|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  89 90 [91] 92 93   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување
24.11.2010 1:54:33   
diti
Shkorpija cestitki imaj lesna bremenost user posted image user posted image user posted image
kik@ stegame palci za tebe za uspesen e.t i za 2 nedeli da si gi vidis user posted image

(Одговор на членот agnes77)
Непосредна врска до пораките: 2251
24.11.2010 2:07:50   
diti
Diti, me zacudi eden podatok vo tvojot post, deka nekoi tazvivaat 20-30 folikuli? Mene mi e malku nevoobicaena ovaa brojka, jas rzavivam 8-10 folikuli

Wannna baby i mene me zacuduva sto i se razvivaat po tolku folikuli, no Olivija ima objaveno post vo koj pisuva deka i izvadile 22 j.k.
Jas nemam iskustvo ova mi e prvo invitro, no mislam deka 7 folikuli se malku bidejki imam 27 god i imam mala telesna tezina i doktorot mislese deka ke reagiram mnogu poveke na inekciite (ne bese strav od hiperstimulacija) a rezultatot bese sosema sprotiven na ocekuvanjata

(Одговор на членот diti)
Непосредна врска до пораките: 2252
24.11.2010 9:11:56   
bozin
Diti mila, jas pak imam samo 3 folikuli a se iznabockav so Puregon i Suprefact, no toa e toa poor responder! Bitno e da ima barem edna jajna kletka.
Cestitki Skorpija imaj lesna i ubava bremenost.user posted image
Dragi rr, edna konsultacija, sestrata vo Remedika mi spomena deka iako odam na privatno IVF, del od sredstvata za terapijata (Puregon), gi refundirale od fondot,pa dali nekoja od vas ima vakvo iskustvo? Od Fondot mi rekoa deka sepak moralo da odi so baranje za IVF (iako si go plakjam privatno), pa dokolku mi odobrat, da si ja pocnam postapkata. Sto ne mi e logicno.

(Одговор на членот diti)
Непосредна врска до пораките: 2253
24.11.2010 9:36:20   
arh_diz
Cestitki Skorpija imaj ubava bremenost

Биди тоа што си

(Одговор на членот veckasr)
Непосредна врска до пораките: 2254
24.11.2010 10:47:50   
pile

ИЗВОРНА ПОРАКА: pile

ZDRAVO na site Ringerejki!!! Odamna me nemase, se nadevam deka ste site OK i deka vo megjuvreme se pojavile mnogu user posted image
Kaj mene situacijata e komplicirana, od invitroto se pominati skoro 3 meseci, vo megjuvreme krvarev mnogu, znaci po 8 dena krvarenje 4-5 dena pauza pa pak isto, za na kraj doktorite da primetat deka vo matkata ima NESTO, koe nemozat da go identifikuvaat. Prvo im licese na zaostanat fetus od invitroto ama kolku e logicno da ostane vo mene 3 meseci ne znam, potoa rekoa ostanal del od placentata ili ne znam sto, pa potoa deka posle spontaniot sum ostanala pak bremena prirodno ama ne bil OK plodot, pa mozebi e endometrijalen polip, znaci mi se ispomesa se. Sega sum na antibiotici, vitamini, i kapki za kontrakcii na matkata posto probuvaat taka da predivikaat isfrluvanje na TOA sto e vnatre, ako ne utre zadutre ke mora kiretaza. posto ne bilo za cekanje rabotava moze da predizvika infekcija ili ne znam sto.
Ne znam sto da kazam osven deka coveckiot organizam e takva misterija sto sekogas iznenaduva so nesto, ponekogas DOBRO ponekogas LOSO. vo ovoj slucaj e loso ama se nadevam deka se ke se zavrsi OK i deka sepak na krajot od tunelot ke go vidime svetloto, vo ovoj slucaj dvete crtki :) Pozdrav do site :)

ZA MAMA26 ova mi se sluci pred nekolku dena sega fala bogu se e OK :)

Sakame nase malo pilence :)

(Одговор на членот pile)
Непосредна врска до пораките: 2255
24.11.2010 10:59:02   
Eli2010
cestiotki skorpijauser posted image ,lesna bremenost i se najubavo

