|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  25 26 [27] 28 29   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Беби рецепти
15.8.2012 9:32:05   
pucilda
a od koga pocnavte mlecni proizvodi da im davate na vasite bebinj? nie sme 6 meseci i 20 dena i nas patronaznata ni rece od 10 meseci

(Одговор на членот pucilda)
Непосредна врска до пораките: 651
15.8.2012 9:32:52   
Luci
Јас ги потоплувам во микро 1-2 минути па му давам да јаде

Рани куче да те лае!!!

Непосредна врска до пораките: 652
15.8.2012 9:49:01   
ivoni4ka

ИЗВОРНА ПОРАКА: pucilda

a od koga pocnavte mlecni proizvodi da im davate na vasite bebinj? nie sme 6 meseci i 20 dena i nas patronaznata ni rece od 10 meseci

kako mislis mlecni proizvodi sirenje pavlaka i kiselo mleko li? ako misles na toa jas od 6 meseci davam i sirenje ne soleno pavlaka jogurt kislo mleko duri vcera i dadov i kaskaval

Непосредна врска до пораките: 653
15.8.2012 10:03:55   
Andriance

Абре малку касно 10м?? ја почнав од 8м..и со сирење и со јогурт и кисело млекце...а баш млечни производи уште во 6м кога воведов 3 оброк со млечни каши

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

Непосредна врска до пораките: 654
15.8.2012 19:28:21   
pucilda
mislam na jogurt ,sirenje i pavlaka,dali da dadam pomesano vo kasi so 6 meseci i 20 sena...

(Одговор на членот Andriance)
Непосредна врска до пораките: 655
15.8.2012 23:04:52   
*Elena*
Jogurt i pavlaka jas davav od 6 meseci, sirenje denes prv pat, imame 8 meseci...

Непосредна врска до пораките: 656
16.8.2012 10:11:20   
Andriance

mislam na jogurt ,sirenje i pavlaka,dali da dadam pomesano vo kasi so 6 meseci i 20 sena...

Јогурт сиренце кисело млекце можеш..ама ја не би давала павлака сега...

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

Непосредна врска до пораките: 657
16.8.2012 10:35:55   
Kockicka
Mamicki a kakvo sirenje davate jas dadov mocarela ima vo kam edno vo mali kesenca pakuvano ama nekako ne bese voodusevena a kiselo mleko i jogurt obozava imame 8 meseci

(Одговор на членот Andriance)
Непосредна врска до пораките: 658
16.8.2012 10:44:05   
moni teo
andriance зошто не би дала павлака моето бебе за 9дена прави 7месеци па му имам дадено павлака 2-3пати

(Одговор на членот Kockicka)
Непосредна врска до пораките: 659
16.8.2012 11:48:42   
vanessa30
Mene bebus, ne mi saka mnogu jogurt (kiselo mu e)ama zatoa pavaka si obozava da jade.

(Одговор на членот moni teo)
Непосредна врска до пораките: 660
16.8.2012 12:08:06   
*Elena*
jas vcera prv pat mu dadov sirenje, go kupiv specijalno za nego, kravjo, Balans od imlek, kako jogurtot balans so probiotik e, ista opakovka zelena...i jas go probav vcera prv pat, inace mirisa na krem sir i taka pomekicko e i ne e bas soleno. Inace znam deka vo gradinka im davaat obicno kravo sirenje...vajda i takvo moze da se dava.

ИЗВОРНА ПОРАКА: Kockicka

Mamicki a kakvo sirenje davate jas dadov mocarela ima vo kam edno vo mali kesenca pakuvano ama nekako ne bese voodusevena a kiselo mleko i jogurt obozava imame 8 meseci

Непосредна врска до пораките: 661
16.8.2012 12:32:52   
vanessa30
Moze odstoeno vo voda (da se otsoli), jas mu davam i mozzarella, zdenka, i feta sirenje.

(Одговор на членот *Elena*)
Непосредна врска до пораките: 662
16.8.2012 13:33:15   
miana
Moeto bebe za dva dena pravi 8 meseci..Do sega ima porbano - kiselo mleko,jogurt,pavlaka,sirenje,mozzarela,kravjo mleko i vcera proba urda.

I da vi kazam iskreno jademe i zivotinsko carstvo u veliko.
Jade od se po nesto i davam da lizne,prestanav da i se pritresuvam.
.eve denes si jadese palenta so puter i jogurt...

(Одговор на членот vanessa30)
Непосредна врска до пораките: 663
19.8.2012 0:48:06   
cece81
zdravo mamicki! Nie vcera napolnavme 6 meseci do sega bebusot od zelencuk ima probano (kompir morkov celer paskanat, brokula tikvica oriz ), jabolko krusa ljubenica banana, sliva i 2 pati zolcka orizovi snegulki, sto drugo mozam da davam od koga da pocnam so malku kromid ,luk , koga se pocnuva so mevce i za pocetok po kolku se dava , koga so gluten ???

