|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  7 8 [9] 10 11   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Лапараскопија
28.3.2012 9:23:32   
Дечка
Se mislev megu remedika i klinika, no izgleda ke bide klinika.
Mojata maticna go prekina dogovorot so fondot, pa ovie denovi trcav da najdam nov maticen.
Kako i da e sega imam upat i denes ke odam na klinika za da vidam sto se treba za operacija i kaj koj lekar od da se operiram-spored vasite preporaki :-)

Na site mnogu vi blagodaram za sovetite.

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 20.1.2013 18:32:21 >

(Одговор на членот mamicka77)
Непосредна врска до пораките: 201
   RE: Лапароскопија, отстранување на цисти
28.3.2012 9:55:14   
Melanija RR
Споредбата во цена е драстицна и енормна за една ноќ во болница.Мислам дека приватниве се крајно безобразни за овие две интервенции

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот Дечка)
Непосредна врска до пораките: 202
4.4.2012 19:19:03   
Дечка
Bev i zakazav na klinika i edvaj go nadminav stravot zosto sepak e operacija koga denes mi kazaa deka nemaat nekoja tecnost sto ja koristat za laparoskopija. I taka se e odlozeno dodeka ne dobijat tecnost. Slednite 2 nedeli nemalo da ima. Iskreno me zacudi zosto mislev deka nekoj odgovoren tamu znae dali se pri kraj zalihite, ama ete.

< Поракaта ја уредил Дечка -- 4.4.2012 19:26:12 >

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 203
4.4.2012 22:35:36   
Bogdancanka
decka nisto ne me cudi za vo drzavna na niv se nesto im faliuser posted image

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

Непосредна врска до пораките: 204
8.4.2012 22:11:14   
marija30
me interesira dali nekoj posle operacija na ^okoladna cista primal klomifen i pregnil.mojot maticen mi gi dade a slusnav deka klomifenot e steten za onie so endometrioza i deka od nego mnogu brzo se trosele jajnicite.molam nekoj da mi odgovori stvarno veke pocna panika da me faka deka ovoj mesec gi piev a piev i estrofem.strav mi e da ne mi se povtori pak cistatauser posted image

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 205
8.4.2012 22:22:54   
Bogdancanka
marija mila nesto poveke za endometrioza moze da vidis tuka

(Одговор на членот marija30)
Непосредна врска до пораките: 206
9.4.2012 19:08:47   
marija30
seto toa mi e mnogu poznato ama me interesirase dali nekoj primal klomifen a predhodno bil operiran od endometrioza.bev na konsultacii kaj eden drug doktor(predhodniot maticen) ama toj epten me isplasi mi kaza deka ne sum trebela da zemam klomifen vo nikoj slucaj deka pak ke mise povtori cistata i deka klomifenot e dosta steten od nego jajnicite mnogu brzo se trosele.epten sum zagrizena.neznam sto poveke da mislam dali za endometriozata ili za toa deka i posle 3god.obidi nikako da ostanam bremenauser posted image

Непосредна врска до пораките: 207
9.4.2012 19:39:21   
Melanija RR
Кломифенот штетен?Па тогаш зошто сите го пиеме.Ги троши јајниците?Секако дека да кога стимулира создавање на фоликули.И за информација од сите стимулации со кломеф се почнува зосто е најслаб.
Мој совет барај си и 3 и 4 мислење

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот marija30)
Непосредна врска до пораките: 208
9.4.2012 20:59:36   
emaaaa
taa tecnost sto ja nema momentalno na klinika za sto se koristi bidejki jas sega zakazav pregled histeroskopija so laparoskopija pa mi rekoa deka na mene ne mi e potrebna

Непосредна врска до пораките: 209
12.4.2012 12:06:02   
Дечка
Zdravo Emaaaa, neznam tocno za sto se koristi taa tecnost. Ne i go zapamtiv tocnoto ime, nesto na H bese. Mene mi kazaa deka bez nea mozele da mi napravat samo dijagnosticka laparoskopija ama ne mozele da operiraat.

(Одговор на членот emaaaa)
Непосредна врска до пораките: 210
12.4.2012 12:45:26   
Дечка
Inace mi rekoa da dojdam posle Veligden i ke mi kazat dali ima tecnost. Stom doznaam vednas ke ti kazam.

