Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Zdravo, okolu vakcinata sto se prima posle prviot rodenden, me interesira dali nekoj od vas go odnesol deteto da ja primi ovaa vakcina nesto podocna? Kerka mi e rodena vo mart i trebase da ja odnesam na vakcina posle prviot rodenden, no bidejki prvo bese nastinata, a potoa i kaslase, resiv da ja ostavam prvo dobro da zakrepne pa da ja odnesam.Ja odnesov na vakcinacija vo juni, i doktorkata mi zakaza termin vo sptemvri, rece deka obavezno moram da ja odnesam kerka mi togas...e sega dali e toa poradi kontraindikacii od vakcinava ili...? Zasto zolva mi go odnela deteto na vakcina odma posle prviot rodenden, edna nedela posle rodendenot i potoa i rekle da go donese duri na dve godini?? Ako e nekoj informiran poveke okolu ova neka mi pise mnogu sum zagrizena ??? Inaku redovno ve citam, forumov e prekrasen!
Felly, ne vakciniraa sega, na 13ti juni, no doktorkata mi rece deka kasnime, deka trebalo odma posle prviot rodenden, no sepak ja primivme vakcinata i mi zakaza sredba vo septemvri nekade na 9ti ili 10ti septevri, znaci za okolu tri meseci, a kolku sto znam slednata vakcina se prima duri na dve godini?????
Ne pravi im go na drugite ona sto ne sakas da ti go pravat tebe.
Felly, ne vakciniraa sega, na 13ti juni, no doktorkata mi rece deka kasnime, deka trebalo odma posle prviot rodenden, no sepak ja primivme vakcinata i mi zakaza sredba vo septemvri nekade na 9ti ili 10ti septevri, znaci za okolu tri meseci, a kolku sto znam slednata vakcina se prima duri na dve godini?????
Следната вакцина се прима на 18 месеци и е прва ревакцина за Ди-Те-Пер. Син ми е исто во март роден (14), ја примивме МРП една недела после роденденот, и сега во септември сме пак на вакцина, на 26. И после тоа, на 20 месеци следи прва ревакцина полио (со лажиче).
Денес бевме на вакцина и среќа не вратија. Минатиот пат беше една докторка намќор невиден и ни рече да ја донесеме пред 2,5 месеци. Денес беше една млада д-ка и рече дека е мала и да дојдеме за 2 недели зошто тој период бил значаен за развојот на централниот нервен систем на бебето. Важно ја измерија и за 10 дена качила уште 400 грама. А јас и мм цела ноќ не спиевме мислејќи како ќе поминеме.
hunny ди-те-пер вакцината прво се примала на 3 - 3,5 месеци но сега има нов закон да се прима на 2,5месеци но секако дека е поубаво да се прима покасно бидејки 2,5 месецна возраст е мала за таа вакцина но исто така има наредба од минстерството ди-те-пер и полио да не се прима летниот период бидејќи вакцината е со реакција. Ние првата доза ја примивме на 3 месеци и качивме најмногу до 37,6 сега требаше на 7 јуни но беше многу топло и ни ја презакажа
Ананија колку што те сфатив вие сте ја примиле вакцината за хепатит б. Ние таа ја примивме точно на месец и од неа нема реакција. Денес требаше да прими 3 вакцини:Дитепер, Хиб и полио и ни закажаа за 6 или 7 јули, значи на 2 месеци и 3 недели. Сега ме замисливте со жештиниве, докторката не спомна ништо за тоа.
Nie imame 6 meseci i treta revakcina na di te per treb ada primime na 10 ti juli,tri dena pred poaganje na odmor..I kazav na doktorkava deka ke odime na odmor i mi vika - epa ako de,da ja pocastime dve bockanja pred odmor..Sto mi sovetuvate vie??A ako cekam pa posle se vrakam na prvi avgust pa me fakaat praznici,pa mene rodenden i nisto od vakcinata..Najdobro ke bide da odam na 10 ti a? A toa nesto oficijano li e deka ne se dava na toplovo vreme di te per? I za site li vazi?
Nas ni rekoa da dojdeme za vtora vakcina na 12 juli, togas ke imame 2 meseci i 4 dena i ne znam koja vakcina ke ja primame, no ni napomenaa deka ako e premnogu toplo nema da mu stavat.
jas mislam deka od malo, a i podolgo odlozuvanje nema golem zijan. ama pa ne znam na sto bi bile izlozeni decata na odmor, deka kje se pocesto na otvoreno. sepak, bi odlozila. nekako pogolemi mi izgledaat sansite za reakcija i belja posle vakcinata, osobeno DTP, otkolku nesto drugo.
Nie imame 6 meseci i treta revakcina na di te per treb ada primime na 10 ti juli,tri dena pred poaganje na odmor..I kazav na doktorkava deka ke odime na odmor i mi vika - epa ako de,da ja pocas_time dve bockanja pred odmor..Sto mi sovetuvate vie??A ako cekam pa posle se vrakam na prvi avgust pa me fakaat praznici,pa mene rodenden i nisto od vakcinata..Najdobro ke bide da odam na 10 ti a? A toa nesto oficijano li e deka ne se dava na toplovo vreme di te per? I za site li vazi?
Уф Мианке, ја не би ја боцкала 3 дена пред поаѓање...посекако 10 дена покасно ако се боцнете нема ништо да ви смени..и покрај сите обавези барем тука ќе си бидете, ќе имаш и помош за не дај боже..не е бил која...ДиТеПер е
< Поракaта ја уредил Andriance -- 23.6.2012 2:03:29 >
Мианке има право Андрианче, почекај ти е исто и мој совет....Да беа 5 ден ајде де, ама 3 дена некако е кратко многу И ние треба да се вакцинираме на 9 јули од ДТП и Полио, мислам дека нема врска со горештиниве тоа, туку едноставно кратко е времето пред да појдете....па и нема ништо страшно ако закасните 2 недели....
И ние треба ревакцина на дитепер да ја примиме на горештиниве,требаше на 19 овој месец ама се размрсолави инеја однесов,еве сега и Т качи 37.5 и не ја носам додека не е скроз ОК. Инаку ке видам баш дали ке кажат нешто со горештините и вакцините,мада да чисто сумљам.
Nie imame 6 meseci i treta revakcina na di te per treb ada primime na 10 ti juli,tri dena pred poaganje na odmor..I kazav na doktorkava deka ke odime na odmor i mi vika - epa ako de,da ja pocas_time dve bockanja pred odmor..Sto mi sovetuvate vie??A ako cekam pa posle se vrakam na prvi avgust pa me fakaat praznici,pa mene rodenden i nisto od vakcinata..Najdobro ke bide da odam na 10 ti a? A toa nesto oficijano li e deka ne se dava na toplovo vreme di te per? I za site li vazi?
Уф Мианке, ја не би ја боцкала 3 дена пред поаѓање...посекако 10 дена покасно ако се боцнете нема ништо да ви смени..и покрај сите обавези барем тука ќе си бидете, ќе имаш и помош за не дај боже..не е бил која...ДиТеПер е
i jas ne bi bockala sega na zeskovo ..nie malku gi odlozuvavme i gi cepkavme vakcinite..taka da dtp treta doza prmi posle 1 rod.nekoj den...