Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Кога смее кумот да прави свадба? 14.11.2009 16:59:19
mami
Е ова е дефинитивно најголемата глупост што ја имам слушнато. Демек, ако си некаде кум или старосват не треба да правиш свадба цела година по таа каде што си бил сведок. Случајно едни баби на улица збореа и демек им се скршиле плановите на децата, дека ги викнале да бидат кумови па сега се требало да преместуваат. Сте чуле нешто вакво до сега?
RE: Кога смее кумот да прави свадба? 14.11.2009 17:37:24
Enika
iam i jas slushnao moja bratucedka beshe kuma so decko i(t. e veke bea vereni koga bea kumovi) i cekaa cela godina za da praat svadba:)i mene mi e smeshno koj gi izmisluva site tie rab...adeti prosti da ne recam:D
RE: Кога смее кумот да прави свадба? 15.11.2009 10:53:45
Cacko
Da, i nas ne trueja so ovie gluposti zosto prifativme kumstvo kaj drugar sto pravese svadba vo oktomvri,a nie pravevme vo noemvri.Gluposti teski mi se mene toa
RE: Кога смее кумот да прави свадба? 16.11.2009 7:32:26
profesorica
нема врска ова.мојот кум е неженет и никој ништо не кажа пред свадбата дека мора да биде женет.
инаку да ви кажам една случка на мој другар.биле двајца негови другари на свадба и таму едниот од нив ја побарал девојката за жена.тогаш едниов другар го замолил другиот да му биде кум на свадбата ама демек кумот морал да биде женет.па така и другиот другар ја побарал својата девојка за жена.двајцата другари се вратиле верени дома.
RE: Кога смее кумот да прави свадба? 16.11.2009 8:37:06
mami
ајдеееее, глупости живи..па и мм беше неженет кум на свадба кај негов другар и никој не му рекол дека треба да се жени...а уште помалку дека не треба да се жени цела година по свадбата на која бил кум што се не ке си измисли народот
RE: Кога смее кумот да прави свадба? 16.11.2009 8:47:37
Iva
Нас никој не ни кажа дека кумот треба да биде женет, само знам дека треба да биде крстен за да ве венча во црква. Нашиот кум не беше женет и сеуште не е женет, па и Михајло го крсти и еве сега и Тео во Јануари.
RE: Кога смее кумот да прави свадба? 19.11.2009 8:49:19
delfinka
jas kooga bev kuma kaj drugari bev nemazena,a sega na mojata svadba kumot ne samo sto bese nezeznet,tuku nemase ni devojka i koj e problemot? uauuuuuuu,od postarive uste sto nema da se cue crkvata bara samo svedocite da se krsteni a ne i zeneti ili mazeni tcccccccccc
RE: Кога смее кумот да прави свадба? 15.6.2010 19:03:32
Annet
и јас не верувам во тие работи за кум незнам дали требало или не да се жени(до сега не сум слушнала) ама знам за деверот дека не требало да се жени една година потоа.ама како и да е порано народот си измислувал секакви причини за да се одолговлекуваат свадбите оти имале многу работа по нивите и имале многу деца,па измислиле и престапна година(за да одморат малку од свадби)
RE: Кога смее кумот да прави свадба? 16.6.2010 10:05:25
Мачиња
еее ама ме "израдува"ова. Кумот не ми е женет а со девојката се доста долго време. Нон-стоп со мм му трубиме да рипнат и они во тавче! Се надевам дека не го знае ова и дека не верува во вакви работи :)
п.с. имате некоја идеа како да го убедиме да купи прстен на кумата???
RE: Кога смее кумот да прави свадба? 16.6.2010 17:06:51
Snowhite RR
И јас знам за деверот, а за кумот мислам нема врска тоа, дали е женет или не, или да не се жени. Ние пред да се земиме, мм беше девер кај негов колега,ни велеа и на нас дека сега цела година треба да чекаме, тие правеа свадба во октомври, а ние во ноември истата година, прашавме в црква ни рекоа нема тоа врска, кој кога сака да се жени, попот ни рече среќно и нив и на вас и така...и плус беше и престапна година
RE: Кога смее кумот да прави свадба? 2.12.2014 0:20:59
scared RR
Нам кумот ни е веќе женет така да немаме гајле за тоа. Инаку имам чуено дека после една година од свадбата смее и он да прави ( ова важи за венчавка во црква) за во матично кога сака може.
Искривените заби кај децата и кај возрасните се честа појава која може...
Анкета
Дали ви се менструации болни? пеперутка16
Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.