|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  16 17 [18] 19 20   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Козметика за новороденче
19.1.2012 17:02:18   
bombica
Денеска гледам на П. околу устата и малку на обравчињата му е сува кожата како лишаи да има.Се си мислам дека му е од влажните марамчиња пошто кога јаде лом се прави па нон соп го бришам со влажни.До сега го мачкав само со павловичева ама сега се мислам да му земам некоја крема за лице само незнам дали мустела или хипuser posted image ...Од козметика користиме само купка мустела, на телото не го мачкам со ништо пошто кожичката му е супер

(Одговор на членот Natuska85)
Непосредна врска до пораките: 426
19.1.2012 17:22:00   
Natuska85
Јас скоро никогаш не го бришам со влажни марамици на лицето.Секогаш после јадење го мијам со водичка.Би го бришела само доколку јадеме надвор некаде, а нема услови да го измијам.

Можно е од тоа да е нафрлено.Од кремот на хип за лице сум многу задоволна,пробај го.Само би ти препорачала да го земеш баш тој обичниот за лице што е,а не тој за заштита од ветер.Некако првиот поубаво се размачкува,овој за заштита од ветер погуст доаѓа.

"Whoever said that money doesn.t buy happiness didn.t know where to shop."

(Одговор на членот bombica)
Непосредна врска до пораките: 427
19.1.2012 17:31:25   
bombica
Јас го бришам додека јаде па после со вода ама веќе не го бришам....Ќе пробам со хип сега читав на темава многу не се задоволни од мустела

(Одговор на членот Natuska85)
Непосредна врска до пораките: 428
19.1.2012 20:23:14   
kikicka
Да не му е од храна или др.неш и ја Л.ја бришам така па еве не е да не ја подречам ние сега на хип ја ставаме претходно на мустела задоволна сум и од двете

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

Непосредна врска до пораките: 429
26.1.2012 14:24:36   
dostickage
ИЗВОРНА ПОРАКА: kikicka

Абе оти никој не користи џонсон ретко некој го спомнува ,јас сум во размислување за џонсон така мерак ми е за него планирам уње да земам сега пошто е зимно време и кожата повеќе бара ,ама пак од една стр ми е страв да не се нафрла ,што знам ке пробам ако се нафрла ке ја избањам со хиперманган па пак на мустела ке се вратам. Со ххип само кремата за лице ја имам користено добра е а др.коз на хип немам користено.

HIPPot e super kolekcija a Johnsonot pravi solzi.Jas se banjav kako devojka i bas probuvav sama na sebe i mene mi solzea ocite a kamo li na bebe.Inace kako devojka stalno se banjav so bebeski kolekcii pa moze da se kaze deka imam iskustvouser posted image

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 430
2.2.2012 22:41:58   
jana81

ИЗВОРНА ПОРАКА: bombica

Денеска гледам на П. околу устата и малку на обравчињата му е сува кожата како лишаи да има.Се си мислам дека му е од влажните марамчиња пошто кога јаде лом се прави па нон соп го бришам со влажни.До сега го мачкав само со павловичева ама сега се мислам да му земам некоја крема за лице само незнам дали мустела или хипuser posted image ...Од козметика користиме само купка мустела, на телото не го мачкам со ништо пошто кожичката му е супер

Бомбица и јас кај моето бебче гледам дека некое време мн му е сува кожата на обравчињата, неколку пати во денот го мачкам со јекодерм ама не гледам некое подобрување. Некаде на форумов читав за некоја крема на Хип за лице ама незнам точно како се вика.

Непосредна врска до пораките: 431
3.2.2012 0:48:27   
Andriance

ИЗВОРНА ПОРАКА: jana81

ИЗВОРНА ПОРАКА: bombica

Бомбица и јас кај моето бебче гледам дека некое време мн му е сува кожата на обравчињата, неколку пати во денот го мачкам со јекодерм ама не гледам некое подобрување. Некаде на форумов читав за некоја крема на Хип за лице ама незнам точно како се вика.

ako kozickata mu e mnogu suva ja bi ti preporacala medicinka kozmetika za bebe...ja i ti sme tuka nekade so poragjaot (ako dobro se sekjavam)...probaj so PANTEXOL MUSTELA - cold cream..LINOLA ili EUCERIN...uste se mali za lesni kremcinja...ili mozes pavloviceva(original) so AD kapki...taka sigurno eden sloj kje mu ostane na lice

(Одговор на членот jana81)
Непосредна врска до пораките: 432
3.2.2012 9:28:19   
Emanuelapp
За PANTEXOL немам зборови го користиме и кремчето за лице и спрејот за тело поубаво нешто нема ,инаку син ми на лиценцето има сува кожа и пробав повеќе кремови .. и HIPP не е лош ама PANTEXOL е далеку подобар барем за кожичката на син ми.

