|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  16 17 [18] 19 20   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Беби рецепти
8.2.2012 9:19:22   
TeaM
Mamicki so shto da go mesam kiseloto mleko i jogurtot?

Palenta so kiselo mleko ne saka...a moram da i davam mlecni proizvodi zashto ne saka AD, a moeto mleko go snemuva....

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 426
8.2.2012 9:26:59   
AnnaMolly RR
Теа, колку месеци има твоето бебе? Многу зависи од возраста што смееш да му даваш.

Live and let live

(Одговор на членот TeaM)
Непосредна врска до пораките: 427
8.2.2012 9:28:14   
TeaM
8 meseci i 3 nedeli....

Непосредна врска до пораките: 428
8.2.2012 11:02:29   
AnnaMolly RR
Теа, кисело млекце и јогурт додавај му во зеленчуковите кашички, ем повкусни се ем ќе си внесува млечни производи.
Јас му ставам и во ориз јогурт, му пржам јајце на око со сирење и со кисело млеко си го јаде, леб со јогурт, овесни снегулки...
Имаш многу избор, ќе си најдеш што најмногу ќе си прифати бебето.

Live and let live

(Одговор на членот TeaM)
Непосредна врска до пораките: 429
20.2.2012 9:29:45   
TeaM
Mamicki, kako da napravam spanakj. Samo da go varam? Kolku vreme se vari?

Непосредна врска до пораките: 430
20.2.2012 10:24:17   
Calypso
Eve jas ke ti kazam kako go pravam, uste od prviot pat koga mu go dadov na maliot. Dinstam malku kromid na maslinovo maslo i voda, dodavam varen morkov, edno lazice oriz (ova ne sekogas) i iscisteniot i iskinat spanakj (ne go secam so noz, mi rekoa ne bilo ubavo user posted image , izleguvalo zelezoto od spanakjotuser posted image ). Dodavam voda kolku da go pokrie i go ostavam da krcka. I sol stavam malku, epten malku. Ako ima potreba, dodavam uste malku voda otkako ke prokrcka ubavo. Go vadam od ogan koga del od vodata ke ispari. Sin mi vaka go jade bez kiselo mleko.

All that is gold does not glitter,
Not all those who wander are lost;
The old that is strong does not wither,
Deep roots are not reached by the frost.

(Одговор на членот TeaM)
Непосредна врска до пораките: 431
24.2.2012 15:40:36   
kikamika
spanakot sekogas mora da se jade vo kombinacija so kiselo mleko za da moze da se oslobodi zelezoto.

(Одговор на членот Calypso)
Непосредна врска до пораките: 432
24.2.2012 15:52:36   
dostickage
ИЗВОРНА ПОРАКА: Calypso

Eve jas ke ti kazam kako go pravam, uste od prviot pat koga mu go dadov na maliot. Dinstam malku kromid na maslinovo maslo i voda, dodavam varen morkov, edno lazice oriz (ova ne sekogas) i iscisteniot i iskinat spanakj (ne go secam so noz, mi rekoa ne bilo ubavo user posted image , izleguvalo zelezoto od spanakjotuser posted image ). Dodavam voda kolku da go pokrie i go ostavam da krcka. I sol stavam malku, epten malku. Ako ima potreba, dodavam uste malku voda otkako ke prokrcka ubavo. Go vadam od ogan koga del od vodata ke ispari. Sin mi vaka go jade bez kiselo mleko.

istovo samo mesto da dodavas vodicka dodaj mu kravjo obicno mlekce.kalciumot od mlekoto se vrzuva za oksalnata kiselina od spanakjot i pravi kalcium oksalati.kako takvo soedinenie organizmot go isfrla. dokolku ne se povrze so mlekoto togas oksalnata kiselina moze da predizvika problemi so bubrezite,pesok i slicno.
ova mi go ima kazano magoster farmacevt pred nekolku godini pa sega znam zosto se primenuva.inace i majka mi go spremase i go sprema so mlekce ama ne sme znaele zosto, od onakauser posted image

