|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  84 85 [86] 87 88   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Инсеминација
2.12.2012 14:57:08   
Melanija RR
Менада тест се прави 15 дена после инсеминација така што слободно направи тест user posted image

sladjana ms токму така за инсеминација нема стручност само се вбризгува па во момент кој е слободен доктор тој ја прави инсеминацијата

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот menada)
Непосредна врска до пораките: 2126
2.12.2012 15:02:28   
Ummu_Ajna

menada ne se plasi. nasloni se na boga on naj dobro znae za tebe sto e od hajr moli go da te usreki ako toj saka ke bide. drugo nemoj da
mislis deka ako te bolat gradi stomak, deka toa se znaci na menzis, moze da se i zbaci na bremenost. go molam gospod da ti podari edno bebence, aminnn

Непосредна врска до пораките: 2127
3.12.2012 4:01:54   
Ummu_Ajna
zdravo na site. sakam da prasam nesto. denes imam za
pravenje prva insemonacija. a gradite
me bolat mnogu i pred da ja primam stop inekcijata. a imav posleden menzis na 16-11 dali na vreme
mi ja pravat inseminacijata? zal ke mi bide ako dobijam za nekoja nedela. mada ne veruvam od ova nisto sto ke go pravat
pa aj so vikaat starite baraj go lekot.

(Одговор на членот Ummu_Ajna)
Непосредна врска до пораките: 2128
3.12.2012 15:33:47   
Melanija RR
Дали е на време инсеминацијата се одредува според големината на фоликулите по инсеминацијата треба да не добиеш после 15 дена ,така се прави инсеминација.user posted image
На темава прочитај ја првата страна таму има напишано што е инсеминација и се околу тоа.
Со среќа денес user posted image

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 2129
3.12.2012 17:51:41   
Ummu_Ajna
zdravo na site. uspesno pomina inseminacijata sega go molam gospod za dve crti mi dadoa vaginaleti. za 7 dena kazete mi za sto se zemaat ovie vaginaleti ne stignav da prasam. i tabletki dabroston, i taka ke vidime po 16 dena mi preporaca beta hcg po sigurno e so toa.

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 2130
3.12.2012 20:25:30   
Melanija RR
Ummu_Ajna user posted image за две недели дај боже user posted image
Пиши кои вагиналети или кога ќе ги земаш во аптека прашај за што се ,а дабрестон се за подршка доколку дојде до бременост.user posted image

Непосредна врска до пораките: 2131
3.12.2012 21:09:30   
Ummu_Ajna
vaginaletite se vikaat gino daltarin pozdrav i daj boze da bide dve crti.

Непосредна врска до пораките: 2132
3.12.2012 21:42:12   
Нивеа
Ummu_Ajna gino daktarin se vaginaletki koi se koristat pri infekcija,na pr.kandida
Daj boze uspesna da ti e inseminacijata,da si se izraduvas

< Поракaта ја уредил Нивеа -- 3.12.2012 21:44:12 >

Do not go where the path may lead; go instead where there is no path and leave a trail.

Непосредна врска до пораките: 2133
3.12.2012 21:57:10   
Ummu_Ajna
a posle inseminacija kazete mi smee
da se ima odnosi so mazot? posobro e da se ima ili sega veke be igra uloga toa deka
doktorkata ne mi rece nisto. mada ne
mi e pamet tamu, ne mi e kolku bitno. daj boze da
bidne pa sex ne ni bega na nikoj. i bi sakala nekoja da mi maze dali ima fateni od prva go ima
li nekoja toa iskustvo ?

(Одговор на членот Нивеа)
Непосредна врска до пораките: 2134
4.12.2012 9:24:19   
Sajna
Negde preporacuvaat odnosi posle inseminacija ... mene ednas mi rekoa posle inseminacijata odma vecerta da imame odnosi taka da ne e strasno, za od prva dali fatilo ne se opteretuvaj ti so toa ke bide user posted image sega pripazuvaj se , pij si folna, uzivkaj ne krevaj tesko i cekame da se pofalis za 15 dena so user posted image

Непосредна врска до пораките: 2135
5.12.2012 1:26:33   
bella80
Zdravo zenski,sakam da ve praasam dali po privatnive kliiki pravat inseminacija porucek,dali se zakazuva prethodno?Jas sakam da me sledi maticniot a samo inseminacijata da ja pravam vo nekoja od privatnive kliniki.Ja sakav na GAK,ama pocnav da rabotam i nema da mozam sabajle da odam.Pozzz
P.S.cestitki sanja,bas se izraduvav za tebeuser posted image

(Одговор на членот Sajna)
Непосредна врска до пораките: 2136
5.12.2012 2:06:05   
Ummu_Ajna
Da pravat vo privatnite bolnici inseminacija mene vo ponedelnikot mi napravila vo sistina vo 16h, i kostase 4500 denari i 1100 denari terapijata, tableti i vaginaleti.

Sanja ti si pravila inseminacija? imase efekt dobi dve user posted image ili na IVF si?

