Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Закажување за лични карти, пасоши и возач... 8.5.2012 14:49:59
Luci
Јас ќе одам во четврток па да видиме дали и колку ќе ме изгорат. И М. и мм ќе бидат со мене зашто и за него ќе вадиме пасош па треба да бидеме и двајцата присутни. Ако ми кажат за казна да платам , во рака ќе си носам за сваки случај шпатула што ќе му ја брцнам на М. во уста така сочно да ги исповрати со шлаемче
< Поракaта ја уредил kikicka RR -- 15.5.2012 16:37:08 >
RE: Закажување за лични карти и пасоши 10.5.2012 0:53:55
miana
нема ич гужва,закажуваат од денес за утре..Ако сакаш пополадне да ти закажат јави се околу 15 h или 16 h да си закажеш и ке ти закажат за утредента околу 19 часот..Јас се јавив околу 16 часот и ми закажаа за утредента за во 18 и 55мин.
RE: Закажување за лични карти и пасоши 11.5.2012 10:20:31
vanessa30
Da voopsto nema guzva, i nie se javivme na 7 maj ni zakazaa za 9ti slikanje. I bevme vecerta vo 19 i go slikavme a toj raspolozen sto da vi kazam eden osmeh im podari i mnogu ubava slika ni izleze. Za 10 dena ke bide gotov za da go podigneme.
RE: Закажување за лични карти и пасоши 14.5.2012 22:24:18
miana
Mamicki ,ja vidovte li denesnata naslovna strana na vesnikot VEST??? Ako ne ste ja videle,vednas klikajte i gledajte...500 evra kazna za nevesti so novo prezime i star pasos...
постот е уреден. Линкови не се дозволени
< Поракaта ја уредил Viktori RR -- 15.5.2012 8:42:15 >
RE: Закажување за лични карти и пасоши 14.5.2012 23:53:48
tedicka
za kolku vreme se resavaat toa kaznite za koristenje na star pasos? imam uplateno za odmor od 10-ti juni ama ne sum vo sk do 27-mi maj, pa me interesira dali za 2 nedeli ako zakazam ke bide pasosot... kolku i da treba da se plati
RE: Закажување за лични карти и пасоши 15.5.2012 10:48:16
kikicka
ИЗВОРНА ПОРАКА: jovanka
Денес се јавив на истиот телефонски број како за пасоши и лични карти и ми закажаа за 23 јули затоа со време направете го и тоа.Треба уплатница мислам од 280 денари и таксени марки од 60 ден. и картонче од 100 денари за казнени поени ако направиш за да ти ги пишат и барање .
ИЗВОРНА ПОРАКА: vezilka RR
Е стварно нема смисла више ова со документиве Леле знаете дека јас во моментов немам ниту еден документ исправен..лична карта со старото презиме, извод немам, пасош истечен, возачка со старото презиме...а се ми е закажано за после 100 месеци
ИЗВОРНА ПОРАКА: Annabel
Дали и за воачките има некој рок до кога треба да се сменат?
ИЗВОРНА ПОРАКА: baby mama
И јас се јавив пред некој ден и ми закажаа на 14.07.2010г
А денес се јавив за пасош за Јана им закажаа во Јуни 2011
Дали некој знае до кога е рокот за возачкиве и како иде закажувањето, во пристојно време или по милијарда години?
ИЗВОРНА ПОРАКА: Џесика РР
Брзо закажуваат, не се чека многу, е сеа ако ти е изводливо однапред да си ги земеш формуларите и уплатница, да си имаш уплатено однапред и на готовс да си одиш спремна ќе завршиш за 10 минути работа... и да, две слики ти требаат, башка што таму ќе те сликаат
Епа не било баш толку брзо, сега се јавив и ми закажаа за 29 мај. Потребно е да имаш 2 барања, улатници, 2 слики во боја, и копии од лична карта, старата возачка и доказ за крвна група. Наедно ти го даваат и картонот за казнени поени.
