|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  22 23 [24] 25 26   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Ортопед
10.4.2012 23:01:26   
Calypso
И ние сакавме да ги земеме гумените коцки, ама ни рекоа дека многу мирисале (кинески се претежно). Затоа јас си послав подебело ќебе на земја, дупло свиткано, и одозгора детско шарено тенко јорганче. И ни заврши работа исто како коцките. Малиот на тоа ќебе се научи убаво да седи сам, да се превртува и лази, стабилно да стои и без држење. Важно е за стимулација на движењата да има играчки расфрлани наоколу, што пошарени тоа подоброuser posted image

All that is gold does not glitter,
Not all those who wander are lost;
The old that is strong does not wither,
Deep roots are not reached by the frost.

(Одговор на членот Natuska85)
Непосредна врска до пораките: 576
10.4.2012 23:12:16   
Andriance

ИЗВОРНА ПОРАКА: Calypso

И ние сакавме да ги земеме гумените коцки, ама ни рекоа дека многу мирисале (кинески се претежно). Затоа јас си послав подебело ќебе на земја, дупло свиткано, и одозгора детско шарено тенко јорганче. И ни заврши работа исто како коцките. Малиот на тоа ќебе се научи убаво да седи сам, да се превртува и лази, стабилно да стои и без држење. Важно е за стимулација на движењата да има играчки расфрлани наоколу, што пошарени тоа подоброuser posted image

Potpolno isto....so toa shto i jas gi otpakuvav kockite i koga me udri edna kineska smrdea user posted image taka da bas kako sto pisa calypso kebence igralna so ede kup igracki i top

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

(Одговор на членот Calypso)
Непосредна врска до пораките: 577
10.4.2012 23:16:39   
Viktori
Имате и сунѓер. 2 сантиметри дебелина е 120 денари, околу 2 квадрати.
Можете само да го однесете да ви го обложат со вештачка кожа. Лесно е за бришење + ќе ви остане и за вежбање подоцна user posted image

Danger! Ha! I laugh in the face of danger. Ha, ha, ha, ha ...
Мај нејм ис лукс. Жито лукс.

(Одговор на членот Andriance)
Непосредна врска до пораките: 578
10.4.2012 23:18:59   
Natuska85
Нашите не мирисаа искрено,со тоа што не купив од тие со букви, бројки,туку од тие поскапитеuser posted image

"Whoever said that money doesn.t buy happiness didn.t know where to shop."

Непосредна врска до пораките: 579
16.5.2012 9:49:47   
Beatris

ИЗВОРНА ПОРАКА: Mihaela 2010

Zdravo i od mene...ubav soncev den denes,poarno raspolozenie..
Nie vcera M ja nosevme na ortoped,ni rekoa koga ke proodi,detevo vise trci nie nikako da ja odneseme,srekja se e vo red..

ИЗВОРНА ПОРАКА: Beatris RR

Не бе таман сте ја однеле, на ортопед не се носи кога ќе прооди, туку (како што вика Видоевски), кога ќе почне да се качува по лустери user posted image Тогаш поубаво може да ги прегледаат и ако има нешто да воочат, кај штотуку проодено дете не може да се види

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

(Одговор на членот Natuska85)
Непосредна врска до пораките: 580
16.5.2012 9:56:01   
Mihaela 2010
I iskoci na raceto,na desnoto palce nekakov izrastok,se isplasivme mislevme da ne go skrsila,ama nitu placese nitu se zalese,a koga ja banjav i se povlekuvase i i bese normalno.Iskoci deka e tetiva i ni preporaca masaza sekoj den,moze so tek na vreme da se povlece,dokolku i smeta koga ke porasne moze hirurski da se sredi...taka da najvekje za toa otidov

(Одговор на членот Beatris)
Непосредна врска до пораките: 581
16.5.2012 9:59:59   
Beatris
Штом не е ништо страшно, нема гајле, најверојатно и само ќе се повлече како што ќе и расте рачето

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

(Одговор на членот Mihaela 2010)
Непосредна врска до пораките: 582
16.5.2012 10:50:26   
Junona
Кој бил во ре -медика во скоро време кај Др.Иванка,да ми каже колку кошта сега прегледот и по колку дена ви закажуваат?