Sega se soocuvam so nov problem.
Dali nekoj od vas ili nekoj sto go znaete posle vonmatericna nekoj imal normalna bremenost, a zabremenil prirodno? Jas znam devojki koi so edna zdrava tuba i po 2 deca rodile. Ama mojot nov lekar ne misli taka.
Se prefrliv kaj dr L ozankovski zatoa sto dr. Gerovska veke ne raboti so fondot. On voopsto ne veruva vo uspehot na laparoskopijata i saka da mi se zatvorat tubite i da odam invitro. Prviot pat koga se zapisuvav bese mnogu ljubezen i se mi objasni - mozebi zatoa sto naplaka 2.000 den za prv pregled. Togas mi rece deka vonmatericna moze da se povtori no i deka ako desnata tuba e zdrava nema zosto da se pipa moze se da bide ok. Vcera koga bev so rezultat od hormoni sosema druga pesna. Neka ti gi zatvorat tubite, so invitro e podobro. Ako nejkes dvete da gi zatvoris operiraj ja samo ednata, probaj nekolku meseci da zabremenis, pa ke ja operiras i drugata. Kakov e toj stav na doktor. Kako operaciite da se zafrkancija, pa jas samo toa ke pravam. I rece da go baram posle operacijata. I za se drugo sto zboruvavme prviot pat sega kaza sprotivno. Od ljubeznosta nemase ni traga. Uste sto ne mi kaza zosto mi doagas koga ne se operirana. Iskreno od lekar koj e tolku poznat i falen ocekuvav poveke griza za pacienti. I zosto invitroto e takva moda sto site doktori samo nego go preporacuvaat namesto da i dadat sansa na prirodata. Gledam i po moi drugarki. Pa toa e poslednata opcija. Ako sega gi izvadam tubite, a invitro ne uspee vrakanje nema. Epten sum razocarana i iznervirana.

Непосредна врска до пораките: 211
12.4.2012 20:39:56   
Melanija RR
Дечка мила ќе пробам да споделам дел од моето искуство и сфаќања
Прво иако си имала вонматерична бременост важно е сега каква е состојбата со каналите.Најдобро и најсигурно се утврдува со лапаро. и хистеро.Ти пред да направиш неможеш да знаеш каква е состојбата,што би значело неможеш на тој што ќе те оперира да му кажеш да тти ги затвори.

Еве кај мене ХСГ покажуваше 1 прооден и целосно не прооден,а еве сега со лапаро. и хисте. се установи дека се проодни но со проширувања и стеснувања.Во превод се е можно,во следните 6 месеци да продолжам со инсеминација ,и нормално ризик за вонматерична.Значи јасно е какви се шансите.Но како и да е јас сум си супер и одамна помирена со патот кој го одиме со мм.

И јас така си мислев да ги затворам но незнам како ќе се установи ,а против свое тело да одам на невидено да ги затворам каналите ми се виде како баш последна можност но и факт дека повеќе нема да можам природно да забременам.Лошо е,но тоа.
После се што ти пишав пресуди сама ,и само едно од мене и 3 мислење и договор со партнерот.
Се надевам барем малку ти помогнав user posted image

Непосредна врска до пораките: 212
12.4.2012 22:58:11   
lindicka
Дечка, моја колешка од работа прво имаше вонматерична бременост, и потоа остана природно user posted image и си има ќеркичка, потоа пак имаше вонматерична бременост, и пак останаuser posted image природно, и си има сега и синче. И се ова само со еден јајник и еден јајцевод. Така што се е можно.
Инаку, и јас мислам дека кај нас лекарите одма одат на инвитро и многу лефтерно го сфаќаат. Од разговори со пријателки во други земји , лекарите таму одат на инвитро како последна варијанта, а не ако не биде инвитрото тогаш испитувања, операции, лапараскопија ова она..
А во однос на прашањето, само ти можеш да си одлучиш. Поз и се најдобро

