|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  53 54 [55] 56 57   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Инсеминација
28.1.2012 21:42:30   
milasteve
ИЗВОРНА ПОРАКА: sharlot

Draga milasteve ti ja posakuvam celata srek na svetot denovive,:)) eve i ja da ti kazam deka ostanav bremena so inseminacija i toa od prv pat .imav samo 1 folikul i koncentraciajaod 40. milioni spermatozoidi,posle neuspesno obiduvanje po priroden pat 1god i 10 meseci.sega sum 5 mesec bremena ,ke si imame since.zatoa NADEVAJ SE ..srekata e tuka nekade i ke si dojde koga najmalku ocekuvas.
mila sharlot so pravese ti posle inseminacijata,daj ni sovet na site nas,kako do uspesna inseminacija,ete 1 pat dr mi kaza da lezam samo zs imav bolki,lezev ne mrdnav od krevet ama niss neuspesna,eve sega 2 inseminacija,lezam ne rabotam niss pa ke vidime daj ni sovetce..kiss

(Одговор на членот sharlot)
Непосредна врска до пораките: 1351
28.1.2012 22:26:30   
sharlot
jas odmarav samo denta,utredenta si otidov na rabota redovno i se si pravev najnormalino,e sega ne se zamarav so sreduvanje i cistenje sekoj den,si gi rasporeduvav obvrskite i gledav da ne digam teski raboti.fala mu na boga jas nemam do sega nikakvi problemi.ti samo sledi gi sovetite na tvojot doktor i se ke bide vo red.ti drzam sreka:))

(Одговор на членот milasteve)
Непосредна врска до пораките: 1352
29.1.2012 20:55:17   
Melanija RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: nataly86

Melanija, taka e morame...koga nemame drug izlez. Mene mi e treta inseminacija.. uste edna i na in vitro.. nema drugo

Гледај на светлата страна со секоја измината инсеминација си се поблиску.Факт е дека се мачни 4 инсеминации.
Миластеве утре да ни пишеш немој да не заборавиш user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот nataly86)
Непосредна врска до пораките: 1353
30.1.2012 10:06:46   
Sajna
ajde milasteve cekameeee user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1354
30.1.2012 12:54:58   
Sajna
jas denes dooobiv posle mesec dena kasnenje i vo petok si zakazav ka j Dr Popovik u sistina pustajte sreka jovo na novo ideeeme napreeed user posted image

(Одговор на членот Sajna)
Непосредна врска до пораките: 1355
30.1.2012 13:02:55   
temjana
ајде Сајна само смирено и позитивно, сега уживај си а во петок сите ќе бидеме со тебе user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1356
30.1.2012 14:24:08   
bella80
MILASTEVE,cel den te mislam,se nadevam ke pises...Pozz

(Одговор на членот temjana)
Непосредна врска до пораките: 1357
30.1.2012 15:39:26   
milasteve
ИЗВОРНА ПОРАКА: bella80

user posted image nisto mila moja bella ,nisto i ovoj pat,sabajlevo merev temperatura mi bese 37,se izraduvav,no ete sega go zemav rezultatot i e ist kako i prviot...nemozam poveke se otkazuvam nemam sili

< Поракaта ја уредил milasteve -- 30.1.2012 15:40:43 >

(Одговор на членот bella80)
Непосредна врска до пораките: 1358
30.1.2012 16:20:57   
Melanija RR
milasteve какво одкажување,знам дека сега ти е тешко и ти доаѓаат такви мисли,но немој те молам.Заедно сме посилни и имаме каде да се советуваме и тешиме.
Само за тебе user posted image

Сајна со нови сили ти пуштам среќа user posted image

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 1359
30.1.2012 16:26:34   
milasteve
ИЗВОРНА ПОРАКА: Melanija

milasteve какво одкажување,знам дека сега ти е тешко и ти доаѓаат такви мисли,но немој те молам.Заедно сме посилни и имаме каде да се советуваме и тешиме.
Само за тебе user posted image

Сајна со нови сили ти пуштам среќа user posted image

nemam sili melanija,nemozam veke

Непосредна врска до пораките: 1360
30.1.2012 16:33:46   
Melanija RR
Мила јас верувам во тебе user posted image
Имаш пп

