|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  84 85 [86] 87 88   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Сакаме две црти
11.3.2011 15:09:23   
srnicka
I jas im posakuvam na site user posted image ili user posted image sto si cekaat.
Jas pocnav da razmisluvam na vtoro bebule, malata mi e 16 meseci

kolku e ubav zivotot mmmmmmmmmmm

(Одговор на членот BabyPhat)
Непосредна врска до пораките: 2126
11.3.2011 15:10:36   
humana
Samo da ne se godiniuser posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот BabyPhat)
Непосредна врска до пораките: 2127
11.3.2011 18:08:12   
*mika*
ИЗВОРНА ПОРАКА: gabi11

Fala mn na odgovorot.po ova sto go pisa i da postoela bremenost kaj tebe vodejki se po testot ne se odrzala ?doktorov mi rece da otidam na kontrola za 3-4 dena pa togas ke mu recam danapravam edno hormonalno ispituvanje.od toa sto jas go imam procitano za progesteronot ne sum zabelzala da pisuva nesto za reguliranje so hrana.po razgovorot so doktorot ke te izvesatam sto mi kazal za toa ili pak ako najdam nesto na net a ako najdes ti nesto izvestime.mn sreka.pozdrav

Pa, Gabi navodno ginekologot veli shtom se javila vtorata crtka, kolku i da bila bleda postoela bremenost. No ne se fatila bas, kako sto vikas, da ne recam ne se vgendilo ubavo bepceto.. Jas bidejki si meram bazalna temperatura, sekoj pat po ovulacija ( a ja imam skoro sekoj mesec), mi skoka temperaturata, ama nikogas e pominuva 36.8c. Zaradi toa pretpostavuvam deka progesteronot mi e nizok, bidejki ovoj mesec stavav utrogestani (no ja utnav ovulacijata, moja greska :)), mi se kaci 36.9, i sedese taka se dur ne gi prekinav (posle 2 negativni testa), i naredniot den mi padna na 36.6, i dobiv istiot den. Pa zatoa sakam da go ispitam toj hormon, pod pretpostavka deka drugite mi se ok, bidejki dostignuvam ovulacija.
Inaku po stranive, za pokacuvanje na nivoto na progesteron preku hrana, mislenjata se podeleni. Nekoi tvrdat deka toa ne e mozno,nekoi pak deka ima hrana koja moze da pomogne... pa bas u ponedelnik ke idam na gin, i ke go konsultiram za se sto sum nasla, pa ke ti pisam obavezno.
pozdrav

(Одговор на членот gabi11)
Непосредна врска до пораките: 2128
11.3.2011 19:34:15   
Just baby
Ne sakam da odam po lekari i ispituvanja seuste, bidejki se nadevam deka i pred toa ke uspeeme da gi vidime user posted image ili user posted image . Megutoa dali ima nesto sto bi ja zgolemila plodnosta, kako na primer, nekoja odredena hrana sto treba da ja jadam ili pak da pijam. Se razbira na prirodna osnova.

(Одговор на членот srnicka)
Непосредна врска до пораките: 2129
11.3.2011 19:49:33   
*mika*
Just baby,  u sushtina se sto imam citano ( opsto) za hrana za zgolelmuvanje na sansite za bremenost, se ona sto sekojdnevno go citame sekade za zdrava ishrana:
mnogu zelncuk i ovosje, mnogu tecnosti, pogolema fizicka aktivnost, bademi, lesnici, orevi (dosta cesto gi srekjavam po ovie temi :), ima nekoi caevi isto po foruimive sto sum gi sretnala, potoa hrana bogata so cink, magnezium, C vitamin, vitamin b6, folna kiselina, beta karoten, denes isto sretnav i izlozuvanje na sonce zaradi D vitamin i tn... demek celata ovaa zdrava ishrana i zdrav nacin za zivot vlijae vo regulacija na hormonite vo organizmot, i toa doveduva normalno do bremenost.. i tuka sekako da ne gi izostavam, nikako alkohol, cigari, kafe, gazirani pijaloci, brza hrana i tn...
A za toa dali odredena hrana vlijae na odredeni hormoni, seuste baram odgovor :)))

