|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  82 83 [84] 85 86   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Сакаме две црти
25.2.2011 20:30:37   
Glück90
draga humana jas poveke od godina i nekolku meseci se obiduvam pa eve nikako da sum user posted image ama i ne gubam nadez

When you focus on problems, you will have more problems. When you focus on possibilities, you will have more opportunities. Dream. Wish. Make it happen.

(Одговор на членот humana)
Непосредна врска до пораките: 2076
25.2.2011 20:33:21   
mila mama
Najcesto i doktorite preporacuvaat da se javite na lekar ako posle 2 godini nezastiten seks, ne nastane oploduvanje, t.e ne ostanete bremeni. taka sto Humana samo opusteno i ne se sekiraj.

Razbirlivo e deteto da se plasi od temninata...
No, ne e razbirlivo vozrasen da se plasi od svetlinata.

(Одговор на членот Glück90)
Непосредна врска до пораките: 2077
25.2.2011 20:40:50   
sharlot
draga humana,voopsto ne e mnogu ako se obiduvaate 6 meseci.i ako ima nekoj problem mozebi e ednostaven i brzo resliv ,a mozebi i da nema problem ama ete ne ste gi ppogodile denovite.nie isto taka se obiduvavme 6 meseci pa koga ne uspea otidovme kaj mojot doktor i dvajcata gi napravivme site analizi,pa ispadna deka jas imav povisen prolaktin i ednata tuba ne mi bila proodnna pa za se si dobiv terapija i sega so netrpenije ja ceakme narednata nedela,da vidime kakov ke bide rezultatot:))Nemoj da ocajuvas,no jas mislam deka pozelno bi bilo da napravis analizi za da si bides na sigurno,poseblo ako imas problemi so ciklusot.ti poswakuvam se najdobro i da si go dobie najposakuvanoto bebce najskoro

(Одговор на членот mila mama)
Непосредна врска до пораките: 2078
25.2.2011 22:35:39   
humana
Fala vi za brzite odgovori i ubavote zborovi.Jas imav edna bremenost pred edna godina i pred 6 meseci pocnavme da se obiduvame,onace menstruaciite mi doakale tocno na 28 dena ama poslednive tri meseca pocnaa da mi kasnat.Sigurno ima nesto i najdobro e da proveramVe guskam site i na site vi posakuvam da si gi vidite dvete crtki

(Одговор на членот sharlot)
Непосредна врска до пораките: 2079
26.2.2011 12:35:09   
cleo
Humana, mila, golema verojatnost e da ti docnat menstruaciite od stres. Jas si napraviv takov problem, no so ovulaciite. Minatiot mesec piev Klomifen po 4 pat,megutoa za prv pat ne se postigna ovulacija. Dozata mi bese mala, namesto dve zemav edno apce na den, no isto taka imav i golem psihicki stres periodot pa doktorot mi kaza deka najverojatno pricinata e toa. Taka da obidi se kolku sto mozes poveke da se opustis - znam deka ova e klise i ti zvuci izliteno veke, no samo tuka lezi resenieto. Inaku, moe mislenje e deka stom ednas bidnalo ke bidne povtorno, toa e sigurno. A sto da kazam jas i site kako mene sto nikogas ne gi videle user posted image ? Neznaes kakvi misli mi se vrtat niz glavava, ama sto da pravam user posted image user posted image user posted image  Patem, ke ti pisam privatna poraka, mislam deka te poznavam, ne licno tuku preku nekoi licnosti. Pozdrav

Непосредна врска до пораките: 2080
26.2.2011 17:55:01   
srcushka
zdravo i nie chekameuser posted image pred sedum dena primiv pregnil i veruvate li na tie testovi shto otkrivaa bremenost po 5 dena od zachnuvanjeto inaku koshtaat okolu 450 den user posted image ima li nekoj takvo iskustvo pomognete nestrplivi sme zauser posted image user posted image

(Одговор на членот cleo)
Непосредна врска до пораките: 2081
26.2.2011 18:46:01   
Natasa981

ИЗВОРНА ПОРАКА: humana

pa ova e 6 mesec vise:(((mnogu li e?