Непосредна врска до пораките: 1361
30.1.2012 20:18:22   
Sajna
Milasteve ....nemoj da se razocaruvas NIKAKO ... jas so prvoto ne se otkazav i go imam najmiloto detence na svet i eve sega tri godini po red se borime za bratce ili sestrice pak niz istiot trnliv pat i nema da se otkazavuam zatoa sto znam deka eden den dedo boze ke ni dade ... na site ke ni dade bez otkazuvanje samo hrabro so novi sili odime pak i pak se dodeka ne dobieme edno malecko user posted image denes placki od utre user posted image na lice i kon novi pobedi user posted image user posted image user posted image za user posted image backi i guski do tebe i do site sto se nervirame za bebusko mal koj koga ke go dobieme ke si se smeeme na se sto sme proagale ... user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1362
30.1.2012 21:49:20   
new york
jas odam vo cetvrtok da se dogovoram za 4 ta inseminacija, sto ni ja baraat od fondot. iako spermogramot na mm ne e dobar, iako,iako.... ne znam do koga vaka ama nemam veke sila

Непосредна врска до пораките: 1363
30.1.2012 23:41:24   
cvetce4
Sajna bravo za optimizmot user posted image user posted image user posted image .
Mila ne se razocaruvaj. Soberi sila za novite predizvici. Ke uspeeme, prasanje na vreme e, ama mora da bideme silni.user posted image
New York ti posakuvam uspesna inseminacija.. Imaj verba zatoa sto jas prviot pat ostanav bremena so inseminacija i pokraj losiot spermogram. Misli pozitivno i ke bide. Mojata doktorka za slabiot spermogram na mm velese za oploduvanje e potreben samo 1 spermatozoid.

Ve guskam site i vi posakuvamuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1364
30.1.2012 23:44:41   
cvetce4
Sajna kako ostana bremena prviot pat. Prirodno ili ......

Непосредна врска до пораките: 1365
30.1.2012 23:58:03   
bella80

ИЗВОРНА ПОРАКА: milasteve

ИЗВОРНА ПОРАКА: bella80

user posted image nisto mila moja bella ,nisto i ovoj pat,sabajlevo merev temperatura mi bese 37,se izraduvav,no ete sega go zemav rezultatot i e ist kako i prviot...nemozam poveke se otkazuvam nemam sili

Milasteve nemozam da ti opisam kolku mi e zal...Isplaci se deneska,ama od utre so novi sili napred!Tuka na forumov ima zeni so mnogu komplicirani dijagnozi,duri ima i takvi koi in vitroto im e edinstvena opcija,i koi posle 2,3,neuspesni invitra pa pak naogaat sila, hrabrost,se borat,ne se otkazuvaat...Silna si i ti,posilna si od kolku sto mislis...Te guskam Mila

Непосредна врска до пораките: 1366
31.1.2012 9:47:39   
Sajna
Jas prviot pat isto vaka se mi bese nekese nekese po doktori so apcinja i trebase vo Januari 2006 da odime na nasata prva inseminacija , ama za nova godina so sporugot po zurki, opusteno i malce alkohohol ne se zamaras toj mesec za nisto i se fati user posted image .....ama sega buce si legnuva kasno i ne dava na mama i tato da se opustat, ama kaj nas sega i maz mi ima mnogu los spermogram na prvata inseminacija so 500 000 samo , a so vtorata, 2 000 000 sto e mnooogu slabooo, ama ke bide sega u petok odam na prv pregled pa ke vidime sto ke bide se nadevam na arno ovoj pat

(Одговор на членот bella80)
Непосредна врска до пораките: 1367
31.1.2012 18:26:07   
cvetce4
So sreka Sajna user posted image .

Непосредна врска до пораките: 1368
31.1.2012 18:30:24   
Sajna
Fala mila ama ke vidime u petok sto ke ni kaze sef Popovik :)

(Одговор на членот cvetce4)
Непосредна врска до пораките: 1369
31.1.2012 19:01:08   
penelope
daj Boze site sto cekame da smeuser posted image  zelbata da ni se ispolni, nego da ve prasam inseminacija i in vitro isto li e toa ili ne? A pa da vi kazam snaata moja so bolest endometrioza i brat so sterilitet snaata moja posle 8 god. vo brak taka si ostanala bremena Bozja rabotauser posted image .A pred toa 3 god. vo brak pravela in vitro i i se fat i od prv pat imam sega vnucinja 2 bliznaci. a posle 4 god, prirodno zabremenila a kolku se macele po sistina  ohooooooo, sega pak jas so problem za zabremenuvawe i kolku mislime na toa se potesko e da ostaneme bremeni podobro opustise i terajuser posted image .

