kikicka
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: April интересна тема зависи од промената, некои ги прифаќам полесно, некои потешко, во секој случај, ако гледам дека тоа е тоа, дека нема друг избор, ја прифаќам и се обидувам да најдам нешто убаво во таа промена и да се прилагодам на неа што е можно побрзо...мислам дека флексибилноста е многу важна особина која секој треба да ја поседува...а сега тука се надоврзува и едно друго прашање: дали сакате промени и дали некогаш ве плашат? ИЗВОРНА ПОРАКА: BEBICA Ubava tema.Poradi toa sto jas go promeniv mestoto na ziveenje, daleku od mama i tato, site mislea deka mnooogu tesko ke se adaptiram, no pogresja. Adaptacijata traese kratko znaci dodeka go nauciv gradot bar onie glavnite soobrakajnici, znaci eden mesec.I ednostavno site dobro me prifatija okolinata, lugeto, duri i brzo pocnav da rabotam posle nekolku meseci, se bese super duri i neosetiv nekoja razlika.Sega nepravam razlika dali e Skpje ili Blegrad seedno mi e, i dvata gra gi obozavam, iako imaat golemi razliki. Mislam, deka eden del od adaptacijata zavisi od samite nas a druga od okolinata edna bez druga nemozat. Iako sega mislam deka jas sum osoba koja bukvalno kaj ke i da se naogam ke pustam koreni lesno se prilagoduvam i isto taka se iznenadiv sama sebesi, so toa sto ili sum bila ili sum stanala mnooogu snaodliva a toa mi go olesni adaptiranjeto vo Belgrad. ИЗВОРНА ПОРАКА: Палешка РР Тешко се адаптирам, само ако морам ИЗВОРНА ПОРАКА: ananikol Kaj nas vo kratok perod ke se slucat mnogu promeni.Jas ke ostanam posle porodilnoto bez rabota i treba da go smenime ne samo stanot tuku i gradot vo koj ziveeme. Najtesko mi e za rabotata,neznam dali ke najdam isto taka lesna i dobro platena rabota. Za ostanatoto ne mi e problem ke se adaptiram NO so eden uslov.Stanot ili kukata sto ke gi zememe mora da se vo centarot na gradot inaku nisto od adaptacija . Seriozno,ne bi mozela nikogas da ziveam na periferija. ИЗВОРНА ПОРАКА: profesorica ако морам да променам нешто ми треба некое време за да се адаптирам на промените а доколку неминовно се случат промени некако не ги осеќам, се справувам во моментот со ситуацијата сакам да кажам дека кога знам за промените потешко се адаптирам отколку кога незнам -тогаш некако фатена во тесно полесно се адаптирам. ИЗВОРНА ПОРАКА: melody Jas pak od tolku mnogu promeni vo mojot zivot veke i ne gi ni zabelezuvam koga ke dojdat Dodeka bev pomlada mi bese mnogu tesko da se adaptiram na niv i si vikav e kaj sega i ova,no kako stareev i kako promenite se pocesto i pocesto se slucuvaa taka i adaptiranjeto kon niv mi stana kako eden vid dobro utro Ponekogas duri i koga nekoja situacija podolgo vreme ne se menuva od navika si ja baram promenata, a ziveam vo nadez deka eden den navistina ne ke treba da promenam nisto... ИЗВОРНА ПОРАКА: vezilka RR Јас богами тешко ги прифаќам промените. И не ги сакам баш многу,многу. После некоја драстична промена ми треба доста време за да се адаптирам и да си фатам терк. Во тој период на адаптација се некако не ми е пријатно, се чувсвувам како на трнње да газам, не се чувствувам своја на своето. И околностите мноогу влијаат колку брзо ќе се адаптирам на промената. ИЗВОРНА ПОРАКА: JovanaJ ИЗВОРНА ПОРАКА: profesorica ако морам да променам нешто ми треба некое време за да се адаптирам на промените а доколку неминовно се случат промени некако не ги осеќам, се справувам во моментот со ситуацијата сакам да кажам дека кога знам за промените потешко се адаптирам отколку кога незнам -тогаш некако фатена во тесно полесно се адаптирам. Eve bez da pisuvam bas vaka e kaj mene ИЗВОРНА ПОРАКА: kikicka RR Мнг сум флексибилна и секаде се прилагодувам правам доста промени и првите два дена ми се онака шубе а веќе третиот немам гајле .