(Одговор на членот Just baby)
Непосредна врска до пораките: 2130
12.3.2011 11:02:59   
Izabela*
Gabi bas mi se zal sto ne se odrzala bremenosta, no ajde zdravje boze naredniot mesec te cekam so novi vesti. Narednata nedela i jas treba da odam na kontrola pa ke vidime sto ke kaze doktorot, neznam samo ako e se vo red dali da pocekam uste eden mesec ili odma da probam da ostanam bremena. Ringerajki sakam da ve prasam kade gi pravite tie hormonalni ispituvanja zosto mojot maticen ne veruvam deka gi pravi? pozdrav do site

(Одговор на членот *mika*)
Непосредна врска до пораките: 2131
12.3.2011 11:17:43   
Olivia
Izabela ajde so novi sili, pustaj se na rabota odma a vo meguvreme pocni i so ispituvanjata, jas gi pravev privatno vo Remedika, mozes da pravis i vo bilo koja druga privatna klinika,ne zaboravaj da napravis i genetski ispituvanja mene toa mi baraa po spontaniot, te cekame naskoro da ni kazes deka si gi videla svoite user posted image iliuser posted image ,
user posted image user posted image user posted image

"Trust takes years to build , only seconds to break , and forever to repair"

(Одговор на членот Izabela*)
Непосредна врска до пораките: 2132
12.3.2011 11:50:06   
rozalinda
llllelelle luge i jas edvaj cekam da vidam user posted image crti...veke 4 meseci nikako da se fati,eve ovoj pat imavme vo ploden den tocno na 14 den od dobivanjeto i eden den pred toa..se nadevam na dve crti ovojpat...i vi posakuvam i na vas na site sto cekate, a osobeno na onie sto dolgo cekaat.,ve skam rr

(Одговор на членот Olivia)
Непосредна врска до пораките: 2133
12.3.2011 11:51:45   
rozalinda
Mika si bila li ti bremena do sega? pozz i kako primeti na pocetokot,kako se cuvstvyvase?

Непосредна врска до пораките: 2134
12.3.2011 11:53:27   
*mika*
Izabela, za ispituvanjata na hormonite jas ke gi pravam kaj ginekologot, do sea imam taka praveno ( porano, rutinski), preku krv, pa oni si gi prakjaat kaj treba. Inaku moze i vo drzavna da te prati, zavisi kako rabotat. Aj vo ponedelnik ke vidam so kako  i kolku pa ke ti kazam.
Olivia, a tie genetski ispituvanja podrazbiraat tie Kariotipovi na dvejcata partneri, ili ne??? toa mi spomna mene dr ama navodno da sme probale uste ednas, pa demek posle tret spontan nedajboze,se pravele user posted image  aj pisi kade se pravi toa i kolku kosta?? fala :)

(Одговор на членот Olivia)
Непосредна врска до пораките: 2135
12.3.2011 11:59:50   
*mika*
Rozalinda, sum bila 2 pati, ama neuspesno  za zal :( Inaku simptomite mi bile isti kako  PMS, edinstvena razlika mi bila bolka vo dolniot del na stomakot, stranicno, uste edna nedela po ovulacijata, i nesko kako meurce da imav tamu dole, taka barem jas go custvuvav, kako nekoj postojano da me dopira :) ama toa bilo kaj mene, ne znaci deka i kaj drugite e taka.. mozebi i vo mojata glava bilo povekje user posted image
se nadevam deka ke ne iznenadis i ti so ubavi vesti user posted image

(Одговор на членот rozalinda)
Непосредна врска до пораките: 2136
12.3.2011 12:03:34   
rozalinda
Mika ti blagodaram ina tebe ti posakuvam sto pobrzo da ostanesuser posted image , no sto se sluci so tvoite neuspesni bremenosti,se raboti za spontan ili nesto drugo ?

Непосредна врска до пораките: 2137
12.3.2011 12:10:12   
Olivia
Mika eve TUKA imame pisuvano za genetski ispituvanja, se pravat i po eden spontan, ne treba da se ceka nikako!!! i sekako dvajcata partneri davaat krv za ispituvanjata.

"Trust takes years to build , only seconds to break , and forever to repair"

(Одговор на членот rozalinda)
Непосредна врска до пораките: 2138
12.3.2011 15:10:04   
gabika85
Zdravo na site, jas ne izdrzav i denes napraviv test i bese negativen, a trebase utre da pravam, koga mu kazav na doktorot mi veli cekaj rano e vo ponedelnik ke proveris, inaku denes mi e 13 den od inseminacija. Dali nekoja od vas imala iskustvo so testovive prvo negativen pa po dva dena za nekoe cudo pozitiven

(Одговор на членот srnicka)
Непосредна врска до пораките: 2139
12.3.2011 15:20:47   
aneandrej
Draga gabika85 ne ocajuvaj i ak o tvojot test pak e negativen.I jas nekolku godini nemav deca a sega imam kerka i sin.Bez nervozi i veruvaj ke dojde i toj den .SREKNO!!!

