|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  12 13 [14] 15 16   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Беби рецепти
23.9.2011 17:30:22   
bibe80
od kade toa izleze posle 6 meseci jogurt?????

(Одговор на членот Felly RR)
Непосредна врска до пораките: 326
   Беби рецепти
23.9.2011 17:39:00   
elenceee
Moeto bebence ke napolni sega 9 meseci i so ishranata nemam nikakvi problemi..uste od 2 i pol meseci pocnav po malce da i davam kasicki od hipp..taka malce po malce se zajade i sega nemam nikakva maka..Do nekoi principi se pridrzuvam ama pretezno se i davam ... I jogurti i mleko i se i masala gajle nemame... user posted image

(Одговор на членот bibe80)
Непосредна врска до пораките: 327
24.9.2011 11:21:37   
Felly RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: bibe80

od kade toa izleze posle 6 meseci jogurt?????

bibe80, така препорачуваат педијатрите. Ако сега нешто се сменило, не знам. Јас пред една година така му давав на моетоuser posted image

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

(Одговор на членот bibe80)
Непосредна врска до пораките: 328
24.9.2011 13:15:10   
kikicka
i jas od 6 meseci davam jogurtce so lepce ili k.mleko i zolcka pola

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот Felly RR)
Непосредна врска до пораките: 329
3.10.2011 18:51:19   
Pepelaska *
женски еве ви еден лесен рецепт
на моето user posted image многу му се бендиса

Варен карфиол со јајца

150 гр карфиол
1 јајце
30-50 мл млеко(мајчино,АД,кравјо)
1 лажиче маслиново масло

Карфиолот се чисти,мие и се става да вари додека омекне (се прелева со млака вода и се вари 10 -15 минути.)Тврдо вареното јајце се ситни и се меша со варениот карфиол.Се прелева со масло а може и лимонов сок (малку) Се додава малку млеко.По желба се посолува.

За деца над 1 година, а ако е без белка може и порано(од 9 м)

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 330
6.10.2011 14:19:35   
arh_diz
Fala za receptot Pepelaska vcera mu pravev na Marko mnogu mu se dopadna
Blitva so kompir i telesko meso
Mesoto se vari , pa se dodava kompirot se zaedno se vari na kraj se dodava blitvata se vari okolu 5 minuti. Se pasira se dodava maslinovo maslo i malku sol.

< Поракaта ја уредил arh_diz RR -- 6.10.2011 14:20:24 >

Биди тоа што си

(Одговор на членот Pepelaska *)
Непосредна врска до пораките: 331
6.10.2011 14:22:18   
Pepelaska *

ИЗВОРНА ПОРАКА: arh_diz RR

Fala za receptot Pepelaska vcera mu pravev na Marko mnogu mu se dopadna
Blitva so kompir i telesko meso
Mesoto se vari , pa se dodava kompirot se zaedno se vari na kraj se dodava blitvata se vari okolu 5 minuti. Se pasira se dodava maslinovo maslo i malku sol.

Ех што ќе правиш ќе пробуваш се, а инаку овој со блитва рецептов е еден од омилените на Мартин ама блитвата што ни е во бавчата нешто се расипала има дупчиња страв ми е да му давам треба да купам

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 332
10.10.2011 16:48:14   
Pepelaska *
Зеленчук со тестенини

1 морков
1 средна тиквичка
1 мал пашканат( и не мора)
5 6 шпагети

Зеленчукот се мие,чисти се сечка на коцки и се става да се вари. Кога е некаде при крај (омекнат) се додаваат шпагетите искршени на ситни парченца.Кога ќе се свари може да се додаде маслиново масло или путер а за поголеми дечиња сосема малку оригано и сол.

Непосредна врска до пораките: 333
12.10.2011 13:37:37   
boomerang
kompirot ne treba da bide prevaren ,stom se prevari toj stanuva kako lepilo i ne e ubav znaci treba da se vari okolu 20 min.izlupi go i iseci go na kocki prelij so ladna voda kolku da se oblie i malku poveke samo ne stavam premnogu voda,ili stavi i morkov jas zaedno gi varam i taka poveke go jade.

(Одговор на членот MAMI28)
Непосредна врска до пораките: 334
17.10.2011 13:33:19   
MAMI28
ИЗВОРНА ПОРАКА: Pepelaska###

Зеленчук со тестенини

1 морков
1 средна тиквичка
1 мал пашканат( и не мора)
5 6 шпагети

Зеленчукот се мие,чисти се сечка на коцки и се става да се вари. Кога е некаде при крај (омекнат) се додаваат шпагетите искршени на ситни парченца.Кога ќе се свари може да се додаде маслиново масло или путер а за поголеми дечиња сосема малку оригано и сол.
ke moze da mi pomognete da mi kazete kako da spremam oriz na moeto user posted image ,i koja kolicina so orivce,puterce i jogurtce?dosega nemame probano spanakj imame 6 meseci 15 dena:)))))))))))fala

