Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Колку време се обидувате да забремените? 4.1.2012 19:43:00
temjana
Никакво апстинирање како сакате дете да правите, така мене ме искара докторот. Значи јас отидов кога ми беше 17мм фоликулот и требаше буквално секоја вечер да имаме односи се додека не пукне, бидејќи одкога ќе пукне живее едвај 24 часа и нема време сперматозоидот да стигне до јајце клетката. Значи НИКАКВА апстиненција нема што да ви биде непријатно тој во чорапа да не е правен па да не не знае како е А и никогаш не се знае со овулацијата јас еве сега последиве месеци ми е порано инаку секогаш ми била на 14-тиот ден, затоа ќе си одите и порано на фоликуметрија
RE: Колку време се обидувате да забремените? 4.1.2012 22:06:24
MacorceM
Da Olivia RR i iviv od minatata godina megutoa od togas ne sme se obidele za i dvajcata se plasime se tesime deka rano e za bebus da pocekame uste malku. Sepak mnogu vi blagodaram sto mi dadovte nades se plasev mnogu vo vrska so cistite bidejki citav razni raboti na net. vo vrska so toa i nekade dlaboko vo mene se plasam da ne nemozam da stanam
RE: Колку време се обидувате да забремените? 5.1.2012 13:36:45
mami mami
Zdravo! Sakam da znam posle kolku vreme najrano moze da se zabremeni posle raganje ili spontan abortus vo poodminata bremenost.Doktorite velat posle 6 meseci, no dali treba tolku da se ceka?///Sto mislite vie, ili dali imate nekoe iskustvo vo vrska so toa?????
RE: Колку време се обидувате да забремените? 9.1.2012 23:44:22
mami mami
ИЗВОРНА ПОРАКА:Sweetheart
Драги Рингерајки, јас во месец април имав спонтан абортус, паузиравме со маж ми три месеци па почнавме повторно да работиме на случајот и еве веќе 5 месеци како ништо не се случило, незнам дали да се обратам на лекар или? Ги направив сите испитувања па се испадна ок никаква инфекција или нешто што ќе спречи евентуална бременост!!!
Sweetheart! Sakav da te prasam dali doktorot ti odobri da pocnete so planiranje na vtoro dete posle tri meseci posle spontaniot abortus? I jas imav spontan i mi rekoa posle sest meseci, pa zatoa sakav da prasam sto vi rekle vas.
< Поракaта ја уредил Olivia RR -- 10.1.2012 2:57:36 >
RE: Колку време се обидувате да забремените? 13.1.2012 16:01:22
trudnicka
Temjana, jas mislam deka ne treba sekoj den da se ima odnosi, tuku preku 2 dena, za da se zgusne spermata, za da bide "pokvalitetna" za da moze pojako da dejstvuva, taka mi preporaca mojot ginekolog i eve sega sum 15 nedela bremena. Koga ke navleze spermatozoidot vo matkata toj patuva niz kanalite, za da stigne do jajnicite, cinam 12 h bese. Iskeno, koga ostanav trudna toj mesec, samo 2 pati vo mesecot imavme odnosi, veke izgubiv nadez i obvrskite okolu svadbata, mi pomognaa da zaboravam na problemite, se olabaviv i ete si dojde Broev i jas plodni denovi, merev folekuli, no stresot postoese i napnatosta. Vo sekoj slucaj najdete nekoe hobi sto malku bi ve odalecilo od napnatosta. Ve pozdravuvam i vi posakuvam na site brzo zabremenuvanje.
RE: Колку време се обидувате да забремените? 18.1.2012 12:22:41
Anonimen
Јас имам 26 а мм. 31 год. Во брак сме 1 год , а се обидуваме да забременам веке 2 год и уште ништо. Немам редовна менструација ми доаѓа на 4-5 месеци и тоа само ако пијам хормонска терапија најчесто Циклопрогинова или Примолут. Правевме секави испитувања и се е во ред со нас но ете не се фаќа бебето. Сега пијам Кломифен веќе 4 месец ама досега нема никакви резултати. Дали знаете во Систина кај кој доктор да се обратам некој добар сто е? Поздрав!