Ne e mnogu voopsto ne. Jas ostanav bremena posle tocno edna god. obiduvanje; ajde da recam neka se osum meseci ,ako smetam poaktivno posle nasata svadba. Ne se opteretuvaj ,ke bidne ke vidis.Mozebi ednostavno ne go pogoduvate momentot koga treba i ja propustate ovulacijata,stoznam.Eve jas na primer, si rekov ako i ovojpat ne bidne, znaci eve posle edna godina, ke otidam i ke pobaram nekoi analizi za pocetok, sto se ispituva i sl..Toa bev spremna da go napravam zasto iskreno ne bi sakala da gubam dve godini,nekako predolgo mi se cinese..Pozdrav mila pa ajde da izraduvate so ubavi vesti site sto si cekateuser posted image

Моќните нешта доаѓаат од малите почетоци - Џон Драјден

Непосредна врска до пораките: 2082
27.2.2011 1:38:56   
humana
Fala Natasa,se nadevam deka ke bide naskoro,za sega kupiv caj od matica,samo neznam po kolku pati se pie.Ako veruvate puknav vise od iscekuvanje.Ve pozdravuvam i na site vi posakuvm da si gi vidite dvete crtki

(Одговор на членот Natasa981)
Непосредна врска до пораките: 2083
27.2.2011 1:56:25   
Olivia
Humana nemoj da si pukas od cekanje, ostaj samo neka si dojde samo oslobodise, i ne misli na cinot i ke vidis kako ke ti se pojavat dvete crtki, ti pustam srekauser posted image user posted image user posted image

"Trust takes years to build , only seconds to break , and forever to repair"

Непосредна врска до пораките: 2084
1.3.2011 18:13:15   
gabika85
Zdravo dragi moi RR, eve me mene posle nekoe vreme. Vo nedelata na 27 feb. ja napraviv mojata vtora inseminacija, ovoj pat ponadezna zaradi toa sto imav 8 folikuli , za razlika od minatiot pat koga bese samo eden. Doktorot vika siguren sum deka ke bide, ama jas duri ne vidam ne veruvam. Sega mi ostanuva da go cekam 13 mart za da napravam test pa da si vidam user posted image . Vi posakuvam na site rr ovoj mart zenski mesec da ni bide ploden

(Одговор на членот Olivia)
Непосредна врска до пораките: 2085
1.3.2011 18:16:05   
Olivia
Gabika mila ti posakuvam da si gi vidis dvete crtki vo ovoj mesec,neka bide sreken mesec za site ringerajki sto se vo iscekuvanje na user posted image iliuser posted image

(Одговор на членот gabika85)
Непосредна врска до пораките: 2086
1.3.2011 18:49:52   
Bogdancanka
gabika mila od srce ti posakuvam naskoro da si gi vidisuser posted image crtki

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

Непосредна врска до пораките: 2087
1.3.2011 18:56:56   
soncenceto
zdravo devojcinja kako ste mi jas onaka  sedam i se prasuvam zosto tolku me boli dusata cekajki gi tie user posted image user posted image godina po godina dusata ko grasok mi se napravi pozdravce i daj boze zenskiov mesec  da bide ploden za site rr sto posakuvat user posted image

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 2088
1.3.2011 19:43:58   
soncenceto
I jas sakam user posted image ,eve veke aktivno rabotime 5 god na toa pa ako ni e dadeno od boga ke gi videme ti user posted image crti

