niki
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: miana ИЗВОРНА ПОРАКА: vezilka RR Порано како тинејџерка идевме во камп и супер ни беше, дружба до умирачка што се вика . Е тоа беше тогаш. Арно ама годинава мажле се запна да одиме во камп во Грција. Јас ептен се противев, некако со мало дете не ми идеше. Месец и пола ме убедуваше и на крај попуштив. Дали згрешив, ќе пишувам. Единствено што ме плаши се купатилата. Тоа групно миење садови и слично, планирам да го сведам на минимум, пошто планирам да земам пластични чаши и тањири за една употреба. Купив каниистер за туширање, барем за дете. Ајде, тие што биле во камп, посебно со дете, и тие што планираат да одат, давајте идеи за нешто што мора да се земе, а не би го носеле доколку сте во апартман. Мора да понесеш постелнина,садови,шпорет - се исто како да си дома. Свеки си има посебни прибори што и стојат во приколка со пластични рачки и пред поаѓање се си мие и кога ке се врати пак се премива. Си носиме тостерче,фен,течен детергент ( машините само на таков им функционираат ) сушалка за алишта,штипки,скара,маса,столчиња ( пластични ) чадори за сонце,сјај,сунгери,виледи,фрижидер и сл. Ммм да го видам списокот на свеки па да ви пишам? miana zaboravi da napises deka treba da se ponese i kamion sala na strana, ona sto najmnogu me odbiva e nosenjeto na tolku mnogu stvari, ko da se selis jas pod odmor podrazbiram 1 kuferce so najneophodni raboti edinstveno privlecno bi mi bilo da imame sopstvena kamp prikolka kako svekrvata na miana, pa se vo nea na svoe mesto i zaedno so nea trgas na pat i pritoa da posetis nekolku mesta, znaci mobilen odmor dva tri dena vo eden kamp, pa vo drug i taka, toa bi mi bilo avantura, sekako perenje, mienje i gotvenje bi svela na najminimalen minimum