RE: Колку време се обидувате да забремените? 18.1.2012 17:19:48
mami5ka
Здраво најмили мои, јас сум ново така да не сум во тек со сите теми но морам да признаам дека сте прекрасни .... овој месец на 9 пробавме да создадиме нов член така да ја направиме работата арно ама на 17 требаше да ми дојде и ми дојди така да дали има шанси после менструација да се зачне или нема шанси или треба повторен обид (наново) , се прашувам зошто не се фанало ? Бев убедена дека се ке биде во ред но кога видов дека ми дојде се разочарав ... поздрав до сите вас и ве сакам ... го чекам вашиот одговор
RE: Колку време се обидувате да забремените? 18.1.2012 18:09:49
Melanija RR
mami5ka добро ни дојде Ако си имала нормална менструација тоа е тоа.Ништо страшно пак на работа и ќе биде ,и нема потре од разочарување и солзи ако сега сте почнале со обиди.Насмевка и љубов и ќе биде
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
RE: Колку време се обидувате да забремените? 18.1.2012 22:40:44
mami5ka
Здраво Melanija добро ве најдов прекрасни сте !!!!
менструацијата овие 2 години може да се каже дека ми е редовна може да ми задоцни најмногу од 3 до 5 дена. Значи во декември ми дојде на 17 и ми трае од 4 до 5 дена и на 9јануари ..... решивме да пробаме па ако се фане супер ако не здравје и јас си мислев дека се има зачнато ама ништо на 17 ми дојде. Се мислам дали е грешка да не требаше одма по завршетокот на менструацијата па за тоа се прашувам дали е можно после менструација да се зачне доколку има шанси да не пробуваме, незнам што да правам за да во толку краток период да не свршува во мене (или нема врска тоа) ???? ВИ благодарам многу прекрасни сте навистина поздрав до сите што чекаат или ги добиле се надевам дека и јас наскоро ќе ве известам со
RE: Колку време се обидувате да забремените? 18.1.2012 22:51:09
Bogdancanka
Mami5ka pred se ti posakuvam prijatna druzba na ringeraja i se nadevam nabrzo tuka ke ni spodelis prekrasna vest ke si gi vidis crtki...ako nema problem togas ne se sekiraj nemora da znaci deka vednas ke bide,opustete se i ostavete rabotite sami po sebe da se sredat...poz mila stiskame palci
RE: Колку време се обидувате да забремените? 19.1.2012 10:53:12
Melanija RR
Mami5ka ако сте решени тогаш штом ти заврши циклус одма почнете со обиди,немора секој втор ден како ви е воља и желба за да не оптеретувате.Во било кој ден теоретски може да се случи зачнување ако незнаеш кога точно ти е овулација.Се надевам многу скоро ќе се израдуваш
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
RE: Колку време се обидувате да забремените? 23.1.2012 12:23:25
JovanaJ
Od zavrsuvanje na minatiot ciklus veke imavme nezastiteni odnosi, resivme da "pravime" vtoro dete. I bas rekov da vidam dali moze mene da mi se sluci bremenost od prv pat. I sekako deka ne, za zal eve dobivam . A celo vreme imav mnogu jak PMS (kako i sekogas) pa si rekov mozebi ne e PMS mozebi se simptoni na bremenost ...ama ete ne e. Za sin mi cekavme 9 meseci kako ke bide sega za vtoro navistina neznam....zdravje...