Непосредна врска до пораките: 335
17.10.2011 13:36:51   
MAMI28
mamicki kako da prigotvam spanjak???????/so orivce i jogurtce?????user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 336
17.10.2011 18:07:53   
Pepelaska *
јас спанаќот го спремав вака
неколку листа убаво ги миев па ги ставав во вода со сол да одстојат околу поласат па пак ги плакнев ги сечкав и ставав да се вари. Кога е при крај ( почнува да паѓа на дното ) стави ориз околу едно мало филчанџе и мешај постојано пошто оризот може да загори.Кога ќе се свари и оризот стави му малку јогурт и наздравје нека му е на user posted image

а можеш и со конмпирче да го комбинираш а ако е над 8 месеци и жолчка оваа комбинација е многу вкусна барем моето бебе ја обожаваше

< Поракaта ја уредил Pepelaska### -- 17.10.2011 18:08:48 >

Непосредна врска до пораките: 337
17.10.2011 19:14:30   
AnnaMolly RR
jas propzuvam kromid vo puter, go stavam iseckaniot svez spanak, stavam oriz, uste malku przam i polevam so voda, stavam vegeta i crven piper na vrvot na lazickata i ostavam na ringla da ispari vodata. posle dodavam celo vareno ispasirano jajce i jogurt. slicno kako za rucek za nas sto pravam.

Live and let live

Непосредна врска до пораките: 338
19.10.2011 21:46:13   
MAMI28
sakam utre da mu spremam na user posted image shpageti divela dali smeam,inaku sme 6 meseci i 16dena???sakam da svaram 10 spageti pa da gi izblendiram so malku puter,malku jogurt i pola zolcka,moze ova vaka?????

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 339
19.10.2011 21:54:50   
Natuska85
Женски брокула од кога почнавте да даватеuser posted image

"Whoever said that money doesn.t buy happiness didn.t know where to shop."

Непосредна врска до пораките: 340
19.10.2011 22:08:13   
Felly RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: MAMI28

sakam utre da mu spremam na user posted image shpageti divela dali smeam,inaku sme 6 meseci i 16dena???sakam da svaram 10 spageti pa da gi izblendiram so malku puter,malku jogurt i pola zolcka,moze ova vaka?????

Може, само внимавај шпагетите да бидат без јајце.

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

Непосредна врска до пораките: 341
19.10.2011 22:09:50   
Felly RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: Natuska85 RR

Женски брокула од кога почнавте да даватеuser posted image

Јас мислам дека некаде во 6тиот месец почнав. Така отприлика,  6-7 м. по малку измешана со другиот зеленчук.

(Одговор на членот Natuska85)
Непосредна врска до пораките: 342
19.10.2011 22:10:28   
Beatris
Natus jas i davam na Anja uste pred 20tina dena, mesano so drug zelencuk i nemame gajle, a site soleni kasicki i gi spremam vo vodicka od vareno telesko, kaj i da e ke pocnam i mevceto da i go stavam po malku

< Поракaта ја уредил Beatris RR -- 19.10.2011 22:12:21 >

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

Непосредна врска до пораките: 343
19.10.2011 22:13:02   
Natuska85
Тенк ју,тенк јуuser posted image

"Whoever said that money doesn.t buy happiness didn.t know where to shop."

(Одговор на членот Beatris)
Непосредна врска до пораките: 344
20.10.2011 17:29:45   
MAMI28
gi izruckavme shpgetite i mnogu ni se dopadnaaauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image a moze da spremam grizolini i keksolino so voda,bidejki so mleko ne sme pocnaleuser posted image user posted image user posted image user posted image falaaaaaaaa za golemata pomos na ringerajkite user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 345
20.10.2011 17:35:24   
kikicka
pa mami so tvoe mleko napravi go ili so AD .ako seuste nemate pocnato so kravjo

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

Непосредна врска до пораките: 346
20.10.2011 17:40:58   
Snowhite RR
А да ве прашам сушен спанаќ му давате на децата? Ме потсетивте сега со рецептиве дека одамна не сум направила спанаќ, а сега нема свеж мислам така?

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

Непосредна врска до пораките: 347
20.10.2011 17:44:19   
kikicka
Jas go kupuvam onoj na ledo zamrznat seckan i celo leto si jadevme

(Одговор на членот Snowhite RR)
Непосредна врска до пораките: 348
20.10.2011 18:19:07   
MAMI28
kikicka ke nemam dovolno mleko za toa,a nie ne pieme AD na doenje sme user posted image user posted image user posted image i sea????
imam uste edno prasanje,moze mestoto ne mu e tuka ama jas da prasam od koga se dava kozjo mleko???????

< Поракaта ја уредил MAMI28 -- 20.10.2011 18:21:26 >

Непосредна врска до пораките: 349
20.10.2011 18:43:14   
kikicka
a kolkavo ti e bebceto nie sme na AD a se mislev dali kravjo ili kozjo i na kraj se odluciv kravjo da pie samo so kashickite inaku so kravjo pocnav nekade od 5 meseci

Непосредна врска до пораките: 350
Страница:   <<   < Претходна страница  12 13 [14] 15 16   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  12 13 [14] 15 16   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?