|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  81 82 [83] 84 85   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување III дел
6.12.2012 19:44:08   
iviv
adelle ajde doolno e ne mora ova da prodozi da zavrsime sega samo pozitivni misli ni se potrebni a ne negativni kako sto kazam jas voopsto ne sakam da se zamerime tuka na forumov zosto kako sto kaza i ti site sme so ista maka i bolka nema potreba od tenzija.

Eve da te prasam vo postovite na slovenski i na angliski pisuva vaka deka 10 dena od primanje na inekcija i deka posle toa ne moze testot da bide lazno negativen a na drugiot 12 dena od primanje na inekcijata taka pisuva a ti pogore pisuvas 14 dena mene toa me zbuni ako mozes obajni mi go toa me zbuni a ne deka ne prifakam mislenje taman rabota pa tuka nie delime ista maka i sigurno gi pominuvame istite bolki pa da znaes jas sto sve pominav za moi 28 godini i.kako sto kazav pogore jas ne znaev za taa inekcija voopsto deka moze da dade takov rezultat jas zatoa preprasuvav normalno mi se stegna dusava i mozes da vidis sto sum napisala jas voopsto ne ti se sprotistaviv na toa samo se zbuniv .

Pozitivnosta ke ne dovede do sreken kraj toa e sigurno ne smeeme nikoj da se nervirame pa i da se razocaruvame pa i ne mora da znaeme tolku user posted image nekako poleno pominuvaat takvite osobi user posted image

ajde eve denov mi pomina uste utre pa sabota ke vidime user posted image

izvini pogore mislev na poztiven rezultat sum zgresila ne mislev na negativen user posted image

< Поракaта ја уредил Bogdancanka RR -- 6.12.2012 20:04:28 >

(Одговор на членот Adelle)
Непосредна врска до пораките: 2051
6.12.2012 19:56:23   
Adelle
iviv на англискиот пишува најмалку 12 дена, ама оптимално е 14, од мислења на доктори.

А за тоа што пишав дека има врска кој ден имаш трансфер мене докторот ми го објасна, дека ако имаш 5 ден трансфер е ембрионот поразвиен и ако на пример денес 6.12 ти внесат ембрион и е 5 ден од пункција (бластоциста), тогаш можеш порано да правиш тест затоа што е веќе поразвиен ембрион вратен во матката. А ако ти вратат на 3 ден, тогаш се препорачува 2 дена покасно, ради тоа што на тој ембрион му требаат 2 дена за да се развие во тебе во бластоциста. Се надевам не те збунав сега user posted image

(Одговор на членот iviv)
Непосредна врска до пораките: 2052
6.12.2012 20:04:32   
iviv
ahahhaha da da dobro e user posted image pa i user posted image user posted image i da si bideme pozitivni taka e najdobro za sekogo .

devojki ve user posted image user posted image user posted image site i vi blagodaram za cestitkite no jas si rekov ajde sabota ke ja cekam nekako kako sto kazav se ukociv strav mi e da se raduvam user posted image pa vo sabota oficijalno ke slavime user posted image user posted image user posted image pa togas ke vlecam za nos user posted image

(Одговор на членот Adelle)
Непосредна врска до пораките: 2053
6.12.2012 20:11:13   
Sani*
Ova go najdov na net, tuka ima tabela sto se slucuva sekoj den posle ET. Se nadevam pomognav. So sreka na site! user posted image

Надворешни линкови се забранети.

< Поракaта ја уредил Bogdancanka RR -- 6.12.2012 20:14:54 >

(Одговор на членот iviv)
Непосредна врска до пораките: 2054
6.12.2012 20:12:56   
Bogdancanka
ивив мила честиткиuser posted image user posted image user posted image многуууууу сум среќна за тебе,од срце ти посакувам убава и лесна бременост,уживај во бременостаuser posted image user posted image user posted image

Сани мила добредојде на рр

< Поракaта ја уредил Bogdancanka RR -- 6.12.2012 20:17:19 >

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

(Одговор на членот iviv)
Непосредна врска до пораките: 2055
6.12.2012 20:17:22   
iviv
epten falaaaaaauser posted image sani
Bogdancanka mila fala kako sto kazav sabota vlecam za nos da potvrdime oficijalno sega ne znam dali da se raduvam user posted image

(Одговор на членот Sani*)
Непосредна врска до пораките: 2056
6.12.2012 20:21:14   
Bogdancanka
јас мислам црта си е црта сигурно си нашата нова ррuser posted image море почни да не влечеш за нос уште сегаuser posted image

(Одговор на членот iviv)
Непосредна врска до пораките: 2057
6.12.2012 20:26:53   
iviv
ahhahahaa of mila ako e vistina pozitiven ne da ve vlecam nosot ke vi go iskinam user posted image na site da si docekate od se srce da si docekate pogotovo ti mila ke mi bide posebno drago ,ne deka za drugite ne taman rabota se molam za site ama uste koga se zacleniv na forumov celo vreme si tuka nekade vreme e da ti se nasmevne srekata i osekam deka ovoj pak kaj dr popvik ke uspees mila user posted image user posted image user posted image samo nemoj da se nerviras stresovi na strana skroz samo pozitivno.