RE: Колку време се обидувате да забремените? 1.2.2012 21:53:24
HAPPY S
ako racunam na 28 dena da mi dojde(a epten mi e stalno tocna)togas trebase vcera da dobijam :) a jas Fala mu na Boga,ni vcera ni denes sega se trudam da ne se raduvam pred vreme pa da cekam da ne mi dojde na 31 den,t.e na datata na koja dobiv minatiot mesec,t.e minatata menstru. na 3 januar,pa sega treba da ne dobijam na 3-ti februar,aaaahhh....toa se uste celi 2 denaa ..kolku sum nestrpliva.Daj Boze da gi vidam vo sabota moite ,sekoja minuta bez crvenata tetka ja slavam,hihihi,bidejki veke 8-9 meseci se obiduvame i rezultat-nisto,a menstru. mi e epten redovna na 28 dena(duri 2-3 pati mi dojde i porano na 26)pa ne mi se slucilo da kasni ni malku!Zatoa si se nadevam jas...
RE: Колку време се обидувате да забремените? 4.2.2012 9:48:04
HAPPY S
Fala za srekata pustena zelbata konecno mi se ostvari-TRUDNA sum sabajlevo i jas gi vidov moite iako ednata crvena,a drugata rozeva nemate pojma kolku sum sreknaaaa mislam ke poletam,seuste ne mi se veruva,ke go onovam testot za nekolku dena,da vidam dali rozevata crta ke stane crvena Daj boze sao se da e vo red,ovaa sreka vi ja pustam i na vas mili moi,pozz i ve baknuvammm
RE: Колку време се обидувате да забремените? 4.2.2012 23:24:26
mami mami
ИЗВОРНА ПОРАКА: HAPPY S
Fala za srekata pustena zelbata konecno mi se ostvari-TRUDNA sum sabajlevo i jas gi vidov moite iako ednata crvena,a drugata rozeva nemate pojma kolku sum sreknaaaa mislam ke poletam,seuste ne mi se veruva,ke go onovam testot za nekolku dena,da vidam dali rozevata crta ke stane crvena Daj boze sao se da e vo red,ovaa sreka vi ja pustam i na vas mili moi,pozz i ve baknuvammm
HAPPY SHAPPY S so sreca da ti e , so lesno da si pomines do poragajot. Ti posakuvam se najubavo
RE: Колку време се обидувате да забремените? 5.2.2012 18:23:04
klum
Happy S cestitki bas mi e milo me izraduva mnogu koga procitav , zasto znam deka i vie se obiduvate kolku i nie , uzivajte i imajte ubava i lesna bremenost
RE: Колку време се обидувате да забремените? 6.2.2012 13:33:07
Eva8
sakam da ve pozdravam i da vi se priklucam vo iscekuvanjeto na crti:)jas treba da dobijam na 14.02, znaci na denot na vljubenite se nadevam deka toa nema da se sluci inace oficijalno prv pat se obiduvam da zabremenam, od odnosot se pominati 10 dena, pa dali nekoj znae dali e vozmozno da se pojavat nekakvi simptomi vo ovoj period?vi blagodaram
RE: Колку време се обидувате да забремените? 6.2.2012 14:28:25
Melanija RR
Eva8 симптомите се исти и за добивање и за бременост,секако оние првичните,Пуштам среќа да се израдуваш
RE: Колку време се обидувате да забремените? 6.2.2012 14:52:49
AneLav RR
Мене уште од одма почнаа градите да ме болат и мислев дека ќе добијам, а на денот кога требаше да добијам имав некое, не крварење туку кафеаво розеникава течност само тој ден и мислев дека ќе добијам, ама не добив. Јас одма останав трудна тоа е чудо некое и тоа носам близнаци. Ти посакувам и тебе две црти!
RE: Колку време се обидувате да забремените? 6.2.2012 19:30:16
AneLav RR
Кој ти кажа такво нешто? Ајде немој да се разочаруваш. Појди на гинеколог и ќе ти кажат што е работата. Не си претпоставувај и не се замарај со тоа туку види си конкретно, ако се замараш си ја влошуваш психичката состојба и потешко ќе ти биде да забремениш. Ајде опушти се денес е 21-ви век за се постои решение. Големо чудо што ти се случило така неколку месеци, моќеби денот не сте го погодиле. Ајде малку позитивно размислување. Поздрав и ич да не се секираш за секоја работа додека не и дојде денот не бидува.
Дали ви се менструации болни? пеперутка16
Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.