Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 21.11.2010 17:59:03
mami2
Ад млеко Цела круша блендирана Цеден сок од јаболко и грозје + вит Ц Ад млеко Боранија со телешко, морков, кромид и пашканат + јогурт Млечна каша Хип Ад млеко
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 21.11.2010 18:10:56
slavicav
Nie denes ruchkavme doenje mlechna kasha oriz pchenka i banana doenje oriz,morkov,grashak i dodadov malku maslinovo maslo koga ke stane ke jade ovoshje doenje i okolu 21ch mlechna kasha i poshto mi se budi kaj 23ch doenje obavezno
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 22.11.2010 15:58:55
sone
-06:30h doenje -09:30h karamelino (so aptamil 2) -10:15h -12h nananje - 12:30h jabolko i malku portokal blendirano - 14h-14:30h zelencukova kasicka (telesko meso,morkov,kompir,zelka nekolku listovi ovoj pat ne gi frliv tuku i gi dadov da gi jade,celer vo listovi nemav magdonos i maslinovo maslo) so vlozen trud i baby first izede skoro cela - 15;30h nananje...pa ke vidime do koga posle spienje ke i dadam cice, bidejki veke ne ja drzi ni moeto mleko (kolicinski e veke malku) ke i dadam sokce - za vecera planiram palenta so puter i pavlaka (ne sme probale pavlaka do sega)\ - cicanje pred spienje
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 22.11.2010 19:36:56
tea
Ние имаме 10 месеци и денес руцкавмеЧ адаптирано млеко овошна кашичика од банана и круша телешко мевце со мешан зелечук грисолино со кравјо млеко и вечер пред спиење ке пиеме млекце адаптирано
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 25.11.2010 20:35:34
slavicav
Deneshnoto meni e doenje mlechna kasha na milupa izblendirano jabolche so plazma i malku sok od jabolko ama kako i minatiot pat samo dve tri lazichki i toa so gadenje ruchek konechno teleshko so tikva,orizovi snegulki i 60ml ad cela ja izruchkavme doenje mlechna kasha na hipp i pokasno vecher doenje
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 25.11.2010 21:24:22
sone
Odlicno slavicav.Bas mi e drago za tvoeto bebce.Kaj nas menito bese vaka: - 120 ml aptamil 2 so Nestle kasicka od modri slivi (sega najnova e) - nananje - sokce - pola banana so pecena tikva vo blender Njam, njam, njam - oriz bel,morkov,malo parcence mlad kromid,spanak,1/4 zolcka i kiselo mleko njam,njam,njam cela ja izede (ja ostavam malku da gladuva za da ,mi jade) - nananje - doenje - za vecera 120ml amptamil 2 i pak Nestle so med i 8 zitarici - sega e 21:25h i nana i cekam da stane za spienje
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 26.11.2010 13:21:55
***Lide***
doenje jabolko + banana + 100ml keksolino doenje morkov,kompir,tikvicka + ABC namaz (denes prv pat vakava kasicka ke vidime dali ke jade) sokce mini kroasance doenje pri prvoto budenje noke mleko so biskviti
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 26.11.2010 15:43:35
gvenda
kolku gi doite vasite bebinja na pr. mojata ima 6 meseci i 15 dena i si cica apetitno na tri saati nekogas poveke nekokas pa i na pomalku na pr. vaka izgleda naseto dnevno meni posto ni e poremeten bioritamot zaspiva kasno se budime kasno i cica do kaj 13 -14 casot samo cica posle sledi ovosje pa rucek nakaj 17h zelencuk nesto i mesam i vecer nakaj 21 pak ovosje i doenje kolku saka vecerta se budi cesto sto mislite treba li tolku da i davam pedijatarot mi rece da ne i davam adaptirano mleko dodeka si cica a gledam nekoi od vas davaat
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 26.11.2010 16:44:07
lukas
ИЗВОРНА ПОРАКА: ***Lide***
a zaboraviv da prasam dali i od koga se davaat gricki mislam na smoki i takvi raboti zosto sin mi saka da gi jade
lide jas na lukas mu dadov smoki od onie flips zelenite ne se mnogu soleni i ne se mnogu zacineti za razlika od stobi flips i ne mu davav kuzne kolku tuku taka 5-6 smokcinja na den ako se soberea...pozzz
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 26.11.2010 16:45:29
slavicav
Gvenda ako ti napreduva ako si cica ubavo i ako ti imash dovolno mleko nemash potreba od ad osven ako sakash nekoi od kashichkite kako rilonio,medolino itn da gi pravish so ad ili pak imash i gotovi mlechni kashi.