Непосредна врска до пораките: 433
24.2.2012 15:55:55   
Calypso
Jas pak mislev deka kalciumot go oteznuva osloboduvanjeto na zelezoto, pa zatoa i ne go davam spanakjot so kiselo mleko. I pottiknata od ova sto go napisa, pobarav nesto na internet za spanakjot. I procitav deka kalciumot ja vrzuva oksalnata kiselina i sozdava nerastvorliv kalcium oksalat koj organizmot go isfrla (oksalnata kiselina e stetna, i ja ima najmnogu vo drskite od spanakjot). Isto taka, trebalo da se frli vodata vo koja se varel/blansiral spanakjot, oti bila bogata so nitrati, a visokot spanakj isto da se frli. I ne trebalo da se zagreva povtorno.

(Одговор на членот kikamika)
Непосредна врска до пораките: 434
24.2.2012 15:57:23   
Calypso
Ah pa ete, Dostickage si go napisala istoto. I jas nemav poim za ova. Ama od sega ke si znamuser posted image

Непосредна врска до пораките: 435
24.2.2012 16:04:32   
dostickage
da da spanak ne se zgreva povtorno i ne se sece so noz.
za prvava voda od sega natamu kje ja frlam.nitritite se mnooogu stetni.

Непосредна врска до пораките: 436
27.2.2012 20:45:10   
Annet
ke ve zamolam kazete mi spanak prv pat ke i spremam kako e najdobro da go napravam;-))??? eve si procitav ste pisale prethodno,ama nie prv pat ke probame a kromod ne sum i dala..mala e 6 polni mes////neznam..

< Поракaта ја уредил Annet -- 27.2.2012 20:47:26 >

(Одговор на членот BEBICA)
Непосредна врска до пораките: 437
27.2.2012 21:02:07   
kikicka
Анет свари го само спањакот ,јас ставам и компирче и морков и малку путерче и да се свари убаво и после и го давам со к.млеко или јогурт. Денес јадеше спањак ама пошто не примаме никакви млечни производи овие денови ради проливот и го направив со оривче и месо ,малку вагета ронка и сето и го измешав со лебче .и си го изеде

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот Annet)
Непосредна врска до пораките: 438
29.2.2012 11:00:22   
barbi83
moze li da mi kaze nekoj od kolku meseci moze da se dava cveklo i kako se priprema nie imame 7 i pol meseci

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 439
29.2.2012 11:05:29   
Annet
denes i dadov utrovo bidejki prv pat proba spanak,i sakase jupiii,gi obariv livcinjata so dve vodi i svariv oriz go izmesav ispasirav dodadov kiselo mleko, i izede 10tina lazicki,mislam i dosta deka e za prv pat;-)))))
ИЗВОРНА ПОРАКА: Annet

ke ve zamolam kazete mi spanak prv pat ke i spremam kako e najdobro da go napravam;-))??? eve si procitav ste pisale prethodno,ama nie prv pat ke probame a kromod ne sum i dala..mala e 6 polni mes////neznam..

< Поракaта ја уредил Annet -- 29.2.2012 11:06:12 >

Непосредна врска до пораките: 440
10.3.2012 14:14:16   
jana81

denes i dadov utrovo bidejki prv pat proba spanak,i sakase jupiii,gi obariv livcinjata so dve vodi i svariv oriz go izmesav ispasirav dodadov kiselo mleko, i izede 10tina lazicki,mislam i dosta deka e za prv pat;-)))))

i jas denes planiram da dadam prv pat spanak, i taman ke prasuvav kako da go spremam op odgovor imalo. E sega neznam jas najverojatno ke go napravam so kompirce i morkovce a plus i kiselo mleko ic nesaka da jade ama ke stavam edno lazice radi spanakaot pa ke vidime

Непосредна врска до пораките: 441
10.3.2012 14:34:06   
mamicki
Obaren i isceden od voda go pasiram malku spanajkot i go stavam vo malku zagreano maslinovo maslo ili na puter, pa vo nego vmesuvam edna zolcka od jajce i malku rendano kravsko sirence. Potoa go mesam so troski od lepce i tolku, Kliment saka da go jade ova, a kiselo mleko- bljak, nitu da pomirisa user posted image