ИЗВОРНА ПОРАКА: luci
ИЗВОРНА ПОРАКА: vezilka
Епа не било баш толку брзо, сега се јавив и ми закажаа за 29 мај. Потребно е да имаш 2 барања, улатници, 2 слики во боја, и копии од лична карта, старата возачка и доказ за крвна група. Наедно ти го даваат и картонот за казнени поени.
Кога ќе ја подигнеш новата лична карта тогаш и ти го даваат новото картонче за казнени поени, затоа и бараат кога поднесуваш да носиш + 2 фотографии. Кога јас поднесував ми го земаа старото картонче а кога ја подигнував личната карта тогаш задолжително се остава старата во спортивно нема да ти ја издадат на шалтер новата л.
RE: Закажување за лични карти и пасоши 15.5.2012 11:59:22
Luci
ИЗВОРНА ПОРАКА: tedicka
za kolku vreme se resavaat toa kaznite za koristenje na star pasos? imam uplateno za odmor od 10-ti juni ama ne sum vo sk do 27-mi maj, pa me interesira dali za 2 nedeli ako zakazam ke bide pasosot... kolku i da treba da se plati
Ако вадиш пасош под итна постапка ќе ти биде готов за ден-два Јас инаку поднесов за пасош во четвртокот, ме сликнаа, не ме пратија горе на 9-ти нити па до сега ми се јавиле да одам таму или во Лисиче. Ваљда ќе пројдам без казна, ама па дур не го земам ништо не ми е сигурно
RE: Закажување за лични карти и пасоши 15.5.2012 12:47:08
tedicka
A kolku vreme odkako smeni prezime ima projdeno i dali imas iskacano nadvor od drzavava? Jas l.k smeniv odma ama eve edna godina pasosot mi stoi a i 4 pati setav. Koj znae kako ke pominam zakazav za petok za slikanje
Ако вадиш пасош под итна постапка ќе ти биде готов за ден-два Јас инаку поднесов за пасош во четвртокот, ме сликнаа, не ме пратија горе на 9-ти нити па до сега ми се јавиле да одам таму или во Лисиче. Ваљда ќе пројдам без казна, ама па дур не го земам ништо не ми е сигурно
RE: Закажување за лични карти и пасоши 15.5.2012 14:12:08
Luci
A kolku vreme odkako smeni prezime ima projdeno i dali imas iskacano nadvor od drzavava? Jas l.k smeniv odma ama eve edna godina pasosot mi stoi a i 4 pati setav. Koj znae kako ke pominam zakazav za petok za slikanje
Поминаа поточно 19 месеци откако го сменив презимето а имав инаку само еден излез една недела по свадбата
RE: Закажување за лични карти и пасоши 15.5.2012 15:52:17
tedicka
Epa Luci pisi so bidnalo i so sreka :)
Поминаа поточно 19 месеци откако го сменив презимето а имав инаку само еден излез една недела по свадбата
RE: Закажување за лични карти и пасоши 15.5.2012 16:16:50
Ljubovce
Zeniii abe seriozni ste za ova kaznuvanjeto?otidovme od raka jas nisto nemam smeneto,a ova e predupreduvanje ili stapuva odma?a celo vreme mislam da zakazam i eve uste aber nemam :(
RE: Закажување за лични карти и пасоши 15.5.2012 16:32:37
kikicka
Љубовче мислам дека не е предупредување,убаво си пишува во законот дека ново презиме и промена на адреса треба да се сменат мислам дека во рок од 3месеци.Есега незнам како што е,амаод оваа година изгледа озбилни се,пошто јас минатата година 10месеци поминаа па сменив се,без казна поминав.
RE: Закажување за лични карти и пасоши 15.5.2012 16:33:33
Beatris
Јас вчера си платив како попче. Нема предупредување ова се спроведува од 1ви јануар. Јас имав еден излез само, повеќе од 1 година несменето презиме и платив 50 евра зашто ги изнасмеав тие у комисијата што ме седнаа како КРИМИНАЛЕЦ, инаку незнам колку требаше да биде...