|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  75 76 [77] 78 79   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Паричен надоместок
5.4.2012 17:34:20   
jagodica
jas sega bev da proveram slucajno da ne mu se ima zgreseno ama nisto user posted image prazno e se user posted image

(Одговор на членот libra.n)
Непосредна врска до пораките: 1901
5.4.2012 18:39:01   
Lara2224
kaj mene ima i za fevruari. iznosot e koregiran za dvata meseci (tek sega ve razbrav sto ste zborele) ama jas da ne videv na izvod nemase ni da primetam od so gi potrosiv so svetlosna brzina. so znaes, denes se na smetka, utre moze ne :D

* you are my hearthbeat *

(Одговор на членот jagodica)
Непосредна врска до пораките: 1902
5.4.2012 21:39:44   
sitalia
Lara2224 se nadevam deka neplaniraniot priliv ti resija barem del od problemite.

(Одговор на членот Lara2224)
Непосредна врска до пораките: 1903
5.4.2012 23:01:50   
jagodica
Zenski dali toj koregiran iznos vazi za max iznosite ili za site ?

(Одговор на членот sitalia)
Непосредна врска до пораките: 1904
6.4.2012 10:39:50   
Lara2224
da da da! barem mozam pomirno da spijam, ne sonuvam bankari i izvrsiteli :)

(Одговор на членот sitalia)
Непосредна врска до пораките: 1905
6.4.2012 10:40:40   
Lara2224
mislam deka e za site

Непосредна врска до пораките: 1906
6.4.2012 16:15:52   
jagodica
imam edno prasanje do strelec 8 user posted image
porodilnoto mi zavrsi na 31 mart i sega sakam da zemam matrijalno mi rekoja deka moram da imam dve godini unazad staz e sega jas kako sho gledav po moja presmetka imam 21 mesec vo poslednite dve godini
Dali taka ke mi sledva matrijalno ?

(Одговор на членот Lara2224)
Непосредна врска до пораките: 1907
6.4.2012 21:17:04   
libra.n
Jagodica, sto e toa matrijalno? I mene mi zavrsi na 31 mart a imam 2 godini staz?

Непосредна врска до пораките: 1908
6.4.2012 21:19:20   
jagodica
ke ti pustam pp

(Одговор на членот libra.n)
Непосредна врска до пораките: 1909
6.4.2012 21:33:43   
Andriance

ИЗВОРНА ПОРАКА: jagodica

ke ti pustam pp

aj i na mene pls...istata poraka samo forward user posted image

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

Непосредна врска до пораките: 1910
6.4.2012 22:45:20   
mamicki
Isto jagodica :)))

(Одговор на членот Andriance)
Непосредна врска до пораките: 1911
6.4.2012 22:51:41   
vanessa30
Aj i mene, sto e toa materijalno?????

(Одговор на членот mamicki)
Непосредна врска до пораките: 1912
6.4.2012 23:39:33   
blond
Aj i na mene pratete poraka sto e toa?!? user posted image

(Одговор на членот vanessa30)
Непосредна врска до пораките: 1913
6.4.2012 23:54:29   
jagodica

Zenski vaka
denes bev da se prijavam vo biroto za varbotuvanje posto dogovorot so gazdata mi bese od koga ke mi zavrsi porodilnoto da me otpusti i taka i bese i denes ko ojdov da se prijavam taa zenata mi rece posto imas staz vo ovie dve godini unazad mozis da podneses baranje za paricen nadomestok poradi prestanok na dogovorot za varbotuvanje odnosno na rabotniot odnos od delovni pricini e sega kako so razbrav treba da imam 24 meseci t.e taa cela procedura ja narece matrijalno izgleda taka ja vikaat i bilo negde 50 posto od platata
Sega jas ke pobaram potrebnite dokumenti so mi gi pisi vo baranjeto i ke gi podnesam ako mi odobrat arno ako ne nisto ne gubam

pozdrav do site mamicki kaj malku ve zbunav i se izvinuvam ako vi go napraviv toa user posted image

(Одговор на членот blond)
Непосредна врска до пораките: 1914
7.4.2012 0:00:53   
Andriance

Zenski vaka
denes bev da se prijavam vo biroto za varbotuvanje posto dogovorot so gazdata mi bese od koga ke mi zavrsi porodilnoto da me otpusti i taka i bese i denes ko ojdov da se prijavam taa zenata mi rece posto imas staz vo ovie dve godini unazad mozis da podneses baranje za paricen nadomestok poradi prestanok na dogovorot za varbotuvanje odnosno na rabotniot odnos od delovni pricini e sega kako so razbrav treba da imam 24 meseci t.e taa cela procedura ja narece matrijalno izgleda taka ja vikaat i bilo negde 50 posto od platata
Sega jas ke pobaram potrebnite dokumenti so mi gi pisi vo baranjeto i ke gi podnesam ako mi odobrat arno ako ne nisto ne gubam

pozdrav do site mamicki kaj malku ve zbunav i se izvinuvam ako vi go napraviv toa user posted image

Of lelellele kako be taka??? abe spored zakon rodlika najmalku godina ne smees da ja cepkas ne pa da ja otpustis...ama aj vie ste imale takov dogovor

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

Непосредна врска до пораките: 1915
7.4.2012 0:03:05   
jagodica
ne e godina 9 meseci e kolku so trae porodilnoto posle ne mozes da go prodolzis a vo tekot na porodilnoto boleduvanje ne smee da te otpusti nikako ako mozi nesto da se napraj arno
user posted image

Непосредна врска до пораките: 1916
7.4.2012 9:52:56   
majmunce
исто и јас така бев договорена на работа и кога појдив во бирото за вработуванје ми рекоја не е ммозно 13 плата или материјално бидејки ти си се отказала тој не те избркал тоа било договор мегу вас двајца и затоа не ми одобрија аисто и другата колеска ми бесе на породилно па кога требасе да се врати на работа тој веке ја одјавил (бидејки не му требале повеке работници) без да и казе исто не и следува ништо бидејки нема 2 год стаз за еден месец ??????

