|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  24 25 [26] 27 28   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Ручек
28.11.2010 1:57:59   
Maca25
Денеска ручавме крокети од печурки ( купени)и гооолема салата (марула, краставица, парчиња свежи брокули, ротквица, исецкан млад кромид, се тоа полиено со лимонов сок). Се наручавме убаво. Мм беше гладен после пола саат user posted image

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот nadica)
Непосредна врска до пораките: 626
28.11.2010 11:07:59   
mama26
maca i jas ke bev gladna so vakov zdrav rucek..a za mm da ne zboramuser posted image nema da sedne da jadezelencuk samo..user posted image user posted image

deneska nepravam nisto zatoa sto me pokanija na rucek,pa ke odiime so sinotuser posted image

СЕ ШТО Е МОЕ КЕ СИ ДОЈДЕ ,А АКО НЕ СИ ДОЈДЕ КЕ СИ ГО ЗЕМАМ САМА.

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 627
28.11.2010 17:44:49   
Maca25
денеска имавме супа со кнедли, макарарони во вид на школки со сос од свежи домати и лукче и повторно гоолема салата.

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот mama26)
Непосредна врска до пораките: 628
28.11.2010 17:59:09   
Natuska85
Ние денес мусака(омилено јадење на мм) имавме за ручек со салатка кисели краставичкиuser posted image

Непосредна врска до пораките: 629
28.11.2010 23:56:39   
Maca25
Не знам утре што да правам?? Дајте некој предлог

(Одговор на членот Natuska85)
Непосредна врска до пораките: 630
29.11.2010 0:19:44   
nadica
бидејќи понеделник јас за утре ќе им спремам грав/леќа со многу салата од зелка, морков, цвекло и кисели краставички  ммммммммммм

Завидливите луѓе се хранат со твојата несреќа...
Биди Среќен!...
Нека умрат од глад!!!

Непосредна врска до пораките: 631
29.11.2010 0:22:54   
Maca25
Леќа, фала ти надице. Одамна немам направено. Само треба да смислам нешто за мм, затоа што тој не јаде леќа. Важно Нина ја обожава.

Непосредна врска до пораките: 632
2.12.2010 10:51:22   
nadica
жени давајте предлог што да ссе прави за ручек денес лесно и брзо

Биди Среќен!...
Нека умрат од глад!!!

Непосредна врска до пораките: 633
2.12.2010 10:55:02   
arh_diz
Jas pravam sarma za rucek

Биди тоа што си

Непосредна врска до пораките: 634
2.12.2010 11:10:26   
nadica
решив user posted image user posted image user posted image  ќе им пржам свинско месо со пире и зелка салата

Биди Среќен!...
Нека умрат од глад!!!

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 635
2.12.2010 13:15:28   
Natuska85
ммм пире како ми се пријаде.може и јас ке направам после работа ама со пилешко месо и салата,мммм ај да дојде 4 user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 636
3.12.2010 11:12:20   
jovanka
spanak so oriz i kiselo mleko

Zivotot e podarok a podarocite se za da se raduvame.

(Одговор на членот Natuska85)
Непосредна врска до пораките: 637
4.12.2010 12:35:43   
lukas
aj mamicki kazete mi kako ja pravite lekata,znam obicno kako se pravi ama so meso?aj nekoj neka mi kazi kako da ja napravam,mm mi ne ja jadi ama mene mi se jade i denes sakam da napravam..aj help!!

Неможите да бидите храбри ако не сте повредени.Неможе да научите ако не сте погрешиле.Неможете да бидете успешни ако не сте доживеале неуспех.

(Одговор на членот jovanka)
Непосредна врска до пораките: 638
4.12.2010 13:01:25   
lukas
aj iskusni domakinki, pomos???

Неможите да бидите храбри ако не сте повредени.Неможе да научите ако не сте погрешиле.Неможете да бидете успешни ако не сте доживеале неуспех.

(Одговор на членот lukas)
Непосредна врска до пораките: 639
4.12.2010 14:20:42   
jovanka
Eve jas kako ja prigotvuvam:
Zemam kolicina na leka zavisi za kolku osobi go prigotvuvame jadenjeto.Najdbro e da ostoi nekolku casa vo ladna voda potoa zemam glavica kromid sitno ja seckam ja dodavam vo lekata i kolicina na voda zavisno od toa dali sakate pogusta ili pocorbesta da bide mandzata.Ja stavam na umerena temperatura da se vari a posle polovina cas od varenjeto go dodavam morkovot ili rendan krupno ili seckan zavisi od zelbata i prodolzuvam so varenjeto na umerena temperatura.Pred kraj na varenjeto vo tavce prigotvuvam zejtin so sitno seckana slanina,malku brasno i crven piper i celata sodrzina ja stavam vrz lekata i ostavam uste 15-20 min.Na kraj dodavam sol i se razbira najvazniot zacin prigotvuvanje so ljubov.Odlicno e za zimskiot period.A seto ova moze i bez slaninata samo dodeka se vari lekata da se dodade crven piper i sol kako sto toa se prigotvuva vo ovie denovi na postot.

