|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  8 9 [10] 11 12   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Гиниколози - препораки
13.7.2010 22:48:58   
baby mama
ИЗВОРНА ПОРАКА: negla

pozdrav do najdobriot ginekolog od struga.

A kako se vika toj ginekolog?user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Always kiss your children goodnight - even if they''re already asleep.

(Одговор на членот negla)
Непосредна врска до пораките: 226
   RE: Гинеколози - препораки
13.7.2010 23:10:23   
jovanka
ИЗВОРНА ПОРАКА: Sandric

BEv denes so Dzikova se dogovarav (nacelno) ona da me porodi, pa ke vidime so ke ispadne.
A inaku Goran DImitrov go znam i sum mu bila pacientka ama za drugi raboti i dobar mi e vaka ama ne znaev za poragaj kako e.
VO sekoj slucaj kaj druga doktorka se dogovarav pa ke vidime koj ke izleze na krajuser posted image  

Dr.Dzikova e odlicen doktor mene me gledase na 4D cela bremenost.Steta sto del od dobriot tim vo Drzavna ne e poveke tamu sekoj si trgna po patot koj im e finansiski poprofitabilen ostana uste malku kadar pa kako sto trgnale rabotite site vo privatnoto zdrastvo.
Sandric ti posakuvam da se dogovorite veruvaj vo vistinski race ke bides i ti posakuvam lesno poroduvanje.

Zivotot e podarok a podarocite se za da se raduvame.

(Одговор на членот Sandric)
Непосредна врска до пораките: 227
14.7.2010 11:01:39   
sandramamy
Zdravo devojki.
Bremena sum 9 ta nedela, i imam zakazano pregled kaj Dr. Filip Vanovski, od Histera.. Mnogu se mislev za izborot na ginekolog koj ke mi ja vodi bremenosta, pa slusnav mnogu pofalni zborovi za nego.. Koj ima iskustvo so nego, ke mi kaze nesto??? Fala!!!
A inace treba da imam i maticen ginekolog, neli? Tesko li e da se najde? Ne sum mnogu informirana okolu toa... i ne znam dali moze eden doktor da mi ja vodi bremenosta, a drug da mi e maticen??

(Одговор на членот jovanka)
Непосредна врска до пораките: 228
14.7.2010 12:00:14   
Sandric
Јас имам еднаш искуство со Д-р Вановски уште додека беше во Гинекомедика пред околу 4-5 години и немам баш убаво искуство со него.
Ми се случи да прокрварам за време на однос и беше петок попладна и мојот матичен не беше на работа па морав да одам некаде и отидов таму.
МЕ прегледа и ми направи една таква паника шо да ти кажам, ме гледаше на колпоскоп и грлото на матката беше доста зацрвенето и ми рече морало биопсија да ми земе. Јас таква распаметена викам шо треба прави. Резултатот излезе демек Цин1 и одма ми закажа за ласер да ми правел демек тоа морало одма да се среди.
За срека во мегувреме отидов кај друг доктор и испадна дека имам инфекција акутна и затоа ми било цело крварење и со една доза антибиотик си го решив проблемот.
ЈАс така поминав што не значи дека он е лош доктор само тогаш маку се полакоми за пари

(Одговор на членот diksi4)
Непосредна врска до пораките: 229
15.7.2010 19:08:56   
Natasa981
ИЗВОРНА ПОРАКА: sandramamy

Здраво
Јас сум нова на форумов,
Би сакала некој да ми каже кој е најдобар гинеколог во Систина за водење на бременост. Јас бев еднаш кај Др. Костадинов, ама не ми остави убав впечаток, па се мислам дали да го сменам и да одам кај друг доктор. Би ве замолила, кој што ги знае докторите и има искуство, да ми кажете кој е најдобар во Систина..
Фала однапред

Здраво женски, малку подоцна се вклучувам на темава..Ме чуди Сандрамами твојот впечаток за д-р Костадинов од Систина, јас кај него одам на рутински прегледи,не сум бремена сеуште,ама човекот е навистина супер,секогаш кога ке ми се појавеа проблеми од различен тип ,препишува терапија која навистина делува, тоа е многу битно - да знае да лечи. Е сега ,не е многу по зборењето ,малку е молчалив тип ама тоа не е страшно,ке се согласите,нели. Поздрав до сите user posted image user posted image

(Одговор на членот sandramamy)
Непосредна врска до пораките: 230
15.7.2010 19:25:06   
Julie1
И јас одам кај Др. Костадинов, на редовни гинеколошки прегледи. Имам само пофални зборови.

And this is my beautiful life ...

