|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  59 60 [61] 62 63   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Сакаме две црти
26.11.2010 20:44:40   
sesilija
dali kaj sekoja zena mora da se pojavi slabo krvarenje pri vgnezduvanjeti

(Одговор на членот lete)
Непосредна врска до пораките: 1501
26.11.2010 22:26:10   
Bobe
Fala lete!!!celo vreme kako topli branovi me udiraat samo pred spienje se namaluva na 37,a pred nekoj den imav i dve kapki krv kafeafki pa si vikam mozno ke da e,bas sakav da procitam i vase mislenje.....
kako i da e informiram navreme a megu vreme cekam da se izraduvam na nekoi od curive souser posted image user posted image  dogovoreni!!
bas e ubavo cuvstvoto kaga ke vidam da pise nekoja idna mama

(Одговор на членот sesilija)
Непосредна врска до пораките: 1502
27.11.2010 17:15:46   
DuffytheDuck
И јас имам добиено, денес веќе ми е 4 ден. Ептен голема поддршка за сите кои чекаме user posted image и ајде женски на работа овој месец user posted image

(Одговор на членот lete)
Непосредна врска до пораките: 1503
27.11.2010 17:35:35   
light
zdravo DaffytheDuck i mene mi e 4 den nie zaedno ovoj mesec na rabotai pravenjeuser posted image  user posted image  user posted image
daj boze da se fati kaj nas i kaj site ovoj mesec
user posted image  user posted image  user posted image

(Одговор на членот DuffytheDuck)
Непосредна врска до пораките: 1504
27.11.2010 20:28:42   
sesilija
mene deneska me geldase ginekologot so vaginalno eho i mi rece deka ke dobijam ama pocnuvam so klomifen po malku mi strav kako da pocnav da se lecam od nesto

(Одговор на членот light)
Непосредна врска до пораките: 1505
27.11.2010 20:30:33   
sesilija
light i duffytheducki mene me ceka rabota molam podrska se nadevam oti ova ke pomogne ako ne ne znam sto ke pravam

Непосредна врска до пораките: 1506
27.11.2010 20:31:43   
sesilija
bobe cestitki za tebe o so lesno milo mi e za sekoja idna mamicka se nadevam deka i jas ke raskazuvam za simtomi na bremenost naredniot pat

Непосредна врска до пораките: 1507
27.11.2010 21:37:20   
Bobe
Cekaj malku sesilija,uste mila nemam test napraveno samo si gi kazav simptompcinjata a ako pravam i izleze pozitiven cel zivot ke te pamtam kako prva sto mi ima pred vreme cestitanouser posted image ,srcka si eve jas od sega pa natamu celosno te podrzuvam i epten ti stiskam palci da si gi zdogledas vo najbrzo vreme user posted image user posted image !!!!

Непосредна врска до пораките: 1508
27.11.2010 21:42:51   
Bobe
i edno vetuvanje kako i da ispadne jas ostanuvam do onoj moment da mi raskazuvas ne samo na mene na site za prvite simptomi,i cuvstvoto na bremenost ok???nema razocaruvanje glavata gore ke si dojde,i mene ako bide ke mi bide 2 bremenost,1ta tragicno se prekina ama si vikam taka trebalo da bide,sega si se nadevame i rabotime na slucajotuser posted image da bideme mamicki i ke bidemeuser posted image user posted image

(Одговор на членот Bobe)
Непосредна врска до пораките: 1509
28.11.2010 0:07:10   
sesilija
mnogu blagodaram na podrskata mnogu mi znaciuser posted image

(Одговор на членот Bobe)
Непосредна врска до пораките: 1510
28.11.2010 13:09:39   
cleo
Ringerajki, ve molam ako nekoja imala vakvo iskustvo neka me sovetuva. Bev vo Cetvrtokot na eho, endometrium 11,2 mm. Denes trebase da dobijam, no nisto seuste. Imam policisticni jajnici, no za razlika od pred nekoj period, sostojbata mi e podobrena mnogu. Imam mnogu bolki vo desniot kolk, i gorniot del na nogata koi se pojavija pred nekoj den. Neznam sto e, no nekoja od vas znam deka se zalese na istata bolka, ne se sekavam tocno koja. Bolkite vo jajnicite ne prestanuvaat, no sepak se blagi bolki. Mozno li e da e nekoj znak...? Doktorot veli i da ima nesto seuste e mnogu malo da se vidi na eho. Sovet, mili moi...