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 2058
6.12.2012 20:28:49   
Sani*
Se izvinuvam, tukusto se zacleniv pa ne gi znam seuste pravilata na forumot. I jas sum vo istiot proces pa ve citkam celo vreme i se raduvam za uspesite...

(Одговор на членот iviv)
Непосредна врска до пораките: 2059
6.12.2012 20:30:07   
iviv
dobre dojde mila i so srekaaaaa nabrgu da si gi vidis i ti svoite user posted image

Непосредна врска до пораките: 2060
6.12.2012 20:32:03   
Bogdancanka
ајде мила уште еднаш добредојде user posted image user posted image user posted image дај боже набрзо и ти да ни напишеш за твојот успех...само позитивно како за сите така и за нас,ќе биде сите ние ќе се радуваме на user posted image цртки само трпение

Непосредна врска до пораките: 2061
6.12.2012 20:34:42   
Sani*
Jas napraviv beta na 11 den posle transfer i bese pozitivna 320 (ivf vtor obid) megutoa ne sum bila na pregled mi rekoa za 2 nedeli (pomina edna nedela) i sea celo vreme snimam filmovi vo glavata, sto se desava itn...

(Одговор на членот iviv)
Непосредна врска до пораките: 2062
6.12.2012 20:38:43   
Bogdancanka
сани милаuser posted image user posted image user posted image честитки имај си убава и лесна бременост.

ех а мене при крај ми е суперфактот и сега ќе треба да одам за скопје да земам друг цццццц а потоа за некој ден повторно ќе треба да одам,барав тука и во гевгелија по аптеките ги немаuser posted image

< Поракaта ја уредил Bogdancanka RR -- 6.12.2012 20:41:23 >

Непосредна врска до пораките: 2063
6.12.2012 22:28:50   
skopjance
Sani dobredojde i imaj lesna user posted image
Iviv mnogu me izraduva so user posted image , znaes sto vikaat crta si e crta pa makar i slabo vidlivo.Ti pozeluvam vo sabota da imas visoka bhcg pa da si mas user posted image user posted image vo meseto
Samo smireno tolku cekavme izdrzi uste 2 dena
A na site drugu im pozeluvam da si gi vidite user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 2064
6.12.2012 22:58:59   
gina
iviv mila cestitkiuser posted image user posted image user posted image znaev deka ce bides ti si tolku pozitivna i nasmeana licnost i nonstop da si takva, mnogu mi e milo znam deka vo sabota crtata ce bide pocrvenauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

a jas devojki ne se prepoznavam sebesi mislam deka ce doziveam nerven slom samo placam samo se deram i si vikam gospode docuvaj mi go pametot user posted image user posted image user posted image se potesko i potesko mie... se prasuvam kade da odam sega kaj koj d-r da odam i vo koja bolnica dali da go smenam d-r Tase 4 invitra kaj nego prvoto kaj Lazarevski vo Sistina i sega sto nema ni pari trite obidi od drzavata gi iskoristiv user posted image of moj boze dali nekogas ova ce zavrsiuser posted image

(Одговор на членот skopjance)
Непосредна врска до пораките: 2065
6.12.2012 23:09:13   
Bogdancanka
гина мила тешко е знамuser posted image user posted image user posted image но пробај да се смириш,излегувај почесто од дома прошетај се,прави нешто што те исполнува мораш да бидеш силна.не брзајте одморете малку со мт и се ќе се среди,нормално трошоците се големи за приватно но со тек на време сигурно ќе најдете решение...ајде мила главата горе заедно со мт ќе го пребродите оваuser posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 2066
7.12.2012 0:19:55   
Lina*
Iviv cestito,imaj lesna i mirna bremenosuser posted image user posted image a vo sabota da se pofalis so user posted image user posted image pa dupla rados da bidi.

Непосредна врска до пораките: 2067
7.12.2012 1:53:29   
trust
iviv cetitki i od meneuser posted image user posted image user posted image neka ovie devet meseci ti pominat najlesno najubavo i ostani [ozitivna kako do sega sto si, i bi te zamilila nesto ako mzoe da mi kazes kako uspevas da bides taka pozitivna ne te poznavam no toa se cuvstuva vo tvoite postoviuser posted image eve i jas veke 5 godina se boram so istiot problem no se poveke sum isplasena i negativna deka nikogas nema da mi se ostvari najgolemiot son da imamuser posted image pozdrav i sve najubavo

(Одговор на членот iviv)
Непосредна врска до пораките: 2068
7.12.2012 3:53:29   
Ummu_Ajna
pusti go mozokot da miruva ne go opteretuvaj, sto vikame nie pusti go neka pase hehe, ne se sekiraj ke ti dade gospod ja skoro 8 godini kako sto nemam deca ama
kako gospod sto e nikoj ne e, moli se poceke bidi sto pobliska so bog, on gi uslisuva i slusa molbite na vernikot, go molam gospod da te
izraduva, samo sto bog bara od eden vernik da vide strpliv i sekogas da
mu se obrakame na nego ne samo koga nie
dobro i koga nie loso, sepak bog go iskusava covekot so sekakvi raboti.

