|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  82 83 [84] 85 86   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Чамче-муабет
29.10.2010 13:52:07   
mama26
abe i za rucek nema gajle....corba ne vi pravam -ke go nateram mm skara...mislam podobro e neli taka?samo zdrvaje se da e dobro...

СЕ ШТО Е МОЕ КЕ СИ ДОЈДЕ ,А АКО НЕ СИ ДОЈДЕ КЕ СИ ГО ЗЕМАМ САМА.

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 2076
29.10.2010 13:52:52   
mama26
dobar den brinetta kako si ti deneska?

(Одговор на членот mama26)
Непосредна врска до пораките: 2077
29.10.2010 13:54:16   
mama26
ИЗВОРНА ПОРАКА: mama26

ajde uste poedna tura koj e za neka zemeuser posted image

user posted image

Непосредна врска до пораките: 2078
29.10.2010 14:12:35   
mama26
lelee zeni sega vidov jas imam peku 2000 postovi napisano...mora kafe da se napieme za ova...alapacauser posted image

Непосредна врска до пораките: 2079
29.10.2010 14:58:58   
Snowhite RR
Па ако се земе датумот на зачленување со број на испратени пораки, треба медал да ти се додели мама26 user posted image user posted image user posted image алапача медал, ако има таковuser posted image

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

Непосредна врска до пораките: 2080
29.10.2010 15:05:15   
mama26
user posted image user posted image аиии ова работата ме направи ваква иначе бубалче си бевuser posted image user posted image user posted image ми пага нетот нештоuser posted image

(Одговор на членот Snowhite RR)
Непосредна врска до пораките: 2081
29.10.2010 15:09:49   
Snowhite RR
Палешка среќно со тетките, навистина не е лесно да оставиш дете на непознат човек, ама кога немаме друг избор, Фели фала ти за честитките. А јас еве не знам што ќе правам, ако мојата работа биде само за 1 месец, ниту ми се исплаќа во градинка да го пуштам, ниту жена да барам, а ваму ниту едната, ниту другата баба не се нафаќаат да го вардат, зафатени се, вчера се испокаравме со мм, тие викаат ако сакаме да ни го вардат да го носам кај нив, дека немало да идат тие кај нас, и сега ќе треба да го рзсносувам наваму натаму, со такси, дома така ќе оставиме се, ниту оган запалено, ниту ручек направено, јас дали да трчам по домашните обврски, ќе треба и детево да го разносувам, хаос, ум немам во глава како ќе биде. Ваму директорот и тој некои фикс идеи ми кажува, или ме враќаш на работа или не. За еден месец се ќе тргне, мислам ќе расцветаме, не знам што да велам веќе, тој ме убедува цело време дека сака да ми помогне, дека прави колку што може за мене, мислам, учев факултет, башка тоа, откако завршив, за разлика од мои колеги и колешки, кои после факс се вработија по колонијали или кинески продавници, јас продолжив и понатаму да се надоградувам, да вложувам во себе, од областа на компјутери, јазици, книговодство и сега дојде ред на неполни 30 години, некој мене технолошки вишок да ме прогласува. Е стварно се нервирам...туку ај да не ве гушам вас со моите проблеми
Мама26 ќе се послужам едно кафе, дури и цигара ми иде да запалам, иако две и кусур години не пушам

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

Непосредна врска до пораките: 2082
29.10.2010 15:26:39   
Палешка РР
Тешко е Snowhite, но друго решение нема. Мајка ми има уште две години до пензија, свекрва исто како да немам и што да правам, морам така. А инаку за во градинка не ни размислувам, многу лошо искуство имам со Марио. Многу се мали за в градинка, ми се чини дека жена да го чува дома е најдобра варијанта, па ако се погоди вредна, можи нешто и ќе поработи низ дома user posted image

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

Непосредна врска до пораките: 2083
29.10.2010 15:30:08   
Snowhite RR
Свекрва ми работи во градинка и вика дека е мало за таму, плус и есен зима период, само вируси, настинки и температури, џабе ќе го запишам ќе настине и пак дома ќе седиме, а за понатаму, напролет на пример, планирам да го запишам, само зимава сега како ќе се истурка

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 2084
29.10.2010 15:30:30   
mama26
сновајт и така си решила да работиш.кога веке си решила зашто не ја запишеш во градинка место да ја разнесуваш кај бабите.па со оваа работа ако не биде повеке од еден месец тогаш др.раб нема да бараш:?

Непосредна врска до пораките: 2085
29.10.2010 15:32:02   
Snowhite RR
Пишав погоре мама26, а за работа да, ќе барам друга, ама во градов кај нас, може да помине период додека се најде друга работа

Непосредна врска до пораките: 2086
29.10.2010 15:33:24   
mama26
ИЗВОРНА ПОРАКА: Snowhite

Свекрва ми работи во градинка и вика дека е мало за таму, плус и есен зима период, само вируси, настинки и температури, џабе ќе го запишам ќе настине и пак дома ќе седиме, а за понатаму, напролет на пример, планирам да го запишам, само зимава сега како ќе се истурка
незнам што да ти кажам,user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 2087
29.10.2010 16:10:20   
Snowhite RR
Ништо што ќе ми кажешuser posted image

Непосредна врска до пораките: 2088
29.10.2010 16:17:45   
nadica
мм има една негова „издржи кога ти е најтешко“ така да издржете знам дека е тешко да тргнеш на работа и да го оставиш само со некој непознат, но тешко е и дома да го чуваш и да се мислиш како ќе сврзиш крај со крај без плата

Завидливите луѓе се хранат со твојата несреќа...
Биди Среќен!...
Нека умрат од глад!!!