(Одговор на членот Natasa981)
Непосредна врска до пораките: 231
17.7.2010 11:00:18   
Idna mamica
Мене ми беше матичен др.Митановски од Ѓорче и на никому не му посакувам ни да влезе во неговата ординација user posted image За тие месеци што одев кај него и покрај тоа што знаеше дека сакам да забременам,не ми кажуваше дека јас воопшто немам фоликули и овулација user posted image Зар може да се забремени без овие две работи??????Нормално дека неможе,и без фоликули ме прати на испитување на хормони во 14-от плоден ден од циклусот,можете да замислите?Само што ме прати на испитување на хормони друго ништо не превземаше,како да не му се работеше,штуро прегледуваше и гледаше постојано што побрзо да заврши со прегледот.А сестрите пак,тие едни препотентни,дрски со никаков професионален однос каков што диликува на сестри на доктор гинеколог.На закажано секогаш чекав пола час најмалку,значи за кај него морав да зимам слободен ден од работа. Незнам кои се тие пациентки што го фалат Митановски ама за него си добар пациент и тој ке биде добар за тебе ако ништо не го прашуваш т.е. ако бидеш статуа.

(Одговор на членот Julie1)
Непосредна врска до пораките: 232
17.7.2010 15:58:05   
lidijaa
Zdravo Sandrin.Mene me porodi Dr.Zlatko Palcevski pred mesec ipol.Imav drug ginekolog koj do 7 mi mesec mi ja vodese bremenosta,prekrasen ginekolog,ama si zamina od Sistina,i iskreno mnogi se nervirav poradi toa,zamina bas pred poroduvanje.Ostanatite kontroli gi pravev kaj Dr.Palcevski i bremenosta ja iznesov do termin ,po negovite soveti i rodiv bebe 4130 gr user posted image .Najiskreno covekot me voodusevi,i kako profesionalec i kako covek.Se pomina vo najdobar red,me posetuvase sekoj den(morav da se porodam so carski rez) i e epten prijatna i srdecna licnost.Toplo ti go preporacuvam ,nema da zgresis.

(Одговор на членот Annabel)
Непосредна врска до пораките: 233
17.7.2010 16:10:08   
Julie1

ИЗВОРНА ПОРАКА: Idna mamica

Мене ми беше матичен др.Митановски од Ѓорче и на никому не му посакувам ни да влезе во неговата ординација user posted image За тие месеци што одев кај него и покрај тоа што знаеше дека сакам да забременам,не ми кажуваше дека јас воопшто немам фоликули и овулација user posted image Зар може да се забремени без овие две работи??????Нормално дека неможе,и без фоликули ме прати на испитување на хормони во 14-от плоден ден од циклусот,можете да замислите?Само што ме прати на испитување на хормони друго ништо не превземаше,како да не му се работеше,штуро прегледуваше и гледаше постојано што побрзо да заврши со прегледот.А сестрите пак,тие едни препотентни,дрски со никаков професионален однос каков што диликува на сестри на доктор гинеколог.На закажано секогаш чекав пола час најмалку,значи за кај него морав да зимам слободен ден од работа. Незнам кои се тие пациентки што го фалат Митановски ама за него си добар пациент и тој ке биде добар за тебе ако ништо не го прашуваш т.е. ако бидеш статуа.

И јас имам премногу лошо искуство со Др. Митановски. Сеуште ми е матичен, од што немам време да се откажам и променам матичен, а и не јазнам постапката. Но, за една интервенција која ја направив во Систина (и која требаше хитно да се направи) за да добијам средства од фондот ми требаше упат од матичен и не го добив тој упат, и не ми даде упат, поради тоа што се налути, што реков дека хитно треба да се прави, а неговиот одговор беше од кај па ти знаеш дека треба хитно да се прави, ги проверуваш моите дијагнози оди друг доктор нека ти даде упат ако ти рекол хитно... Знае некој која е процедурата за промена на матичен гиниколог?

And this is my beautiful life ...

(Одговор на членот Idna mamica)
Непосредна врска до пораките: 234
17.7.2010 16:14:48   
jovanka
Kako sto imam slusnato odis kaj sestrata popolnuvas eden vid formular i so toa si go zemas kartonot. Ne smee da ti pravi nikakov problem dokolku ne ti gi dava dokumentite imas pravo na zalba do Ministerstvoto za zdrastvo.Bidejki tvoe pravo koj doktor ke ti bide maticen.

Zivotot e podarok a podarocite se za da se raduvame.

