Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
fala vi za brzite odgovori! Se javiv kaj D-r Tolovski i mi rekoa 7 den od ciklusot se vrselo ispituvanjeto, taka da ke mora da cekam duri vo septemvri. Dali e bolno HSG-to?
Cika; jas imaf fsh 12,3 posledniot naod i e2 47 No pred da pocnam dr mi kaza imam malu pocetni folikuli do dve i navistina taka ispadna samo dve jajni kletki dobivme i tolku folikuli rastea (mislam deka ova mi bese poslednata sansa zatoa sto imav mnogu mnogu stimulacii i mi se iscrpija jjanicite)
Eli2010 samo napred veruvaj mu na doktorot kolku sto znam imase TESA-rezultatite se poslabi so tesata ama ne se poslabi od kolku koga se iscrpuvaat jjanicite(kako kaj mene) zatoa samo pozitivno razmisluvaj do ajde majata moja e ova vo jin i jan energijata i na site sakam da vi ja prenesam
cestitki i od mene duso.navistina me iznenedi so tvojot rezultat .i jas sum bila so takva kratka postapka i nisto.sega begam od tase odam kaj lazarefsi.mozebi so samata razmena ke uspeeme.prvo odam na pregled pa posle ke vidime sto ke mi kazi.se raduvam duso zatebe i znam deka ke uspeeme vo.gif]
fala vi za brzite odgovori! Se javiv kaj D-r Tolovski i mi rekoa 7 den od ciklusot se vrselo ispituvanjeto, taka da ke mora da cekam duri vo septemvri. Dali e bolno HSG-to?
Дити јас кога правев ме болеше али самата постапка е многу кратка,па можеме ние да издржиме се само да добиеме по едно инаку се се заборава...позз мила
zdravo jas sum nov clen i jas imam napraveno dosega dve in vtra edniot negativen drugiot pozit,no se ispushtiv ushte istiot den koga razbrav .sega pak napraviv po tret pat i cekam kako ke bidi krajot se nadevam poz.neznam me faka strav.
kapince i diti dobrodojdovte !kapince nadevaj se na pozitiven rezultat i samo povece odmaranje i ke ima uspeh .Diti ist rezultat ke dobies i na drzavno i na privatno za HSG samo sto na drzavno ti e mnogu poevtino jas na drzavno kaj nas plativ samo 250 denari.Pa ti razmisli si da ne davas pari vo luft barem za toa ke ti trebaat.Pozdrav i so sreca.Zorana kako se cuvstvuvas ?Pozdrav do site i da se raduvame sekoj den za novi
Zorana na stranata na fondot pisuva deka moze i 4DV ultrazvuk na kavum uteri, toa e nebolno za razlika od hsg, no neznam kade imaat takvo eho (4D imaa vo poveke kliniki no spored fondot potrebno e 4DV). Pozdrav i uzivaj vo bremenosta!
Diti ist rezultat ke dobies i na drzavno i na privatno za HSG samo sto na drzavno ti e mnogu poevtino jas na drzavno kaj nas plativ samo 250 denari
Bebence1 se javiv vo drzavna no mi rekoa deka HSG ispitavanjata ke gi vrsat od septemvri, etniot period ne vrsele ispituvanje. No bidejki se ispituvalo 7 den od ciklus, mene sekako ke me fati septemvri pa moze ke go napravam na drzavno. Na koja klinika go vrsat toa ispituvanje, za koe oddelenie da glasi uputot? Pozdrav i imaj lesna bremenost!
zdravo jas sum nov clen i jas imam napraveno dosega dve in vtra edniot negativen drugiot pozit,no se ispushtiv ushte istiot den koga razbrav .sega pak napraviv po tret pat i cekam kako ke bidi krajot se nadevam poz.neznam me faka strav.