(Одговор на членот jana81)
Непосредна врска до пораките: 442
16.3.2012 10:54:49   
jana81
mamicki ve molam da mi pisete kako se podgotvuva palenta kolku so kolku, nekade imase na temava ama vcera ne mi tekna, od sabajle nemav vreme a sakam sega da pravam. Na kesata pisuva nesto ama za celo pakovanje, i sekako so sto ja kombinirate, jas planiram so jogurtce sega za sega a za nekoj den i so ABC (barem citav takva kombinacija)
Palenta ke davam prv pat, imame 6m i 20 dena, mislam deka mozeme neliuser posted image

(Одговор на членот mamicki)
Непосредна врска до пораките: 443
16.3.2012 11:01:01   
Beatris
Jana81 јас на почеток подготвував вака:

- ставам 200 гр вода (ладна од чешма) - ти можеш да ставиш 100 гр. вода со 1 лажица зошто е мал user posted image
- 2 големи супени лажици палента
И се тоа го ставам заедно да се вари, откако ќе изврие уште 5 мин, гледај да не испаден многу густа. Откако ќе се свари можеш да ставиш јогуртче.

А сега место вода ја подготвувам со млеко, или пола вода пола млеко ако на пример и ставам и павлака внатре.

Почнете вака полека полека па понатака ќе правите комбнации.

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

Непосредна врска до пораките: 444
16.3.2012 12:46:50   
jana81
fala Beatis za brziot odgovor, nema da veruvas i jas staviv isto kolicinski, prvo staviv 2 fildzani voda i 1 golema lazica palenta ama nekako mnogu retko mi se vide , pa staviv uste edna lazica palenta, vriese 3-4 min mesajki i ja trgnav ( a neznam dali bese gotova). Sega se ladi, ja probav i mislam deka e dobro svarena. Ke ja kombiniram so jogurtce pa ke vidime dali ke jade B. A imam slusnato deka bila dobra za crevata i za reguliranje na sto licata, tocno li e toa

(Одговор на членот Beatris)
Непосредна врска до пораките: 445
16.3.2012 15:17:48   
Pepelaska *
Да, точно е и јас така знам, слушав една докторка на Тв кажуваше а исто кажа дека има и железо

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

Непосредна врска до пораките: 446
16.3.2012 15:29:52   
Beatris
Железо? Ауу не сум знаела за ова, ќерка ми обожава палента, да ја појачаме дозата ако не user posted image user posted image user posted image

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

(Одговор на членот Pepelaska *)
Непосредна врска до пораките: 447
18.3.2012 20:58:02   
jana81
user posted image user posted image a i B mnogu mi ja bendisa so jogurtce pa sakam pocesto da mu pravam prvenstveno poradi meseto i stolicata koja epten mu se stvrdna, a neznam kolku cesto mozam da mu davam, ako smeam i sekoj den ke mu davam, ili barem preku eden den

(Одговор на членот Beatris)
Непосредна врска до пораките: 448
23.3.2012 14:41:24   
light
sakam a k da i spremam oriz domasen pa ne znam kolku dali so mera kolku voda kolku oriz da e za nas nema da se zainteresiram a za bebeto ej ne sum sigurna da ne ipravam nekoj problem vo stomaceto

(Одговор на членот TeaM)
Непосредна врска до пораките: 449
23.3.2012 14:47:17   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: light

sakam a k da i spremam oriz domasen pa ne znam kolku dali so mera kolku voda kolku oriz da e za nas nema da se zainteresiram a za bebeto ej ne sum sigurna da ne ipravam nekoj problem vo stomaceto

jas od prilika stavam voda kako dva prsta   a oriz stavam dve mali lazici za kafe i plus zelencuk ili meso zavisiod ova izleguva nekade okolu 150gr kasa

(Одговор на членот light)
Непосредна врска до пораките: 450
Страница:   <<   < Претходна страница  16 17 [18] 19 20   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  16 17 [18] 19 20   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?