Непосредна врска до пораките: 1511
28.11.2010 14:55:14   
Bobe
Cleo ubavo ti vika doktorot pocekajuser posted image ,i da znaes se e moznouser posted image
toa so jajnicite i blagi bolki mozno e simptomcinja a uste poveke ako ne ti doagauser posted image , i jas imam grcevi pa ke vidime.kaj mene devojki utre ne treba da dojde,merev temperatura vagin bese 36,9 a pod pazuv 37,1 so vikate imam sansi???user posted image
ke bide Cleo ako ne sega sledniot patuser posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот cleo)
Непосредна врска до пораките: 1512
28.11.2010 14:57:54   
Bobe
a da mislam deka bese ping sto se zalese i deka doktorite i rekoa deka nema sansi da zabremeni policisticni jajnici i eve trudno ni e i taa cekase da dojdeuser posted image ,ni na kraj pamet deka e trudna pa eveuser posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Bobe)
Непосредна врска до пораките: 1513
28.11.2010 16:16:56   
sesilija
Bobe vo pravo si ako ne sega sigurno sledniot pat sigurno.Inaku i jas imav bolki vo jajnicite i vodolniot del od stomakot i vo kolkovite uste od ovulacijata ama ete denes mi dojde.A na vaginalno eho se gleda cela sostojba.Bobe ti drzam sreka da ne ti dojde.Jas znaev deka ke mi dojde bidejki bazalnata temperatura posle ovulacijata najvisokata mi bese 36,8 nikogas 37 ama toa e kaj mene.Nemam iskustvo da kazam kakotreba ama mnogu poubavo e cuvstvoto da se nadevas makar i da ne znaes otkolku vo momentot koga ke ti dojde. user posted image

(Одговор на членот Bobe)
Непосредна врска до пораките: 1514
28.11.2010 19:01:21   
Just baby
Sekoj den mi e se po cudno, od deneska pocnav da osekam i bolka vo gradite, a imav na 10 ti i treba ad dobijam na 10 ti. mislam deka e malku rano da me bolat za menstruacija a osekam i deka ako ja navednam glavata nanazat mi se vrti, ili ako pred mene se pojavat sliki koi brzo se promenuvaat. stomakot postojano go osekam kako poduen duri i osekam po malku gadenje. edvaj cekam da dojdi 10 ti, da mi kasni i da napravam test koj ke bide pozitiven user posted image minatiot mesec dobiv duri i porano taka da nemav ni malku sansa da se poraduvam deka mi docni user posted image . seuste mi se plodnite denovi taka da seuste rabotam na slucajot :P

(Одговор на членот Natuska85)
Непосредна врска до пораките: 1515
28.11.2010 20:03:46   
sesilija
samo napred i so verba

(Одговор на членот Just baby)
Непосредна врска до пораките: 1516
29.11.2010 12:01:48   
light
zdravo
vcera mi bese 5 den bev na kontrolla mi rece sve vo red so mm prasavme dali da pravime nekoj naknadni analizi rece nema sto sve sme napraile samo ph na vaginata toa ne znam kako se meri  mi rece da rastvoram soda bikarbona i so spric da se izmijam toa ja balansira ph ovoj mesec samo toa i nisto i odluciv ovoj mesec nema da meram ni temp. ni plodni neplodni denovi samo ke probam sekoj den ke bidam vredna hahaha inaku ke pijam i caj od macina trava da ja probame i toa i edna moja drugarka mi kaza 1 kg med 2 bibercinja zrno pa sama ke gi meles i edno paketce karanfilce i toa ke go probam probajte i vie koj cekate user posted image  