Zivotot e podarok a podarocite se za da se raduvame.

Непосредна врска до пораките: 640
4.12.2010 14:23:44   
lukas
fala jovanka,ke ja napravam durg den sega veke ja napraviv musakata...fala ti mnogu toa ke ostane za ponedelnik..pozdravce

Непосредна врска до пораките: 641
4.12.2010 14:24:19   
AnnaMolly RR
Денес сум кај моите и решив јас да им направам ручек.
Зедов од ќесичките зачин за копани од Маги и еве се печат копанчињата.
Сега одам да испржам некое компирче, па да ручаме додека спие моево ѕверче.

Ако не сте ги пробале зачините, ги препорачувам на сите.

Live and let live

Непосредна врска до пораките: 642
4.12.2010 14:27:29   
lukas
annamoly vo prodavnica samo mu se populvam  na tie od magi zacinite,i samo potturnuvam,aj molim te kazi dali izleguvaat vkusni,mm gi saka prepeceni,mi e strav da ne izleguvaat kako vareni i potureni so sos samo...pozdrav

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 643
4.12.2010 15:10:35   
nadica
маги зачините се нешто мммммммммм да ги пробате да не се мислите

инаку јас за ручек денес имам пита печена на фурна со туршија

Биди Среќен!...
Нека умрат од глад!!!

Непосредна врска до пораките: 644
4.12.2010 15:29:44   
mamicka_26
Стварно зачините на Маги се фантастични,ние одкога ги пробавме сега стално кога готвам пилешко за ручек без разлика дали се батачиња или кокошка ги користиме нон стоп

Непосредна врска до пораките: 645
4.12.2010 16:20:14   
AnnaMolly RR
Многу се убави зачините. Ако сакаш да бидат покрцкави, 15 минути пред крај дупни ја ќесата. Јас се изнајадов денес.

Live and let live

(Одговор на членот mamicka_26)
Непосредна врска до пораките: 646
4.12.2010 19:23:57   
Natuska85
Нас денес на ручек ни беа старосватицата со маж и,а правев пилешко со печурчиња и компир печен во рерна па салата нешто шопска и марула со пченка и маслинки.Убаво си поминавме, а старосватицата донесе колачиња од перфето,мммм  ги обожавам.

Непосредна врска до пораките: 647
4.12.2010 19:25:05   
Natuska85
ИЗВОРНА ПОРАКА: Maca25

Денеска ручавме крокети од печурки ( купени)и гооолема салата (марула, краставица, парчиња свежи брокули, ротквица, исецкан млад кромид, се тоа полиено со лимонов сок). Се наручавме убаво. Мм беше гладен после пола саат user posted image

Маци од кај ги купуваш крокетите од печурки,на што фирма се??

Непосредна врска до пораките: 648
4.12.2010 19:30:50   
agnes77
Денеска направам ЈОТА (супа од кисела зелка, компир, грав, колбасица крањска)

Непосредна врска до пораките: 649
5.12.2010 15:37:37   
mosa
си порачав боранија на тава за ручек...некако ми се пријаде од прееска па може и Лука ке го прелажам да касне

mami aj te mol;am kazi mi kako ja gotvis boranijata vo tava ne sum probala do sega taka jas cesto ja pravam kako manzda zaradi siceto da kasne nesto zdarvo.inaku denes gotvam pacen kompir vo rerna so supa i bataci.mmmmmmmmmm si mislev da gi przam vo friteza ama me mrzese da stojam a vcera pravev spanak.od damna nemavme jadeno cela tava ja izedovme.taka najveke se raduvam koga jadebjeto se jade a ne da go frlam.

BRAKOT vsusnost e fensi zbor za posvojuvanje vozrasno masko dete koe ne e sposobno da se grizi samoto za sebe!!!

(Одговор на членот Сани)
Непосредна врска до пораките: 650
Страница:   <<   < Претходна страница  24 25 [26] 27 28   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  24 25 [26] 27 28   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?