(Одговор на членот mami)
Непосредна врска до пораките: 2089
2.3.2011 20:30:37   
BabyPhat
Ahhhhhhh koj ne saka user posted image ili user posted image .... bitno e da se 2
Jas imam mal problem sega ne znam ... daj boze da ne e problem
Koga se verivme so maz mi se pazevme i posle svadbata pocnavme da ne se pazime koga imavme odnosi i mene pocna ciklusot da mi se poremetuva i da mi potkasnuva po nekolku dena....
Sekoj mesec se nadevam deka sum bremena no popusto....
No....
Ovoj mesec go dostigna maksimumot .... trebase da mi dojde na 5 februari no od ciklusot ni traga ni glas user posted image
Mi kasne skoro mesec dena, imam nevideni glavobolki, mi se spie mi se place mi se jade nesto sto nikogas ne sum jadela i red drugi raboti.... pred nekoj den pravev test no ispadna negativen...utre odam na ginekolog,seuste sum neiskusna ve molam za sovet...
mnogu sakam da si imam bebcence

Life is just a mirror, and what you see out there, you must first see inside of you.

(Одговор на членот soncenceto)
Непосредна врска до пораките: 2090
2.3.2011 21:28:29   
humana
Daj Boze da gresi testot,i da imas ednouser posted image a moze i dve:)))))),ajde utre te cekame so vesti se razbira pozitivni

(Одговор на членот BabyPhat)
Непосредна врска до пораките: 2091
4.3.2011 9:06:53   
BabyPhat
се убаво ама и тестот и одењето на гинеколог испадна негативно :(
ретардраниот гинеколог од толку долг преглед најпрвин ми кажа дека МОЖНО Е ДА ИМАМ ПОЛИЦИСТИЧНИ ЈАЈНИЦИ И ДЕКА АКО ЗА НЕКОЕ ВРЕМЕ НЕМА ДА ЗАБРЕМЕНАМ КЕ ПРОГЛАСЕЛ СТЕРИЛНОСТ
....ЗА МОМЕНТ НЕ МОЖЕВ ДА СИ ГО ПОЧУВСТВУВАМ СРЦЕТО КАКО МИ ЧУКА... за после кога ми надојдоа солзите да ми каже дека не ми е ништо, он не кажал ништо за да почнам да плакам???.... АЛОООО ПРИСТАП НИКАКОВ....јас сум млада за после 2-3 одења на гинеколог во мој живот да ми соопштат таква информација...мислам не знам што да кажам
Освен тоа друго што ми кажа е дека немам проблем ниту тумор ниту цисти... и дека ке ми препишел апчиња за да ми дојде...а јас си станав, си ја земав книшката и му соопштив дека никогаш повеќе нема да стапнам кај него
Поради неговиот однос и поради тоа што беше "сакам речам незнам кажам", и немањето на соодветна опрема....решив да одам во Скопје во Ремедика...
овде ке направам тестови со крвта и право за скопје....се надевам дека нема да ми соопштат нешто лошо...
...Инаку во брак сме пола година...

Life is just a mirror, and what you see out there, you must first see inside of you.

Непосредна врска до пораките: 2092
4.3.2011 13:59:37   
negla
ne se sekiraj,babyphat!so grizi apsolutno nisto ne dobivas!barem toa jas go nauciv po tolku poseti na ginekolog.a ako ne go biva,promeni go.citam deka vo remedika se dobri.probaj tamo nisto ne gubis!!!!

Непосредна врска до пораките: 2093
4.3.2011 14:22:56   
anebebe
Baby Phat i jas bi te sovetuvala da odis vo Re Medika i toa pogotovo (moj sovet )ako mozis kaj Sneze Stojkova bidejki i jas go imav istiot problem so mojot gin sakam kazam neznam recam i od koga ubavo me iznervira si ja zedov kniskata i pravo zakazuvanje na Re Medika i si pominav super po golema profesionalnost dogas ne bev sretnala user posted image