Непосредна врска до пораките: 1370
31.1.2012 19:19:11   
milasteve
eve me i mene podobro sum denes razgovarav so dr.tase rekov deka ne odam na sledna inseminacija,cetvrtok zakazav ke odam da razgovarame za in vitro,zs mi rece mozam so ovaa stimulaicja,pa ke vidime zdravje,,,,

(Одговор на членот penelope)
Непосредна врска до пораките: 1371
2.2.2012 12:24:31   
dopet
eve me i mene podobro sum denes razgovarav so dr.tase rekov deka ne odam na sledna inseminacija,cetvrtok zakazav ke odam da razgovarame za in vitro,zs mi rece mozam so ovaa stimulaicja,pa ke vidime zdravje,,,,

Draka moja Milasteve...mnogu mi e milo sto se cuvstvuvas podobro. Koga gi citav tvoite poraki mnoogu se nadevav na pozitiven odgovor, no koga ja procitav predposlednata, tolku se razocarav i tolku mi bese krivo za tebe , sto cel den povrakjav od maka. Sakav da ti pisam nesto pozitivno no nemav sili:(((. Sega mnogu mi e milo sto si podobra i sto si spremna za novi predizvici. Velat deka zaludno e da ti kazuvame deka se ke bide vo red se dodeka sama ne si stanes svesna za toa....kako sega! Pozdrav do tebe i bidi hrabra zzatoa sto samo taka ke uspees. Na forumov, ti si primer za pozitivna misla...
Mnoogu sakam da ti podaram edna prijatelska pregratka....Pozdrav i daj boze vo najskoro vreme da ne izraduvas:))

Непосредна врска до пораките: 1372
2.2.2012 18:14:08   
milasteve
ИЗВОРНА ПОРАКА: dopet

Draka moja Milasteve...mnogu mi e milo sto se cuvstvuvas podobro. Koga gi citav tvoite poraki mnoogu se nadevav na pozitiven odgovor, no koga ja procitav predposlednata, tolku se razocarav i tolku mi bese krivo za tebe , sto cel den povrakjav od maka. Sakav da ti pisam nesto pozitivno no nemav sili:(((. Sega mnogu mi e milo sto si podobra i sto si spremna za novi predizvici. Velat deka zaludno e da ti kazuvame deka se ke bide vo red se dodeka sama ne si stanes svesna za toa....kako sega! Pozdrav do tebe i bidi hrabra zzatoa sto samo taka ke uspees. Na forumov, ti si primer za pozitivna misla...
Mnoogu sakam da ti podaram edna prijatelska pregratka....Pozdrav i daj boze vo najskoro vreme da ne izraduvas:))
ti blagodaram mila moja dopet,od se srce,denes bev kaj dr.tase,imam 3 cisti na desniot jajnik,ne puknale folikulite pa se napravile cisti,niss strasno ke puknat so menstruacijata veke treba da dobijam.inaku konecno ...resivme odime in vitro na privatno,mi dade tableti MICROGYNON.ke gi pijam od prviot den od menstruacijata i na 14 den odam kaj dr.pa ke pocneme so terapija za in vitro,inaku me prasa dali sakam dve bebcinja,rekov da hihih vika a tri vika ah nee dosta mi se dvecki,hehhee dobra sum sega pozitivni misli se nadevam ke pomine se vo red.golemo kissss za tebeuser posted image

(Одговор на членот dopet)
Непосредна врска до пораките: 1373
2.2.2012 18:32:47   
milasteve
sega citav po net,microgynon pisuva deka se kontracepcija,zs mi gi dade togas mene dr.aj neka mi kaze nekoja rr ako ima iskustvo

Непосредна врска до пораките: 1374
2.2.2012 19:16:58   
suzeto
ne se sekiraj i jas gi piev mikroginon potoa mi smeni stediril bideki mi bea slabi ne uspeav da gi dopijam prokrvarev pred vreme ........kontracepcija davaat bideki posle podobri folikuli se stvaraat ,,,jas taka znam

Непосредна врска до пораките: 1375
Страница:   <<   < Претходна страница  53 54 [55] 56 57   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  53 54 [55] 56 57   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?