|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  47 48 [49] 50 51   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Ручек
16.3.2012 14:58:12   
nadica
морам да се пофалам user posted image  денес првпат САМА правев посна САРМА (досега само приготвував се а мајка ми или свеки ја мотаа) и беше прекрасна мм и свеки немозеа да престанат и по репете user posted image

Завидливите луѓе се хранат со твојата несреќа...
Биди Среќен!...
Нека умрат од глад!!!

(Одговор на членот Luci)
Непосредна врска до пораките: 1201
16.3.2012 15:01:34   
Pepelaska *
Браво Надица, јас уште не сум виткала сама, а многу ми е мерак, здравје кога ќе сум сама пошто овде не се по сармата, а инаку ние имаме гравче и зелка салата.

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

(Одговор на членот nadica)
Непосредна врска до пораките: 1202
20.3.2012 8:58:52   
Luci
Денес ќе ручаме растурен ражнич, на мм омиленото јадење и шопска салата

Рани куче да те лае!!!

(Одговор на членот Pepelaska *)
Непосредна врска до пораките: 1203
20.3.2012 9:15:53   
AnnaMolly RR
Луци, ајде давај рецепт.

Ние денес растурена сарма со соја (мм и свеки постат).

Live and let live

(Одговор на членот Luci)
Непосредна врска до пораките: 1204
20.3.2012 9:40:52   
Luci

ИЗВОРНА ПОРАКА: AnnaMolly RR

Луци, ајде давај рецепт.

Ние денес растурена сарма со соја (мм и свеки постат).

РАСТУРЕН РАЖНИЧ
Потребни состојки
- 700 г. свинско месо кртина
- 2-3 главици кромид
- 10 благи зелени пиперки
- 1-2 зелени лути пиперки
Месото се сече на мали парчиња и се пржи. Во друга тава се пржат прво пиперките па пред крај се додава и кромидот ситно исецкан. Потоа се додаваат пиперките и кромидот во тавата кај месото и заедно се пропржуваат
Лесен рецепат за приготвување а премногу вкусен

Рани куче да те лае!!!

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 1205
3.4.2012 16:03:24   
Џесика
Денес засукав ракави и иако не ми е по ќеиф да кружам околу шпорет направив комплетен ручек и тоа : супа со кнедли од рецептот на Пепелашка, свинско мевце динстано во бело вино (ммм) и печени компири...

Жената по природа е АНГЕЛ, но ако и ги скршат крилата таа лесно ќе научи да лета на метла!!!

(Одговор на членот Luci)
Непосредна врска до пораките: 1206
3.4.2012 16:17:07   
Annet
denes spanak,se najadov i ja i iva lele,ubavini,za utre neznam...........ke vidam od vas nekoja ideja ke mi dojdeuser posted image

(Одговор на членот Џесика)
Непосредна врска до пораките: 1207
3.4.2012 17:31:40   
Snowhite RR
Јас ќе пржев стек со компирчина, ама наместо стек сум одмрзнала копани, па така копани на ориз и пилешка супа. Сега ќе ручаме, нашето е ручек-вечера

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

(Одговор на членот Annet)
Непосредна врска до пораките: 1208
3.4.2012 17:41:39   
vanessa30
Denes samo na ovosje sum, ama za maz mi mu spremiv boranija, a za desert mafini so kapinki

(Одговор на членот Snowhite RR)
Непосредна врска до пораките: 1209
3.4.2012 17:57:18   
mamicki
Denes- prolet kaj mene na masa user posted image Spanakj so oriz i jajca, i taratur za salata. Duri i user posted image jadese od rucekot, za nego samo zolcka od jajce, i se nalapka kako user posted image

(Одговор на членот vanessa30)
Непосредна врска до пораките: 1210
4.4.2012 11:31:05   
nadica
јас денес ќе им пржам соини шницли, супа, таратора салата и плус сос од павлака и мајонез м м м м м

Завидливите луѓе се хранат со твојата несреќа...
Биди Среќен!...
Нека умрат од глад!!!

