Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 16.7.2012 9:25:21
kremco
I nie posle tolku dena imame meni obicno piese 5-6 sisinja AD mleko i samo po malku jadese..
Vcerasno meni;
AD Mleko 230ml Kasicka od kajsija Hipp so 2 Lazici domasen kajmak i malku frutolino 150gr AD Mleko 230ml Kasicka pilesko i mesan zelencuk od Hipp otprilika 170gr AD mleko ne sakase piese samo malku Ispi edno sokce od mesano ovosje Hipp i vodicka. AD mleko230ml i za vecera uste edno sisence AD 230ml
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 19.7.2012 22:57:43
elenak
Elenak kakva a taa mlecna kasicka?
Дури сега видов Од Грција ја купувам, на NOY NOY, ја има во сите маркети и ни трае подолго. Го читав составот, исто како Baby's first pap ама стварно е многу поубава, мириса на ванила, и за разлика од другава како е напишана мерката така излегува на густина, нема промашај.
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 20.7.2012 0:41:14
Mrs.Tinka
Aptamil 2 150ml ovosno jogurtce so borovnica Humana 100 ml Frutolino izmesano so sveza dinja i banana zolcka so zelencuk(kompir, kromid, brokula, morkov, paskanat, tikvica) 250g nokjna kasicka HIPP od gotovite- kajsija, jabolko i mleko 190ml Aptamil 2 200ml
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 23.7.2012 23:45:24
Andriance
ИЗВОРНА ПОРАКА: elenak
Elenak kakva a taa mlecna kasicka?
Дури сега видов Од Грција ја купувам, на NOY NOY, ја има во сите маркети и ни трае подолго. Го читав составот, исто како Baby''s first pap ама стварно е многу поубава, мириса на ванила, и за разлика од другава како е напишана мерката така излегува на густина, нема промашај.
А кажи ми..можеш ли да видиш колку време може да стојат отворени?? ја некако не стигнувам да ја потрошам за 3-4 недели како што вика таму на кашиве од тука...па отварам само 2, максимум 3...и за да можам барем 3/4 да потрошам за месец.па не ќе давам секој 3 ден исто...па мешам еден ден палента, па тарана, па некогаш попара или од тегла за да дојде ред пак на некоја од кутија
< Поракaта ја уредил Andriance -- 23.7.2012 23:47:08 >
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 24.7.2012 10:47:15
Fiao
nie ruckame vecera od polni 6 , samo kako pominuva vremeto go nagolemuvame obrokot. prvo pocnavme so 1 golema lazica i malku voda (od kasickite prasoci na hipp) pa posle so 2 lazici, eve ne sega sme na 2,5 skoro 3 golemi lazici i plus cice za spienje... i jas mislam deka epten e vreme da vnesete vecera... stom veke jadete meso, za vecera lesna rabota, toa se i onaka lesni, mlecni kasicki, a i bebe poubavo ke nana - najadeno...
ИЗВОРНА ПОРАКА: Andriance
ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana
Денес на мени:
200 мл АД млеко 100гр каша од круша 200 мл АД млеко 100 гр каша од брокула, карфиол и телешко месо (домашна) 200 мл АД млеко 200 мл АД млеко
7 месеци и 14 дена.