„Не стануваме попаметни од она што сме го чуле,туку од она што сме го доживеале“.

(Одговор на членот Beatris)
Непосредна врска до пораките: 583
16.5.2012 11:32:38   
Џесика
Женски сега се сетив дека должам прераскажување од посетата на Видоески... човекот многу убаво не седна ко психијатар, детето го остави да си игра, а нас ни одржа предавање за предрасудите во врска со широк повој, Д-витамин, седење, ортопедски чевли итн... Како првенствена грешка кај нас родителите ја нагласи употребата на Д-витаминот, што го даваме само во првите 2-3 години, што е апсолутно грешно, рече дека се дава се додека малиот не стане физички возрасен колку нас, т.е до пубертет... се додека растат коските, се дава Д витамин user posted image , за ортопедските чевли беше најголемата дискусија... го виде Борјан дека нозете му се во Х и рече само „ах, добри се... штом се во Х се добри, само да не се во О... е тогаш ќе треба да се интервенира“ и исто како што пиша некој погоре, до 7 годишна возраст детето има фора да му се исправат нозете, а тоа се поттикнува исклучиво со редовна физичка активност. Најизразено во овој период (3 години) е подигањето на прсти, што треба да го поттикнуваме, зошто со самото подигнување на прсти, мускулите на потколеницата се јачаат а со тоа и сводот на стапалото си ја добива формата, и навистина ми го покажа тоа, го зема син ми во скут, му ги свитка прстињата како да се поткрева и сводот сам се обликува правилно... Во врска со физичката активност, за оваа возраст, т.е од 4 години е најдобро да се запише да некоја боречка вештина или тенис, кајшто има многу скокање, трчање... за понатаму препорачливо е играорна како најдобар спорт за оформување на стапалото... препорача чевли меки кај прстите, за полесно одење, ни покажа како ортопедските чевли со нивната крутост го искривуваат движењето и држењето на нозете, а за домашни вежби рече да си набавиме вакви за одење.
user posted image
user posted image

Жената по природа е АНГЕЛ, но ако и ги скршат крилата таа лесно ќе научи да лета на метла!!!

(Одговор на членот Junona)
Непосредна врска до пораките: 584
16.5.2012 11:45:52   
Mihaela 2010
Da da i nas ortopedov ni rece sto povekje na prsti da odi,demek kako balerina da odi,i site onie roditeli sto bile zagrizeni deka decata im odele na prsti da bile presrekjni zaradi toa...kondurcinjata da bile meki da mozat da se svitkaat,vo slucajov gi vide nasite rece deka se dobri

(Одговор на членот Џесика)
Непосредна врска до пораките: 585
16.5.2012 11:51:21   
JovanaJ
Dzesika za kolku vreme vi rece na kontrola? Na 7 godini?

You can never make the same mistake twice, the second time you make it it''s no longer a mistake, it''s a choice!

(Одговор на членот Mihaela 2010)
Непосредна врска до пораките: 586
16.5.2012 12:05:51   
Џесика
Да, на 7 години на контрола, а до тогаш Д-витамин, физичка активност, одење на тие топките, и никако седење на компјутер (за ова посебно ми се напраи меракот, заради мм user posted image )

Жената по природа е АНГЕЛ, но ако и ги скршат крилата таа лесно ќе научи да лета на метла!!!

(Одговор на членот JovanaJ)
Непосредна врска до пораките: 587
16.5.2012 12:12:30   
JovanaJ

ИЗВОРНА ПОРАКА: Џесика РР

Да, на 7 години на контрола, а до тогаш Д-витамин, физичка активност, одење на тие топките, и никако седење на компјутер (за ова посебно ми се напраи меракот, заради мм user posted image )

fala za odgovorot user posted image
A kakov vitamin D, vo forma na ribino maslo ili nekoj poseben vi preporaca?

You can never make the same mistake twice, the second time you make it it''s no longer a mistake, it''s a choice!

Непосредна врска до пораките: 588
16.5.2012 12:15:47   
Џесика
Ти пишав во пп ама ќе пишам и тука user posted image Д витамин во вид на гумени бомбони имало, за во случај да не сакаат децата рибино масло, ама не знам кај ги има, не го прашав за нив, сигурно во аптеки ги има, ако дознаам ќе пишам обавезно, ама тоа од септември здравје, сега за сега летово не му давам...