(Одговор на членот negla)
Непосредна врска до пораките: 2094
4.3.2011 14:38:43   
BabyPhat
Ептен ви благодарам за подршката Анебебе и Негла ....
Еве денеска сабајле ми зедоа крв,анализите се во мене уште треба
на една анализа да отидам и со резултатите право во Скопје во Ремедика
Зошто овде нема фајде...помал град,премногу пациенти и сега гајле им е ти дали ке се откажеш од нив или не...
Катастрофа...Уште еднаш ви благодарам и кога ке закажам во Ремедика обавезно ке ја посетам докторката Снеже...
Се надевам на убави вести....До наредното мое објавување на новости...thank you very much for your support, hope everything will be fine
hugs & kisses

(Одговор на членот anebebe)
Непосредна врска до пораките: 2095
4.3.2011 16:03:13   
gabika85
Draga babyphat ic da ne mu se sekiras. Po rabotive sto gi imas pisano za edno doktorot bil vo pravo ti najverojatno imas policisticni jajnici, no toa ne znaci deka si sterilna sekoja vtora zena e so policisticni jajnici, ama sega napredna medicinava nema od sto da se plasis i jas sum so pcos i ja imam problem so zabremenuvanje eve pravam inseminacii, ama da ti kazam deka ne sekoja zena so vakov sidnrom ima problem plus ke ti kazam deka imav edna bremenost i toa od prv obid koja zaradi moja nepretpazlivost zavrsi bezuspesno. Policisticni jajnici najcesto se pravat od stres i mene mi se rezultat na toa. E sega posto si resila da odis vo skopje ti sovetuvam da si ispitas glikozo toleranten test so insulin, toa go ispituvaat vo skopje na klinika vo centarot za dijabet i kosta okolu 250 denari , a na privatna nekoja labaratorija e okolu 2000 denari, ovoj e mnogu vazen posto dokazano e deka sekoja zena so pcos ima insulinska rezistentnost. Jas go dokazav i si pijam metformin i mi se regulira ciklusot so niv, duri ima slucaevi so nekolku mesecno koristenje na ovoj lek si ostanale bremeni prirodno bez stimulacii i drugi raboti. a ako resis da go ispituvas treba tri dena da se optovaris so slatki raboti i tretiot den od vecerta od 19h ke prestanes so sekakvo jadenje i sabajle na gldno ke pojdes tamu ke im kazes deka si spremna predhodno i odma ke ti zemat krv od vena ke te pocestat i 750g voda so seker i po tocno dva casa ke ti zemat pak krv i rezultati po edna nedela. Jas mislam se ubavo ti objasniv ti resi sto i kako ke pravis, ama ovoj test ti go spomnuvam zasto vo slucai so pcos e najvazen. Vletaj vo celava rabota malku po pozitivno, znam kolku e tesko, ama kako sto gledas ne si edinstvena. Ti posakuvam sreka i naskoro user posted image iliuser posted image

Непосредна врска до пораките: 2096
5.3.2011 1:06:53   
kikimiki
BabyPhat mislam deka si izbrzala so procenkata na doktorot... Lekarot ne ti e retardiran i ne ti postavil dijagnoza, tuku samo pretpostavka, vrz osnova na koja ke te sledi nekolku meseci, i ke ti napravi krvna analiza, pa duri togas ke ti ja postavi dijagnozata. I jas kako i toj ne gledam nesto poradi koe si trebala da se rasplakuvas vo ordincijata. Toa bilo samo pretpostavka. Ti kazal nesto vo lice (sto spored mene e mnogu ispravno, poveke otkolku da se kruzi kako kisa oko Kragujevca)  toa te zabolelo, od nekakov tvoj strav deka si neplodna. Nemas potreba za plasenje pred vreme, se uste nisto ne ste proverile niti potvrdile so lekarot. Rabotite treba da se postavat i da se sledat. I da ne se proglasuva lekarot za retardiran, zatoa sto toj ne e toa, inaku kako bi zavrsil medicina? user posted image . Bidi potrpeliva i potolerantna, so nagli reakcii, i izbrzuvanja, ne se resavaat problemite. user posted image Trpenie......spasenie user posted image