Непосредна врска до пораките: 213
13.4.2012 0:46:10   
Дечка
Fala vi mnogu Melanija i Lindicka. Mnogu mi pomognavte. I jas ne sum spremna da odam protiv prirodata. Toa se moi tubi, moe telo. Sakam da zabremenam prirodno i poveke pati. user posted image
Lindicka ke moze da mi kazes dali tvojata koleska pravese laparoskopija posle vonmatericnite za da moze pak da zabremeni. Ako pravela znaes li kaj kogo pravela. Mene site mi rekoa deka tubata kade sto bila vonmatericnata tesko deka ke funkcionira.
Jas im se voshituvam na takvite zeni. Pokraj celiot stres od izgubena bremenost iceliot pritisok sto ni go pravi "modernata" medicina 2 uspesni prirodni bremenosti posle 2 vonmatericni znaci mnogu licna verba deka teloto moze.

(Одговор на членот lindicka)
Непосредна врска до пораките: 214
13.4.2012 11:58:00   
Melanija RR
Телото може се да издржи ако главата така си сака
Се е во главата,и подршката и силата да си ја даваме ,секако и од блиските.
Се и се за user posted image

Непосредна врска до пораките: 215
13.4.2012 12:59:15   
lindicka
Дечка, знам дека кај неа плодот и го вадеа со операција, најверојатно станува збор за лапароскопија ама не сум сигурна, прво се обидуваше со таблети да го исфрли плодот, ама не можеше и за секоја вонматерична правеше операција за да и се отстрани плодот. Поз и се најдобро

Непосредна врска до пораките: 216
20.4.2012 14:49:27   
sky diver
Zdravo na site,
Deneska gi dobiv rezultatite od HSG so slednava dijanoza: sinistroponiran uterus so izrazena arkuatna forma i nazabeni ivici. Obete tupi prikazani vo celost, levata tuba izvijugana kranijalno fiksirana. Vo uterus nekolku vozdusni pernicinja. Nema ubedlivi znaci na proodnost. sovet:LPSC-HSC. mi zakazaa vednas za naredniot mesec iako po mislenjeto na ginekologot so vakva dijagnoza moze  da se obiduvame prirodno???? Ne mie jasno ako nema vidlivi znaci na proodnost za sto da se obiduvam??? Na insistiranje na drug profesor od Ginekologija pri drzavna bolnica mi zakazaa  za nareden mesec laparoskopija. Ke se konsultiram so maticniot deneska da vidam toj sto ke kaze
dali nekoja imala od vas slicno iskustvo da podeli
blagodaram odnapred

(Одговор на членот lindicka)
Непосредна врска до пораките: 217
20.4.2012 17:42:52   
Дечка
Zdravo Sky Diver,

I jas pominuvav i seuste pominuvam niz slicni raboti, sega cekam za ista operacija i vaka ja razbiram tvojata dijagnoza.

Prvo za tubite. Toa sto se gleda kako izvijugana linija bi trebalo da znaci deka ima prirastoci koi kako konci ja vlecaat t.e. iskrivuvaat tubata. Tie se javuvaat od prethodno vospalenie na tubite ili nekoja prethodna operacija na stomakot. I mojata tuba e takva iako vo prvicnata dijagnoza toa ne mi go napisaa. Tubite moze da se proodni duri i ako ne pokazale proodnost na HSG. Zaradi "grc" od bolkata pri intervencijata tubata moze da ne ja propusti tecnosta a vsusnost da e celosno proodna. Vistinskata proodnost se gleda so laparoscopija. Skoro citav deka moze da se proveri i so HSS. Toa e slicno na HSG samo sto te gledaat na eho i tecnosta ja pustaat vo balonce, a toa balonce vleguva vo tubite. Pretpostavuvam deka pravi podobar pritisok pa proaga. Ama samoto toa sto tubata e iskrivena veke moze da bide dobra pricina za idna vonmatericna brememenost. Embrionot moze da zaglavi na nekoja krivina duri i tubata da e sovrsena odvantre. Prirastocite se otctranuvaat so laparoskopija. Pri laparoskopija pustaat i tecnost niz tubite ili nekako gi produvuvaat, pa ako ima nekoe polesno zapusuvanje se otstranuva.

