|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  49 50 [51] 52 53   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Сакаме две црти
11.11.2010 0:05:31   
vezilka RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: Just baby

i jas i mojot soprug se obiduvame da dobieme user posted image user posted image . megutoa deneska dobriv skoro 5 dena porano. citav deka e mozno nekoe krvarenje vo pocetokot na bremenosta i deka toa e razlicno od regularniot menstrualen period. isto taka citav deka moze da se pravi test za bremenost za vreme na periodot. pa Ve zamoluvam za mislenje dali ima sansi da sum bremena i dali da pravam test?

До крварење може да дојде на 3-7 ден од зачнувањето, кога оплодената јајце-клетка се вгнездува во матката. Меѓутоа тоа не е обилно крварење и е обично со темно црвена, скоро кафена боја. Тестот не ти е сигурен во оваа фаза, мораш да почекаш до 14 дена од зачнување, односно неколку дена да ти доцни. Ако крварењето е заради имплантацијата на јајце-клетката по 1-2 дена ќе се повлече. Со среќа и дај боже да си бремерна.

(Одговор на членот Just baby)
Непосредна врска до пораките: 1251
11.11.2010 0:55:39   
veckasr
mene sekogas menstruacijata mi doaga 5 -6 dena porano taka da ako imas krvarenje pet dena porano ne mora da znaci deka si bremena ako si bremena toa krvarenje ka bide malku   daj boze da si

(Одговор на членот Natasa981)
Непосредна врска до пораките: 1252
11.11.2010 13:07:33   
Just baby
Jus

Sepak izleze deka ne bilo obicno krvarenje tuku deka sum dobila. Iskreno se nadevav deka nema da dobijam, no toa e toa. Od ponedelnik povtorno na rabota user posted image

Непосредна врска до пораките: 1253
11.11.2010 17:06:29   
Beluvce
i jas sum malku vo nedoumica..posledno imav na 18 oktomvri, a treba da ne dobijam ovoj mesec megu 15-17 ama do sega odnosno poslednava nedela imam bolki vo stomakot i jajnicite, me boli glava spijam do 11 saat, a legnuvam vo 12, 1h, imam poduen stomak..gradite mi se podzgolemeni i potvrdi no ic ne me bolat, a za test mislam rano e, bidejki ovoj mesec pravev testovi za ovulacija i sledev polodni senovi ..plodni mi bea od 30 okt. do 4 noemvri no imavme odnosi i pred poldnite i posle toa,posto ne znaci deka se ostanuva bremena samo vo plodni denovi. pa zatoa mislam deka e rano za tes..ama ova sto nemam bolni gradi me buni malku....kakvo e vaseto iskustvo i poznavanje? Inaku ovoj mesec po vtor pat se obiduvam da ostanam brmena.
pozdrav devojki

Непосредна врска до пораките: 1254
11.11.2010 17:35:07   
lete
jasum isto takva beluvce no ke cekame ako ima nesto kese pojavi mene veke mi kasni skoro 3 dena imam poduen stomak imam podueni gradi malku bolno osetlivi sto pati odam vo wc se proveruvam sve mislam deka ke dobijam ama se nadevam deka nema ajde ova mie tret obid mene se nadevam deka ke bide i deka za nekolku dena kesigi vidime nasiteuser posted image crti stresot i napnatosta ne ubiva ke bide nema gubejne nadezz mesecno po edna do dve da sme bremeni do novagodina site ke bideme imame jaka podrska tuka pozdravce

(Одговор на членот Beluvce)
Непосредна врска до пораките: 1255
11.11.2010 18:22:32   
misla
i jas isto kako beluvce gi imam istite plodni denovi istite denovi za ne doaganje na menstruacija :) i skros isti simptomi kako sto gi nabroja taja i plus mene polovinata isto me boli i zeludnikot dva dena :((( ako nekoj ima pretstava so moze da bide dali simptomi za period ili simptomi za sreka neka kazuva odma :)) a inaku i mene mi e vtor mesec vo obiduvanje..

