Bethany
|
Јавен тоалет е сепак јавен тоалет, не може да се спореди никогаш ко дома, бидејќи го користат многу повеќе луѓе отколку дома, само едно семејство. Така да колку и да е чист, тоа сепак ќе е јавен тоалет. Ама и како таков може да биде чист. Еве тука во Мк. во Џамбо (Веро) е навистина чисто, ама јас па никогаш нема да седнам на вц шоља, тоа ми беше зборот. Еве пак ќе наведам пример кај нас во средно школо. Директорот на школо беше многу принципијелен (првин ми беше разредни, професор по физика), и како професор беше чист, дисциплиниран, имаше авторитет! После како директор, уште повеќе се посвети, абе секој си знаеше што треба да прави, без разлика државно школо е, ама тоа е. Навистина беше ред и дисциплина. Можеби на нас , учениците, не ни се допаѓаше тоа многу многу, бидејќи тој спроведе ред до таа мера да штом звонеше за почеток на наставата, се заклучуваше главната ограда, со решетки, хаха, ама сега кога погледнам, такво нешто беше многу добро за сите нас кои учевме таму. И тоа вц-њата чисти, редовно се одржуваа, штом беше часот во тек, хигиеничарките чистеа ходниците, тоалети, се! Затоа кажав се зависи од тој кој е на челото, треба тој некој да биде заинтересован и да си ја врши работата како треба, темелно. Ама па другите средни школи во истиот круг, една ја викавме каубојска, оти сите беа распашани А без казни и откази изгледа ништо не бива кај нас.
< Поракaта ја уредил Bethany RR -- 20.9.2013 14:00:11 >