(Одговор на членот Julie1)
Непосредна врска до пораките: 235
17.7.2010 22:20:07   
Mamicka32
Moze da zemes obrazec za odjava na izbran lekar od sestrata, a moze ako ti e neprijatno da odis pak kaj niv da otides vo podracnata sluzba na FZOM (kaj Crven krst), tamu popolnuvas izjava i tolku, posle oni samo go izvestuvaat doktorot deka poveke ne ti e maticen a ti mozes od odma da si se prijavis kaj dr. lekar

(Одговор на членот jovanka)
Непосредна врска до пораките: 236
18.7.2010 10:40:56   
sandramamy
Natasa981, ne znam sto da kazam.. mozda Kostadinov e super, samo na eden pregled bev kaj nego, i ne mi se svigase samo sto kutese.. tuku nisto ne e bitno sega...se  e za djabe, bev na vtor pregled kaj Dr. Filip Vanovski, vo 9 ta nedela, i mi soopsti strasni vesti. Nemase veke srceva akcija, nesto ne  bilo vo red, mi zakazaa odma za kiretaza.. nemav sreka ovoj pat... cudno mnogu, na prviot pregled Kostadinov mi kaza deka e se kako sto treba za toj period, imase srceva akcija, vo izvestajot mi stoi: nadzor na normalna bremenost.. sto se slucilo posle toa nezanam.. tamu zastanalo, nemase razvoj posle toa, vo narednite 3 nedeli.. ne mozam da vi opisam kako mi e, se trudam da zaboravam.. site analizi stignaa, i se bese vo red, nemam nikakva bakterija, infekcija..nisto.. mi obajsnija, deka "ednostavno se slucuva bez pricina", mnogu cesto bilo, i da ne se sekiram, deka naredniot pat ke e dobro.. se uste ne mozam da svatam zosto....

Непосредна врска до пораките: 237
18.7.2010 11:30:41   
Natasa981
 Сандрамами баш ми е жал што ти се случило ова..бар да ја знаеш причината,стварно не ми е јасно. И се чудам на докторов,нели можеле нешто да направат претходно,да видат или да предвидат,штознам..Не бе,нема правила за ништо во животот. Еве сега и јас сум нервозна. Ама немај гајле, ке биде подобро наредниот пат,ке се среди се,ке видиш..Колку години имаш,ако не е тајна? Еве и јас од скоро се обидувам да забременам и само на тоа мислам, ама велат било грешка што така размислувам,бебе бебе бебе..треба да се опуштиме малку,ке бидне кога најмалку очекуваме. Поздрав до тебе и немој да бидеш тажна,после дождот доаѓа сонце! Ако ти  е некаква утеха,мислам.

Непосредна врска до пораките: 238
18.7.2010 12:16:33   
sandramamy
Ne znam sto da kazam, najverojatno ne mozelo da se predvidi, zatoa sto na prviot pregled izgledalo deka e se vo red, Kostadinov me pregleda.. nesto se slucilo posle toa..a jas ne osetiv, znaci nemav krvarenje voopsto, tuku si zakazav sleden pregleda kaj Vanovski, posle 3 nedeli.. obicno na 3-4 nedeli se pravi sleden pregled, taka mi rece i Kostadinov.. vo tie 3 nedeli, ili nabrzo po prviot pregled se slucilo ova.. Trojca doktori me vidoa , istoto go kazaa, deka toa ednostavno se slucuva,mi go objasnija kako momentalen "losh spoj" ne se fatilo kako sto treba.. ne svakam ni jas nisto.. ama ete se trudam da ne mislam veke na toa.. Inace imam 28 godini, i prva bremenost mi bese.najcesto vakvi raboti se slucuvale posle 35 god, ama ete..
A inaku voopsto ne bev preopteretena da zabremenam odma, sakav.. ama ne se optovaruvav .. taka da, ti i sama znaesh deka treba da se opustis... Inace moja drugarka ne moze podolgo da zabremeni, i i kazuvaa celo vreme deka e se vo red, i sega skoro bese kaj Dr. Vanovski vo Histera (taa mi go preporaca toj doktor), deka bil mnogu strucen kako za bremenost , taka i za zabremenuvanje.. i edinstveno on koga ja pregledal, (uste pred taa da mu kaze deka ne moze da zabremeni), i rekol : ako sakas da zabremenis, mozda nema da mozes odma, pomali se sansite ... i i objasnil zosto..  megutoa, i rekol deka nema nekoj problem golem, deka so mala terapija hormonska toa ke se sredi, i odma ke zabremeni.. pa i ispituvase hormonalen statuas, i i prepisa nekoja terapija.. i sega treba da vidime dali ke ispadne kako sto vika toj... Inaku ni eden doktor do sega ne i rekol vakvo nesto , site i kazuvaa deka se e vo red... dajboze da e toa uspesno, pa ke ti pisam da ti kazam sto ispadna... inaku nemoj da mislis deka imas problem, najcesto problemot e psihicki, treba da se opustis, ama ako postoi nacin da se ubrza toa, ili da se zgolemat sansite,zosto da ne.. Ti posakuvam sreka

