Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
nie pocnavme so nivea kupka i sampon 2 vo1 i originalna pavloviceva no otkako i se pojavi crvenilo na gazeto koristimeMUSTELA gel za novorodencinja i A-DERMA demalibour krema za gazeto jekoderm ne koristev koga i se menuvase kozickata ja mackav so pavloviceva
Јас пред 1 недела и земав крема за лице од Мустела-Хидра бебе,и еве од кога почнав да ја мачкам некако и е чудно лиценцето како да и е рапава кожичката???? Се прашувам дали и е од кремата а не ја платив ефтино баш а и ми ја фалеа во Зегин демек била најдобра или пак од нешто друго??? Предходно ја мачкав само со Јекодерм,има некој искуство со оваа кремаа??? Да ја сменам ли??Ја платив 550ден не е баш малку!
Лиличка ние користеме мустела добра ни беше сега незнам може леонтина не ја поднесува ,која друга колекција за тело ја користете?? Јас ја потрошив мустелата и бидејќи немаа за да земам пак земав на хип оваа што ја кажаа ана моли и натушка и добра и е.....убаво мириса ја мачкам цело време и по дома :D ako не пробарај од иста фирма што користите и за тело крем ако имаат ако не незнам може е потребно време да се навикне кожата
јас му ставам на ваква крема од Мустела MUSTELA COLD CREAM NUTRI-PROTECT 40ML и тоа сега почнав кога излегуваме надвор предходно го мачкав со Бепантен на син ми таа најмногу му одговара и за газето и за лицето. Лани кога имаше дерматитис му ставав А- дерма за тело веднаш штом му се подобри престанав така да мислам секое дете различно но што помалку тоа подобро.
nekoj da mi kaze kolku e ovaa krema?? i ako znae nekoj kade e najeftina na mustelakozmetikata?
Konkreto za Mustela cold ne znam ni cena ni efekt-megutoa Mustela Stelatopia emollient cream e zakon! Iako e prvenstveno nameneta za chustvitelna i suva kozhicka, ja upotrebuvam sekojdnevno za liceto na i sum prezadovolna-licenceto e cisto, hidrirano. Cenata e okolu 1100 den. za 200ml. (inaku gore - dolu po aptekite se izednaceni cenite za Mustela).
Moze ringejajki da mi kazete dali otkoga dojdovte od bolnica doma pocnavte odma da go banjate deteto istiot den ili drugiot den, i uste nesto posle banjanje na teloto dali go mackate maliot od denot posle otkoga ste go izbanjale za prv pat doma so nekoja mast ili krema, ulje, mleko za telo na bebeska koza ili naprimer pavloviceva mast? Vednas li pocnuvate so mackanje?
Fetusce, jas uste naredniot den,otkako si dojdovme od bolnica pocnav da ja banjam malata..Koristev i seuste koristam kupka na Chicco za banjanje, za mackanje na bebeto jekoderm ribino ulje vo sisence i za gazeto na bebeto originalna Pavloviceva mast,inace sega napravivme 2 meseci. .Vednas pocnavme so mackanje, taka i treba zasto bebeskata koza e nezna i mnogu suva, posebno na nekoi delovi kade obavezno mora da se nanese krema ili ulje za da ne dojde do vospalenie..
Moze ringejajki da mi kazete dali otkoga dojdovte od bolnica doma pocnavte odma da go banjate deteto istiot den ili drugiot den, i uste nesto posle banjanje na teloto dali go mackate maliot od denot posle otkoga ste go izbanjale za prv pat doma so nekoja mast ili krema, ulje, mleko za telo na bebeska koza ili naprimer pavloviceva mast? Vednas li pocnuvate so mackanje?
Вака фетусче мојата воболница ја избањаа јас кога си дојдовмедома ја бањав преку еден денбидејчкибеше ладно аи нема потреба секој ден ,во болница ни покажаакако се бањаат и видов баш кој козметика ја користат покрај тоа што јас претходно имав купено на нивеа цела козметика,кога испаднавме без до аптека и земав иста козметика како во болница што користеа и тоа мустела дерматолошки гел за туширање за новороденчиња и рибино уље на фитофарм во шише беше околу500мл и така ја бањав и јас ,после цела ја мачкав на дупето павловичева и толку,после 3 месеци пробав да сменам нели нивеа што имав купено ми се нафрла и пак се вратив на мустела гел за туширање а уљето за мачкање на телото го заменив со мустела крем за тело и еве до ден денес сме со таа козметика.некаденакај 5 месец купив крем за лице исто на мустела и за црвено газе крем на мустела бидејќи одкога мисенафрли со павловичева не ја мачкам самочатпат со мустелата ако и се зацрви......
