Сонценце
|
Нова сум на форумов и, искрено, се зачленив само за да го споделам моето позитивно искуство со информодијагностиката, со надеж дека информациите ќе му помогнат и на некој друг. Накратко, приказната е оваа - се обидував да забременам од 2009 година, направив една инсеминација и три инвитра, а исходот беа два спонтани абортуси, и покрај тоа што имав многу и (како што кажуваа докторите) квалитетни ембриони. Проблемот кај мене беше висок пролактин, а кај сопругот слаба подвижност на сперматозоидите. Голготата ми заврши откако по препорака на пријатели со позитивно искуство отидов кај информодијагностичарот на Водњанска (колку што видов на форумов не спомнувате имиња и телефони, па ќе се придржувам до тоа), лани во втората половина на април. И јас и сопругот го направивме прегледот, скенирање со посебен софтвер и кај двајцата се покажа идентичен проблем - нелекувани урогенитални инфекции и нагласен недостиг на цинк. Некои од тие инфекции никогаш и не се покажале на брис, а сепак почувствував подобрување по третманот. За цинкот докторот ни објасни дека му е неопходен прво на срцето, а потоа на сите други органи, вклучувајќи ги и репродуктивните, па ако нема доволно за срцето, ќе нема ни за јајниците, ни за тестисите... Двајцата со сопругот испивме по една доза од терапијата што ни ја подготви, а по контролата имаше целосно подобрување кај сопругот и делумно кај мене. По пауза од пет дена, јас испив уште една доза. На следната контрола докторот рече дека сега се е во ред и оти нема причина да не останам бремена. Втората доза не ми ја наплати, бидејќи била продолжение на истата терапија, а не нова. Значи, целиот третман ми траеше помалку од еден месец, заедно со паузите. Веќе не добив - во јуни веќе бев бремена, а тоа е помалку од два месеци од првата посета на оваа информодијагностичка ординација. Пред десетина дена се роди моето сонценце, добив ќерка Знам за уште неколку пара што успешно добиле бебе по информодијагностички третман. Освен тоа, кај мене терапијата имаше и дополнителен ефект - ми се изгуби алергијата на полен уште додека јапиев терапијата. Чекам пролет да видам како ќе биде годинава. Точно е дека терапијата не е евтина, но е поевтина од инвитро и е природна. Од инвитрата и хормоните едвај си дојдов на себе по повеќе од година и пол од последното, а старата тежина не си ја вратив. Го препорачувам од срце. Поздрав
|