Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Мислам дека нема ваква тема... Ајде овде да ги пишуваме најновите иновации, изуми, пронајдоци за кои сте слушнале или прочитале и за кои вреди и останатите да прочитаат... Или кажете кој пронајдок за вас е од особено значење и не можете да си го замислите секојдневниот живот...
spored mene nesto sto navistina e vredno i mnogu potrebno(ne e bas najnov izum)toa e mobilniot vo sekoe vreme dase ima pokraj sebe pomos jas vikam i uste nesto sto nemozam da seíznacudam asto mnoooooogu pomaga e navigacioniot sistem pa kako znae kaj vozam,kolku km idam za kolku saati ke stignam,kaj ima guzva...breeeee,cudo sto se ne praat satelitite denes
Јавноста го прогласи рендгенот за најдобар изум, пред капсулата на Аполо 11 и ракетата Stephenson. Од вкупно 50 000 гласови, еден во пет луѓе мислат дека рендген машината оставила најголем печат врз минатото, сегашноста и иднината.
Со гласањето се избрани најважните десет изуми од областа на науката, инженерингот, технологијата и медицината. По рендгенските зраци на листата следат откритието на пеницилинот и двојната спирала на ДНК.
Податоците за сите изуми може да се најдат во музејот за наука во Лондон.
Кураторот на музејот, Кети Мегс, мисли дека рендгенската машина која што е избрана за најзначаен изум на светот, може да послужи за инспирација на многу ентузијастички аматери, кои допрва ќе откријат нешто ново.
Инаку првата машина за рендген зраци во суштина била „направи сам “ експеримент на татко и син, инспирирани од откривањето на зраците, кои ја составиле машината во својот дом.
Еднократните пелени луѓе,едноставно не можам да си замислам како им било на нашите мајки кога ставале обични пелени и морале да ги мењаат постојано и да перат по стопати.Нам сега рајат ни е со нив.Ич не се замараме.
Е оваа иновација на ногарки за маса ме воодушеви - веројатно дека мене ми е неопходна и би ми г решила проблемот со простор Фала Богу некој ги измислил и монтажните ногарки за маса, па се најде пристапно решение и за мојот проблем