(Одговор на членот gabika85)
Непосредна врска до пораките: 2140
12.3.2011 16:55:44   
gabi11
daj boze i jas i site rr da se pofalime so user posted image :))eve veke 3 den krvaram iako doktorot mi rece da ne panicam deka moze da ne e strasno jas znam deka ovoj pat nisto.se nadevam na pogolema sreka naredniot mesec iako sega i ne znam koga ke mi bide ovulacijata?kaj doktorot ke odam vtornik,sreda pa za se sto ke doznaam od nego vo vrska so hormonalnoto i genetskoto ispituvanje ke vi pisam.pozdrav

gabi11

(Одговор на членот aneandrej)
Непосредна врска до пораките: 2141
12.3.2011 17:35:57   
aksor82
zdravo na site jas  ne sum nova na sajtov no do sega ne sum pisala prvo cestitki do site onie koi gi dobija svoite user posted image jas i mm veke 10g se obiduvame da imame user posted image no ne ni uspeva pominavme niz sekakvi ispituvanja do sega imav neredoven ciklus i sakav da ve prasam nesto od lekarite krenavme race sega se resivme za poinakva metoda bevme kako sto velat na potpasuvanje iako pred toa mi kasnese nekogas i po 20 dena po prvoto potpasuvanje dobiv tocno na 28 den posledna men mi bese na 13 feb znaci denes trebase da dobijam no seuste nemam nikakvi simptomi za toa poslednata nedela dena imam macnini preku celiot den i sum mnogu pospana inaku se dr e  voobicaeno dali mozebi konecno i jas ke bidam user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот gabi11)
Непосредна врска до пораките: 2142
12.3.2011 20:40:49   
Bethany
Izvini, sto e toa potpasuvanje?user posted image
Pozdrav!

(Одговор на членот aksor82)
Непосредна врска до пораките: 2143
12.3.2011 20:50:36   
humana
Daj Boze da si bremena,ti posakuvam od se srce i ti ja pustam cela moja pozitivna energija

(Одговор на членот Bethany)
Непосредна врска до пораките: 2144
12.3.2011 20:51:57   
humana
I zadoraviv sakav da prasam nesto,dali ako dojde do oploduvanje temperaturata treba da bide pokacena,sabajle merev i mene ne mi e:(((,znaci li toa deka ne sum i ovoj mesec bremena

(Одговор на членот humana)
Непосредна врска до пораките: 2145
12.3.2011 20:59:37   
aksor82
blagodaram na podrskata inaku da odgovoram na  bethany potpasuvanje bio  mestenje na  matkata  so masiranje  toa ne  se  gledalo na  eho  deka matkata  e  izvrtena posledicite  se docnenje na men i  tezok zacetok duri  i  ako doslo do zacnuvanje postoela sansa  da dojde  do spustanje uste vo prvite  nekolku  nedeli  

(Одговор на членот humana)
Непосредна врска до пораките: 2146
12.3.2011 21:03:05   
aksor82
a zaboraviv i da ti  odgovoram humana  znam deka ako postoi  bremenost t.s. ako  doslo do oploduvanje temperaturata treba da bide  pokacena  mislam deka si  vo pravo  no  drzam sreka se nadevam deka nema da se  razocarame  nitu  jas  nitu site onie koi  gi  cekaat svoite user posted image

Непосредна врска до пораките: 2147
12.3.2011 21:06:50   
Bethany
Blagodaram za odgovorot user posted image
Se nadevam naskoro, MNOGU BRZO, ke si imas svoje user posted image

Непосредна врска до пораките: 2148
12.3.2011 21:09:40   
humana
of da se nadevam deka termometarot ne i e tocen:)))

Непосредна врска до пораките: 2149
12.3.2011 21:10:55   
aksor82
jas se  nadevam deka  dosta  bese cela decenija  iscekuvanja sekoj mesec premnogu e  golem periodot  i  premnogu e  bolna  neizvesnosta sekoj  mesec a  uste pogolemo razocaruvanjeto koga ke ja vidis user posted image

Непосредна врска до пораките: 2150
Страница:   <<   < Претходна страница  84 85 [86] 87 88   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  84 85 [86] 87 88   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?