Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Вештачко оплодување - II дел 18.12.2010 18:37:22
jana81
stanka so sreka neka e ke cekame da ne izraduvas so jas pravev vcera ET mene pak mi vratija 3 embrioni rekoa deka za tret pat zakonot dozvoluval 3 da se vratat pa ke vidime dovolno e i samo edno da se fati. sega si odmaram veke dva dena lezam vo krevet zdrvena sum sum celata i me boli polovinata se nadevam od lezenjeto e no ke se izdrzi pozd do site
RE: Вештачко оплодување - II дел 18.12.2010 18:43:55
cleo
Jana , ti kaj kj doktor si mila? Ako dobro te razbrav tebe ti e tret pat neli? Ajde daj Boze da e i posleden i naskoro da si se raduvas na edno malo ili ili
RE: Вештачко оплодување - II дел 18.12.2010 19:05:32
kik@
Najnapred na site novi rr im posakuvam prijatna druzba na forumov i sto poveke da ne raduvaat so .Diti mila bas mi e zal ama nema otkazuvanje zivotot prodolzuva ponatamu i se ke bide samo mora da sme hrabri da ni pominat i ovie premrezja. mare bas mi e zal i za tebe ajde naredniot mesec ke bide imaj verba i bez nervozi. Stanka i jana so sreka i ajde da ne izraduvate i vie so cece ajde i tebe ti posakuvam mnogu sreka vo postapkata.
RE: Вештачко оплодување - II дел 18.12.2010 19:08:36
kik@
i mene mi e milo sto se druzam so vas Cekam da dojde ponedelnik pa da si gi vidam moite .Eve veke 4 nedela sum a dosega ne gi imam videno na eho pa sum malku vozbudena i mnogu srekna .Na site vi posakuvam vakva sreka.
RE: Вештачко оплодување - II дел 18.12.2010 19:29:26
wannna baby
Stanka i Jana81 vi posakuvam naskoro da se izraduvate na Kik@ se raduvam za tebe i ti posakuvam se najdobro i lesna Mene ne mi uspea 5-ta inseminacija i sega pocnav seriozno da razmisluvam za ivf. Bev na testovi za hormonite vo ponedelnik rezultati, pa ke prodolzam da si gi sobiram drugite dokumenti t.e. da gi napravam potrebnite ispituvanja. I ponatamu ke se druzime sto mnogu me raduva, znam deka ovde ke najdam golema podrska i sekako razbiranje, uteha i bodrenje da prodolzam ponatamu. Koga dobiv pred 4 dena mi bese kako sok, najmnogu poradi toa sto 5 dena mi docnese, a toca mi e kako svajcarski saat, i se ponadevav malku, a uste poveke zatoa sto srce ne me drzese i napraviv test i toa 3. Neznam sto mi trebase prviot go napraviv 2 den od docnenje i mi se pojavi 2 crtka ama mnogu bleda, naredniot den napraviv uste eden i ne se pojavi 2 crtka, posle 2 dena uste nemav dobieno pa napraviv uste eden test i pak se pojavi 2 crtka ama mnogu bleda i posle nekolku casa mi dojde bev vo sok i si vetiv ako drug pat mi docni nikako nema da pravam testovi. Prodolzuvam ponatamu i ne se otkazuvame dodeka ne dojdeme do
RE: Вештачко оплодување - II дел 18.12.2010 19:43:52
Bogdancanka
taka e wanna baby nema odkazuvanje odime ponatamu zo pozitivni misli i malku sreka ke bide se vo red ke si gi docekame i nie samo opusteno i bez nervozi....
kik@ mila ajde cekame da ne izvestis kako si pominala na eho i da ja spodelis radosta so nas za tvoite uzivaj mila
RE: Вештачко оплодување - II дел 19.12.2010 10:58:31
stanka
Eve lezam dva dena mi rekoja odmor nisto posebno od ishrana osven da ne se tusiram so zeska voda ke napravam brz test posle 4 dena i ne cekam Kiki ajde da si vidis na eho dvojki Bogdancanka wana Olivija mareto i site ostanatai samo trpenie spasenie nema otkazuvanje Pozdrav ve Guskam site
RE: Вештачко оплодување - II дел 19.12.2010 16:58:35
cece81
Stanka , jana81. milicki da dade Bog da se fatat vasite embrioni da se raduvate so po i ova da bide najubav novogodisen poklon za vas . Uzivajte i miruvajte pozdrav ve cekame so ubavi vesti da ne raduvate ....
RE: Вештачко оплодување - II дел 19.12.2010 17:48:22
Olivia
Stanka mila sto e ova so tusiranjevo jas pojma nemam deka ne treba da se tusirame so vruka voda dodeka sme vo procedura, prv pat slusam od tebe....a jas si imam takva losa navika pustam voda dodeka trpi koza najtopla sto moze...auuu
RE: Вештачко оплодување - II дел 19.12.2010 18:51:59
Bogdancanka
иста сум и јас Оливиа се попарувам зо жешка вода оваа за водата прв пат слушам ама штом така и кажале на Станка сигурно е така....за нареден пат ќе си знаеме...Станка мила уште еднаш од срце да ти посакам многууууу среќа и дај боже набрзо да не израдуваш со
RE: Вештачко оплодување - II дел 19.12.2010 20:01:56
iki82
da i jas znam za toa so zeskava voda. sekogas mi vikale deka koga me maci duri dobijam da drzis tus so topla voda okolu jajnicite , matkata ili sise so topla voda i ke dobies pobrzo. taka da koga se obiduvas za bebe podobro da se izbegnuva zeska voda da se drzi okolu stomakot i genitaliite, posto valjda moze da prokrvaris od toa pobrzo.
RE: Вештачко оплодување - II дел 19.12.2010 23:04:12
adabejb
Jas znam deka posle transfer ne treba da se tusiras 4 dena a isto tocno e toa i za zeskata voda,jas vnimavav i na dveve raboti i negativno.. .Ama nikogas ne se znae:)
RE: Вештачко оплодување - II дел 19.12.2010 23:52:06
siki1
STANKA I JANA i na dvete golemi cestitki i se nadevame deka ke ne izraduvate i dvete. a sto se odnesuva za brzite testovi mislam deka e greska zatoa sto ke vi izlezat dve crti sto i normalno vie ste trudni od momentot na ET znaci rabotata e da pomine toa vreme od dve nedeli pa duri i pinatamu pa duri togas ke se znae deka ke bide ok.ova vi go kazuvam od iskustvo da ne vi bide mnogu potesko.ostavete kako ke ja naredi rabitata gospot i nisto drugo poz
RE: Вештачко оплодување - II дел 19.12.2010 23:57:03
siki1
wana babi i tebe ke ti kazam istoto mi se slucuvalo sosega na site isiminacii i ivf na site testovi mi izleguvale dve crti koga jasni koga nejasni od toa sto sekogas bef nestrpliva.no ova vas vi go kazuvam a za naredna prilika koga ke pravam mislam oti pak istata greska ke ja napravam zatoa sto sme so zenski pamet i nemozime da idrzime ni malu pa makar i po svoja steta,toa mi e najgolemata slabost do sega i se plasam samo od toa za nareden pat.no toa e.pozi strekni uspesi za ponatamu bes nervozi zatoa sme nie tuka