam na pomos od site vas tuka okolu raboti koi seuste ne mi se jasni:) Imam redoven ciklus,obicno dobivam na 26-28 dena. Do denes mi docnese tocno edna nedela i navistina se ponadevav deka e uspesno, no mnogu se razocarav koga vidov deka sum dobila. Se prasuvam dali mozebi sepak imase nesto?!?Nikogas mi nema docneto:( I uste edno prasanje,koga e pravo vreme za test,posle kolku vreme od docnenje na menstruacija?
И мене ме натера сега да пробуричкам по постовите - и си го најдов во Трудници во прво тромесечие, од 2.2.2011 , кога си побарав совет за прв пат од драгите ми РРајки
ИЗВОРНА ПОРАКА: sandriana
Zdravo, Bi sakala da spodelam edno problemce so vas, dragi , i da ve prasam dali ste imale slicno iskustvo,pa da me posovetuvate: vo 9ta nedela sum, prva bremenost, i od momentot koga mi potvrdija deka sum bremena-vo 6ta nedela, mi zabelezaa i mal subhorijalen hematom pod plodceto, za shto dobiv terapiaj Utrogestan 3 x 200mg i miruvanje.Do vcera nemase nikakov problem, koga mi se pojavi temen iscedok i bev na dezuren lekar (od panika), i mi kazaa deka e se vo red so plodot, a iscedokot (krvarenjeto) moze da e od toa shto se namaluva i se chisti hematomot (bidejki bese namalen od minatiot pregled), i da si ja prodolzam terapijata so Utrogestan. Toa e shto kaza d-rot. Sepak, bi sakala da slusnam i Vase licno iskustvo, dokolku ste imale, sepak poinaku e koga ke se dobie sovet od patalec Vi blagodaram odnapred, dragi
еве маци...битно сега Тинка наша е лепотица
< Поракaта ја уредил Andriance RR -- 15.1.2013 10:46:53 >
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
И мене ме натера сега да пробуричкам по постовите - и си го најдов во Трудници во прво тромесечие, од 2.2.2011 , кога си побарав совет за прв пат од драгите ми РРајки
ИЗВОРНА ПОРАКА: sandriana
Zdravo, Bi sakala da spodelam edno problemce so vas, dragi , i da ve prasam dali ste imale slicno iskustvo,pa da me posovetuvate: vo 9ta nedela sum, prva bremenost, i od momentot koga mi potvrdija deka sum bremena-vo 6ta nedela, mi zabelezaa i mal subhorijalen hematom pod plodceto, za shto dobiv terapiaj Utrogestan 3 x 200mg i miruvanje.Do vcera nemase nikakov problem, koga mi se pojavi temen iscedok i bev na dezuren lekar (od panika), i mi kazaa deka e se vo red so plodot, a iscedokot (krvarenjeto) moze da e od toa shto se namaluva i se chisti hematomot (bidejki bese namalen od minatiot pregled), i da si ja prodolzam terapijata so Utrogestan. Toa e shto kaza d-rot. Sepak, bi sakala da slusnam i Vase licno iskustvo, dokolku ste imale, sepak poinaku e koga ke se dobie sovet od patalec Vi blagodaram odnapred, dragi
еве маци...битно сега Тинка наша е лепотица
Фалааааа, мене ме мрзеше да цитирам Фала Богу, лепотица и зверка дужовадничка . Нека ни се живи и здрави само, мож ќе се опраат. Да не се такви, ќе не немаше и нас на РРајава
Eve clen sum od 28.03.2011 a ova e mojot prv post - barem taka se sekavam
Znaci definitivno DR.STamboliev e THE BEST...Nema zborovi..... Me vodi veke 10 godini...Prvata bremenost pominavme super,vtorava sega ke vidime..>Ja renoviraa ordinacijata i mislam deka konecno pocnaa da go pocituvaat zakazaniot termin i toa mnogu znaci,inaku se stvara revolt kaj pacientkite...Doktorot e profesionalec nema sto..Ne za dzabe kaj nego odam luge od razni gradovi..Probajte nema da se razocarate!!! Pozdrav do mojot pocituvan dr.Gorgi Stamboliev..Od Ivana
Барав, барав и не можев да најдам... Сигурно беше некаде во Забременувањето, поточно Кломифен Тогаш се обидував да забременам. Па од Забременувањето поминав во Бременоста, па Бебе, па Дете, па се по ред, нели?
Ова е еден од моите први постови, ама се ми се чини дека пред него имав уште едно прашање во некоја друга тема... нема шанси да се сетам сеа... Zdravo na site! Jas sum nova na forumov i oficijalno utre sveceno vleguvam vo 10ta nedela . Osven pojacano belo pranje, pomalku osetlivi gradi i retko gadenje nemam nekoi znacitelni promeni. Za 2 nedeli sme na vazen pregled (onoj koj se pravi vo 12ta nedela) a potoa ke se vidime vo vtoro tromesecje. Pozdrav na site i so lesno!
Bas ste ubavi site so meshinjata, jas sum nova na stranava kazete kako da stavam slika da se pokazam i jas :)
ИЗВОРНА ПОРАКА: AnnaMolly RR
Fala za pomosta, Jule :) Eve ova sum jas vo 26 nedela, a sega sum 32. Ne sum mnogu pogolema od sega, meshlakot mi tera samo napred, od pozadi ne se ni gleda deka sum trudna
Еве ги мојот прв и втор пост. Баш се потсетив на бременоста и времето кога ја најдов Рингераја!
А како успевате да го цитирате пост од друга тема и да го ставите во ова? Најдов барем еден од првите, во темата кломифен, хаха, ама не знам како да го префрлам?
Не е ни битно, еве ќе го копирам само. Се обраќав на Наташа981, таа сега исто има дете
Natasa i na mene doktorot mi prepisa klomifenot i treba da pocnam da go pijam od sledniot mesec (koga ke dobijam). Jas imam napraveno tie testovi na klamidija i tie drugite mikro brisevi( ne znam kako se vikat), papa test i hpv test.Naravno vaginalen eho. I da, obavezno mazot ke treba da naprave spermogram. Pa ke vidime. Gospod neka ne izraduva site so Pozdravce!!!
Zdravo na site segasni i idni mamicki Jas sum vo 15ta nedela od bremenosta, screeningot vo 13 nedela pokaza deka nema nikakvi anomalii i abnormalnosti vo ovaa faza, a na slikava mozete da vidite kako bebuskava si zbori na mobiljka
Мислам дека ова е мојот прв пост . Ама не се зачленив на РР за ова да го пишам, се зачленив два дена предходно барајќи нешто во проблеми со забременувањето.
ИЗВОРНА ПОРАКА: vezilka RR
„Мое тело, моја одлука! Држи ги законите надвор од моето тело!“
Ова е моето мислење на оваа тема. Таа одлука треба да ја донесе сама жената без никакви притисоци..особено не под притисок на државата и законите..