(Одговор на членот JovanaJ)
Непосредна врска до пораките: 589
16.5.2012 12:47:42   
Beatris
Етеее user posted image Тој "некој" што пиша погоре сум јас, и ептен ми е мило што тогаш баш видов дека се спремате да зимате ортопедски и што ти кажав да не зимаш. Б си е супер, барем сега и тебе ти е мирна главата да не се мислиш што како...

Непосредна врска до пораките: 590
16.5.2012 12:51:25   
Andriance
ИЗВОРНА ПОРАКА: Џесика РР

Женски сега се сетив дека должам прераскажување од посетата на Видоески... човекот многу убаво не седна ко психијатар, детето го остави да си игра, а нас ни одржа предавање за предрасудите во врска со широк повој, Д-витамин, седење, ортопедски чевли итн... Како првенствена грешка кај нас родителите ја нагласи употребата на Д-витаминот, што го даваме само во првите 2-3 години, што е апсолутно грешно, рече дека се дава се додека малиот не стане физички возрасен колку нас, т.е до пубертет... се додека растат коските, се дава Д витамин user posted image , за ортопедските чевли беше најголемата дискусија... го виде Борјан дека нозете му се во Х и рече само „ах, добри се... штом се во Х се добри, само да не се во О... е тогаш ќе треба да се интервенира“ и исто како што пиша некој погоре, до 7 годишна возраст детето има фора да му се исправат нозете, а тоа се поттикнува исклучиво со редовна физичка активност. Најизразено во овој период (3 години) е подигањето на прсти, што треба да го поттикнуваме, зошто со самото подигнување на прсти, мускулите на потколеницата се јачаат а со тоа и сводот на стапалото си ја добива формата, и навистина ми го покажа тоа, го зема син ми во скут, му ги свитка прстињата како да се поткрева и сводот сам се обликува правилно... Во врска со физичката активност, за оваа возраст, т.е од 4 години е најдобро да се запише да некоја боречка вештина или тенис, кајшто има многу скокање, трчање... за понатаму препорачливо е играорна како најдобар спорт за оформување на стапалото... препорача чевли меки кај прстите, за полесно одење, ни покажа како ортопедските чевли со нивната крутост го искривуваат движењето и држењето на нозете, а за домашни вежби рече да си набавиме вакви за одење.
user posted image
user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

bravo be dusho...ete vidis znacho kolku se isplatese toa shto site ti pisavme bas mi e milo....sega uzivajte

p.s. a od kaj da zememe vakvi bockalcinja user posted image

< Поракaта ја уредил Andriance -- 16.5.2012 12:52:21 >

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

Непосредна врска до пораките: 591
16.5.2012 12:58:56   
Natasa981
Nie imame od tie mekite,gumeni kako da gi narecam puzzle kocki za pod ,od Jumbo gi zemavme,so Miki Maus i prekrasni se,ne mirisaat voopsto. Malava mnogu gi saka,obozava da si igra i lezi na niv :)

Моќните нешта доаѓаат од малите почетоци - Џон Драјден

Непосредна врска до пораките: 592
16.5.2012 13:20:43   
Џесика
Овие рече дека сега ги има во Медикус, не знам која цена се, и не сум побарала уште, знам во една фамилија кајшто чував деца имаа 4 такви топчиња, најверојатно треба повеќе да се има, за да буквално оди на нив...