Непосредна врска до пораките: 239
18.7.2010 14:25:16   
Natasa981
Ние сме врснички ,баш убаво Сандра. Ајде ке биде се како што треба, ке си дојде се на свое место,само малку трпение ...А тој д-р Вановски дали може да се избере за матичен гинеколог? Јас немам моментално матичен,веке подолго време размислувам ама неможам да одберам,или се со премногу пациенти или не се како што треба.. Аде да ги дочекаме побрзо нашите user posted image !

Непосредна врска до пораките: 240
18.7.2010 16:18:10   
arh_diz
 Mnogu cesto citam pisuvate jas odam kaj ovoj ginekolog pa kaj onoj ,  pa ne toj ne e dobar ili cekam da zabremenam da odberam ginekolog. Izborot na ginekolog e mnogu seriozna rabota i netreba da se trca od vrata na vrta ovoj bil podobar ne onoj, site tie se slicni nema nekoja golema razlika megu niv kako i kaj ostanatitet profesii pred se zavisi kako postapuvate vie prvpat koga odite na ginekolog. Znaci nosenje na kup dokumenti istorii stari od po nekolku godini e rabota koja go ubiva ginekologot i koja ja gleda toj samo formalno nemoze toj  vo rok od 15 minuti da zakluci sto se slucuva so vas, kakov problem imate ( so toa samo ste ja vlosile situacijata ) Nevikam deka netreba da se nosi taa istorija treba da se odnese i da se pokaze no treba  prvo da se poceka ginekologot kaj koj sto ste otideni da dade svoe mislenje okolu vasata situacija . Posle toa  paralelno so pravenje na rezultatite koi ke vi gi dade i rezultatite stari ke se napravi nekoja sporedba , mada poveketo stari rezultati ne se vazecki.Ginekologot koj sto ke ve sledi netreba da bide samo ginekolog treba da bide i dobar psiholog da znae vo sekoja situacija kako da postapi so vas. Mnogu e pogresno sto citam za tie sto pravat invitro ili inseminacija odat i vednas pocnuvaat so  terapii mislam deka toa netreba taka. Ginekologot treba prethodno da ve sledi nekolku meseci da ja zapoznae vasata zdravstvena sostojba pa posle da se pocne so podgotovkite za invitro ili za bilo sto. I uste ednas so odenje od ginekolog na ginekolog samo mozete da si ja vlosite situacijata

Биди тоа што си

Непосредна врска до пораките: 241
18.7.2010 17:37:23   
Natasa981
da, toa e vo red arh-diz i jas se soglasuvam so tebe. Objasni im go toa na onie slucai koga ocajnicki nekoj se obiduva da resi nekoj problem a od ginekologot ne dobiva ona sto ocekuva da se dobie. Ima slucaevi koga ginekologot ne te ni poglednuva za vreme na konsultacija ili pregled. Epa imam pravo da si odberam kogo sakam, i koga sakam ako treba i da smenam tri ginekolozi ako ne mi odgovaraat..A toa sto doktorive se premnogu suetni i se ezat koga ke im nosis istorija od drug ginekolog,e toa e druga rabota! Ne daj boze na svojot ginekolog da mu kazes deka si otisla da pobaras mislenje od vtor,pa mislam ke te izbrka od ordinacija, do tolku se suetni! Ne velam da odis kako luda kaj ke ti kazat ovoj-onoj, ama generalno se znae koi ginekolozi se dobri a koi ne. Nemoj da kazes deka site se isti,ne e bas taka,ima razlika. Jas veke 5god. odam na redovni gin.pregledi kaj eden gin. koj za zal nemoze da mi bide maticen (privatna bolnica) pa eve dolgo vreme baram maticen,ama ke otidam kaj nekoj sto toj ke mi go preporaca,sega toa imam namera da go prasam.