I jas imam arkuatna forma na uterus iako i toa ne mi go napisaa vo dijagnozata pa skoro doznav. Toa znaci deka ima nekoja pomala ili pogolema pregrada koja pravi "tavanot" na matkata da pravi lak nadolu namesto nagore. Taa moze ama i ne mora da napravi problem vo podocneznata bremenost. Mislam deka ima vrska so toa dali bebeto moze da se donosi do kraen rok. Mojata e mala, maticniot vika deka nema da pravi problem, a na klinika velat deka toa treba da se operira. Ova se operira so histeroskopija i pritoa se gleda da ne ima uste nesto vo matkata koe moze da smeta. Ne sum sigurna kolku sovrsena forma se postignuva ama valjda se sreduva situacijata.

Znaci se na se ova se dve operacii koi se pravat zaedno.
Ima zeni koi neznaat deka imaat vakvi problemi, zabremenuvaat i bremenosta im proaga sosema ok. Doznavaat pri vtora bremenost ili nekoja intervencija. Mojot slucaj bese poinakov. Jas imav proodni tubi ama nikoj ne gi vide malite problemi - desnata tuba malku iskrivena so nekoe malo stesnuvanje gore kaj jajnikot, levata malku skusena pa ja vlece matkata na levo - i jas imav vonmatericna bremenost vo levata tuba. Mene licno ke mi bese pomilo da znam porano pa da gi sredam rabotite na vreme. Sega operacijata ke bide za da se vidi dali levata tuba voopsto moze da se koristi. Se molam barem desnata da moze da se sredi celosno.

Ova e moe mislenje. Ima forumdziki koi pominale niz ova pa sigurno znaat podobro.

Izvinete za mnogu dolgiot post. Ako smeta izbrisete go, a jas ke i go ispratam na Sky Diver na privatna poraka

(Одговор на членот sky diver)
Непосредна врска до пораките: 218
20.4.2012 18:48:18   
Melanija RR
Дечка нема потреба да се брише пост ако долг,туку напротив.Фала ти на тебе што толку убаво и објасни и се надевам помогна на Sky Diver.user posted image
Јас истото би и го кажала тие две интервенции лапараскопија и хистеросјопија се најважни и не треба ич да се губи време да се направат.Се прават во една операција,еден зафат.Со тоа може се да се дијагностицира и реши,без тоа ништо.Затоа се препорачуваат.
Воопшто да не ви е страв,лесно се минува.Да операција е ,но се на се ви е потребно да одвоите најмногу една недела.Повеќе од пракнични причини,инаку за 2 дена сте како нови.

Непосредна врска до пораките: 219
25.4.2012 12:56:34   
sky diver
Zdravo na site povtorno,
Eve posle nedela dena odenje po lekari za mislenje i konsultacija, trojca od cetiri lekari velat da se odi na inseminacija, samo edniot preporaca histeroskopija bez laparoskopija.Problemot so  neproodni tubi i ne mora da znaci problem bidejki so samoto HSG tubite se produvuvaat . Znaci operativna intervencija vo ovoj moment voopsto ne e pozelna. Mi preporacuvaat da si pocnam od mnogu poednostavni postapki zatoa sto posle intervencijata nema vrakanje nazad. Toa sto matkata mi e sedlesta ne znaci nisto, mnogu zeni imale deca so mnogu polosi matki od mojata. Da vi kazam pravo, posle site tie razlicni mislenja i sugestii prvo so mazot mi ke otideme na vikend daleku od se ( imam folikul so golemina od 19 mm) koj place da pukne :-) naredniot mesec ke probame so inseminacija.
vi blagodaram na site za iscrpinite odgovori i za sovetite
pozdrav

Непосредна врска до пораките: 220
25.4.2012 13:21:56   
trust
jas pred 9 meseci pravev laparoskopja i mozam da kazam blagodarenie na taa metoda se utvrdi mojt problem za user posted image operacijata voopsto ne e strasna i za dva tri dena si kako nov

Непосредна врска до пораките: 221
25.4.2012 14:45:35   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: sky diver