Иканче душо...мислам дека сте спремни за 3 оброк...ајде за цуца една фина лепа вечерка...па имате бе 7.5 месеци..тури несто у тоа млекцето
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 24.7.2012 11:43:07
Ikana
Ah decki znam, samo mi zaspiva nakaj 9h i zal mi e da ja budam posle vo 11 za da jade kasa, pa mlekce i davam....inace edno dva tri dena fativme red so mlecna kasa navecer, ama togas sedese budna do pokasno....inaku mnogu gi saka na hipp mlecnite so banana i oriz, a sega ke voveduvam gluten pa ke papa mleko i biskviti
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 24.7.2012 12:04:59
Andriance
ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana
Ah decki znam, samo mi zaspiva nakaj 9h i zal mi e da ja budam posle vo 11 za da jade kasa, pa mlekce i davam....inace edno dva tri dena fativme red so mlecna kasa navecer, ama togas sedese budna do pokasno....inaku mnogu gi saka na hipp mlecnite so banana i oriz, a sega ke voveduvam gluten pa ke papa mleko i biskviti
Абе душо одлично што Мимче заспива во 21...па 20h е идеално за вечера..и у 21 мелкце.....ја така правам види слободно во денес ручкавме...имам цели менија..каво будење па уште и каша у 23..пфффффф
< Поракaта ја уредил Andriance -- 24.7.2012 12:07:45 >
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 24.7.2012 12:15:32
Ikana
Ахаааа мислиш претпоследното млеко да и го заменам со каша, па после последното млекце да и го дадам.....леле смотка сум јас уствари обратно сум правела Е па штом е така тогаш нема да имаме никаков проблем
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 24.7.2012 12:40:36
Annet
a nie pa uste malku godinka ke pravime,samo leko pie,nesaka kasi veke,jade lepce namackano so sto i da e po malkucka.ama sega mesto da pie pomalku mleko toa naopaku,ke probam od kasite po malku da i stavam da ja drzi povise sitost,ama pa ke go seti deka ne e samo mleko ,pa da nesi napravam belja leleeeee....subavko si jadese se,eve sega od zeskoto i sal mleko pie,mislam deka po 800 ml pie.
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 25.7.2012 15:13:04
Ikana
Вчера ручкавме:
200 мл АД млеко Каша Хипп од кајсија 125 гр 200 мл АД млеко Каша (домашна) од морков и компир со телешко месо околу 100 гр Млечна каша Хипп од банана и ориз 150 гр. 200 мл АД млекце
Цел ден испи околу 100 мл сок од јаболко и малку вода.
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 26.7.2012 8:49:00
fila
eve go naseto vcerasno meni: 120 gr mleko tetrapak bitolsko palenta so kiselo mleko za dorucek 120 gr mleko pred spienje mandza so telesko i zelencuk za rucek 120 gr mleko pred spienje hip ovosna kasa kajsija i krusa 190 gr 120 gr mleko pred spienje pa za vecera tarana so kiselo mleko i edna zdenka i pola nokna kasa mleko i biskviti na hip ova kasava pola saat posle vecerata ja jadese i pak 120 grama mleko pred spienje
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 27.7.2012 13:20:35
Mihaela 2010
eve go naseto vcerasno meni: 120 gr mleko tetrapak bitolsko palenta so kiselo mleko za dorucek 120 gr mleko pred spienje mandza so telesko i zelencuk za rucek 120 gr mleko pred spienje hip ovosna kasa kajsija i krusa 190 gr 120 gr mleko pred spienje pa za vecera tarana so kiselo mleko i edna zdenka i pola nokna kasa mleko i biskviti na hip ova kasava pola saat posle vecerata ja jadese i pak 120 grama mleko pred spienje
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 27.7.2012 13:22:12
belabela
Naseto denesno meni e sledno
7:00 Cice 9:00 Jogurt so ovesni snegulki 150 gr 11:00 Banana so pola praska i edna plazma okolu 200 gr 15:30 Telesko so kromitce piperce morkovce orivce tikvicka i malku blitva okolu 200gr 18:00 Uzinka malku lubenica 21:00 Mlecna kasa hipp 150 gr 22:30 Cice
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 30.7.2012 15:29:49
ivoni4ka
naseto vcerasno meni: 06 30 h griz so mleko i pola praska 150 ml 09 00 h kajsija i sliva, melena plasma i mleko 130 ml 13 30 h oris, cveklo i misirkino mesce 120 ml 16 00 h banana i jogurt 140 ml 19 00 h puding od vanila 100 ml 22 00 h 7 zitarici na Nestle 100 ml
za cel den ispi 290 ml voda, i 150 ml mleko imame 6 meseci i 25 dena
p.s. znam deka odma ke me karate ama malava ne pie mleko ednsotavno go pluka ne saka i po preporaka na maticnata po cel den e na jadenje i i dodavam mleko vo skoro site kasicki barem taka da prima mleko drugo care nema a mlekoto vo son go pie koga ne e ni razbiudena ni zaspana
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 30.7.2012 20:46:32
dubi_du
Pozdrav mamicki, za prv pat stavam meni i bi sakala da ni go''razgledate''i da mi kazete dali vi izgleda ok. Denes ruckavme vaka: 08:00 120ml AD mleko 11:00 120ml Hipp kasicka od sliva 13:00 150m AD mleko 16:00 okolu 100ml domasna kasicka od oriz,tikvicka i 2 morkovcinja so malku puter 17:00 180ml AD mleko (mu se spiese i so mlekceto zaspa)
sega zaspa povtorno bez mleko i do utre sabajle ke ispie uste dva pati AD po okolu 180ml. Sto mislite dali e dovolno?Inaku imame 6 meseci i 10 dena, ama na kilaza sme si mnooogu napredni ima 9500gr. i e 75cm dolg
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 31.7.2012 9:48:19
Natuska85
Дуби_ду сосема доволно, за недела,две можеш да воведеш и трет оброк,вечера,некоја млечна кашичка,немора кој знае колку количински ама да си има ред детето.