(Одговор на членот lete)
Непосредна врска до пораките: 1256
11.11.2010 18:59:12   
Beluvce
lete jas mislam dako ti kasni 3 dena, a dosega redovno si dobivala odi kupuvaj test i pravi go utre so prvata mokraca i daj Boze da gi vidis user posted image
misla jas i ti sme isti user posted image i mene me boli i polovinata i grbot, ama ne gi nabrojav kako simptomi oti mozno da ne boli oti mnogu spijam, a i postojano sum na kompiuter..ama soznam.
a i tebe ne te bolat grdite?

(Одговор на членот misla)
Непосредна врска до пораките: 1257
11.11.2010 19:09:38   
misla
me bolea pred edna nedela ali sega ne poveke.. i samo umorna sum samo mi se spie na sabajle koga mazot mi ke me razbudi samo se lutam :)))

Непосредна врска до пораките: 1258
11.11.2010 19:16:09   
cleo
Beluvce, i jas gi imam istite simptomi kako tebe, i isto bez bolni gradi, tuku samo malku ostelivi, ama podueni. Najizrazeni mi se bolkite vo jajnicite i dolniot del na stomakot. Nikogas ne sum imala vakvi bolki. Ajde daj Boze site da si gi vidime user posted image

Непосредна врска до пораките: 1259
11.11.2010 19:19:33   
lete
da beluvce celo vreme mie redovna samo voobicaeno dobivam den porano ili den pokasno inace uste edno prasanje do vas merev temperatura imie 37.2 dali pred mestoracija se pokacuva bazalnata temperatura ili samo pri bremenost inace kako so vi kazav mi kasni 3 dena sakam da pocekam uste nekoj den za test vasi mislena

Непосредна врска до пораките: 1260
11.11.2010 19:24:09   
misla
jas mislam ako ti e pokacena bazalnata temperatura togas ima dobri vesti :)))

(Одговор на членот lete)
Непосредна врска до пораките: 1261
11.11.2010 19:31:20   
cleo
Definitivno e eden od znacite za rana bremenost. Ajde  samo napred da ne izraduvas naskoro

Непосредна врска до пораките: 1262
11.11.2010 19:40:44   
misla
mene me interesira i za taa bazalna temperatura dali se meri na sabajle samo dali varira i dali temperaturata e pokacena po celi denovi ako si bremena ? :))) toa ne mi e jasno mene

(Одговор на членот cleo)
Непосредна врска до пораките: 1263
11.11.2010 20:06:09   
Beluvce
-celo i mene jajnicite i stomakot vo dolniot del me bolat mnogu, a gradite mi se pozgolemni od voobicaeno.
-misla za bazalnata temperatura ne znam bas dali varira,ama znam deka treba da se meri nautro pred da stanis od -krevet i toa vaginalno ili oralno (po jazik)
lete ti mislam deka si 95% trudnicka, ajde za da bideme site 100% srekni odi kupuvaj test i pravi utre.....

Непосредна врска до пораките: 1264
11.11.2010 20:36:04   
misla
a pokasno vo denot ako e ista temperaturata kako sabajleto?

Непосредна врска до пораките: 1265
11.11.2010 20:53:54   
lete
da misla bazalnata temperatura se meri na sabajle poradi toa sto vo tekot na denot se dvizime jademe i normalno se pokaciva za 0.1 ili 0.2 no kaj mene celo vreme e 7.2 ili 7.3 uste od ovulacija porano smrznuvav sega samo toplo mie i taka
koga sme kaj testot beluvce sakam da pravam ama se plasam danese razocaram kako sto kazav ova mie 3 ti mesec sto cekam i proslite dva meseci pravev okolu 3-4 testa i site bea negativni plus ima uste nesto vo tie denovi sto pravev test vo toj den so ramak od 1 saat dobivavuser posted image i zatoa sakam da pocekam barem do nedela luge strav mie posle mislam deka jasum pricina sto dobivam zs se brzam heheh ah ovaa nasa zenska psiha ne ubiva aj ke bide site sme idni majki koj ovoj mesec koj naredniot jas se nadevam deka ke bide pozdrav