Zdravo na site povtorno,
Eve posle nedela dena odenje po lekari za mislenje i konsultacija, trojca od cetiri lekari velat da se odi na inseminacija, samo edniot preporaca histeroskopija bez laparoskopija.Problemot so  neproodni tubi i ne mora da znaci problem bidejki so samoto HSG tubite se produvuvaat . Znaci operativna intervencija vo ovoj moment voopsto ne e pozelna. Mi preporacuvaat da si pocnam od mnogu poednostavni postapki zatoa sto posle intervencijata nema vrakanje nazad. Toa sto matkata mi e sedlesta ne znaci nisto, mnogu zeni imale deca so mnogu polosi matki od mojata. Da vi kazam pravo, posle site tie razlicni mislenja i sugestii prvo so mazot mi ke otideme na vikend daleku od se ( imam folikul so golemina od 19 mm) koj place da pukne :-) naredniot mesec ke probame so inseminacija.
vi blagodaram na site za iscrpinite odgovori i za sovetite
pozdrav

mila laporaskopijata ne e nisto   strasno jas gi pravev i dvete i laporaskopija i histeroskopja vo remedika 1000evra me kostase imase nekoj popust koga se pravat dvete odednska i  za dva dena bev kako nova ama po zelba na mene i mm ostanav vo krevet 10dena   za da bide uste podobro  nema nikakov rez toa se samo tri dupki od po 1cm na papokot nad sramnata koska i nakaj levata strana na kukot levata bese kaj mene bidejki tamu mi bese cistata   a histeroskopija se pravi odozdola se vadi celataa matka nadvor i se ostranuva se sto treba pravi si gi i dvete raboti

Непосредна врска до пораките: 222
25.4.2012 17:46:23   
Melanija RR
sky diver обидете се со инсеминација и дај боже да си видиш user posted image .
Но ако не биде мој совет не губи време и оди на лапаро. и хистеро. ,зошто ХСГ знае да покаже неточни претпоставки.Мене ми видоа не прооден канал па излезе дека е со проширувања,а проодниот исто со проширувања.Во превод ако има соменж на ХСГ одма на лапаро. и хистеро.Ќе се заштеди и време и нерви

(Одговор на членот mamicka77)
Непосредна врска до пораките: 223
26.4.2012 2:06:13   
ivona83
zdravo na site jas sum nova na forumov ama redovno gi citam site vasi iskustva i mislenja i konecno resiv da napravam profil za da mozam i jas da spodelam iskustvo ...vaka pred 7 meseci pravev laparoskopija na lev jajnik mi izvadija cista...megjutoa sega mi se pojavi pak..problemot e u toa sto mojata cista ne e normalna..tuku ima pregradi ...mrezi i slicno...i otkkao otkriv deka pak mi se pojavi...osven toa sto imam problemi imam bolki nogata mi trne i slicno..pojdov po site mozni ginekolozi sto gi slusnav bev i kaj sapunov i kaj babusku i kaj dimitrov i kaj badzakov site se slozija so toa da se pravi operacija i da se izvadi jajnik...e sega jas bev vo konfuzija dali da bide klasicna operacija ili laparaskopija...zatoa ssto se razocarav sto pak se povtori ..i se isplasiv...deneska se vidov so Dr.Gligor Dimitrov toj mi sovetuva da se napravija laparaskopija i da se izvadi jajnikot....se plasam za ponatamu...ama se nadavema deka se ke bide vo red...dali nekoja od vas imala slicno iskustvo ili pak slusnala za slicen slucaj..jas se izvinuvam za dolgometrazniov tekst ama mnogu sum zbuneta
pozdrav do site odnapred

(Одговор на членот verica_sr)
Непосредна врска до пораките: 224
30.4.2012 20:58:29   
Bogdancanka
ivona mila dobredojdeuser posted image nemam takvo iskustvo no, spored lekarite kaj tebe toa e resenie sepak si se sovetuvala so poveke lekari i site imaat isto mislenje...na tebe e sega da si razmislis i da odlucis sto da napravis,se nadevam nekoja nasa ringerajka ke ti pomogne so nekoj sovet...pozz mila so tebe smeuser posted image

(Одговор на членот ivona83)
Непосредна врска до пораките: 225
Страница:   <<   < Претходна страница  7 8 [9] 10 11   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  7 8 [9] 10 11   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.