Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 27.7.2011 21:01:42
bombica
Se rodi 3200, ne pustija so 3030, vcera na mesecna kontrola bese 3850.So problemive sto gi imam so bradavicite i ovie zestini zadovolna sum od napredokot.
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 28.7.2011 13:31:30
Elena Eli
ИЗВОРНА ПОРАКА: mama30
na 2 meseci i 3 dena mojata kerka ima 4900 gr, rodilnata tezina i e 3450, od bolnica izlegovme so 3350, na kontrolata na prviot mesec imase 4300, a sega na 2 mes e 4900, sto znaci kacila samo 600 gr Pedijatarot veli deke toa e malku i deka treba poceto da se doi. ama taa e spanka mamina, navecer se uspiva vo 21:30 i se budi 4 sabajle.Mi veli da ja budam za doenje ama jasm mislam deka ako e gladna ke se budi sama i ke place. Megutoa so ogled deka i pogolemata moja kerka isto napreduvase voopsto ne se grizam. posporo napreduvase do 1 godina, a potoa si bese super. pozz za site mamicki
Se slozuvam so tebe mama30. eve i moeto since prviot mesec dodade 660 gr. vtoriot 750, duri sega na tretiot kilce. Jas postojano se zamarav deka e gladen, iako bese miren i sega konecno se ubediv samata sebe deka detenceto mi e super i odlicno si napreduva. Presrekna sum sto ostanavme samo na doenje i ne posegnav po adaptirano mleko. |Pozz
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 3.8.2011 17:28:14
libra.n
Decki, mojata se rodi 3440, od bolnica si zaminavme so 3260 a sega posle dve nedeli ima 2910. Pocnav da ja prihranuvam denes koga doznavme deka tolku i padnala tezinata. Ve molam pisete ako ste iamle slicno iskustvo? Inaku mnogu malku imam mleko sto nea ne i e dovolno ama mislev deka ke mi nadojdi mleko so tek na vreme.
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 3.8.2011 22:36:24
Felly RR
Либра.н немој да се загрижуваш, добро што си почнала да ја прихрануваш, но немој да се откажуваш од доењето. Млекото може да ти надојде и подоцна. (Мене ми рекоа може и по 3 недели). Моето бебе се роди 3550, а од болница излеговме со 3250, и кога по неколку дена ја меревме беше исто 3250. (Да чекав и јас две недели може и ќе паднеше во тежина). После почнав по секој оброк да и давам АД, ама со тек на време не бараше веќе после секој подој, па и давав АД еднаш во денот како посебен оброк.
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 3.8.2011 22:51:04
annie
na 8 meseci(bez 10 dena) Bella ima 9070 gr i dolga e 70,5 cm,rodena e 3250 so 50cm i doktorkata ni rece deka e super i da i ukinam eden obrok so zitarici na kratko posto kacila za mesec i pol 2100 gr
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 4.8.2011 14:27:52
Elena Eli
ИЗВОРНА ПОРАКА: libra.n
Decki, mojata se rodi 3440, od bolnica si zaminavme so 3260 a sega posle dve nedeli ima 2910. Pocnav da ja prihranuvam denes koga doznavme deka tolku i padnala tezinata. Ve molam pisete ako ste iamle slicno iskustvo? Inaku mnogu malku imam mleko sto nea ne i e dovolno ama mislev deka ke mi nadojdi mleko so tek na vreme.
libra.n. , mene pedijatarot mi rece deka zreloto mleko nadoagja do 40 dena. Taka da ne gubi nadez, a probaj i so cajot za doilki od HIPP i mesavinata od caevi od bilna apteka. Mislam deka mene toa mi pomogna. I doj ja sto pocesto. Pozz, se nadevam ke bide dobro:-)
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 5.8.2011 23:39:50
Bubba
Moeto se rodi 3 kg a izlegovme 2860. Doma dve nedeli ja doev i se macevme ne mi naiduvase mleko i kaci samo 30 grama. POsle nekoj vreme pocnav so hrana,sega ima skoro 4 meseci i 5,500 kg, ama krvnata slika i e super
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 19.8.2011 22:43:38
mila 3
ИЗВОРНА ПОРАКА: mila 3
nie bevme denes na merenje imame 4 mes i 10 dena i sme 6280g, za eden mesec sme stavile 550g. nekako malku mi dojde so ogleg na toa deka kacuvase po 1 kg mesecno do sega doktorkata vika deka e dobro