Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Историјата за венчалниот фустан како посебна свадбена облека датира од времето на Римјаните. Римската невеста на денот на венчавката носела долга бела туника со тенки пруги на неа.Препознатлив детал во жива црвена боја бил таканаречениот фламеум односно вид на превез со кој невестата ја покривала главата. Белата туника го симболизира почитувањето и чистотата, невиноста, додека црвениот превез и оневозможувал на невестата да го види својот избраник пред за тоа да дојде време. Тоа бил мигот на влегувањето во заедничката брачна ложа. Но, народните преданија даваат уште едно објаснување за носење на превезот, односно дека тој се користел со цел невестата, еднаш штом го напушти домот тргнувајќи во новото живеалиште, да не може веќе никогаш да го пронајде патот до родителската куќа.
Од тогаш до денеска модата извршила огромно влијание венчаницата да стане култен фустан за секој жена, како специјален дел од гардеробата кој треба на жената да и овозможи чувство на посебна несекојдневна убавина на денот на венчавката.
Мојата венчаница беше многу едноставна, со чипка во горниот дел и околу вратот со гол грб, надолу беше слобоно пуштена, навистина едноставна, но убава.Шампањ боја.
мојата поедноставна неможеше да биде напред и позади еднаков длабок V израз, надолу паѓаше слободно, со тоа што од едната страна беше додадено парче материјал па можеше дополнително да се шири, беше шампањ боја и здравје ако сакам некогаш можам парчето да го сменам со некое во друга боја и добивам прекрасен свечен фустан
Убава тема.. Јас бидејќи правев две савдби , имам две венчаници - односно свечени фустани.. Првиот го купив во Ламас, а вториот бидејќи веќе бев трудна го купив од битик за трудници.. И двата ги купив по околу 3.000 денари и многу сум горда на себе што бев многу убава за многу малку пари...
Ух, тоа беше пред тринаесет години Имав многу убава венчаница, горе корсет, а надолу раскошна, со корпа, бели ракавици и превез. Тогаш баш и не се носеа такви венчаници, па свекрвами искоментира дека сите невести носеле фустани со узврат јаки, јас сум била многу разголена,
фала..сама си ја креирав...а кројачот ке полудеше со мене..само вика- ај да ти напраам корсет- не сакам, ај да ставиме тука светки- не сакам..и таков ми вика на крај- па добро ич не си интересна, ништо не сакаш...а јас сакав нај едноставно што може...а и многу ефтино поминав, сосе материјалот и шиењето ме фати нешто помалку од 6000 ден...а бев кај типот 3 пати, носење материјали и зимање мерки, проба, земање венчаница...работи одлично
Искривените заби кај децата и кај возрасните се честа појава која може...
Анкета
Дали ви се менструации болни? пеперутка16
Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.