Непосредна врска до пораките: 2089
29.10.2010 17:21:10   
Octavia
Ќе станеме како на запад, нема да се исплати жената да работи кога има бебе/мало дете user posted image . Жени за чување не се наоѓаат за под 10 000 месечно, а ако треба и помош дома, тогаш се 13-15 000. И ако жената зема толку плата, каде е есапот? Сите пари треба да ги даде за непозната жена да и го чува детето. Е сега, ако е логиката да се оди на работа за да се зачува раб. место (под услов да е сигурно), ајде де. Затоа на Запад многу жени не се враќаат на работа дури децата не стигнат за школо, градинките наплаќаат многу за деца со пелени, а помош дома е исто скапо... Само што кај нас немаме стандард само мажот да работи user posted image

(Одговор на членот nadica)
Непосредна врска до пораките: 2090
29.10.2010 19:03:42   
nadica
леле луѓе конекцијата ми е хаос ништо не ми отвара и една порака ја пишувампо 3 пати user posted image user posted image user posted image user posted image  

Завидливите луѓе се хранат со твојата несреќа...
Биди Среќен!...
Нека умрат од глад!!!

(Одговор на членот Octavia)
Непосредна врска до пораките: 2091
29.10.2010 21:56:25   
Палешка РР
ИЗВОРНА ПОРАКА: Octavia

Ќе станеме како на запад, нема да се исплати жената да работи кога има бебе/мало дете user posted image . Жени за чување не се наоѓаат за под 10 000 месечно, а ако треба и помош дома, тогаш се 13-15 000. И ако жената зема толку плата, каде е есапот? Сите пари треба да ги даде за непозната жена да и го чува детето. Е сега, ако е логиката да се оди на работа за да се зачува раб. место (под услов да е сигурно), ајде де. Затоа на Запад многу жени не се враќаат на работа дури децата не стигнат за школо, градинките наплаќаат многу за деца со пелени, а помош дома е исто скапо... Само што кај нас немаме стандард само мажот да работи user posted image

Дојдете во Прилеп. user posted image  Јас најдов супер тетка ...поволно.
Малку ми се ослободи душата, Миа седеше цел час кај неа в раце.
Здравје, па од 1 Декември ќе ја чува. Сега сум малку помирна, колку што се може.

(Одговор на членот Octavia)
Непосредна врска до пораките: 2092
29.10.2010 22:10:41   
agnes77
ИЗВОРНА ПОРАКА: Палешка

Сега сум малку помирна, колку што се може.

супер Палешка user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 2093
29.10.2010 22:51:24   
Snowhite RR
Супер Палешка, а зошто од 1 декември, а во ноември кој ќе ја чува?

(Одговор на членот agnes77)
Непосредна врска до пораките: 2094
29.10.2010 23:12:57   
mama26
si svariv cajce i odmaram pred pc user posted image

Непосредна врска до пораките: 2095
29.10.2010 23:39:46   
mama26
kaj nas od jajce        hehehe samo proba pravam

Непосредна врска до пораките: 2096
30.10.2010 1:12:46   
Палешка РР
ИЗВОРНА ПОРАКА: Snowhite

Супер Палешка, а зошто од 1 декември, а во ноември кој ќе ја чува?

Мајка ми ќе ја чува, го чуваше одморот за тоа. Тетка Вики ќе доаѓа на привикнување последната недела во ноември, заедно со мајка ми. Леле..тешко нејзе user posted image

< Поракaта ја уредил Палешка -- 30.10.2010 1:13:19 >

Непосредна врска до пораките: 2097
30.10.2010 1:46:25   
Тања РР
Мило ми е Палешка што си нашла жена. И јас сакам да барам.
Денес се испокарав со свеки, цел викенд ми се уништиuser posted image . Нема да функционира изгледа ни кај нас тоа чување од бабите макар што беше само на еден час. Она подразбрала дека ако јас одам во 3 на работа таа треба да дојде кај мене во 2:45 а јас сама со Јана не можам ниту да се истуширам, ниту да јадам, ниту да се спремамuser posted image

There are two ways to live your life. One is as though nothing is a miracle. The other is as if everything is."......А.А

Непосредна врска до пораките: 2098
30.10.2010 8:20:12   
Felly RR
Јас барем за чување немам проблем, ако е свеки дома, а знае дека јас сум на работа, не треба ни да ја прашам, таа ќе ме праша мене кога излегуваш, за да се качи кај нас. Само многу си зема при срце се што ќе речам. Ако прашам зошто не јадела, дали пробавте вака, дали така, па кажувам јас како правам, за да знае и таа за другиот пат - таа одма мисли дека нејзе ја обвинувам оти не јадел user posted image и почнува да се брани „па, кога не сака, како да и дадам да јади, зар в уше да и турам“. Леле, ме изнасмеа тогаш.

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

(Одговор на членот Тања РР)
Непосредна врска до пораките: 2099
30.10.2010 9:07:41   
lina 25
dobro utro ringerajki kako ste mi?

(Одговор на членот Felly RR)
Непосредна врска до пораките: 2100
Страница:   <<   < Претходна страница  82 83 [84] 85 86   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  82 83 [84] 85 86   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.