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 5.12.2012 12:09:25 >

(Одговор на членот bella80)
Непосредна врска до пораките: 2137
5.12.2012 6:45:49   
Ummu_Ajna
dobro utro. na site. sakam da prasam nesto, 3 den od inseminacijata sto ja napraviv gradite me
bolat mnogu i meki se prv pat se slucuva ova. obicni po priroda gi imam cvrsti i pred da mi dojde menzis kamen se, drugo koga ja primav stop inekcijata jas imav
odnosi so mm. mnogu mi se jade na sekoj pola cas sto nikad ne jadam taka. i mnogu me tera po mala nuzda i bolki vo dolniot den. i sve nesto kako da mi seta obicni kako kaj bremeni zeni koga im tropa bebceto :) .

Непосредна врска до пораките: 2138
5.12.2012 12:11:46   
Melanija RR
Рано е за било какви симптоми,а тие болки траат докај 3 ден од инсеминација и се нормални.Барем уште 6-7 дена до можеби некои мали симптоми но и тоа немора да значи ако нема симптоми па може да се user posted image

bella80 честито за работата сега ќе имаш поисполето време па може полесно до user posted image

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 5.12.2012 12:14:12 >

Непосредна врска до пораките: 2139
5.12.2012 12:24:46   
Sajna
Ummu jas prirodno ovoj pat zacnav a inace imam praveno inseminaciii ama za zal kaj mene bea neuspesni .... ti ne se opteretuvaj so simptomi mnogu ti e rano uste teloto ti e pod dejstvo na pregnil inekcijata hormonite od predhodno , pocekaj malce ...znam deka e tesko ama mora TRPENIE ...

Непосредна врска до пораките: 2140
5.12.2012 12:32:42   
Ummu_Ajna
jas ne primam pregnil inekcija primav chormon inekcija samo edna i tolku posle 2 dena inseminacija sega samo tableti i vaginaleti nisto drugo jas cekav 7 skoro 8 godini znaci tolku godini sum trpela pa ke trpam i sega, zasto vo na gospod voljata i mokta ne mozam da se mesam toj ke dade ako saka ako neke nema da dade.

< Поракaта ја уредил Ummu_Ajna -- 5.12.2012 12:34:15 >

Inna Lilahi we inna ilejhi radziun

(Одговор на членот Sajna)
Непосредна врска до пораките: 2141
5.12.2012 14:02:19   
Melanija RR
Инекција што си ја примила е иста со прегнил,со исто дејство само различен произведувач така што валиден тест е 14 дена од кога си ја примила ,но најдобро 15 дена од инсеминација

Непосредна врска до пораките: 2142
5.12.2012 14:11:18   
menada
Dali ima nekoj iskustvo posle inseminacija negativen test preku urina a docnenje na menstrualen ciklus 1 nedela ??

Непосредна врска до пораките: 2143
5.12.2012 15:59:22   
Ummu_Ajna
zdxravo devojki. ve molam kazete mi sto e problemot, gradite mnogu me bolat kicmata, i dolniot del od stomakot kaj matkata me presekuva nesto kako so igli da me bocka nekoj, kako menstrualni bolki, dali moze da od inseminaijata, se javiv kaj mojata doktorka, mi rece toa e super hormonite ti rabotat i moze da simtomi na bremenost sto vikate vie ????

Непосредна врска до пораките: 2144
5.12.2012 19:13:09   
Melanija RR
menada значи поминати се 3 недели од инсеминација?Ако е така ,тогаш да те прашам дали ставаш утрогестан вагиналети или имаш прекинато?
Ако ги земаш можно е од нив да не добиваш ,јас од кога ќе престанев после 4-5 дена добивав.
Ако не ги користиш тогаш оди преку крв можно е да има user posted image

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 5.12.2012 19:14:03 >

Непосредна врска до пораките: 2145
6.12.2012 11:18:45   
menada
za zal dobiv :( no zivotot odi ponatamu

Непосредна врска до пораките: 2146
6.12.2012 11:22:05   
Melanija RR
Menada баш ми е жал ,собери сила и повторно во борба user posted image

Непосредна врска до пораките: 2147
6.12.2012 16:28:54   
Ummu_Ajna
Menada IVF pravese? ili inseminacija? Da dade Bog da se izraduvas sto poskoro ne ocajuvaj jas 8 godini skoro deca nemam, a sum pustila mozokot da mi pase sve u ler sum hehehe.

Непосредна врска до пораките: 2148
7.12.2012 12:03:16   
menada
Pravev inseminacija prvpat i mooogu se nadevav i predosekav deka se ke bidi vo red no za zal se razocarav :( na nekoi raboti nemame sila da vlijaeme kako saka Bog taka ke bidii no zelbata e goolema za user posted image

Непосредна врска до пораките: 2149
7.12.2012 18:31:17   
Ummu_Ajna
pravev inseminacija na 3 12, sega za test mu doaga na 17 dekemvri, sega moze porano da se napravi ili ne zasto ovoj mesec treva da dobijam na 13 dekemvri Zasto sekogas dobivam na 27 28 dena,

Непосредна врска до пораките: 2150
Страница:   <<   < Претходна страница  84 85 [86] 87 88   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  84 85 [86] 87 88   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?