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 664
20.8.2012 16:27:03   
jasca
Здраво мамички,
ми треба вшата помош, бебушов јадеше лека ама не се баш и воодушеви, ке ми кажете ли некаков микс од состојки да биде повкусна user posted image
прво да ја проба и ја дадов така само лека изблендирана, но и мене не ми беше убава
следниот пат и ја дадов со орисче од хипп, бидејки тоа ми е супер подлога за се, ја јадесе но не со мерак
дајте некој совет
благодарам

(Одговор на членот ivoni4ka)
Непосредна врска до пораките: 665
20.8.2012 17:11:33   
Kockicka
MAMICKI DA NE ZNAE NEKOJA OD VAS RECEPT ZA SOK OD KAPINI DA I NAPRAVAM NA BEBUSKA

Непосредна врска до пораките: 666
25.8.2012 15:08:56   
light
Dali nekoja znae nekoj recept so celer fala pozdrav

Непосредна врска до пораките: 667
25.8.2012 15:31:29   
nade85
Sakam da ve prasam dali ostatokot od brokula moze da se zamrzne i ako moze kako da e sveza ili obvarena???

(Одговор на членот light)
Непосредна врска до пораките: 668
25.8.2012 16:18:24   
AnnaMolly RR
Наде, јас купувам една китка (ако се вика така user posted image ) брокула, ја сечкам на поголеми цветови, колку што користам во еден оброк, а остатокот го замрзнувам така свеж.
Кога ќе треба да правам нешто со брокула, само ја вадам и така замрзната ја ставам да се готви.

Live and let live

(Одговор на членот nade85)
Непосредна врска до пораките: 669
25.8.2012 16:19:55   
AnnaMolly RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: cece81

zdravo mamicki! Nie vcera napolnavme 6 meseci do sega bebusot od zelencuk ima probano (kompir morkov celer paskanat, brokula tikvica oriz ), jabolko krusa ljubenica banana, sliva i 2 pati zolcka orizovi snegulki, sto drugo mozam da davam od koga da pocnam so malku kromid ,luk , koga se pocnuva so mevce i za pocetok po kolku se dava , koga so gluten ???

Цеце, слободно давај и лук и кромид. Лукот е природен лек, ставај го во секоја зеленчукова кашичка. Ем повкусно, ем поздраво.
Месо од 8 мислам дека беше?

Live and let live

(Одговор на членот cece81)
Непосредна врска до пораките: 670
25.8.2012 16:21:04   
AnnaMolly RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: jasca

Здраво мамички,
ми треба вшата помош, бебушов јадеше лека ама не се баш и воодушеви, ке ми кажете ли некаков микс од состојки да биде повкусна user posted image
прво да ја проба и ја дадов така само лека изблендирана, но и мене не ми беше убава
следниот пат и ја дадов со орисче од хипп, бидејки тоа ми е супер подлога за се, ја јадесе но не со мерак
дајте некој совет
благодарам

Свари ја леќата со морков, кромид и лук, а откако ќе ја изпасираш/изблендираш, додај павлака или сирење. Моето ѕверче би јадело и солна киселина ако има сирење во неа user posted image

Live and let live

(Одговор на членот jasca)
Непосредна врска до пораките: 671
25.8.2012 16:23:54   
AnnaMolly RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: Kockicka

MAMICKI DA NE ZNAE NEKOJA OD VAS RECEPT ZA SOK OD KAPINI DA I NAPRAVAM NA BEBUSKA

Коцкичка, не ти треба некој рецепт посебно. Стави во соковник капини, малинки, јаготки, јаболко, праска... Се што ќе ти дојде при рака. Со сок нема да згрешиш каков и да го направиш.

ИЗВОРНА ПОРАКА: light

Dali nekoja znae nekoj recept so celer fala pozdrav

light, целер можеш да свариш со компир, морков, брокула, лук и кромид. Можеш и тиквичка да додадеш. Сето тоа убаво испасирај го/изблендирај го, додај малку путер или маслиново масло, сирење или павлака и имаш вкусен оброк. Јас ова му го правам на син ми и го викам „витаминска бомба“, секогаш се дави во ова.

Live and let live

Непосредна врска до пораките: 672
25.8.2012 18:47:25   
nade85
Fala AnnaMolly srce si za brziot odgovor :* A jas vo megu vreme citav deka mozela da sedi taka sveza 5 dena vo obicen frizider a obvarena i zamrznata duri do 1 godina eve procitajte

Модератор: надворешни линкови не се дозволени

< Поракaта ја уредил AnnaMolly RR -- 26.8.2012 12:22:42 >

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 673
26.8.2012 13:02:13   
miana
Mamicki daj kazete nekoj recept /predlog sto da i davam na kerkami za dorucek i vecera..veke od ovosni kasiki i se smaci..Jade frutolino,cokolino,kiselo mleko so leb,palenta i biskviti so ovosje ,ama se toa i e zdosadeno..Ima polni 8 meseci,daj predlozete sto da i davam za jadenje,pa i za rucecive...Tnx

(Одговор на членот nade85)
Непосредна врска до пораките: 674
26.8.2012 13:14:25   
Annet
miana mozes poding ovosen jogurt,mislam od 8 mozes,ima na humana;-))) pozdravce

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 675
Страница:   <<   < Претходна страница  25 26 [27] 28 29   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  25 26 [27] 28 29   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

на кого да личи вашето бебе?
daki

На кого да личи вашето бебе?

мама (58%)

тато (36%)

баба (свекрва) (0%)

дедо (свекор) (1%)

вујко (1%)

тетка (4%)

Број на сите гласови: 73

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!