Непосредна врска до пораките: 1517
29.11.2010 12:14:09   
Bobe
Nema da veruvate mene mi dojdeuser posted image  i pokraj se mene bt mi e 37,2 i nikako gradive da prestanat da bolat,a i stomakot apla se gleda deka mi e pogolem,jas ke siuser posted image trknam do lekar mene prosto ne mi se veruvauser posted image ,mozno e i nekoe poremetuvanje da imam sto znam ke vidimeuser posted image
kako i da e ajde jas navivamuser posted image user posted image user posted image  poveke na forumcevo,koj ima spisok neka me stava za vo dekemvri pa moze ke si se iraduvame togas,jas bev dobra ovaa godina pa  se nadevam Dedo Mraz nema da me zaboravi i vas i ke ni donese po ednouser posted image user posted image user posted image  da si gi vidime tie user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот light)
Непосредна врска до пораките: 1518
29.11.2010 12:28:00   
Natuska85
Бобе можеби е тој исцедок што се јавува кога се спојува јајце клетката.Да се надеваме дека е тоа.И јас имав таков пред да дознаам дека сум user posted image , и мислев дека сум добила ама тоа траеше само еден ден и беше некоја бледо кафеава боја и во мала количина.Ајде пуштам највеќе среќа да ви видиш твоите user posted image и да ни се придружиш во клуботuser posted image

(Одговор на членот Bobe)
Непосредна врска до пораките: 1519
29.11.2010 15:20:55   
Bobe
Natuska mila ne e kako iscedok znam,site mi vikaat da odam na lekar jas prethodno sum siena i stomaceto se poznava,majka mi i soprugot nastojuvaat deka sum ,simptomi eden kup do grcevi,nagon za povrakanje ......2 meseca ne prestanaa da bolat gradive.ja sum so eden jajoprovodnik za zal pa si vikam da ne igra nekoja ulogauser posted image ne zivem vo mk vo sreda ke odam na lekar pa sto i da bide neka bide,prasav preku chat eden ginekolog vika deka ili e toa ili e nekoja golema cista,nekoe poremetuvanje,a mene temperaturata eve sega vo moment mi e 37,1,najnisko paga na 36,9 preku sila.ke pisam kako i da e navivam ako ne jas drugite da si se izraduvaat souser posted image user posted image ,moze na nekoja ova ke posluzi za nesto kako primer sto znam
sorry na dolgiot post

(Одговор на членот Natuska85)
Непосредна врска до пораките: 1520
29.11.2010 15:51:14   
maripoza
здр. бобе а кај живееш ако не е тајна... и јас имав симптоми како твоите минатиот месец и произлезе дека цим имала мала циста ,несакам да те разочарувам мила но најдобро е веднаш по завршувањето на циклусот да си одиш на лекар..поззз

понекогаш добро е кога ке го послушаш срцето...дозволи тоа да ти каже.....

(Одговор на членот Bobe)
Непосредна врска до пораките: 1521
29.11.2010 16:02:56   
Bobe
sega mari sum vo grcija,inaku bev vo germanija dolgo vreme,tuka pregledot se dvizi od 70-120e a moras so zakaznouser posted image  na privaten bidejki vo bolnica ostaj,zakazav vo sreda pa ke vidime

(Одговор на членот maripoza)
Непосредна врска до пораките: 1522
29.11.2010 16:18:06   
maripoza
те прашав бидејки и јас не сум во мкд... јас и овој месец осекам пак некој од симптомите ама за да не се залажувам ке почекам уште една недела па ке видиме..бидејки цистата знае и лажна тревога да даде. ти држам срека и да се надеваме дека кога ке одиш на лекар ке си ги видишuser posted image

понекогаш добро е кога ке го послушаш срцето...дозволи тоа да ти каже.....

(Одговор на членот Bobe)
Непосредна врска до пораките: 1523
29.11.2010 20:12:21   
Bobe
Mari ti drzam epten sreka ne se plasi nema razocaruvanje ako ne sega idniot pat!!!user posted image user posted image user posted image jas ke pisam sto ke bide,ajde nekoja da se javi deka gi vide da ne raspolozi malku!!!!

(Одговор на членот maripoza)
Непосредна врска до пораките: 1524
29.11.2010 20:31:15   
Just baby
ajde nekoja neka go razbie malerot i neka kaze deka dobila user posted image ili user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image
ajde edna po edna daj boze site da gi dobieme . poddrska do site i cestitki do idnite majki

(Одговор на членот lete)
Непосредна врска до пораките: 1525
Страница:   <<   < Претходна страница  59 60 [61] 62 63   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  59 60 [61] 62 63   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?