Inna Lilahi we inna ilejhi radziun

(Одговор на членот trust)
Непосредна врска до пораките: 2069
7.12.2012 5:10:21   
iviv
Nikogas ne mozes da bides ramnodusna i jas bev vo nekoja sredina ke mozam li ke izdrzam li ke upseam li i taka nataka.............znaci stravot sekiras sekogas postoel i ke postoi jas mislev deka tie sto ke mi kazat samo pozitivno imav oset deka ne mislele na problemot ne na forumov opsto .Nema vrska celo vreme mislis i ke mislis sto i da te "lazat" potajno imas i ubavi i neubavi misli samo se sto treba da pravis e da ides kontra na se sto te pravi negativna i situacii i luge vie ste najbitni mili moi .Samo taka kolku toa te pravi skrsliva tolku ti kontra na se ke si vikas ke bide iako svesno si vikas a dali ke bide ti pak ke bide :) i sto e najbitno ke se molis mila ke se molis na gospod i na majka bogorodica jas toa go pravev cel den si napraviv doma od nekolku ikoni "crkvicka" i celo vreme mi gorese sveka pred niv nekako jas tamu najdov spokojstvo i mir sekogas koga ke mi e tesko ili koga ke bidam nervozna . Ve user posted image user posted image user posted image mili moi ke bide jaki sme nie veruvam vo vas kako sto od nigde nikade pocnav da si veruvam na sebe si i sega ke prestanam veke zosto ke pocnam da si placam veke user posted image

Inaku eve mozete i da vidite po saatot sega stanav ne mozev veke da spijam moze deka vo 10 saat si legnav ama nekako denska ne spiev ubavo.Denska napraviv pak test crtata e malkuuuuu pojaka denska i pak ja ima 15 ti den posle primanje na inekcijata jas veke ne se somnevam denska mi e i 11 den od transver lele uste ne mi se veruvaaaaaaaa deka jas ke bidam user posted image juhuuuuuuuuuuu user posted image

(Одговор на членот trust)
Непосредна врска до пораките: 2070
7.12.2012 6:31:11   
@bebe
Iviv, cestitki user posted image user posted image user posted image , navistina ova e za juuuuhhhhuuuuuuuuuuu, so sreka i ubava bremenost, I EDNO GOLEMO BRAVO user posted image
Bidejki veke ne povlece za nosinjata sega da pocneme da se redime mnogu trudnici user posted image , za arno neka e, uste ednas cestitki

(Одговор на членот iviv)
Непосредна врска до пораките: 2071
7.12.2012 7:23:47   
iviv

ИЗВОРНА ПОРАКА: @bebe

Iviv, cestitki user posted image user posted image user posted image , navistina ova e za juuuuhhhhuuuuuuuuuuu, so sreka i ubava bremenost, I EDNO GOLEMO BRAVO user posted image
Bidejki veke ne povlece za nosinjata sega da pocneme da se redime mnogu trudnici user posted image , za arno neka e, uste ednas cestitki

Mila da ne proveri i ti ????????
Ajde mila oseam deka ke bide i kaj tebe user posted image user posted image user posted image i kaj mesecina ajde juhuuuu mislicki user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот @bebe)
Непосредна врска до пораките: 2072
7.12.2012 9:32:15   
@bebe
Iviv, jas sum nekako na dva uma sakam da napravam test denes ili utre, se mislam znaes uste na pocetok na ovaa nedela si vikav neka dojde petok ili sabota ke napravam, ke mu recam na mm da mi kupi test, no mnogu se nadevam deka ke gi vidam 2 crti user posted image ,

(Одговор на членот iviv)
Непосредна врска до пораките: 2073
7.12.2012 9:46:10   
iviv
ima mila eden vo zekigin 5 dena od zacnuvanje nekoi 190 denari e jas takov naraviv .....ajdeeeeeeeeee uste trudnicki na rr user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот @bebe)
Непосредна врска до пораките: 2074
7.12.2012 11:22:25   
mesecina83
neznam sto se slucuva so mene na v.maramica koga se brisav imace kako crna fleka i na gakite no ne e.krv mokracata mi e cista

strav mi da ne mi dojde bidejki minatiot mesec mi dojde na 8 neznam sto da mislam veke placev malku boga neka me zastiti

< Поракaта ја уредил Bogdancanka RR -- 7.12.2012 11:37:52 >

(Одговор на членот iviv)
Непосредна врска до пораките: 2075
Страница:   <<   < Претходна страница  81 82 [83] 84 85   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  81 82 [83] 84 85   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?