(Одговор на членот Natasa981)
Непосредна врска до пораките: 593
19.5.2012 11:53:41   
sladjana ms
Mamicki edno prasanje do vas.Dali znaete dr.Orce koj raboti vo Bukurest dali seuste e tamu ili e otiden vo penzija i dali ima tel. za kontakt za zakazuvanje?Imeno do sega odevme vo Majcin dom i ne sum zadovolna od tretmanot tamu pa mi go pofalija ovoj dr. i sakam da se prefrlime tamu.E sega moeto since ima 7 meseci i 10 dena glavceto malku go drzi navaleno na leva strana,a pri site pregledi rekoa deka e se vo red i da go masiram samo za vratceto.Eve veke pominaa nekolku nedeli i nema nekoj rezultat.Dali nekoja od vas imala nekoj slicen problem i kako go resila?Pozz

Непосредна врска до пораките: 594
19.5.2012 12:06:21   
Џесика
orce uste e vo bukurest ama sega e I upravitel na bolnicata pa so pacienti raboti mnogu malku, po 2-3 saati I se zakazuva prvo

(Одговор на членот sladjana ms)
Непосредна врска до пораките: 595
19.5.2012 20:55:25   
Hunny
РР ви благодарам за информациите кои ги давате на форумот. Тука прочитав за Видоевски и веданаш по раѓањето на ќеркичката закажавме кај него. Бидејќи се породив на ГАК, а таму user posted image не ги прегледувал ортопед, ни рекоа да одиме кога малата ќе има 1 месец. . Бевме , но во зградата ја исклучиле струјата, па не препратија кај д-р Весна. Се разочарав, бидејќи сакав Видоевски да ја прегледа, но кога видов каков пристап има докторката и колку убаво се ни објани воопшто не ми е жал. Прегледот помина супер, се е во ред. Ни рекоа дека нема потреба од широк повој, што ми беше најважно и ни закажаа за 2 месеци. Ако може да ми кажете на колку време се оди на преглед кај ортопед, Значи бевме сега на 1 месец и ни закажаа на 3 месеци. Дали и на вториот преглед се прави ехо?

Непосредна врска до пораките: 596
19.5.2012 22:58:34   
elenak
Женски а се чека ли пак кај Видоевски и ако имаш закажано? Ние имаме закажано за две недели, на 4 јуни, па сакам да знам како да го планирам времето на user posted image за спиење, јадење, оти и пат си имаме. 

(Одговор на членот Hunny)
Непосредна врска до пораките: 597
19.5.2012 23:11:31   
Andriance

ИЗВОРНА ПОРАКА: Hunny

Дали и на вториот преглед се прави ехо?

hunny i na vtoriot bi trebalo da vi pravi eho...kaj pravese ama toa bese na 6m koga gledase dali se oformeni jadrenca

(Одговор на членот Hunny)
Непосредна врска до пораките: 598
19.5.2012 23:14:14   
Andriance

ИЗВОРНА ПОРАКА: elenak

Женски а се чека ли пак кај Видоевски и ако имаш закажано? Ние имаме закажано за две недели, на 4 јуни, па сакам да знам како да го планирам времето на user posted image за спиење, јадење, оти и пат си имаме. 

ne se ceka user posted image

(Одговор на членот elenak)
Непосредна врска до пораките: 599
20.5.2012 0:51:55   
amateuress
моето бебе накај 3-4 месеци го имаше овој проблем, се вика тортиколис, и со редовно масирање му помина. јас како што сум паничар многу се загрижив, зашто исто не му помина многу брзо, а и ептен сакаше главчето да го држи само на една страна, па финти му правев за да се врти на другата :)
значи редовно масирај, 2-3 пати дневно, земи малку кремче или млеко за тело (зависи што користиш) и измасирај му го вратчето. ако нема подобрување повторно консултирај доктор
ИЗВОРНА ПОРАКА: sladjana ms

Mamicki edno prasanje do vas.Dali znaete dr.Orce koj raboti vo Bukurest dali seuste e tamu ili e otiden vo penzija i dali ima tel. za kontakt za zakazuvanje?Imeno do sega odevme vo Majcin dom i ne sum zadovolna od tretmanot tamu pa mi go pofalija ovoj dr. i sakam da se prefrlime tamu.E sega moeto since ima 7 meseci i 10 dena glavceto malku go drzi navaleno na leva strana,a pri site pregledi rekoa deka e se vo red i da go masiram samo za vratceto.Eve veke pominaa nekolku nedeli i nema nekoj rezultat.Dali nekoja od vas imala nekoj slicen problem i kako go resila?Pozz

(Одговор на членот sladjana ms)
Непосредна врска до пораките: 600
Страница:   <<   < Претходна страница  22 23 [24] 25 26   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  22 23 [24] 25 26   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?