(Одговор на членот Shkorpija)
Непосредна врска до пораките: 2256
24.11.2010 11:04:36   
Eli2010
zdravo mareto
Jas pravev ivf so odmrznuvanje na zamrznati spermatozoidi.user posted image Dr.Tase rece deka pomali se sansite,no postojat.Mnogu parovi kaj niv uspeale da dobijat dete so zamrznati spermatozoidi i embrioni.Misli na sansite za uspeh,raspoplozi se ,uzivaj odmaraj,jadi zdravo ,imaj doverba vo doktorot i ke vidisuser posted image
Ti posakuvam uspehuser posted image

(Одговор на членот mareto)
Непосредна врска до пораките: 2257
24.11.2010 11:20:09   
dezdemona
cestitki Skopija i do site sto ocekuvaat user posted image nestrplivo, site da se izraduvame so bebenca nabrzo.
ne se mislete deka kolku poveke folikuli mu izvadile tuku i 2 da sa da se kvalitetni, organizmot na sekoja od nas razlicno reagira.
Bogdanicka kako si ti,odmaras?
pozdravceuser posted image

Непосредна врска до пораките: 2258
24.11.2010 11:31:44   
chery33
user posted image user posted image user posted image Skorpija dusicke mnogu ubava vest me izraduva mnogu tolku bese ispanicena od postapkata od ivf ama ete srekata bila na tvoja strana da si uspees na pocetokot ,, Imaj lesna bremenost uzivaj vo blazenata sostojba user posted image sega se raduvame na ova a posleuser posted image ke mu se rdaduvame na tvojata prinova :)))
user posted image user posted image

(Одговор на членот dezdemona)
Непосредна врска до пораките: 2259
24.11.2010 13:01:05   
wannna baby
Shkorpija cestitki imaj lesna bremenost user posted image I jas veke posle 3 godini probuvanja i 5 inseminacii sum iscrpena ama ke probam so ivf pa zdravje. A tebe se najdobro ti posakuvam samo napred user posted image user posted image user posted image

Don''''''''t look back in anger.

(Одговор на членот chery33)
Непосредна врска до пораките: 2260
24.11.2010 16:52:28   
Summer
Zdravo na site hrabri devojki na forumov. Inaku ve citam veke podolgo vreme, pa se resiv i jas da ja spodelan mojata maka so vas. Samo sto go zavrsiv moeto prvo IVF, za zal neuspesno. Bev pozitivna, smirena polna so optimizam i na kraj nisto. Iskreno im se voshituvan na site rr koi imat po nekolku neuspesni obidi zad sebe, a sepak prodolzuvaat ponatamu.
Cestitki do site novi tudnicki, neka im e so lesno!!! A za nas drugite, so novi sili vo novi pobedi.

(Одговор на членот wannna baby)
Непосредна врска до пораките: 2261
24.11.2010 16:56:17   
AnnaMolly RR
Мила самер, те молам немој да се разочаруваш.
Ајде главата горе и само напред. Продолжете со обидување.
Вреди кога знаеш каков ќе биде крајниот производ.
Ти пуштам еден куп среќа за следниот пат.

Live and let live

(Одговор на членот Summer)
Непосредна врска до пораките: 2262
24.11.2010 16:57:36   
wannna baby
Dobredojde summer ti posakuvam user posted image user posted image vo najskoro vreme. Zatoa sme na forumov da se podzuvame, da sei davame nadez i nokogas da ne se otkazeme. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Don''''''''t look back in anger.

Непосредна врска до пораките: 2263
24.11.2010 16:58:02   
Summer
Sakav da ti kazam deka i jas pravev IVF-privatno i gi podnesov potrebnite potvrdi i smetki za da mi vratat del od parite. Inaku vo fondot vrakaat pari za Fostimon (jas go primav toj hormon za stimulavija) a najverojatno e nesto slicno na lekot sto ti si go primala.Mene ni rekoa deka ke mi priznaat samo 30 inekcii, iako jas primiv 36, i toa po nivna tenderska cena sto e okolu 1000 den. iako inekciite vo apteka gi kupuvav po 1390 den. Znaci ke mi refundiraat od prilika 30000 den, sto ne e losa cena.
Se nadevam deka ti pomognav.pozz

(Одговор на членот bozin)
Непосредна врска до пораките: 2264
24.11.2010 17:09:14   
pinokio2010
Шкорпја, честитики мила имај си лесна бременост. И јас сум во исчекување на првото ИВФ и многу ме радуваат вакви приказни како твојата. Со среќа нека ви е и за 9 месеци да си го лулаш своето бебче во прегратките user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 2265
24.11.2010 17:55:18   
adabejb
Uf kolku ubavo e vaka da docekas pozitiven rezultat,Shkorpija cestito mnogu,mnogu ubavo:))

