Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Стојалката,опасност за децата? 1.3.2010 11:34:02
BILJANA_G
A sto se odnesuva na toa kolku go iskoristivme mozam da kazam-mnogu malku od strav da ne se sluci iskrivuvanje na kolkcinjata.Go kupivme koga imase 11 meseci i nesto i ja stavav cat pat,poveke se drzevme ya racinjata i taka odevme,e sega malku e potesko ama majkata neli se ke izdrze za svoeto dete.
RE: Стојалката,опасност за децата? 20.3.2010 19:30:06
suzeto
ИЗВОРНА ПОРАКА: profesorica
тие новите дубаци не се превртуваат со 8 тркалца што се, и ние имаме таков, сличен како на мотхер29, сега немам слика но од дома ќе ви испратам да го видите.
ne se prevrtuvaat no se krsat .........tie starite mozda se podobri site sme rastele so takvi ....i otkako kupiv ftor dubak od ciko i toj se skrsi ..............i koga vidov od starite si rekov kako ne go vidov pobrzo da ne davam tolku mnogu pari...ama se stori
RE: Стојалката,опасност за децата? 20.3.2010 19:33:55
suzeto
ИЗВОРНА ПОРАКА: mis.
Ние не користевме дубак.Моите деца многу рано почнаа да лазат и немможеа да поднесат да бидат ограничени ви дубак.Со лазење секаде си одеа и си шеткаа што не беше случај со дубак(дека имам скали дома)Дубакот ни е нов од некористење,најнеупотребена опрема за бебиња.Доколку бебето лази не гледам потреба од дубак.
nekoi deca ne lazaat,primer moeto ic ne lazase premnogu sakase vo dubak i mnogu bese brz so dubakot samo jurese
RE: Стојалката,опасност за децата? 20.3.2010 19:35:42
suzeto
ИЗВОРНА ПОРАКА: mis.
Кога седи во дубак тежината на телото и паќа на карлицата а детето не е до толку спремно да ја издржи таа тежина и затоа ортопедите не препорачуваат толку рано.
i nas ne ni preporacuvaa rano od 8 meseci pocnavme a sega od 10 preporacuvaat .......a porano od 5-6 mes.gi redele i toa na tie starite so tvrdo stolce
RE: Стојалката,опасност за децата? 20.3.2010 20:47:23
Mamicka3
Почнав да го ставам во дубак еве неколку дена,ама денес малер ден тој беше напукнат а јас збирајќи го докршив...е сега од утре здравје ќе бараме на заем од некој
RE: Стојалката,опасност за децата? 23.3.2010 13:34:32
haley
ДА довршам и испоштувам темава :) Приметив дека по балканов (на хр рингераја и сл) се повеќе и повеќе се дига паника за дубакот, де никако бебе во него де ако го ставиш ќе се деформира... се некои конспираси теории. Во изминативе 20год. chicco и fisher price и уште стотина други продадоа неколку милијарди дубаци,џампери, по таа логика денес 70% деца во европа и северна америка ќе беа деформирани ,расклештени и што се не. Како и за секоја друга работа, со ова не смее да се претерува и да се остава долго и бебето ионака преку ден сталсно нешто друго прави.. малку дубак,малку прошетка,малку столче за јадење, лежење ...
RE: Стојалката,опасност за децата? 23.3.2010 13:47:13
haley
хахаха:)) а таман си викам, еве барем ќе знам што точно да барам по продавници ;)
Цацко, твојава бајадера Елена колку месеци има?? не можам да и се изначудам на тоа косичката , можам да замислам што коса ќе има кога ќе порасне, по реклами на L'oreal ќе ја гледаме еееејјјј :)) а не како кај нас, фамилија на ќелавковци , јас и мм до 2год дали сме имале по два сантиметри
RE: Стојалката,опасност за децата? 23.3.2010 14:03:21
Cacko
Elena e 7 meseci i fala bogu vo genot so e za kosata na mene ,ako bese na mm ke placev.vaka bar gusta kosa ke ima eve vidi kakva sum bila u kosata ja kako bebe
RE: Стојалката,опасност за децата? 17.5.2010 15:22:00
elle
и јас не сум многу заинтересирана за дубак -повеќе сум за џампер, но родителите на мм запнале да и купат дубак кога и предложив за џампер се направија дека не ме слушаат. но нивни се парите што сакаат нека и купуваат
RE: Стојалката,опасност за децата? 4.6.2010 11:14:36
MamaOhrid
Ние го зедовме дубакот на золва ми исто така од Бертони беше, ама 5 минути и им го вративме. Му се влечкаа ночината. Не планирам да го ставам во дубак ич. За да се одморам јас, го ставам во столчето за јадење и му пуштам цртани да гледа.
RE: Стојалката,опасност за децата? 4.6.2010 11:18:22
elle
ИЗВОРНА ПОРАКА: MamaOhrid
Ние го зедовме дубакот на золва ми исто така од Бертони беше, ама 5 минути и им го вративме. Му се влечкаа ночината. Не планирам да го ставам во дубак ич. За да се одморам јас, го ставам во столчето за јадење и му пуштам цртани да гледа.
па дубакот висински се мести зошто да му се влечат нозете