И кога ти е најтешко не покажувај слабост. Има лоши луѓе кои од рушевините на твојата среќа ќе изградат споменик на нивната победа!

Непосредна врска до пораките: 1917
7.4.2012 10:03:21   
Andriance
затоа никогаш не прифаќајте прекинување на работен однос со спогодба...губите право дури и на плави картони ( барем така беше)..освен нели ако веќе немате потпишани бланко user posted image

(Одговор на членот majmunce)
Непосредна врска до пораките: 1918
7.4.2012 11:29:40   
jagodica
ama jas sama ne se otkazav toj me otpusti kaj nego bev samo kolku da zemam porodilno i dogovor bese na 6 meseci i me otpusti e sega mene mi sledva ama nemam 24 meseci tuku 21 i sega neznam dali ke mi sledva
jas ke poddam dokumenti pa ako mi sledva ubo
a jas ne potpisav nisto deka davam otkaz
po nase kazano me otpustija od rabota

Непосредна врска до пораките: 1919
10.4.2012 21:12:31   
Ina11

ama jas sama ne se otkazav toj me otpusti kaj nego bev samo kolku da zemam porodilno i dogovor bese na 6 meseci i me otpusti e sega mene mi sledva ama nemam 24 meseci tuku 21 i sega neznam dali ke mi sledva

Na seldniot link e Zakonot koj go regulira ova prasanje http://www.avrm.gov.mk/WBStorage/Files/Zakon_za_vrabotuvanje_i_osiguruvanje_vo_slucaj_na_nevrabotenost.pdf, za da ne preraskazuvam procitaj od clen 65 do 71

17.01.2008
26.11.2011

Непосредна врска до пораките: 1920
10.4.2012 21:42:02   
Andriance

a shto potpisha??? spogodba za prestanok na rab odnos?? otkazno reshenie?? mnogu e bitno toa...bez vakov dokument NEMA SANSI odjavuvanje od zavod...

Непосредна врска до пораките: 1921
11.4.2012 0:34:31   
jagodica
abe Andriance jas nisto ni potpisvav koga me prijavi ni koga me odjavi
vo mojot slucaj vaka bese koga ostanav bremena rabotev na edno mesto kade sto bev prijavena na pola rabotno vreme i na banka zemav 3000 den i mu rekov na gazdata deka jas ke doplakam samo da me osigura na celo rabotno vreme i nejkese i mi rece najdisi firma kaj so ke bidis na celo raborno vreme a tuka ke bidis se dodeka ne si najdis posto znaes deka ako ima prekin na stazot nema porodilno i si najdov firma na koj samo mu plakav pridonesi i sega koga mi zavrsi porodilnoto jas nisto ne potpisav samo coekot me odjavi kako prestanok na dogovorot na 6 meseci i ojdov vo trudot i se prijaviv a nisto nemam potpisano toj me odjavi
me razbiras ?user posted image

Непосредна врска до пораките: 1922
11.4.2012 10:32:40   
Andriance

abe Andriance jas nisto ni potpisvav koga me prijavi ni koga me odjavi
vo mojot slucaj vaka bese koga ostanav bremena rabotev na edno mesto kade sto bev prijavena na pola rabotno vreme i na banka zemav 3000 den i mu rekov na gazdata deka jas ke doplakam samo da me osigura na celo rabotno vreme i nejkese i mi rece najdisi firma kaj so ke bidis na celo raborno vreme a tuka ke bidis se dodeka ne si najdis posto znaes deka ako ima prekin na stazot nema porodilno i si najdov firma na koj samo mu plakav pridonesi i sega koga mi zavrsi porodilnoto jas nisto ne potpisav samo coekot me odjavi kako prestanok na dogovorot na 6 meseci i ojdov vo trudot i se prijaviv a nisto nemam potpisano toj me odjavi
me razbiras ?user posted image

Bozeee, i da e prestanok na dogovor zasto istekle predviden 6 meseci pak mora resenie za otkaz po clen 64..prestanok na rab.odnos so itek na rok...on valjda si falsifikuval...svasta...ne znam so da ti kazam...ako taka ste bile dogovoreni onda ok...barem ti si zemala porodilno

Непосредна врска до пораките: 1923
12.4.2012 10:17:10   
ana bebe
a be uste nemam za januari - so koregiran iznos. ceka uste nekoj drug?

Непосредна врска до пораките: 1924
12.4.2012 11:01:55   
fila
eve i jas uste si cekam za januari a od parite ni traga ni glas i sto pati bev vo fzo i se e dzabe

(Одговор на членот ana bebe)
Непосредна врска до пораките: 1925
Страница:   <<   < Претходна страница  75 76 [77] 78 79   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  75 76 [77] 78 79   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?