|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  53 54 [55] 56 57   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Еднократни пелени
18.10.2012 12:25:36   
eli07
zavisi od koj grad si ako sakas pp poraka ke ti pisam da se javis vo firmata Tan ke t kazat za tvojot grad

jas gi probav Svajcarskite peleni i tie ni propustija dve noki po red sme pak utop isto kako Pampersot.Gi zemav 20 peleni vo pakovanje 200 den. E sega jas gi zemav podebelite so plavka sara a ima i potenki Svajcarski so rozevo mislam deka se, sestra mi tie gi koristi.Ali sepak ne ni vrsat rabota izgleda poveke mockame i od "Svajcarcite"user posted image user posted image user posted image .
Ivonicka kazi mi od kade moze da se nabavat vo Skopje mozebi zimam jas nekoj fals (gi kupiv od Gorce od eden magacin)user posted image

(Одговор на членот ivoni4ka)
Непосредна врска до пораките: 1351
18.10.2012 15:16:10   
lilicka
Ќе може да ми кажете каде ги има тие швајцарските јас сум од Ск,каде да ги барам???
Памперс никогасш повеќе нема да земам ни 3часа не и држат на ќерка ми утоп е секогаш!
И дали има Дајперс бр.6???

(Одговор на членот eli07)
Непосредна врска до пораките: 1352
18.10.2012 15:23:21   
Luci

ИЗВОРНА ПОРАКА: lilicka

Ќе може да ми кажете каде ги има тие швајцарските јас сум од Ск,каде да ги барам???
Памперс никогасш повеќе нема да земам ни 3часа не и држат на ќерка ми утоп е секогаш!
И дали има Дајперс бр.6???

Во Принц маркет ги има, или побарај во некои други така поголеми маалски маркети. Во Веро, Тинекс, Рамстор, Карфур ги нема

Рани куче да те лае!!!

(Одговор на членот lilicka)
Непосредна врска до пораките: 1353
18.10.2012 15:28:35   
dostickage
Kade ima marketi Princ po Skopjevo? Sum slusnala za Cair ama za drugo mesto pojma nemam.

(Одговор на членот Luci)
Непосредна врска до пораките: 1354
18.10.2012 15:39:28   
Beatris
Дајперс 6ка мислам дека нема. Ќе се пореметам веќе со овие пелени и јас, ништо не држи, ќе пробам со Пуфис, само уште тие ми останаа или Бекутан и Виолета user posted image user posted image user posted image

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

(Одговор на членот dostickage)
Непосредна врска до пораките: 1355
18.10.2012 15:42:23   
Bethany
Еве и на нас почна да се случува да пропуштаат пелени ама само ноќе. Исто и со Дајперс и со Пуфис. Преку ден немаме проблем. Ама наутро кога гледам мокри му пижамките и бодито и си викам леле кој знае од кога е мокар. Највероватно негде пред сабајле да пропуштаат ама сепак, нејкам да ми настине поради тоа. Па сега одлучив ќе земам некои пелени Дајперс или Пуфис, бр. 5 и тие само преќу ноќ ќе ставаме. Се надевам ќе ни помогне тоа.

Ќе ви помогне сигурно, кај нас упали тоа, ама сега и 5ката почна да пропушта ноќе, а 6ка нема user posted image

< Поракaта ја уредил Beatris RR -- 18.10.2012 16:36:26 >

Непосредна врска до пораките: 1356
18.10.2012 16:18:44   
ivoni4ka
vaka od preska go barav brojot na pretstavnistvoto vo kumanovo ne mozam da go najdam ko ke go najdam ke go pisam inaku firmata se vika TANI na sekoe pakuvanje ima vnatre livce na koe pisuva TANI samo tie se originalni svajcarski pampersi. za dizajnot ste se so razlicni sari so mecinja ili pilinja peperutki slicno boi isto razlicni nekoi vnatre se so gel ( tie se podobri) a nekoi nemaat gel ama tie se ok. ovie so gel na lastikot im pisuva babydream i najcesto od niv zemam i do sega za 5 meseci kolku gi koristam dali 1-2 mi imaat propusteno