Draga Summer i jas imam dva neuspesni transferi, ama nema otkazuvanje odime do krajniot rezultat do nasite decinja i ke bideme najsreknite majki na svetot :)

(Одговор на членот pinokio2010)
Непосредна врска до пораките: 2266
24.11.2010 18:35:37   
agnes77
Боданцанка, каде е време за тест, 10 или дан након трансферот е утре нели, чекаме со нервоза (се сеќавам на моје трансфере), многу многу ти посакувам да побрзо гледаш user posted image  лииuser posted image  user posted image

(Одговор на членот adabejb)
Непосредна врска до пораките: 2267
24.11.2010 19:18:39   
biljana16
user posted image user posted image user posted image SPrekrasna vest. Skorpia cetitki i od mene i imaj lesna bremenost.

Непосредна врска до пораките: 2268
24.11.2010 22:13:27   
suzeto

ИЗВОРНА ПОРАКА: Summer

Sakav da ti kazam deka i jas pravev IVF-privatno i gi podnesov potrebnite potvrdi i smetki za da mi vratat del od parite. Inaku vo fondot vrakaat pari za Fostimon (jas go primav toj hormon za stimulavija) a najverojatno e nesto slicno na lekot sto ti si go primala.Mene ni rekoa deka ke mi priznaat samo 30 inekcii, iako jas primiv 36, i toa po nivna tenderska cena sto e okolu 1000 den. iako inekciite vo apteka gi kupuvav po 1390 den. Znaci ke mi refundiraat od prilika 30000 den, sto ne e losa cena.
Se nadevam deka ti pomognav.pozz

dokumentite gi dostavi otkako se napravi ivf ili dostavi predhodno barajne do fondot deka imas potreba od tie lekarstva... mene me odbija bideki ne sum dostavila predhodno barajne do fondot za da mi se odobrat,jas primav merional,dostaviv i zalba no seuste nemam dobieno odgovor

Непосредна врска до пораките: 2269
24.11.2010 22:29:39   
Summer
Mila Suze, jas gi dostaviv potvrdite, fiskalnite smetki i recept od maticniot genikolog otkako zavrsi celata IVF postapka. mi zemaa broj na transakciska smetka i mi rekoa deka ke mi gi isplatat parite. pa sega da vidime. aj ke ti pisam pak koga ke gi prefrlat parite. A toa dostavuvanje na baranje pred da pocne postapkata mi nema mnogu logika. nie sami si plakame se i ne znam zosto bi nosele baranje prethodno.

(Одговор на членот suzeto)
Непосредна врска до пораките: 2270
24.11.2010 22:31:30   
mama26
PILE ti stiskam palci da si vidis i ti tvoite user posted image user posted image user posted image .samo napred i site sto nemaat da si docekate user posted image user posted image

СЕ ШТО Е МОЕ КЕ СИ ДОЈДЕ ,А АКО НЕ СИ ДОЈДЕ КЕ СИ ГО ЗЕМАМ САМА.

(Одговор на членот suzeto)
Непосредна врска до пораките: 2271
24.11.2010 22:32:17   
Shkorpija
Fala vi mnogu na site za cestitkite,da dade Gospod site nabrzo da si gi vidite dvete crti:)

Непосредна врска до пораките: 2272
24.11.2010 22:53:24   
veckasr
jas bev na lekar zatoa krvarenje i me gledase na eho i mi rece oti sum imala anovulatoren ciklus poradi toasto minatiot mesec pred inseminacijata bev stimulirana so klomifen 

(Одговор на членот diti)
Непосредна врска до пораките: 2273
25.11.2010 0:59:25   
sinolicka
user posted image user posted image user posted image imaj lesna user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 2274
25.11.2010 1:41:25   
veckasr
ИЗВОРНА ПОРАКА: veckasr

jas bev na lekar zatoa krvarenje i me gledase na eho i mi rece oti sum imala anovulatoren ciklus poradi toasto minatiot mesec pred inseminacijata bev stimulirana so klomifen mnogu sum razocarana i zagrizena sto ponatamu so taa situacija sto me snajde sega

Непосредна врска до пораките: 2275
Страница:   <<   < Претходна страница  89 90 [91] 92 93   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  89 90 [91] 92 93   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?