|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  27 28 [29] 30 31   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Грчеви кај бебето- колики
9.3.2012 12:22:31   
*Elena*
Fala ti Macauser posted image A sto mi sovetuvate da probam prvo so sirupot colic b ili so espumisan kapkite?

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 701
9.3.2012 12:31:05   
milo20052011
nie gi koristevme espumisan kapkite i mn ni pomognaa a kako i zatopluvanje na meseto so pernice od trici

(Одговор на членот *Elena*)
Непосредна врска до пораките: 702
9.3.2012 12:38:32   
*Elena*
I nie go zatopluvavme meseto i caj od komoraca piese, i jas piev caj kombinacija od 6 caevi od bilna, ama si dojdoa na red grcevive i tie 30-40 min koga se slucuvaat najbolnite nisto, ama bas nisto ne pomogna, mislam deka user posted image pomodre od placenjeuser posted image . isto kako da se gledav jas so porodilnite bolki, ke go stegne silno, go boli i place, pa ke go pusti 10 sek, pa pak odnovo i taka dodeka ne prekinat i ke se iznapie caj posle toa i ke zaspie od premor, dusicka. Mene mi se place...

(Одговор на членот milo20052011)
Непосредна врска до пораките: 703
9.3.2012 12:39:21   
Maca25
Внук ми немаше ама ниту еднаш грчеви и тоа само поради еспумисан капките. До 5 месеци пред секој оброк му даваше снаа ми капки. И малиот среќен и родителите среќни.

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот milo20052011)
Непосредна врска до пораките: 704
9.3.2012 12:47:54   
blond
И јас хоророт со мојот син го надминав со Еспумисан капките. Штета што многу доцна ги открив.

Непосредна врска до пораките: 705
10.3.2012 11:40:22   
*Elena*
Vcera probamve so sirupot Coli-b, samo zaoa sto e na prirodna baza, i vecerta koga mu se pojavuvaat grcevite bese vidno posmiren i pomalku placese, i mnoguuu prdese i zdrigase, a prdeskie mirisaaa mnoguuu, duri poinaku od sto obicno mirisaatuser posted image
Fala vi mnogu za sovetite se nadevam deka ke pomineme samo so sirupcevo, ako ne sleden cekor espumisan...pozz

(Одговор на членот blond)
Непосредна врска до пораките: 706
12.3.2012 12:01:58   
ivoni4ka

ИЗВОРНА ПОРАКА: Maca RR

неколку зрнца ким се варат во вода и од водичката се дава на бебето. јас ставав пола ѓезве вода со 5-6 зрнца мислам.

moze i poveke zrnca na kim mojava se nauci na nego i drug nesakauser posted image
plus zabelezuvam deka polesno se iskakuva sega mezmaka i steganje i polesno prtka uste da ne se budi za ova super ke bideuser posted image

Непосредна врска до пораките: 707
15.3.2012 15:54:56   
MarilynMonroe
Иако искористив едно шишенце Еспумисан и мислев дека грчевите се смирија, откако примивме ДиТеПер вакцина после два дена почнавме да имаме повторно проблеми со грчеви но овојпат со многу поголем интензитет... Еспумисанот не ни помагаше и по препорача започнав со Colief капките. Има ли некоја од вас искуство со колиефот? И тие што доите како им го давате? Малку ми е проблематично со тие 15мл минимум пред доење во кои се раствараат капките па на лажичка па после цице... бебето нервозно, а кога сум сама оваа процедура ми е многу мачна user posted image

(Одговор на членот ivoni4ka)
Непосредна врска до пораките: 708
15.3.2012 16:02:27   
Natasa981
jas koristev Colief.. ne ni pomognaa, da bidam iskrena. I mnoogu e macna procedurata; bebe saka da cica , ti se odmolzuvas min. 15ml da ima, pa mu davas na bebe od mesec dena sekako nemoze lazicka, pa aj so sise pa bebe nejke sise saka ciceee ..uzass koga ke se setam

Моќните нешта доаѓаат од малите почетоци - Џон Драјден

(Одговор на членот MarilynMonroe)
Непосредна врска до пораките: 709
15.3.2012 16:08:05   
MarilynMonroe
А што ви помогна...?

