Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 14.6.2011 9:07:52
Pepelaska *
Од прилика менито наше на 7 месеци,
5 6 сабајле млеко( адаптирано или доење) околу 9 10 овошје околу 90 100 гр ( јаболка, круша, кајсија, праска, слива, банана...) околу 12 млекце 15 зеленчукова кашичка ( компир, морков, тиквица, спанаќ, брокула, ориз...) секој ден гледав да е различно околу 18 вечера или млеко околу 20 ноќна кашичка ( или нешто од оние во кутии на хип нестле или некои други имаш голем избор секако за возраста наменето) за спиење млеко
Од 7 месеци можеш да воведеш и глутен, житарици, јогурт,палента месо ( телешко пилешко) секако се по малку ќе воведуваш
само гледај секогаш храни го во од прилика исто време за да си фати еден ред и со јадењето и со доењето
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 20.7.2011 0:21:40
Axel
Gledam pisuvate deka davate biskviti. Jas bas preeska vo Tinex gledav i na plazmata i na lino biskvitite se so med. Neli do 1 godina ne smee da se dava med?
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 20.7.2011 8:37:34
Felly RR
Да, но медот е сигурно во многу мал процент, јас користев џиџи бебе од 6,5 месеци, тие не содржат мед, но содржат јајце пак во многу мал процент. Еве и ТУКА може да прочиташ кои бисквити ги користат другите мајки.
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 21.7.2011 17:02:23
annie
8.30h mleko 210ml 12.00h kasa karfiol,morkov,boranija so telesko meso(domasna) spienje 14.00h ovosen desert od praska(nestle)100 gr 16.20h mleko 150 ml spienje okolu 18.00h ke jade ovosna kasa od jabolka,krusa i banana(domasna) okolu 21.00h banjanje i 21.30 mleko i nankanje do sabajle
7 meseci i 11 dena
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 16.8.2011 14:14:32
kikicka
nie deneska ruckavme vaka: 08:30 aptamil 150ml 11:00 jogurt so crno lepce i margarince junior izblendirano 200gr 13:00 kasicka domashna od krusha,praska i banana 200gr sega ke ruckame spanjak so orivce,morkovce,kompirce,malku kromidce crveno i kiselo mleko uzinkata posle rucek ni e ista so onaa posle pojadok vecera milupa noknja kasicka t.e pahulici
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 9.9.2011 1:13:40
Baka
Еве и ние за првпат да кажеме денес што сме јаделе: мајчино млеко една голема праска и 3 бисквити Плазма - блендирани мајчино млеко каша од еден среден компир, мало парченце месо, малку лупена пиперка и мало фелче лупен домат, пола морков и малку путерче мајчино млеко
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 9.9.2011 1:49:16
Baka
Иначе детево мое чудно е-банана несака да види! Море му ја пасирав со виљушка, море му ја мешав со други овошја- несака да ја види, му се гади. Исто и ориз не сака да види, дур му го дадам се дави, фаци прави,а после може да се случи и да го поврати. Сок не пие никаков-едвај со сите маки да го натераш бистар некој да се напие, чај не пие, а вода дај му ама целиот жива вода ќе се напраи и неколку капки само ќе голтне. Незнам што да речам!
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 15.9.2011 22:33:40
Pepelaska *
ИЗВОРНА ПОРАКА: luci
Мамички ве молам пишете како приготвувате палента за вашите бебиња, Марио има 7,5 месец и сакам денес да му дадам, ја имам купено оваа
и јас ја користам оваа, ставам 200 мл вода да зоврие прво малку па ставам 2 лажици не многу полни за да не е многу густа и мешам додека не се згусти и почне да се крева.Ја јаде само со АБЦ а од 8 месеци и со жолчка
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 19.9.2011 14:49:44
kikicka
denes rano stanavme taka da uste vo 9pojadivme kashicka na MILUPA 13:00 boroviki i jabolko 15:00 pohuvani tikvicki so K.mleko posle pak uzinka borovnicai jabolko i za vecera mlecna kasicka
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 20.9.2011 17:53:50
MAMI28
nie deneska posle spienje ruckavme sliva i prasaka pomesana so kasickata od hipp onaa na koja pisuva baby first pap,pa cicanje(inaku cicame koga ke ni tekne )posle ruckavme peceno jabolce i krusce,sali e ok set_o ova da ne e malku ???otprilika dnevno vnesuvame po teglicka i polovina,momentalno sme na ovosje????inaku staniva zbor za 5 mesecno bebe
< Поракaта ја уредил MAMI28 -- 20.9.2011 17:54:40 >
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 28.9.2011 19:18:37
majmunce
pa dovolno e mislam i nie po tolku za mesecite sega ima matej bez 5 dena 7 meseci pa jadime teglicka i pol kasicka cica na 5 saati sok obavezno 300ml dnevno i doktorkata mi rece neka cica kolku mozi poveke i kasickite se dovolni ima 9 kila eve iduri fazla mu se