Pepelaska *
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: AnnaMolly Филип до 11 месеци со сила пиеше вода. До 6 месеци не му давав вода, само чајче. Ама кога почна да јаде цврста храна, нормално дека организмот бара и вода покрај чај и сок. Ма не со лажиче, со шприц, со молење, плачење - вода не помирисуваше! Е, сега, изгледа откри дека водата го разладува во жештините, па лока како цистерна вода од шише! И од чешма му давам. На почетокот му давав флаширана, ама сега исклучиво од чешма. исто и МАртин само се грижам дека ич не пие вода, ама вчера бевме на гости и изеде неколку смоки а и беше жешко па му дадов вода абе за 2 минуто 100 мл испи, не ми се веруваше денес помалку, а и јас некогаш ама ретко му давам од чешма иако стално имаме флаширана,ама мислам доволно му се тресев нека си се учи на се Мартинс мам не се секирај за доењето имам другарка исто пред една недела го одбиваше малото и викаше абе многу ми е тешко ама поарно сега веќе не бил истиот квалитет на млекото и само што на детето му станува навика да бара сегде, а исто и тој јадел повеќе сега
< Поракaта ја уредил Pepelaska### -- 9.6.2011 23:25:34 >