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 242
18.7.2010 18:16:44   
iki82
da, toa e vo red arh-diz i jas se soglasuvam so tebe. Objasni im go toa na onie slucai koga ocajnicki nekoj se obiduva da resi nekoj problem a od ginekologot ne dobiva ona sto ocekuva da se dobie. Ima slucaevi koga ginekologot ne te ni poglednuva za vreme na konsultacija ili pregled. Epa imam pravo da si odberam kogo sakam, i koga sakam ako treba i da smenam tri ginekolozi ako ne mi odgovaraat..A toa sto doktorive se premnogu suetni i se ezat koga ke im nosis istorija od drug ginekolog,e toa e druga rabota! Ne daj boze na svojot ginekolog da mu kazes deka si otisla da pobaras mislenje od vtor,pa mislam ke te izbrka od ordinacija, do tolku se suetni! Ne velam da odis kako luda kaj ke ti kazat ovoj-onoj, ama generalno se znae koi ginekolozi se dobri a koi ne. Nemoj da kazes deka site se isti,ne e bas taka,ima razlika. Jas veke 5god. odam na redovni gin.pregledi kaj eden gin. koj za zal nemoze da mi bide maticen (privatna bolnica) pa eve dolgo vreme baram maticen,ama ke otidam kaj nekoj sto toj ke mi go preporaca,sega toa imam namera da go prasam.

Potpis ... se soglasuvam so Natasa, ne treba da se odi kaj lekar kaj koj ne go dobivas toa sto treba, ako treba i 100 lekari ke smenis.

Непосредна врска до пораките: 243
18.7.2010 18:22:23   
iki82
Natasa i jas imam ginekolog kaj koj odam 6 god veke na redovni pregledi i sum zadovolna, no toj raboti vo privatna ordinacija. A maticen ginekolog imam vo poliklinika Jane Sandanski i kaj nea odam samo ako mi treba da mi prepise nekoi lekarstva na recept ili da mi dade uput za negde. za zdravje ne stedam pari, osobeno za ginekolog i sekogas sum gi barala najdobrite i sum odela privatno, zosto sekako ne go dobivas istiot tretman ako otides privatno i drzavno.

(Одговор на членот iki82)
Непосредна врска до пораките: 244
18.7.2010 18:29:12   
MamaOhrid
ИЗВОРНА ПОРАКА: iki82

Natasa i jas imam ginekolog kaj koj odam 6 god veke na redovni pregledi i sum zadovolna, no toj raboti vo privatna ordinacija. A maticen ginekolog imam vo poliklinika Jane Sandanski i kaj nea odam samo ako mi treba da mi prepise nekoi lekarstva na recept ili da mi dade uput za negde. za zdravje ne stedam pari, osobeno za ginekolog i sekogas sum gi barala najdobrite i sum odela privatno, zosto sekako ne go dobivas istiot tretman ako otides privatno i drzavno.

Потпис. Ова ко јас да го имам пишувано, се разбира со разлика Охрид Скопје.

(Одговор на членот iki82)
Непосредна врска до пораките: 245
18.7.2010 18:44:41   
Maca25
А ако одиш на приватен доктор, тој не може да ти даде упут или пак да ти препише лекарства?!?!?!

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот MamaOhrid)
Непосредна врска до пораките: 246
18.7.2010 18:49:33   
MamaOhrid
ИЗВОРНА ПОРАКА: Maca25

А ако одиш на приватен доктор, тој не може да ти даде упут или пак да ти препише лекарства?!?!?!

За жал да, така е. Затоа на приватно одам за прегледи, а кога го отворав породилното и за упут одев кај друг доктор кој го запишав за матичен иако ниту еднаш ме нема прегледано. Фатив врски само за документи.

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 247
18.7.2010 21:20:55   
mamiii
Zdravo na site jas sum nov clen i sum vo 15 nedela, maticen mi e d-r Micevska od Dijagnosticki Centar, no  nekako ne sum zadovolna (nisto ne objasnuva, ako ne prasas za nekoj pregled nema ni da ti kaze, se ograduva od sekakva odgovornost.....a da i top tema i e deka denesnive novi majki se kilavi, ne gi doele decata bla bla....user posted image ) i sakam da ja smenam. Mi ja predlozija d-r Cocorovska kaj bilna apteka. Dali nekoj imal iskustvo so nekoj od niv dve?

(Одговор на членот MamaOhrid)
Непосредна врска до пораките: 248
18.7.2010 22:23:45   
*miki mami*
Mojot doktor koj bi go preporacala na sekoja zena e Dr.Stamboliev,koj raboti vo poliklinikata MVR.Covekot e profesionalec vo sekoj pogled,toj e i drugar,i roditel,a pred se doktor.

< Поракaта ја уредил виктори -- 18.1.2011 23:59:02 >

(Одговор на членот mamiii)
Непосредна врска до пораките: 249
18.7.2010 22:25:33   
*miki mami*
neznam so mi se desi ali ne vazno i jas go preporacuvam Dr stambolievuser posted image

(Одговор на членот *miki mami*)
Непосредна врска до пораките: 250
Страница:   <<   < Претходна страница  8 9 [10] 11 12   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  8 9 [10] 11 12   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.