Непосредна врска до пораките: 1266
11.11.2010 21:01:35   
misla
mene nekolku dena mi bese 37.3 pa posle 37 za nasabajle zboram pa posle 37.2 i sega pak 37 a posle okolu cel den mi e 37.4 

(Одговор на членот lete)
Непосредна врска до пораките: 1267
11.11.2010 22:40:09   
ludaca
pravev test i mi izlegoa dve srti ama vtorata malku posvetla go povtoriv testot i i se povtori istoto ama ovoj pat malku e potemna vtorata.treba da dobijam na 15 ama veke beljata ja napravivme pa sega me jade janza
odgovarajteeeeeuser posted image

(Одговор на членот Еца)
Непосредна врска до пораките: 1268
11.11.2010 23:10:00   
Beluvce
ludaca cestitki....na ovoj forum site se srekni koga gi gladaatuser posted image
odi na ginekolog ..no trudna si 100%
lete ovoj pat imas mnogu pricini za da napravis test...ke vidis ovoj pat user posted image
srekno

(Одговор на членот ludaca)
Непосредна врска до пораките: 1269
11.11.2010 23:10:22   
misla
cestitam user posted image ne e belja toa e najubavo nesto...ohhh kamo sreka jas da vidam dve crti pa makar i ednata slabo da se gledauser posted image

Непосредна врска до пораките: 1270
11.11.2010 23:11:01   
misla
beluvce dali ti imas mereno temperatura?

Непосредна врска до пораките: 1271
11.11.2010 23:16:41   
ludaca
vi blagodaram za brziot odgovor
inaku jas imam 4 godisna kerkicka pa po slucaen pat probavme so soprugot ne e nisto nenamerno da ne bidam pogresno svatena tuku me nervira neizvesnosta sakam da znam porano
mnogu luge me predomisluvaat zatoa
a plus soprugot utre mi doaga od pat pa sakam da go iznenadam zatoa barav pobrgu odgovor
vi blagodaaaram mnoguuuuu
daj boze da e se dobro i toj ke se raduva na novotouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот vezilka RR)
Непосредна врска до пораките: 1272
11.11.2010 23:19:02   
misla
ti posakuvam od srce se najdobro i lesna bremenost :))))

Непосредна врска до пораките: 1273
11.11.2010 23:27:54   
Beluvce
super ludaca ke si dobie tvojata kerka bratce ili sestrice..cetito user posted image
misla jas merv temperarura  ama jas na sabalje zaboravam, mi teknuva navecer i pod miska go stavam toplomerot i izleguva 36,8 skoro sekogas...ama ne sakam da se preopteretuvam i so temperaturata..kaj se preopteretuvam so testovi za ovulacija, plodni, neplodni denovi pa taka temperaturata ja bataliv.
samo nekako cudni grcevi i bolki vo stomakov i jajnicive imam..na mometi ubo me boli..ama za test imam vreme po 5-6 dena duri, ako ne dobijam do togas...a gradite ovoj mesec ic ne me bolea, samo sega denovive mi se podzgolemeni...to e se

Непосредна врска до пораките: 1274
11.11.2010 23:30:42   
misla
oh i ti kako mene si ..jas ic nemam mukaet za temperaturata..nekogas mi teknuva meram nekogas zaboravam sekogas razlicno :)) a gradite isto kako oteceni mi se a bolki ne..a stomakot me boli i zeludnikot veke dva dena :(

Непосредна врска до пораките: 1275
Страница:   <<   < Претходна страница  49 50 [51] 52 53   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  49 50 [51] 52 53   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Mia
MARIKA

Dali Vi se dopaga imeto Mia?

Da (70%)

Ne (23%)

Mnogu (0%)

Ic ne mi se dopaga (7%)

Број на сите гласови: 43

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!