Andriance
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: niki ИЗВОРНА ПОРАКА: Andriance Мислам дека малку и ја утна поентата на Миана...јас вака ја разбрав и целосно ја поддржувам а еве и зашто: Со самото тоа што ние сме решиле да останеме бремени, секако дека ни е јасно дека телото ќе доживее еден куп промени. меѓутоа воопшто не е лесно истото да се прифати...ако си ти била меѓу оние трудници кои качиле 10 кила или дури и 20 ама истите ги вратиле за 2 месеца, тогаш не си ни свесна колку е само тешко да се носиш со вишок килограми И тоа нема ама баш никаква врска со тоа дека партнерот мене и таква мора да ме сака..он ќе ме сака, не викам не,,,ја самата неможам да се поднесам, и секако дека ќе ми биде мноогу потешко во поглед на самодоверба да се впуштам во било што друго кога би била разведена со дете... конкретно ја сум човек со НУЛА предрасуди..и мислам дека не би ми сметало дете од претходен брак...ама нели многу често е easer said than done Ama voopsto ne spagam na taa grupa sreknici, jas sum ti onaka bas najobicna zena, koja koga rodi imase 27 godini i sega im se blizi na 34, edna zena koja, ako bas moram da go objasnuvam mojot izgled, od raganje ima golem nos, koj ne se krie na niednen mozen nacin, so niedno parce obleka ili frizura ili neznam kakov moden detal, koj paga vo oci vednas stom nekoj ke me pogledne, pa boze moj jas takva kako devojka imav vrski i kratki i dolgi i se omaziv i rodiv dete. I ako treba uste ednas vo zivotot da biram i da bidam birana ama voopsto problem nema da mi bide mojot golem nos, ni mojot golem stomak sto mi ostana posle poroduvanje, ni visnatite gradi koi bea i ostanaa mali, ni prosirenite veni sto se poveke gi imam, ni sedite vo kosata, ni brckite na kozata. Sto da pravam poleka no sigurno stanuvam baba i ic ne mi e problem, si se nosam so toa i ubavo mi stoi Vazno bi mi bilo da sretnam covek so koj ke mozam da si napravam muabet, koj ke ima razbiranje za moite nesovrsenosti i ke gi ceni moite pozitivni strani, ke gleda vo ist pravec kon idninata so mene, i najvazno od se ke go pocituva moeto dete, nemora da go saka kako negovo, ama nemoze da go ignorira ili na bilo koj nacin da go povreduva. I istovo vazi i za mene, znaci ako nekoj maz koj ima dete i ne me gleda so negovoto dete da se odnesuvam onaka kako nemu mu e vazno, ako ne moze so mene da najde zaednicki jazik nema da me trpi na sila samo zatoa sto po negovi kriteriumi mu izgledam fino ili bombasticno ili seksi, pa ne se mazite zivotni da mislat samo na svoite fizioloski potrebi i da brkaat samo mladi seksi ubavi devojcinja Пак утната поента... прво..не сме сите исти...и фала богу што не сме....ја ете на пример тешко се носам со моите вишок килограми...и ги кријам и што ли уште не... второ....Vazno bi mi bilo da sretnam covek so koj ke mozam da si napravam muabet, koj ke ima razbiranje za moite nesovrsenosti i ke gi ceni moite pozitivni strani, ke gleda vo ist pravec kon idninata so mene, i najvazno od se ke go pocituva moeto dete, nemora da go saka kako negovo, ama nemoze da go ignorira ili na bilo koj nacin da go povreduva. нормално дека е така...па не сум ја или повеќето глупи да бараме само физичка привлечност...но сепак нели треба прво ја да имам доверба во себе за да можам понатаму да продолжам во животот...било да се тоа врски или друг брак... значи сума сумарум...има луѓе на кои физичкиот изглед им е битен за самодоверба....и тоа воопшто не е погрешно ниту пак оди на сметка на интелегенцијата...ни емоционална ни когнитивна
< Поракaта ја уредил Andriance -- 1.7.2012 1:27:49 >