(Одговор на членот Natasa981)
Непосредна врска до пораките: 710
15.3.2012 16:13:59   
Natasa981
ehh mila MarilynMonroe, mozes da se navratis na temava nekolku stranici nanazad..ke vidis sto sum pisuvala.Nisto ne ni pomogna, samo vremeto pomogna. Malava sega ima 5 meseci a grcevi imase do 3,5 meseci.Se dodeka ne napolni tri meseci, sekoj den mi bese loto-neznaev sto dobivam ,bez red i redosled, bebe place, ne se znae koga cica, koga zaspiva,kosmari imav zasto bebevo voopsto i ne spiese kako treba..Nemozese bez placenje da prdne ili da se iskaka.Jas zaradi ovie grcevi mislam nervno popustiv.Kako i da e, imaj trpenie, ke pomine ,ke se izmacite malce ama toa e toa.kaj nekogo poveke kaj nekogo pomalku.. Vaka koga ke rezimiram, nie koristevme Infacol kapki, pa tie malku od malku go zapiraa ona placenje posle podoj sto go imase bebevo. I mozda termoforceto na tomak sto go stavav, toa e moeto iskustvo.

< Поракaта ја уредил Natasa981 -- 15.3.2012 16:15:40 >

Непосредна врска до пораките: 711
15.3.2012 16:14:35   
Natasa981
.

< Поракaта ја уредил Natasa981 -- 15.3.2012 16:15:10 >

Непосредна врска до пораките: 712
15.3.2012 16:22:17   
MarilynMonroe
Почнувам и јас да се сомневам дали Колиефот навистина ми помага многу или минимално а сепак не е ефтин, но секако на пари не гледам, само да ми биде од помош за бебенцето... Дали не ги користам правилно, или едноставно толку им е дејството не знам, зошто сепак иако во намалена зачестеност имаме грчеви но среќа не траат долго и ни се регулира спиењето...Се мислам кога ќе ги потрошам да се вратам на Еспумисанот... Инаку од педијатар кој ми е многу близок добив совет дека капките се поделотворни од чај кој е повеќе еден вид заблажена водичка... Само ми кажа да не си правам дози по свое, туку онака како што пишува, 25 капки за еспумисан и 2 или 4 капки колиеф, зависно од честотата на доењето... Имаме точно три ипол месеци и сеуште мака мачиме со гасови и грчеви... па до кога? user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 713
15.3.2012 17:12:14   
Ikana
Nas colief kolku tolku ni pomognaa...e sega ne e mozno da bide skroz bez grcevi, ama vaka gi ublazivme vo golema mera...

Непосредна врска до пораките: 714
15.3.2012 18:14:29   
*Elena*
Nie colief pievme na pocetokot, se izmolzuvav i mu gi davav so sisence, ama ne bese toa toa. Colief-ot ja razlozuva samo laktozata vo mlekoto, za polesno da se svari vajdauser posted image . Jas pocnav da gi pijam caevite od bilna apteka, tie mix od 6 caja i grcevite mu se namalija. Gi piev 2 meseca i prestanav mislejki deka gotovo mu pominaa grcevite, Posle 2 nedeli otkako prestanav go fatija pak, ama mnogu pojaki, vo isto vreme so isto traenje. Zemavme sirup Coli B, na prirodna baza e, i mnogu mu pomaga, go pie po 2pati na den po 3ml nezavisno od doenje, i redovno prdi i kaka user posted image . E sea moze da mu se pogodi i nekoja bolna prtka i da se muci za da se iskaka, ama gi nema tie redovnite vristenja sekoja vecer vo 22:50user posted image Se nadevam nema vise da se povtorat, i taka sme polni 3 mesecauser posted image

Непосредна врска до пораките: 715
15.3.2012 18:37:21   
MarilynMonroe
Која цена е Coli B сирупот и каде го има?