со ова почнавме со ова сега себањаме со ова се мачкаме од секогаш послебањање
ова го користевме когани сепојавија теменицина главчето или лушпикој како ги знае икремот залице го имам ставено погоренаслика
Уљето рибино бешенајобично и не беше маст како јекодермот туку течност.
< Поракaта ја уредил kikicka -- 25.12.2011 20:26:58 >
како мислиш да настине,па сигурно нема штотуку бањато бебе да изнесуваш надвор ,и ти да си свежо туширана ако испадниш ке настинеш не па бебе,затоа пред спиење а за во хр незнам трба да ја прашам пријателката која се породи таму како ги бањаат
Kikicka kako sto ja razbrav fetusce,kazva deka vo hrvatska koga ke se rodi bebe ne go banjaat go zavitkuvaat vo krpi.Za ova gledav na tv deka e taka i vo Belgradse zavitkuva bebeto vo sterilni krpi.I na mene mi preporacuvase pedijatarot da ne go kapam sin mi sekoj den a do 40 dena nikakva kozmetika
< Поракaта ја уредил arh_diz RR -- 27.12.2011 12:02:44 >
mamicki, moze li da ve prasam so sto gi mackate bebencata posle banjanje,so kakov krem za telo i sl..? Pred se gi prasuvam mamickite so na vozrast od 2ipol meseci pa nagore,zasto mojata ima tolku pa da se orientiram :) Do sega ja mackav so ribino ulje,,ama veke mi e pri kraj i nekako mi se zboktisa,pa mislev da smenam so nekoj krem ili losion za telo.Problemi so kozata sme nemale, nejze i e normalna do suva kozata. Dali da zemam nesto takvo ili da ne go menuvam ribinoto ulje..?
mamicki, moze li da ve prasam so sto gi mackate bebencata posle banjanje,so kakov krem za telo i sl..? Pred se gi prasuvam mamickite so na vozrast od 2ipol meseci pa nagore,zasto mojata ima tolku pa da se orientiram :) Do sega ja mackav so ribino ulje,,ama veke mi e pri kraj i nekako mi se zboktisa,pa mislev da smenam so nekoj krem ili losion za telo.Problemi so kozata sme nemale, nejze i e normalna do suva kozata. Dali da zemam nesto takvo ili da ne go menuvam ribinoto ulje..?
Jas od raganje do 5 meseci koristev Mustela. Posle ja zameniv so Hipp mleko za telo. I dvete kremi i odgovaraat.
Kikicka kako sto ja razbrav fetusce,kazva deka vo hrvatska koga ke se rodi bebe ne go banjaat go zavitkuvaat vo krpi.Za ova gledav na tv deka e taka i vo Belgradse zavitkuva bebeto vo sterilni krpi.I na mene mi preporacuvase pedijatarot da ne go kapam sin mi sekoj den a do 40 dena nikakva kozmetika
Незз арх и диз јас имам гледано дека со газена крпа мокра ги минат така по телото и го чистат а за обвиткување во стерилна т.е газените крпи и мојата во болница беше обвиткана некогаш некогаш во шпикозни.
Наташа ако веќе ти бебуш има убава кожа јас би те советувала да не претеруваш со тие лосиони , млека итн. Мојот бебуш исто има толку убава кожа и го мачкам еднаш неделно , до сега со бекутан млеко и тоа малце, ептен од мерак, зошто да го трупам со тие работи кога нема потреба, толку е нежен... Имам и хип млеко ама се уште немам пробано, мада мислам дека е добро и тоа бидејќи шампон хип користиме и е убав. Рибино уље немам користено, од самиот почеток сме без ништо, освен понекогаш со млекце.