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 26.11.2010 17:52:03
***Lide***
lukas jas na lukas mu dadov smoki od onie flips zelenite ne se mnogu soleni i ne se mnogu zacineti za razlika od stobi flips i ne mu davav kuzne kolku tuku taka 5-6 smokcinja na den ako se soberea...pozzz
e lukas ama mojot sin moze da izede i pola paketce na jadenje a plus gi saka mnogu i so jogurt zato ne znam ama si velam d amu davam kolku saka da jade a i dr. ni rece se da mu davas sto saka da jade
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 26.11.2010 21:40:45
sone
a zaboraviv da prasam dali i od koga se davaat gricki mislam na smoki i takvi raboti zosto sin mi saka da gi jade
I sega se prasuvam ZOSTO GRICI?Ima li potreba od toa?Sto dobiva tvoeto bece od smokite?Sto e toa sto e kavlitetno vo smokite?Jas na mojot sin (3 godini sega) NIKOGAS ne mu davav takvi rabota.I denes denes na naseto meni i vo nasata kujna gi nema grickite.Sega e dovolno golem i koga odime po rodendeni ili na gosti znae da se posluzi,ama ne i da pretera.Ne mu branam sega.Ama veke sozdadov kaj nego naviki za zdrava ishrana (kolku tolku),Sega istoto ke go napravam i so bebceto(7 mseci i 26 dena).Ako tolku sakas da mu davas togas ok, tvoj izbor.Razmisli si.Ima vreme ke jade.Ne moras bas odma sega da mu davas.Toa e moj sovet do tebe ama ti pak si odlucuvas. A ova so adaptiranoto mleko,ako sakas da go koristis togas zemi go za mlecni kasicki.Sepak neka si cica od tvoeto. Pozdrav.
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 3.12.2010 14:19:27
slavicav
Vchera ruchkavme doenje keksolino doenje teleshko,morkov i boranija so jogurt ovoshen jogurt i napraviv so krushka i jogurt ama ne sakashe doenje mlechna kasha na hipp doenje
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 3.12.2010 17:07:11
mamicka_26
Ние денеска за ручек ручкавме:брокула,карфиол,компир и жолчка со малку кисело млеко. Мамички сте им давале ли на своите малечки житарици?Моето има 10 месеци и не сум му давала до сега со млеко или слично.Ако им давате кои житарици ги купувате?
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 3.12.2010 17:51:06
sone
Ние денеска за ручек ручкавме:брокула,карфиол,компир и жолчка со малку кисело млеко. Мамички сте им давале ли на своите малечки житарици?Моето има 10 месеци и не сум му давала до сега со млеко или слично.Ако им давате кои житарици ги купувате?
Jas ne sum i davala seuste zitarici iako veke imam kupeno pcenicni i rzani mislam deka be. nie sabajle doruckuvavme planta so puterce i kiselo mleko (cel tanjir), pa nanase.koga stana i dadov jabolce so banana.za rucek imase kompir,morkovce,spanak,pola zolcka,staviv malsinovo maslo i go jadese so kiselo mleko(cel tanjir izede).za vecera ke i dadam aptamil 2 so melena plazam ili nekoja od kasickite na Nestle sto se pravat so mleko.Deneska ubavo jadese ama da stavev meso ke bese so molenje i so saati ke ja hranev.Inace medju obrocite obavezno i nudam sokce ili voda.
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 3.12.2010 19:37:24
Palce
Мамички можете ли да ми кажете како да ја зготвам келерабата или само да додадам во кашичката као целер и пашканат..Читав дека келерабата била добра па викам ај да пробам..Фала за помошта :)
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 3.12.2010 21:43:42
lukas
ad 180 ml. jabolkce blendirano cokolino so ad 180 ml. zolcka,kompirce,morkovce za rucek sokce od mandarina pudingce sokce od mandarina i cokolino lesnik pred nananje..
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 3.12.2010 21:50:11
AnnaMolly RR
Ако сака нека си јаде. Јас од 5 месеци сум јадела смоки. Мајка ми кога тргнала на работа сум штрајкувала и три дена не сум јадела ништо освен смоки. И денес не може да помине ден-два а да не јадам смоки. И јас ќе му дадам на Филип да јаде, само не сега зашто е мал, ама после нова година сигурно, кога ќе има 7 месеци.