Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Vi blagodaram mnogu jas prethodno rabotev kako bebisiterka na luge stranci na koi navikite im se mnogu porazlicni od nasite taka da devojceto i na 40 dena moravme nadvor da go vagame po 20 min i da vrne i da duva :) a temperaturata vnatre ni bese dozvolena od 21 do 22 stepeni :)
Se slozuvam so Luci i Yummy Mammy i jas nekade pogore napisav deka apsolutno e potrebna prosetka na bez razlika dali e zima ili ne, mnogu posloso ke mu napravite na bebceto dokolku doma go zatvorite, sekako ke se pocne prvo so kratki prosetki is ekoj den za nekolku minuti poveke....Setanjeto ke deluva blagoprijatno na apetitot, sonot i imunoloskiot sistem i opstata sostojba na bebeto.. .i sekoj pedijatar preporacuva prosetki vo zima. ..megutoa neli sekoja majka si go poznava svoeto bebe najdobro i znae sto e najdobro za nego.
Sto mislite kakvo sediste za vo kola e najdobro????????/
Од оние што се продаваат кај нас, Maxi Cosi Tobi. Има рејтинг 4 од можни 5. Од она што имам прочитано, одлични безбедносни карактеристики имаат и Graco и седиштата на Britax (овие не знам дали ги има во МК).
Женски ептен сум хепи денес, го направивме првиот шопинг за ,како луда не знаев што попрво да земам... и сеа ај помогнете ми,немам ориентација колку ми треба Значи купивме 4 боди без ракави, 4 боди со кратки и 2-3 со долги ракави, 3 пара шпилхозни, 2 ќебенца (едно потенко и едно подебелко), 1 комплет (таков со капче,ракавички,топлинки,4 мали крпи), 3 лигавчиња, уште 1 пар топлинки,чизми(ептен се слатки) и патичиња, бањарка, 3 пара чорапчиња, пумпица за нос, термометар за вода и за во соба. Планирам уште да купам постелина, уште некој пар ракавички и 2-3 капчиња,вреќичка за спиење,1 крпа-бањарка,ножички на нокти, и се мислам какво топломерче е најдобро,оние како цуцла или тие за во увце и има уште едни долгнавести тие не знам кај се ставаат? Лелеее долго излезе ова,ама надополнете ме ако има нешто што сум испуштила...
Еленак па ти све си изнакупила,доста ти е за почеток,плус и ќе ти носат за повојница.Единствено нешто на што ми текна а што не прочитав кај тебе се тетра пелените,кои и ако не планираш да ставаш широк повој ќе ти се најдат за многу други работи.
А еве тука имаме тема за топломерче можеш да прочиташ искуства од другите мамички.
Женски ептен сум хепи денес, го направивме првиот шопинг за ,како луда не знаев што попрво да земам... и сеа ај помогнете ми,немам ориентација колку ми треба Значи купивме 4 боди без ракави, 4 боди со кратки и 2-3 со долги ракави, 3 пара шпилхозни, 2 ќебенца (едно потенко и едно подебелко), 1 комплет (таков со капче,ракавички,топлинки,4 мали крпи), 3 лигавчиња, уште 1 пар топлинки,чизми(ептен се слатки) и патичиња, бањарка, 3 пара чорапчиња, пумпица за нос, термометар за вода и за во соба. Планирам уште да купам постелина, уште некој пар ракавички и 2-3 капчиња,вреќичка за спиење,1 крпа-бањарка,ножички на нокти, и се мислам какво топломерче е најдобро,оние како цуцла или тие за во увце и има уште едни долгнавести тие не знам кај се ставаат? Лелеее долго излезе ова,ама надополнете ме ако има нешто што сум испуштила...
Kje ti treba povekje od edna peshkir banjarka..moeto sekoj vtor den ili mi ja mocka ili kaka posle banjanje...kupi si i ligavcinja, bljuckaat cesto...za pelenite obaveznooo, sekade kje gi postilash...ako mi tekne uste nesto kje ti pisam
Јас пак од стружанка земав и од белите со звездички, и од тие зелените со диносаруси што се и во секој случај има разлика. Најпрво не сакав да земам од зелените да не ми пуштаат боја, а разликата во цена е мала некои 50 денари.
Квалитетот, памукот, мекоста на зелените е каде каде од белите. И јас мислев дека нема разлика ама има. Дури и на белите им обелеа звездичките, а зелениве се со ист интензитет како кога ги купув.
Кога бев во Солун, баш видов дека оваа марка што се овие зелениве пелени (prenatal) ја има таму, и кога влегов во таа продавница, работите (алишта, кебенца, пелeнки) беа прилично поскапички и доста квалитетни.
Така да јас ги препорачувам зелените пелени од Стружанка.
Абе тоа е нормално бебе82 и кај белите тетра пелени,од пелена до пелена има разлика во квалитет.Јас сум задоволна и од они со здевздички од Стружанка,не ми имаат избелено звездичките може дека не ги перам на 90С'.
najverojatno se razlicen kvalitet ako se kupeni od isto mesto i isto izgledaat.kolku pati mi se ima sluceno da kupuvam nesto na pr bluzicka za mene i kao site isti a ustvari isto izgledaat , ista cena na ista zakacalka a pamukot razlicen.
jas skoro site beli gi peram na 90 posebno postelninata i vesot za da se steriliziraat pa spored vasite iskustva podobro beli a gi vidov i zelenite ama mi se mnogu jaka boja sega samo sto gi zedov tuka kaj mene vo komsii(kisela voda) imase samo od alkaloid se nadevam se ok. denes ja zedov o kolickata optima od chipollino pa ke vidime kako ke se pokazi.Uste relaksator ni ostana da zemime
А колку пари се тие тетра пелените и од кај ги купувате?Јас прашав овде во една продавница ми рекоа 70 ден. парче,толку ли се? И колку отприлика ќе ми требаат?
elenak, jas zedov 6 tetra mislam deka bea 150 denari na golemo deka pakuvani. vamu kaj policijata na bit pazar vo prodavnickite na golemo. ako sakas ke pominam da prasam, na 100 metri od doma mi e i ke ti pisam. a ubavi se, mekicki, obicni beli bez dezeni. takvi raboti kako tetra, ligavcinja, corapcinja i slicno se na golemo zemam mn e poevtino. primer 6 para pamucni corapcinja se stotina denari.
elenak, jas zedov 6 tetra mislam deka bea 150 denari na golemo deka pakuvani. vamu kaj policijata na bit pazar vo prodavnickite na golemo. ako sakas ke pominam da prasam, na 100 metri od doma mi e i ke ti pisam. a ubavi se, mekicki, obicni beli bez dezeni. takvi raboti kako tetra, ligavcinja, corapcinja i slicno se na golemo zemam mn e poevtino. primer 6 para pamucni corapcinja se stotina denari.
Ти благодарам,ама јас не сум од Скопје и затоа прашав ориентационо ми се виде некако многу тоа 70 ден. а некаде на некој список овде прочитав дека околу 30 ќе ми требаат и тоа ме збуни Ова на големо ептен ефтино ама треба мм кога ќе доаѓа да го пратам да ја бара продавницата
Искривените заби кај децата и кај возрасните се честа појава која може...
Анкета
Дали ви се менструации болни? пеперутка16
Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.