(Одговор на членот Andriance)
Непосредна врска до пораките: 433
3.2.2012 11:53:13   
jana81
Vi blagodaram za odgovorot.Definitivno ke probam pantexol pa ke vidime.E sega drugo prasanje, jas koristam Pantexol krema za ostetena i suva koza na JGL vo tubica. Dali toa e istata ktema sto mi ja preporacavte ili e druga specijalna za decauser posted image user posted image
Adrijance, da, tuka sme so poragajot jas se porodiv na 27.08 a ti mi se cini pocetokot na septemvri??? Izvini ako gresamuser posted image user posted image

(Одговор на членот Emanuelapp)
Непосредна врска до пораките: 434
3.2.2012 12:01:14   
Andriance

ИЗВОРНА ПОРАКА: jana81

Vi blagodaram za odgovorot.Definitivno ke probam pantexol pa ke vidime.E sega drugo prasanje, jas koristam Pantexol krema za ostetena i suva koza na JGL vo tubica. Dali toa e istata ktema sto mi ja preporacavte ili e druga specijalna za decauser posted image user posted image
Adrijance, da, tuka sme so poragajot jas se porodiv na 27.08 a ti mi se cini pocetokot na septemvri??? Izvini ako gresamuser posted image user posted image

Jas go pominav temrinot i se porodiv na 15.09...user posted image inaku jas stavam od PANTEXOL sprejot...mislam deka ima i krema pa valjda moze i taa

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

Непосредна врска до пораките: 435
3.2.2012 14:44:53   
Emanuelapp
Нема посебна за деца таа е истата .... се што е од линијата на производи од PANTEXOL е за чувствителна кожа и можат да ја користат и бебуши позз

Непосредна врска до пораките: 436
4.2.2012 17:04:12   
vitalis
Citam citam i sekoj so svoeto iskustvo ama ne kazuvate za koja vozrast na decata mene me interesira ze mnogu mali bebinja do 40 dena so sto gi mackate, jas go banjam samo so merima sapunot i posle stavam pavloviceva od rozevata ama mnogu mi e mrsna i teska za razmackuvanje user posted image Dali vo ovaa vorzast gi mackate po teloto so maslo (ulje) i so koe user posted image

(Одговор на членот dostickage)
Непосредна врска до пораките: 437
4.2.2012 17:10:16   
Annet
vitalis nemoj pogresno da me svatis ,merima sapunot jas go staviv na oci pred da ja banjam mnogu lutese,probaj....jas so nisto ne go mackav moeto bebe bese alergicno na pavlikeva.sega duri posle 5 mes pocnav so mleko za
telo za bebinja Sanosan da ja mackam.nie se banjame seuste so sapun na chicco....a ti probaj so ulje ili losion na teloto pa ke idis ako nem areakcija mackaj slobodno;-)))

(Одговор на членот vitalis)
Непосредна врска до пораките: 438
4.2.2012 18:55:48   
Snowhite RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: vitalis

Citam citam i sekoj so svoeto iskustvo ama ne kazuvate za koja vozrast na decata mene me interesira ze mnogu mali bebinja do 40 dena so sto gi mackate, jas go banjam samo so merima sapunot i posle stavam pavloviceva od rozevata ama mnogu mi e mrsna i teska za razmackuvanje user posted image Dali vo ovaa vorzast gi mackate po teloto so maslo (ulje) i so koe user posted image

Јас до 3 мес, користев мерима сапунче, а го мачкав на тело со јекодерм, па дури после почнав со колекција Бекутан

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

Непосредна врска до пораките: 439
4.2.2012 19:23:09   
Pepelaska *
Откако е роден Мартин (уште во болница) се бањаме со Бекутан,сум пробала хип, косили,џонсон,и пак на бекутан се останавме, а го мачкам со маслото бекутан , сега зедов беколино млеко убаво е , а на лице само хип или бекутан му ставам.

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

(Одговор на членот Snowhite RR)
Непосредна врска до пораките: 440
4.2.2012 19:35:46   
Calypso
Vo prvite tri meseci koristev 2vo1 kupka na Corinne de Farme, a go mackav so Jekoderm po celo telo, i sekako, za gazeto vitaminskata mast na Becutan. Posle prodolziv so kombinacijata na Nivea samponce i Johnson''s kupka od lavanda, za da preminam celosno na Becutan. I sega za kapenje samo Becutan koristime, za mackanje na teloto koristam maslo od lavanda na Johnson''s, a za lice Nivea SOS Nutri sensitive. Taka ke bide zimava, a koga ke se stopli ke vidime kako ke bide.

< Поракaта ја уредил Calypso -- 4.2.2012 19:36:35 >

All that is gold does not glitter,
Not all those who wander are lost;
The old that is strong does not wither,
Deep roots are not reached by the frost.