Непосредна врска до пораките: 716
15.3.2012 18:49:37   
*Elena*
Vo Zegin go imaat na poveke mesta, ako ne prasaj si po telefon vo najbliskata apteka, okolu 430 den bese...

Непосредна врска до пораките: 717
27.3.2012 10:15:53   
anaana
me interesira nekoj lek za grcevi. nie nemame ni eden mesec ama gledam deka veke ima nekoj pomali grcevi. jas pijam caj toj od bilnata apteka Alkaloid ama problemot e sto nemam skoro ic mleko, znaci se molzam no izleguva mnogu malku, taka da ne mu e bas od nekoja korist protiv grcevi na bebushov. ima li nekoj da mi kaze sto da mu davam, sega zasega sme so topla pelena na stomace i cajce od kim so vodicka..

Непосредна врска до пораките: 718
27.3.2012 10:36:23   
kikicka
Околу 400 и нешто денари го има во Зегин аптеките...нас овој најмногу ни помигна за грчевите
ИЗВОРНА ПОРАКА: MarilynMonroe

Која цена е Coli B сирупот и каде го има?

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

Непосредна врска до пораките: 719
27.3.2012 10:49:25   
kikicka
Анаана пробај со сурипот Колик-Б набилна база е.
ИЗВОРНА ПОРАКА: anaana

me interesira nekoj lek za grcevi. nie nemame ni eden mesec ama gledam deka veke ima nekoj pomali grcevi. jas pijam caj toj od bilnata apteka Alkaloid ama problemot e sto nemam skoro ic mleko, znaci se molzam no izleguva mnogu malku, taka da ne mu e bas od nekoja korist protiv grcevi na bebushov. ima li nekoj da mi kaze sto da mu davam, sega zasega sme so topla pelena na stomace i cajce od kim so vodicka..

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот anaana)
Непосредна врска до пораките: 720
27.3.2012 12:25:45   
vanessa30
Nie koristevme cajce  becutan od anason i kapki od Espumisan L i ni pomagase za grcevite.

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 721
30.3.2012 11:55:26   
anaana
da prasam cajceto od becutan paralelno so kapkite go koristis? ili otkako ke ti se potrosat kapkite posle mu davas caj? jas od vcera pocnav so kapki pa me interesira dali vo tekov na denov mozam i cajce da mu dadam?
isto dali nekoj znae kaj se prodavaat termoforcinja. dali gi ima vo zegin ili vo tinex nekade. jas ne sum od skopje pa ne mozam da odam vo ramstor...

(Одговор на членот vanessa30)
Непосредна врска до пораките: 722
30.3.2012 12:37:19   
vanessa30
Paralelno, davav i od ednoto i od drugoto, i posle 40 dena grcevite ni pominaa.
Jas mu stavav i toplo pernice na meset_o (znaes toa na struja), ako ima nekoja od babite neka ti dade, ke go uklucis na najslabo, i preku oblekata ke go zatoplis, samo vnimavaj da ne e mnogu zesko.

< Поракaта ја уредил vanessa30 -- 30.3.2012 12:40:11 >

(Одговор на членот anaana)
Непосредна врска до пораките: 723
30.3.2012 12:57:12   
kikicka
Во било која аптека побарај термофорче имаат сите скоро.

(Одговор на членот vanessa30)
Непосредна врска до пораките: 724
31.3.2012 13:38:24   
Elena Eni
Devojki,juas pred 7 godini na kerka mi i davav Sub Simplex- kapki, togash gi imashe tuka, a sega samo vo Bugarija i tie kapki fenomenalno deluvaa, odnosno voopshto ne vidovme maka. Sega za sin mi dojde patronaznata sestra i za istite kapki mi reche deka ne se preporachlivi- posebno za mashko bebe,navodno deluvale na sterelitet. Nie ushte ne sme doshle do grchevite imame samo 10 dena, mislam deka pokasno se pojavuvaat, a toa pokasno odprilika koga da go ochekuvame, kakvo iskustvo imate vie?

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 725
Страница:   <<   < Претходна страница  27 28 [29] 30 31   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  27 28 [29] 30 31   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?