Непосредна врска до пораките: 2097
5.3.2011 1:30:45   
veckasr
babyphat ne se sekiraj imojata sestra ima pco pa ode i se lekuva na endokrina toa  ne e nesto sto ne se lekuva ima apcinja za da ti dojde ciklusot i posle od koga ke ti dojde ti davat apcinja za stimulacija na ovulacija i mozes da si ostanes bremena samo treba prvo da si gi ispitas hormonite da vides dali stvarno imas pcos  pa posle da se lekuvas oti ciklusot moze da ti kasne i od visok prolaktin a inaku jas doktorot ne go opravduvam za toa sto go rekol kako moze on bez nikakvo ispituvanje da postave dijagnoza da kaze imaspco i za nekoevreme ke proglasel sterilnost koga na denesno vreme znaes koj nemozat da imat deca samo tie bog da cuva sto nemat jajnici i matka e taka 

(Одговор на членот kikimiki)
Непосредна врска до пораките: 2098
5.3.2011 1:35:15   
Olivia
Babyphat mila Kikimiki e sosema vo pravo so predhodniot post nema potreba od panika, toa sto ti go kazal doktorot "ako po nekoe vreme ne ostanes bremena ke te proglasel za sterilna", toj sigurno ne mislel bas bukvalno "sterilna", doktorite si imaat poseben nacin na izrazuvanje pa zatoa i se doktori neli, zborot sterilitet vo medicinata e sirok poim , eve ke ti kazam za mojot slucaj pa ti sporedi, po edna godina nezastiteni odnosi so mojot soprug koga mojot ginekolog vooci deka jas neostanuvam bremena mi rece deka sto mpominalo tolku vreme od sega pa natamu ke se izlozime i dvajcata na ispituvanje kade bevme upateni kaj segasniot moj ginekolog , vo negoviot izvestaj pisuvase deka mojata dijagnoza e "sterilitet" no toa ne znaci deka sum jas ili mm sterilni, megutoa se vodime kako slucaj so potreba od potpomognato zabremenuvanje dali so terapija ili so inseminacija ili IVF toa zavisese od stepenot na rezultatite po ispituvanjata koi sleduvaa, voopsto nemase potreba od solzi ili pak da si zaminam od ginekologot i da si barav nekoj drug koj ke zboruva i ke mi dade dijagnoza kakva sto jas sakav da slusnam ili posakuvav a ne sto e realno.Veruvam deka ova ke ti pomogne da se smiris malce i da bides malku posiroka vo svakanjeto na doktorskoto izrazuvanje,ti posakuvam rezultatite sto gi pravis da ti se vo red i deka ke najdes mir i resenie vo Remedika kade raboti odlicen tim na doktori, imaj na um deka i tvojot soprug bi bilo pozelno da napravi spermogram pred ti da napravis nekoi ispituvanja,ti posakuvam se najdobro i naskoro da bides nasa RR trudnicauser posted image

(Одговор на членот kikimiki)
Непосредна врска до пораките: 2099
5.3.2011 1:52:00   
veckasr
babyphat i jas bev isto taka vo takva situacija kako tebe i na mene eden takov doktor mi receti nema sansi da imas deca bidejki desnata strana jajnikot ti e sosien neprooden od slepoto crevo toa bese na pocetokot od brakot koga ne bev upatena dobro vo te raboti i za mene toa besegolem stres  i odma mu pobarav odjava na toj doktor bidejki on namesto da mi dade nadez oti ke bide on me razocara na celo  no ne se otkazav i sega poske sest godini uste se boram so toj problem i imam nadez vo sebe oti ke uspeam da odimam deca taka i ti isto odi napravi si gi site ispituvanja vidi si na sto si imaj nadez i verba vo sebe oti ke uspees da go resis toj proble m

(Одговор на членот Olivia)
Непосредна врска до пораките: 2100
Страница:   <<   < Претходна страница  82 83 [84] 85 86   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  82 83 [84] 85 86   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?