(Одговор на членот mamicki)
Непосредна врска до пораките: 1211
4.4.2012 11:38:51   
Maca25
Ние денес ќе јадеме шпагети во сос од домати и лук.

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот nadica)
Непосредна врска до пораките: 1212
4.4.2012 11:41:27   
Andriance
Nie marula so tuna salata i nekoe maslince..a posle sme kaj mama na docen rucek hiihihih ili rana vecera

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 1213
4.4.2012 11:42:47   
AnnaMolly RR
Ние не знам што ќе имаме, што ќе зготви свеки. Таа и мм постат цели пости и веќе преку глава ми е посно, на работа се нешто месно јадам и едвај чекам да завршат постите па да си јадеме нормално дома!

Live and let live

(Одговор на членот Andriance)
Непосредна врска до пораките: 1214
4.4.2012 11:45:31   
Mihaela 2010
Nie marula so tuna salata i nekoe maslince..a posle sme kaj mama na docen rucek hiihihih ili rana vecera

Isto samo plus varen kompiruser posted image

Непосредна врска до пораките: 1215
4.4.2012 12:19:22   
vanessa30
Denes proteinski den pa za rucek, pileski stek podgotven so senf mirudii i przen na spider pan (bez maslo) i dve vrsti na salati (sopska i salata so brokula, lukce i kari)

(Одговор на членот Mihaela 2010)
Непосредна врска до пораките: 1216
11.4.2012 19:30:47   
Biba~Dora
Денес имавме стекче на скара,варен компир и салатка од марулаи краставица... мммм

Life isn''''''''t about finding yourself,life is about creating yourself-George Bernard Shaw

(Одговор на членот vanessa30)
Непосредна врска до пораките: 1217
12.4.2012 12:52:54   
mamicki
Soja topcinja so pecurki i kromid, pecen kompir, salata od marulka i mlado lukce. Utre, se znae- belo gravceuser posted image

(Одговор на членот Biba~Dora)
Непосредна врска до пораките: 1218
14.4.2012 17:04:59   
kikicka
Риба со компир,морков,боранија зелена и печурки во кеса и плус рузмарин и др зачини и винце бело се заедно си се крчка во релна едвај чекам ,мирисот ме убиваа

< Поракaта ја уредил kikicka RR -- 14.4.2012 17:05:26 >

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот mamicki)
Непосредна врска до пораките: 1219
15.4.2012 10:00:35   
moni teo
динстано мевце со компирче марула салата со младо кромидче ммм user posted image user posted image

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 1220
15.4.2012 10:27:53   
Maca25
Традиционално кај моите се прави јагнешко со јогуртли тава..ова е останато од дедо ми кој ја научи мајка ми како да ја прави тавата. За нејадачите на јагнешко ќе има некое друго месо, ама не знам што.

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот moni teo)
Непосредна врска до пораките: 1221
15.4.2012 15:35:22   
AnnaMolly RR
Денес супа, селско месо, печен свински врат, пржени компири и грчка салата. Дури и слушам како ми се наталожуваат маснотиите по бутовите!

Live and let live

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 1222
15.4.2012 22:31:11   
moni teo
тоа што го напишав погоре се однесуваше на вчерашниот ден а денес цел ден сум излезена прво со мм бевме на скаричка а потоа со другарките се почастивме пастармајлија ммм ама диетален ден user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1223
20.4.2012 12:59:01   
Tanjat7880
Varam lekja so se cel "zarzavat"shto go poseduvam,mazite moi ke bidat razocarani no jas ke uzivam so se zelkata salatauser posted image

(Одговор на членот moni teo)
Непосредна врска до пораките: 1224
20.4.2012 13:00:25   
penelopa
Денес ќовтиња со печен компир и зелка салата.

"When planning for a year, plant corn. When planning for a decade, plant trees. When planning for life, train and educate people."- Kuan Tzu

(Одговор на членот Tanjat7880)
Непосредна врска до пораките: 1225
Страница:   <<   < Претходна страница  47 48 [49] 50 51   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  47 48 [49] 50 51   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?