Непосредна врска до пораките: 1357
18.10.2012 16:20:00   
ivoni4ka
lele zaboraviv ima i nekoi drugi kako demek svajcarski peleni niz marketive kaj nas vo Stip ama firmata ne im e TANI ednas zemav se zeznav i uste ednas ne zemam poveke sam TANI

Непосредна врска до пораките: 1358
18.10.2012 21:44:47   
Mammi
Ние иако сме малечки, користевме Памперс 1, па чат пат знаеа да пропуштат. Уште од прва се разочарав.Ама дека се родивме 4 килца, после првиот потрошен пакет 1ца преминавме на 2ка и сега за сега се ок, иако ми изгледаа како големки. А со Хагис какви искуства имате?

Непосредна врска до пораките: 1359
18.10.2012 22:00:39   
ostoun

ИЗВОРНА ПОРАКА: ivoni4ka

ИЗВОРНА ПОРАКА: ostoun

Svajcarskite peleni se peleni vo prozirno pakuvanje po 20 peleni, i vnatre ima etiketa na koja pisuva svajcarski peleni sigurno si gi videla a cenata e 160-180 den. samo mene mi e sube da zemam zatoa sto tie doagjaat refus i ne znam kolku race gi doprele dodeka gi spakuvale.

zosto stoun ?
pa jas eve 4 mesec kako gi koristam i top se nemam nikakv zabeleski a plus ako veke tolku zapnjas za higiena tie se pakuvani vo kesicki od po 20 peleni vnatre isto kako drugite matk na peleni
a za cena mm gi kupuva od kumanovo i za brojka 4 se 7,5 den 1 pelena, na pakovanje 150 denari, bas orginalni svajcarski peleni gi uvezuva firmata TAni , drugite se fals

Nemoj da me sfatis pogresno, nikogas ne sum gi kupila i ne znam kakvi se, ama sum slusnala deka se uvezuvaat vo ogromni paketi koi ovde potoa se isturaat i se pakuvaat vo prozirni pakuvanja, a mnogu cesto znaelo da izlezat i bubasvabi od paketite.user posted image A drugive znam deka se spakuvani vo fabrika vo higienski uslovi i povekje nikoj ne gi cepkal vnatre.

Непосредна врска до пораките: 1360
19.10.2012 13:35:40   
sladjana ms
Da da svajcarskite peleni Baby dream na firmata Tani se top peleni mekicki, nezni, moevo dete nikogas se nema isfrlano od niv i ne propustaat, a za cenata da ne zboruvame 20 parcinja 170 den.Pred skoro vreme zemav od druga firma i ziva katastrofa pa se frliv vo potraga po dobra pelena Dajpers gi rasipale nikakvi,Pufis preku den propustaat kamoli navecer, Can bebe isto, samo Pampers nemam probano bebce se isfrlase od niv vo bolnica a i skapicki se. Zasega najdobri za mene se Baby dream na firmata Tani, a gi kupuvam na Bitpazar.Pozz

(Одговор на членот ostoun)
Непосредна врска до пораките: 1361
19.10.2012 16:22:54   
princessa
mene voopsto ne mi se svigaat babydream zasto sekogas dobivame vospalenie, canbebe se isto katastrofa. Najubavi se pampers, ma kolku i da se skapi poveke mi se isplati sto gi kupuvam niv otkolku nekoi drugi peleni od koi sto posle treba ja lekuvam kerkami nekolku dena od isfrluvanje na gazeto a plus i kolku ja boli ona si znae. Nekolku pati toa go doziveav poradi pelenite na babydream koisto mislam deka ne se ni sterilizirani. Originalno se proizveduvaat za veledrogerijata rossmann vo svajcarija i germanija i nekoi drugi evropski zemji pa skartot odi vo makedonija.