moeto bebe ima mnogu suva koza pogotovo na stapalcata i na racete i se lupi kozickata... Koga izlegovme od bolnica ni rekoa deka imame alergija ni se pojavija nekoi kako bubulcinja i mi rekoa da stavam jekodrem..Kogaja odnesov na pedijatar mi rekoa da stavam eozin..Zavcera ja mackav so becutan uljeto,vcera pak gledam i se pojavija tie bubulcinja..Neznam sto da i stavam a mnogu i e suvo koziceto Imame dve nedeli samo
moeto bebe ima mnogu suva koza pogotovo na stapalcata i na racete i se lupi kozickata... Koga izlegovme od bolnica ni rekoa deka imame alergija ni se pojavija nekoi kako bubulcinja i mi rekoa da stavam jekodrem..Kogaja odnesov na pedijatar mi rekoa da stavam eozin..Zavcera ja mackav so becutan uljeto,vcera pak gledam i se pojavija tie bubulcinja..Neznam sto da i stavam a mnogu i e suvo koziceto Imame dve nedeli samo
Само рибино масло течно значи пак ке напишам имам писшувано не јекодер туку рибино уље течно побарај во аптеката и само со тоа,чим се појавило од бекутанот не и ставај повеќе.најдо од ова и мачкај ја до кај 3 или 4 месеци.Мојата се лупеше на нозете ја мачкав стрикно само со тоа и сега има мнг убава кожа,после тоа го заменив со мустела имам пишувано погоре.
Јас сум пре за рибино масло или јекодерм отколку за нешто друго.....не брзајте со лосиони или млека за тела....јас многу се зезнав и многу се покајав што и ја упропастив кожата на ќерка ми и тоа со Мустела.........срце ме боли ахх......памет за понатаму!!!!И да не се орентира човек се што е поскапо е најдобро!!!И ете сега пак се вративме на јекодерм и е супер,ма да ми се здосади миризбава уффф...
Nemoj nikako da ja mackas so eozin pogotovo ne na liceto moze belezi da i ostanat.I kaj mene imase belki kako bruncinja(gnojanicinja) po celo telo.Eden dr. mi dade eozin drug mi rece nikako belezi moze da mu ostanat sami od sebe ke pominat.I stvarno mu isceznaa samo treba podolgo vreme.Mackaj ja so ribino maslo i nisto drugo
како тоа од еозин белези ќе останат? ќерка ми има сипаници и еднаш на ден ја мачкам со еозин, еднаш со течна пудра. нема белези од сипаниците, ама ниту еден. еозинот ги суши, не дозволува да се направи инфекција кога се работи за алергија или сипаници. Миана, консултирај се со кожен лекар што да ставаш, не слушај ни педијатар ни аптекар.
Srekna nova godina Nie pocnavme uste od prv den so pavloviceva i so becutan i dosega pu pu dobri ni se...imase i Mimi takvi gnojalcinja,megjutoa isto mi rekoa da ne pipam apsolutno nisto i sami ke si pominat i eve gi nema vekje... Isto sakav da prasam, koga menuvam peleni i ja mackam, stavam dobar sloj pavlovikeva kaj pelenata...da ne gresam? Si vikam da ne i se isushi kozata pa zatoa...
Не грешиш душо, дебел слој треба да се става барем јас ставав, и никогаш не се појави никакво црвенило. Убаво избришано бебе или пак ако можеш кога ќе се искака да ја измиеш, па дебел слој павловичева и готово и чисто бебе. Инаку јас од секогаш сум имала проблем со Бекутанот, мене од него ми искачаат бубуљички. Ќерка ми сега ја мачкам со бекутан лосион, ама не знаете после 2 саати колку и е сува кожата. сега преминуваме на Хип па да видам како ќе реагира. Секој ден ја туширам, ама не секој ден и ставам гел за туширање. Најпрво мислев дека е од гелот, па почнав секој втор-трет ден со гелче да ја туширам. Сигурна сум дека и е од кремата на Бекутан.
И ние го имаме проблемот со сува кожичка, само нас не ни се лупи туку на одредени места ние како рапавка, на некои места и по цели кругови на сува кожичка ни се појавува- значи не кожата во целост,туку одредени делови, бевме и со бекутан, бубхен, еве сега као ни го препорачаа хипп, зашто имало бадемово масло во него...па ќе видиме....вие сте имале ли вакво слично нешто? позз и среќна нова на сите рр-јки.
miana, bebeto mora da ima suva kozicka sega na pocetokot, zasto toa e prva koza i mora da se izlupi..Taka mi rekoa mene vo bolnica,i mojata imase suvo kozice na race i noze pogotovo pa se izlupi i i pomina. Od start ja mackam so ribino ulje,sega najverojatno ke prodolzam so Mustela.Imame 2ipol meseci.
To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...