Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Килограмите за време на бременоста 26.8.2011 12:34:02
dostickage
jas dodusa se porodiv vo 34 nedela i imav samo dva kilogrami plus.bebeto se rodi 2200gr. ama ne daj boze moeto nikomu... na kraj u sekoe loso ima i dobro,iskociv manekenka posle poragjaj
RE: Килограмите за време на бременоста 26.8.2011 12:55:08
Natasa981
Jas sum visoka 170cm , zabremeniv so 63kg, a sega imam okolu 73kg. Ne jadam preterano, da ne recam, do 5mesec imav maka i ne jadev nisto , potoa si jadev najnormalno i toa e toa. Neznam dali ova e mnogu, ama do kraj sigurno ke kacam uste:)Inace , sega sum 31va nedela
RE: Килограмите за време на бременоста 26.8.2011 13:09:22
*mika*
Jas pa ziva srekjna konecno pocnav da kacuvam na kilaza Pocnav so 66kg (na 170 visina) i posle doooolgo vreme od 68kg (do pred nekoja nedela), konecno sega sum 72kg a sum 25nedela
RE: Килограмите за време на бременоста 26.8.2011 13:25:33
sani 13
abe i jas malce namaliv so jadenje edno vreme ama koga mi kazaa deka bebuleto mi zaostanuvase so razvojot vo stomaceto a jas ko slon so +17 kila i koga mi kazaa deka zaradi toa moze vo 35 nedela da me poragaat koga rekov butanje so sila i da vi kazam pravo uspeav vo 35 nedela on si e srazmerno sega napreden i ima 2500 e sega mama ima +20 ama sto e vazno barem on e dobar ocigledno e deka sum sklona kon usvinjuvanje jbg
RE: Килограмите за време на бременоста 7.9.2011 2:18:30
Zivka*
Jas zabremeniv so 61kg na 179visina ,a sega imam 74kg i sum 31va nedela ,bebusot super si napreduva,pa ke vidime do kraj uste kolku ke kacam inaku jas vaka se osekam ogromna zatoa sto nikogas ne sum imala poveke od 60kg ama se za bebus neli ,samo ona da mi e ziva i zdrava ,pa posle jas ke se spravam nekako so kilogramite :))))
RE: Килограмите за време на бременоста 7.9.2011 2:29:07
Baka
Вие супер стоите со килажата. Јас кога останав бремена имав 76кг, а кога влегов во болница за пораѓај имав 91кг!!! хахаха среќа речиси 10кг послаба бев малото кога имаше 40 дена. А сега со силна волја, полека надоле...
RE: Килограмите за време на бременоста 8.9.2011 12:11:08
Andriance
Sani13, ako ti e neshto za uteha, jas 7 i 8 mesec ne staviv nishto..e sega ne znam so sum napravila 9-ti mesec, ama toa ahto mi e malku cudno e shto sekade pishuva deka zaradi toa shto zeludnikot e pritisnat pomalku kje mi se jade...zimi majka kako da ne...ne deka imam nesto pregolem apetit ama jadam bre...taka da se si e individualno
RE: Килограмите за време на бременоста 8.9.2011 15:30:48
milo20052011
jas utre vlagam vo 39 nedela i zdebelena sum 22kg...koga ostanav bremena imav 53 a sega 75,do 8 mesec 20 kg,vo cel 8-mi 1kg,a sega za ovie nedeli vo 9 ti 1kg
RE: Килограмите за време на бременоста 8.9.2011 15:37:48
Andriance
milo20052011 i kaj mene potpolno istata situacija...edinstveno sto malku me tesi a sum citala na interbet..deka kologramite vo bremensot koi se staveni oddendas demek taka i se gubele a ja o8 i 9 dali vkupno 2 kila se imam zdebeleno..ama pa od druga strana slusham razlicni iskustva vo odnos na doenje...nekoi slabeat,...ama nekoi pa stvaat dobra kilaza poradi jadenjeto..vekje neznam aman so i da e zivo i zdravo samo neka e
RE: Килограмите за време на бременоста 8.9.2011 16:05:22
milo20052011
andriance kako e taka ama definitivno ke izgubime od ovaa tezina sega sto nie posle poragaj racunaj otoci plodova voda plodot placenta ke si se soberat kilogramite...
RE: Килограмите за време на бременоста 9.9.2011 0:55:52
Andriance
Eve i denes na ctg..doktor mi vika...treba da napravime i eho..da vidime kolkavo e bebe..vaka kako shto te gledam...demek "klinicki" mi izgleda kako golemo....a ne e...normlano si e...mojot stomak e goleeem
RE: Килограмите за време на бременоста 12.9.2011 11:57:51
TeacherMom
Јас во текот на целата бременост качив само 6 килограми, кои веднаш ги снема со породувањето. Откако се роди изгубив уште 4 килограми, најверојатно поради доењето и обврските околу бебчето. Во бременоста многу внимавав на исхраната па мислам дека и тоа ми помогна да ја контролирам тежината, а сега иако не внимавам толку килограмите сами се симнуваат
RE: Килограмите за време на бременоста 13.9.2011 15:02:00
kikicka
nemajte gajle za kilogramite posle so bebceto se ke izgbite vishok jas 22 i poveke moze bev neznam ne se merev veke posto dojdov do 80kg od 55 pred bremenost i sega poleka poleka se namaluvam. ruckajte si nemajte maka :P
RE: Килограмите за време на бременоста 14.9.2011 9:12:29
KRISTIJANA*
lele i mene me faka panika pocnav so 64 vo prvoto tromesecie sekoj den povrakav a kaciv 6-7 kg potoa umereno kacuvav mn malku sega od 24-28 malku poveke i sega sum 29 ta nedela so +12 kg ....se tesam deka ke se namali tempoto sega 28-29 ama kako sto citam i slusam sega najmnogu se kacuva a ne jadam mnogu , dorucek rucek i vecera i uzina ovosje .....znam deka se zeznav na pocetok koga se sto ke videv zavrsuvase vo mojot zeludnik ...ama toa e Zdravje samo neka e ok bebusot pa ke mu ja mislime posle ...
RE: Килограмите за време на бременоста 14.9.2011 9:18:07
@Mila@
strav mi e da se kacam na vaga :)))) ne izgledam ic debelo ama proshliot pat koga se kaciv bev 8 kg popravena a ic ne se osekav debelo.A bash sega mi dojde apetitit ke bidam gude vo narednite 2 meseci kikiki