(Одговор на членот sladjana ms)
Непосредна врска до пораките: 1362
19.10.2012 19:14:58   
eli07
I jas ne sum zadovolna od Svajcarskite peleni jas gi imam tie sto se po 20 parcinja vo pakuvanje na firmata Tani bas proveriv dali se tie sto gi falite.Mnogu se kruti, debeli, lasticinjata ako voopsto mozam taka da gi narecam ne se rastegnuvaat i propustaat.Ne znam mozebi ima poveke vrsti na svajcarski peleni ali od ovie veke jok.user posted image

(Одговор на членот princessa)
Непосредна врска до пораките: 1363
20.10.2012 9:39:31   
Luci

ИЗВОРНА ПОРАКА: dostickage

Kade ima marketi Princ po Skopjevo? Sum slusnala za Cair ama za drugo mesto pojma nemam.

Само во Чаир има колку што знам
Инаки на нас еве ноќеска и Памперс премиум кер ни пропуштија...утоп беше детево

Рани куче да те лае!!!

Непосредна врска до пораките: 1364
20.10.2012 11:36:39   
ivoni4ka

ИЗВОРНА ПОРАКА: eli07

I jas ne sum zadovolna od Svajcarskite peleni jas gi imam tie sto se po 20 parcinja vo pakuvanje na firmata Tani bas proveriv dali se tie sto gi falite.Mnogu se kruti, debeli, lasticinjata ako voopsto mozam taka da gi narecam ne se rastegnuvaat i propustaat.Ne znam mozebi ima poveke vrsti na svajcarski peleni ali od ovie veke jok.user posted image

bas prethodno pisav ima razlicni dezeni ovie na babydream se tenki i meki so visok lastik i rasteglivi lasticinja dodeka edni pogodiv zolti abe debeli sto da vi kazuvam uzas e zatoa sega kupuvam samo baby dream, a vo vrska so higienata ne mozeme ni da znaeme kakvi se drugite taka ostavame na sovest. a za sterilizacijata nemojte da se lazete toa e marketinski trik bidejki medicinski gledano se sto e sterlizizirano na 100 stepeni, i pakuvano i vakumirano ima rok samo 1 nedela a znaeme deka site peleni ne ni se epten tazeuser posted image

(Одговор на членот eli07)
Непосредна врска до пораките: 1365
20.10.2012 11:45:45   
lilicka
Мамички јас го испратив мм на битпазар тој се врати без пелени викаа незнаеш кај ги чуваат пелените по кутиии...и триста работи ми изнакажа така да швајцарските отпаѓаат едвај го излечивме црвенилото од Пуфисот неќам повторноо трауми на детето од пелени!!!
Кажете ми што мислите за Бекутан и Виолета??
Вчера пред спиење и ставив Памперс премиум сабајле пак беше цела мокра до гушаuser posted image ама нервоза ми створија пеленивее!!!

Непосредна врска до пораките: 1366
20.10.2012 11:57:15   
Bethany

ИЗВОРНА ПОРАКА: lilicka

Мамички јас го испратив мм на битпазар тој се врати без пелени викаа незнаеш кај ги чуваат пелените по кутиии...и триста работи ми изнакажа така да швајцарските отпаѓаат едвај го излечивме црвенилото од Пуфисот неќам повторноо трауми на детето од пелени!!!
Кажете ми што мислите за Бекутан и Виолета??
Вчера пред спиење и ставив Памперс премиум сабајле пак беше цела мокра до гушаuser posted image ама нервоза ми створија пеленивее!!!

Лиличка, а да пробате поголемо бројче, барем за ноќта? И на нас почна да ни протекуваат пелените, не дека е па секогаш полна пелена, ама измести се вероватно во текот на ноќта, и ми здосади веќе скоро секое сабајле мокро детето, и го пратив мм па земавме од Дајперс 5. Немаме уште 11 килца (нели пишува дека е од 11), ама кога ги извадив и упоредив, па и не гледам некоја разлика од 4 до 5. Вечер ќе му ставам од тие поголеми и ќе видам. Ама јас некако осеќам дека ќе биде подобро.
Виолета имам еднаш земано мало пакување и колку што се сеќавам не беа лоши. Подобри се од Бекутан, барем така викаат , немам користено Бекутан. Виолета се наводно помеки. Пробај види.