Ивоничка твоето јаде повеќе од моето 15 месечно,и покрај тоа што не сака да пие млеко сметам дека тоа е превише храна за толку мало , понуди му јогуртче или друг млечен оброк место млеко,но никако волку многу храна....
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 31.7.2012 10:59:01
vanessa30
Masala dubi_du krupnicki ste . Eve go nasto denesno meni: 07.00- AD mleko (150 ml) 09.30 -190 g ovosna kasa (praska, banana i keks) 12.30 - Ad mleko 16.00- domasna kasa od modar patlidzan, domat, telesko mevce i pavlace (bebeska verzija na papucaki)(190g) 19.30 - mlecen obrok od pcenka i oriz (okolu 200g) i po zelba okolu 22.00 mlekce okolu 120 ml da se zalazeme za spienje. Okolu 3.30/4.00 casot stanuva za mlekce. Pieme okolu 120 ml voda, a sok ne stavame vo usta. inaku sme 9 meseci i 20 dena.
< Поракaта ја уредил vanessa30 -- 31.7.2012 11:01:56 >
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 1.8.2012 10:53:36
ivoni4ka
ИЗВОРНА ПОРАКА: Natuska85 RR
Дуби_ду сосема доволно, за недела,две можеш да воведеш и трет оброк,вечера,некоја млечна кашичка,немора кој знае колку количински ама да си има ред детето.
Ивоничка твоето јаде повеќе од моето 15 месечно,и покрај тоа што не сака да пие млеко сметам дека тоа е превише храна за толку мало , понуди му јогуртче или друг млечен оброк место млеко,но никако волку многу храна....
natuska ke go oset mlekoto i ne saka da jade go pluka jadenjeto piska duri biskvti so mleko ne saka jogurt i davam da pie ama ne ja drzi povtorno saka da jade za 1 cas i i go kazav problemot na maticnata taa mi vka pa prodolzi kako sto si pocnala samo gledaj minmum 3-4 casa da ima megu obrocite, a i plus mi vika podobro nesto da jade otkolku gladna da bide a vaka za 2 nedeli kacila samo 300 g sto e sosem dovono
RE: Денеска ручкавме(за деца до 1 год.) 1.8.2012 16:07:48
Calypso
Ivoni4ka, како вечера може да ти послужат житарици со јогурт, било какви житарици што немаат шеќер - давај корнфлекс со јогурт, експандиран ориз со јогурт, овесни снегулки со јогурт, јас така му давав на малиот оти и мојов млеко не сака да мирисне, камоли да го пие. Дури и млеко со бисквити не сакаше (ама сега јаде ко да не видел никогаш ). Ова само мој предлог. Не мора да биде количински којзнае колку, ама за почеток, ќе ја држи повеќе отколку само јогуртот. А кога ќе воведеш глутенска храна, ќе може и лепче да и даваш. Син ми едно време само леб и јогурт попара јадеше, и го држеше прилично.