|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  27 28 [29] 30 31   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Паричен надоместок
29.3.2011 9:38:33   
mamamoni

ИЗВОРНА ПОРАКА: Mimushka

da ti gi spremaat dokumentite i sama da si gi nosis vo socijalno.

само немој во социјално туку во фондот за здравство, ако ги носиш сама и барај човек да ти заврши работа побрзо затоа што ќе се изначекаш

Daughters are another version of yourself, but only better !

(Одговор на членот Mimushka)
Непосредна врска до пораките: 701
29.3.2011 17:10:30   
skorpijana

ИЗВОРНА ПОРАКА: denim

Dechki, za 3-to dete ima li nekoj dobieno za januar 2011 god?

kako nemate zemano za januari na treti mart jas zemav videte vo cocijalnoto zavisi koga ste gi obnovile dokumentite

zivej go sekoj dena kako posleden

(Одговор на членот denim)
Непосредна врска до пораките: 702
30.3.2011 10:59:22   
antonie
ima li nekoj porodeno vo Dek. a mu imat stiganto pari? mene mi nema stignato uste resenie, ni pari. mora li prvo da stigne resenieto, za parite da stignat.

(Одговор на членот mamamoni)
Непосредна врска до пораките: 703
30.3.2011 11:34:16   
valed
Ve molam dali nekoj znae da mi objasni za sednoto:poradi rabota ke go prekinam porano porodilnoto boleduvanje. Vo zakonot za rab.odnosi pisuva deka imam pravo na 50% plus na mojata plata zaradi toa sto porano go prekinuvam porodilnoto. Moze li da mi kazete kade da gi pobaram ovie 50%, vo Fondot??? ili??? i ima li nekoj posebni obrasci....postapkata kako da postapam?????? Ima li nekoj iskustvo so ova

(Одговор на членот antonie)
Непосредна врска до пораките: 704
30.3.2011 11:39:41   
strelec 8
na primer ako go prekines porodilnoto na 01.04 koga knigovoditelot ne nosidokumenti za 4 mesec toa e nekade vo maj mesec osven boelduvanjeto od ginekologot preba da odnese i eden domument napisan od nego deka liceto toa i toa go prekinuva porodilnoto boleduvanje togas i togas i se vraka na rabota togas i togas i so toa i sleduva 50% boleduvanje.potpis i pecat.

(Одговор на членот valed)
Непосредна врска до пораките: 705
30.3.2011 13:12:17   
valed
aha ako razbrav dobro strelec8 treba da pojdam kaj ginekologot  i on da mi go prekrati boleduvanjeto i toj dokument so potpis i pecat od ginekologot da go odnesam kaj knigovoditelot da mi go podnese vo fondot taka?????

< Поракaта ја уредил valed -- 30.3.2011 13:13:07 >

(Одговор на членот strelec 8)
Непосредна врска до пораките: 706
30.3.2011 14:07:02   
strelec 8
ne ne ne.boleduvanjeto ostanuva isto od ginekologot.tuku osven boleduvanje treba da se napise na drug list da se iskuca vo word na primer toa drugoto oti se vrakas na rabota

(Одговор на членот valed)
Непосредна врска до пораките: 707
30.3.2011 15:20:52   
valed
aha fala strelec8, aj ke se informiram kaj ginekologot sigurno znae ona .....pozz

(Одговор на членот strelec 8)
Непосредна врска до пораките: 708
31.3.2011 0:30:36   
Hristina1
Antonie, jas se porodiv na 7.12 a na porodilno sum od 26.10. Dosega mi isplatija za 11, 12 i 01. Javi se ili najdobro odi vo fondot so brojceto i licna karta za da vidis dali ti se vo red dokumentite i dali si na listata za isplakanje. Resenie nemam dobieno ni jas.

Непосредна врска до пораките: 709
4.4.2011 20:41:43   
Luci
RR posle kolku meseci vi go isplatija prvoto porodilno od fondot? Jas sum od 31 januari, potocno od 1-vi fevruari i seuste nemam ni resenie dobieno a od firmata kaj sto rabotam mi rekoa deka sve e sredeno i odneseno za fevruari. Inaku sum vrabotena vo gostivarska firma koja ima svoe pretstavnistvo vo skopje

Рани куче да те лае!!!

(Одговор на членот Hristina1)
Непосредна врска до пораките: 710
4.4.2011 21:10:13   
talisman
Мамички едно предупредување, добро внимавајте на бројот на исплатените месеци од породилното за да не ви се случи она што мене се обидоа да ми го направат. Имено, јас бев на породилно до средина на март до почетокот на декември, на крајот доцнеа неколку месеци со исплатата и ми пуштија неколку илјади само за декември. Ми беше сомнително бидејќи знам дека ноември ми е скокнат, арно ама кога ми го дадоа едитентниот лист за исплатите ме убедуваа дека се е исплатено. Госпоѓата ми го пресметуваше половина март и неколкуте денови од декември како една исплата и ме убедуваше дека ноември е исплатен. Среќа па испадна колешка да има познат во Фондот ( жално, ама вистинито без познати никаде ништо неможеш по нормален пат да завршиш user posted image ) и со негова помош успеав да средам. А работата беше што идиотката на шалтер изгледа имала „ навика „ да утнува месеци во пресметката кај многумина, барем таква беше реакцијата на една вработена таму кај која ме пратија да видат што е работата. Затоа внимавајте многу и недозволувајте да ве збунат или пак полошо со своето арогантно однесување да замразите и да се појавите на шалтер за да се заинетерсирате за нешто што ви следува. Ако не сакаат со арно, тогаш со одење правец кај претпоставените и те како знаат да си поправат се што згрешиле.