Непосредна врска до пораките: 1367
20.10.2012 12:08:56   
Annet
znaci jas koja bev pre prezadovolna od Puffies,sega ke kazam,sekoja nok mi e deteto vodeno nasekade,a pelenata pola izmocanka,znaci ne premnogu polna,a sekade e vodena,do usi,i standradnite i ezeniranite,isti se,14 meseci koristime puffies,ama sega stvarno ne se kvalitetni,dajpersot najdobri ispadnaa,ama i tie gi izmelezija malku..eden kup peleni,razni firmi,nikoi necinat.............znaci se razocarav od Puffies,poslednava nedela po 3 pati noke menuvam za da ne prokisnuva,i pak prokisnuva,kaj papuceto najveke.................................
gledam ima nekoi MOLTEKS so rasteglivi lepenki,ke zemam za proba
pa ke kazam

(Одговор на членот Bethany)
Непосредна врска до пораките: 1368
20.10.2012 12:17:29   
Bethany
Анет, кај нас и Пуфис и Дајперс наизменично му ставав ноќе и двете пропуштаа. А исто така, не дека е пелена полна, па да протече, туку не знам како се измести ли, што е работа, ама изгледа му се и свлечат надолу па му мочките одат погоре. Ала објаснив. user posted image Мое дете не е пункичко, ама е висок и пелената му се спушти некако скроз долу испод папокот, и помеѓу нозе му се стутка, можеби да му е мала user posted image
Инаку, вие кое бројче користите и пробавте ли поголемо?

(Одговор на членот Annet)
Непосредна врска до пораките: 1369
20.10.2012 12:28:07   
Annet
4 maksi koristime
12kg ima,dosega bea super,poslednive 2 pakovanja se katastrofa

Непосредна врска до пораките: 1370
20.10.2012 12:46:00   
Bethany
Mozebi da probate 5, ne znam kolkava e razlika pomegu toa maksi i standardna 5?
Jas ke pisam kako sme nie so pogolemo brojce, utre... user posted image

(Одговор на членот Annet)
Непосредна врска до пораките: 1371
20.10.2012 13:14:21   
ostoun
Na nas bekutanot vednas ni go smiri crveniloto koe se pojavi od pampers aktiv baby, i dobri bea ne ni propustija samo navistina se pokruti i podebeli.

Непосредна врска до пораките: 1372
20.10.2012 13:40:07   
lilicka
Ние користиме 5ка одамна имаме 13кг. ама ниедни пелени да не ни одговараатuser posted image мислам дека Памперс највеќе ни пропуштаат.....денес ќе земам Бекутан па ќе видимеuser posted image

(Одговор на членот ostoun)
Непосредна врска до пораките: 1373
20.10.2012 14:05:06   
Mammi
Кај моево бебе ретко да поминеме ноќ а да не сме морки.Користиме Памперс 2ка.Е сега 1ца му се мали, 2ка тука така 4 и пол килца имаме. Веќе не знам како успева да пропушти. НЕ можам на секој час и половина да менувам пелена. Прашав и погоре, ама никој не ми одговори, со Хагис какви искувства имате?

Непосредна врска до пораките: 1374
20.10.2012 14:12:14   
ostoun
Hagis ne znam dali mozes nekade da gi najdes, samo za plivanje ima vo dm, obicni ne sum videla. Zatoa nema nikoj da ti kaze iskustvo. Porano gi imase i nekoj bese epten zadovolen nekoj ne , treba da probas samatauser posted image

< Поракaта ја уредил ostoun -- 20.10.2012 14:14:28 >

(Одговор на членот Mammi)
Непосредна врска до пораките: 1375
Страница:   <<   < Претходна страница  53 54 [55] 56 57   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  53 54 [55] 56 57   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?