добредојде мила знам како е затоа мисли позитивно опушти се ние тука на рр ќе стискаме палци да се израдуваш на цртки...позз
Fala Zorana,do sega dobro odat rabotite, za cudo ,ni se vrati nadezta so mm iako e nasiot slucaj tezok...Olesnitelno e sto mene za sreka dobro mi reagiraat jajnicite na terapijata,pa slednata nedela se nadevame na punkcija... Sto se odnesuva do doverbata vo doktorot..Kako prvo invitro pristapivme so strav i so somnevanje na pocetok(no,ni kazaa deka vo Bitola e eden od najdobrite doktori vo regionot po ova prasanje,so najgolem procent na uspesni invitra vo Makedonija).Toa sto go vidovme i osetivme kaj doktorot e negovoto ogromno iskustvo i znaenje za lecenje na sterilitet,a nas osobeno ne interesira koga spermata ima mnogu,mnogu slabi moznosti.... Se nadevame deka ovoj nas vpecatok sto do sega go imame i sto sigurno ni dava pozitivna energija ke go zadrzime do kraj i deka ke se sluci ...Nekako tvojata bremenost,na bebence i na drugi nasi rr kako da sirat branovi na pozitivni rezultati,koi site ke ne zafatat..... So mnogu sreka ponatamu,
Kapince Jas imav 3 vestacki oplod.,ama ne sum videla do sega Ti barem toa si videla.Ti drzam sreka,obidi se da se opustis POZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ.na siteeeeeeeeeeeeee
Dragi moi rr spermogramite sto gi pravevme vo Plodnost bea:prviot 100.000,vtoriot 400.000,tretiot 600.000 od dvete vestacki oploduvanja preku fondot sto ne ni uspeaja,a sega posledniov sto go pravevme vo Sistina e 4 milioni i 200.000 spermatozoidi i mi e strav deka nema da me primat preku fondot,bidejki pisuva pomalku od milion.Neznam sto da pravime.Jas ke gi pustam dokumentite pa sto saka neka e. SOVET.
A da zaboraviv da vi kazam i deka imame smrznato seme vo Sistina (krioprezervacija) i plativme 9.000 den ne godisno nivo vo slucaj mm da nema seme,ama izgleda ke ni bide zaludno ako ne ne prifatat od fondot.Barem uste sega da ja iskoristime sansava a za na privatno sigurno ke bide.
Кика ти среди си ги документите и поднеси ги во фондот...па да се надеваме дека ќе добиеш потврда за инвитро преку фондот,стискаме палци....мислам дека треба да земаат во предвид се не само да барат причина да не одбиваат од фондот...
zdravo napraviv denes test nestrpliva do sreda i izleze pozitiven,ama strav mi e da ne se ispushtam kako prviot pat,otkako razbrav pocna grc vo matkata i po malku glavata me boli.dali nekoj gi imal ovie simptomi kazetemi???pozzzzzzz
Dragi moi RR-prijatelki sakam na site da vi se zablagodaram za brzite odgovori i soveti! Na site novi clenovi im posakuvam dobredojde, i iskrena druzba! .... Da vi se pofalam, se javiv kaj dr.Ljuubica vo sk , sto e zadolzena za soveti okolu IVF preku fond, za mojot slucaj mi rece deka imam apsolutno pravo da apliciram i bez inseminacii zosto spermata e mnogu slaba i so toa spagam vo apsolutni indikacii. Vo ponedelnik odam da gi podnesam dokumentite!Se nadevam deka komisijata ke mi odobri! Bogdancanke bi te prasala dali znaes po kolku vreme ke dobies odgovor od komisijata, dali gi prasa vo fondot??
Kika eve ti go br. od dr.Ljubica Josifovska vo PP i za site sto sakaat da odat na IVF preku fond, se sto ne vi e jasno za vasata sostojba ke vi objasni detalno i ke vi kaze dali mozite ili ne.
Diti jas pravev HSG vo pnedelnikot da ti kzam iskreno bolkata se izdrzuva, jas pravev vo drzavna bolnica i me kostase 700 denari. Tvojot maticen ginekolog ke ti dade upat i so nego odis vo drzavna bolnica i od tamu ginekolog doktor treba povtorno da ti dade upat i so nego se zakazuvas na rengen za snimanje. Jas iskreno bi ti preporacala da baras nekoj prijatel ginekolog zosto mnogu tesko bi te snimale, ne sakaat da se zracat , uste odsega zakazise da ne go gubis terminot za vo septemvri da ti e sigurno! Pozdrav! srekno na site
< Поракaта ја уредил Палешка -- 14.8.2010 22:03:38 >
Fala na odgovorot cece81 no koj den od ciklusot pravese HSG, mene kaj Tolovski mi rekoa 7 den, moze li bilo koj den ili mora 7 den? telefonski li zakaza (na koj broj) mene mi rekoa duri od septemvri. Pozdrav do site rr