(Одговор на членот Pepelaska *)
Непосредна врска до пораките: 441
6.2.2012 10:14:25   
Emanuelapp
Во првите 2-3 месеци исклучиво користевме ХИП купка и масло и многу сум задоволна купката не го лутеше на очи а маслото пре преубаво мириса ...

(Одговор на членот Calypso)
Непосредна врска до пораките: 442
6.2.2012 12:18:28   
dostickage
ИЗВОРНА ПОРАКА: vitalis

Jas od moeto iskustvo sega da me prasas bi go banjala samo so merima sapunce ili eucerin ili becutan seedno i bi go mackala samo so cisto ubavo nerafinirano  maslinovo maslo.
Otkako mi kazaa za maslinovoto maslo , mislam deka mi stana otkritie.Nisto nema pocist i poubavo.Direktni vitamini od prirodata.Jas sum prezadovolna.Ne mislam da stavam jikakva druga hemija na kozata osven neli sapunceto i samponceto.
Da ti kazam pravo sega uste 10 da rodam taka bi gi banjala,nikakvi iritacii , prekrasna i nahraneta koza :-)

Непосредна врска до пораките: 443
6.2.2012 12:44:35   
Ikana
Nie seuste sme na pavloviceva i becutan samponce...od prv den taka...
A kaj da najdam nerafinirano maslinovo ulje?? Imam doma onakvo vo plasticno sise za gotvenje i salatiuser posted image

Непосредна врска до пораките: 444
6.2.2012 13:00:25   
dostickage
nerafinirano te ladno cedeno (extra virgin).imas po site marketi.jas preferiram da e sto e mosno pozeleno i da e vo stakleno sise. maslovo moze e smesno ama stvarno mi e vistinsko otkritie user posted image

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 445
19.2.2012 17:40:35   
jana81

ИЗВОРНА ПОРАКА: Andriance

Odkako procitav se, i se iskonultirav so iskusni mamicki...MUSTELA nema da zemam zasto, da vazhi za kvalitetna kozmetika, za cuvstvitelna koza, ama moze dajavi rekacija i alergija...taka da ja sepak se vrativ na EUCERIN- cevenata linija..i toa zemav zaso GEL ZA TUSHIRANJE SO MASLO..i nema potreba od nikakvo dopolnitelno mackanje..taman da ne go macam bebe,.,..dvete pedijatraki sho gi prashav mi rekoa za lice samo pavloviceva i toa so AD kapki...taka napraviv i sega mi e mirna glava

Adrijance jas na liceto t.e na suvite obravcinja probav Pantexol ama nekako ne pomogma mnogu pa probav pavliceva so peru balsam izmesana so nekolku AD kapki i da ti kazam mnogu pomogna, posle dva-tri pati stavanje kozata omekna. E sega za banjanje koristam mustela sapunce i poslednit pat bebe placese koga do doprev da ocite, mislev od vodata se isprasi. Koga probav os sapunot na ocite sto da kazam ne da luti nego pecee so e soe Mustela.ma nema veze dzabe dadov 350 den za edno sapunce. Sakam da te prasam za eucerin kupkata dali pece na oci, ako ne pece odma ja zemam taman sto vikas i da ne go mackam, cim e so maslo

Непосредна врска до пораките: 446
19.2.2012 17:42:09   
jana81
Do dusa polesno mi e da go banjam so sapunce, taka se naviknav ama neznam dali voopsto postoi sapunce sto ne luti na ocite, ako ima ve molam pisete user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 447
19.2.2012 20:59:19   
Ikana
Pa da ti kazam jas so kantarion i maslinovo se mackam na plaza, za pobrzo da pocrnam hahhahaha
ИЗВОРНА ПОРАКА: dostickage

nerafinirano te ladno cedeno (extra virgin).imas po site marketi.jas preferiram da e sto e mosno pozeleno i da e vo stakleno sise. maslovo moze e smesno ama stvarno mi e vistinsko otkritie user posted image

Непосредна врска до пораките: 448
19.2.2012 22:15:16   
Smoki
Probajte go sapunot od kozjo mleko so dodatok na med. 100% priroden i bez hemiski dodatoci. Osobeno e dobar za suva koza.user posted image

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 449
19.2.2012 22:23:15   
kikicka
Јас дефинитивно се враќам на Мустелата ,после користењето на џонсон сваив дека по 3 бањање не и одговара ем со уње ја мачкав демек по мека да ,да не се суши спротивно уште толку се исуши кожата сега ја избањав со мустелата што ми остана и одмакосичката по мека и е.

А тоа за очите печење па нели ставате од оние капите околу главата за да не им влегува вода? Ние такво користеме и нема проблем

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот Smoki)
Непосредна врска до пораките: 450
Страница:   <<   < Претходна страница  16 17 [18] 19 20   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  16 17 [18] 19 20   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?