(Одговор на членот Luci)
Непосредна врска до пораките: 711
5.4.2011 9:00:42   
antonie
dali ima nekoj drug sto e od dek. na porodilno?

Непосредна врска до пораките: 712
5.4.2011 10:33:09   
skorpijana
denes donesoa za treto dete za mesec februari

zivej go sekoj dena kako posleden

Непосредна врска до пораките: 713
5.4.2011 11:49:48   
ben10
so sreka user posted image user posted image user posted image se nadevam brzo ke stasaat i por... za febuser posted image

(Одговор на членот skorpijana)
Непосредна врска до пораките: 714
5.4.2011 16:00:41   
denim
ИЗВОРНА ПОРАКА: skorpijana

denes donesoa za treto dete za mesec februari

Bravo, kaj mene nema uste za januar.

ПО 100 ГОДИНИ ...НЕМА ДА БИДЕ ВАЖНО КОЛКАВА БЕШЕ МОЈАТА СМЕТКА ВО БАНКА, КАКВА БЕШЕ КУЌАТА ВО КОЈАШТО ЖИВЕЕВ, ИЛИ КАКОВ АВТОМОБИЛ ВОЗЕВ. ...НО СВЕТОТ МОЖЕ ДА БИДЕ ПОИНАКОВ ЗАТОА ШТО ЈАС БЕВ БИТЕН ВО ЖИВОТОТ НА ЕДНО ДЕТЕ!

(Одговор на членот skorpijana)
Непосредна врска до пораките: 715
7.4.2011 9:44:04   
Nadezna
Земал некој породилно за февруари?

Непосредна врска до пораките: 716
7.4.2011 11:40:46   
mamamoni
не, сеуште чекам, околу 20 мислам дека треба да стигнат кај мене

Daughters are another version of yourself, but only better !

(Одговор на членот Nadezna)
Непосредна врска до пораките: 717
7.4.2011 11:44:24   
mama26
imam informacii za majki so 3 deca ili samohrani majki so bezrazlika dali edno ili 3 deca, za nekakva pomos od 10 000 den ; koj trae samo 6 meseci [ proverete dali e vistina vo socialnoto] ako e togas super ako ne e togas se izvinuvam.

СЕ ШТО Е МОЕ КЕ СИ ДОЈДЕ ,А АКО НЕ СИ ДОЈДЕ КЕ СИ ГО ЗЕМАМ САМА.

Непосредна врска до пораките: 718
7.4.2011 12:41:21   
Tanjicka
Luci, jas bev na porodilno od 06.09 a resenieto mi stigna na 03.11  a prvite pari na 27.11, taka da pobrkaj gi ti pak na rabota, da ne ti zabusavaat nesto ;)

(Одговор на членот mama26)
Непосредна врска до пораките: 719
7.4.2011 13:23:48   
sastr
Сега проверив има пуштено пари, моиве се за јануари

< Поракaта ја уредил sastr -- 7.4.2011 13:29:26 >

(Одговор на членот Tanjicka)
Непосредна врска до пораките: 720
7.4.2011 13:31:39   
valed
mene mi pustile za fevruariuser posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот sastr)
Непосредна врска до пораките: 721
7.4.2011 13:32:56   
Tanjicka
Dobro, edno prasanje, kolku se isplaka porodilnoto, dali se zema prosek od plata na firmata na site vraboteni za poslednata godina, ili prosek samo do sopstvenata plata vo poslednata godina? ova mi e bas dilema, a me interesira

(Одговор на членот sastr)
Непосредна врска до пораките: 722
7.4.2011 14:00:09   
baby_bump
100% од твојата плата ако нема промена во последните 12 маесеци, ако има некоја промена, тогаш 100% од просекот на последните 12 плати т.е. од сумата која што ја земаш на трансакционата сметка.

< Поракaта ја уредил baby_bump -- 7.4.2011 14:01:28 >

(Одговор на членот Tanjicka)
Непосредна врска до пораките: 723
7.4.2011 14:07:05   
denim
Ima pari za Januar i + treto dete za 01 i 02 mess.user posted image user posted image user posted image

ПО 100 ГОДИНИ ...НЕМА ДА БИДЕ ВАЖНО КОЛКАВА БЕШЕ МОЈАТА СМЕТКА ВО БАНКА, КАКВА БЕШЕ КУЌАТА ВО КОЈАШТО ЖИВЕЕВ, ИЛИ КАКОВ АВТОМОБИЛ ВОЗЕВ. ...НО СВЕТОТ МОЖЕ ДА БИДЕ ПОИНАКОВ ЗАТОА ШТО ЈАС БЕВ БИТЕН ВО ЖИВОТОТ НА ЕДНО ДЕТЕ!

(Одговор на членот baby_bump)
Непосредна врска до пораките: 724
7.4.2011 14:15:25   
bebe82
Мене сега ми пуштија за февруари user posted image

Непосредна врска до пораките: 725
Страница:   <<   < Претходна страница  27 28 [29] 30 31   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  27 28 [29] 30 31   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?