Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Вештачко оплодување III дел 6.12.2012 19:44:08
iviv
adelle ajde doolno e ne mora ova da prodozi da zavrsime sega samo pozitivni misli ni se potrebni a ne negativni kako sto kazam jas voopsto ne sakam da se zamerime tuka na forumov zosto kako sto kaza i ti site sme so ista maka i bolka nema potreba od tenzija.
Eve da te prasam vo postovite na slovenski i na angliski pisuva vaka deka 10 dena od primanje na inekcija i deka posle toa ne moze testot da bide lazno negativen a na drugiot 12 dena od primanje na inekcijata taka pisuva a ti pogore pisuvas 14 dena mene toa me zbuni ako mozes obajni mi go toa me zbuni a ne deka ne prifakam mislenje taman rabota pa tuka nie delime ista maka i sigurno gi pominuvame istite bolki pa da znaes jas sto sve pominav za moi 28 godini i.kako sto kazav pogore jas ne znaev za taa inekcija voopsto deka moze da dade takov rezultat jas zatoa preprasuvav normalno mi se stegna dusava i mozes da vidis sto sum napisala jas voopsto ne ti se sprotistaviv na toa samo se zbuniv .
Pozitivnosta ke ne dovede do sreken kraj toa e sigurno ne smeeme nikoj da se nervirame pa i da se razocaruvame pa i ne mora da znaeme tolku nekako poleno pominuvaat takvite osobi
ajde eve denov mi pomina uste utre pa sabota ke vidime
izvini pogore mislev na poztiven rezultat sum zgresila ne mislev na negativen
< Поракaта ја уредил Bogdancanka RR -- 6.12.2012 20:04:28 >
RE: Вештачко оплодување III дел 6.12.2012 19:56:23
Adelle
iviv на англискиот пишува најмалку 12 дена, ама оптимално е 14, од мислења на доктори.
А за тоа што пишав дека има врска кој ден имаш трансфер мене докторот ми го објасна, дека ако имаш 5 ден трансфер е ембрионот поразвиен и ако на пример денес 6.12 ти внесат ембрион и е 5 ден од пункција (бластоциста), тогаш можеш порано да правиш тест затоа што е веќе поразвиен ембрион вратен во матката. А ако ти вратат на 3 ден, тогаш се препорачува 2 дена покасно, ради тоа што на тој ембрион му требаат 2 дена за да се развие во тебе во бластоциста. Се надевам не те збунав сега
RE: Вештачко оплодување III дел 6.12.2012 20:04:32
iviv
ahahhaha da da dobro e pa i i da si bideme pozitivni taka e najdobro za sekogo .
devojki ve site i vi blagodaram za cestitkite no jas si rekov ajde sabota ke ja cekam nekako kako sto kazav se ukociv strav mi e da se raduvam pa vo sabota oficijalno ke slavime pa togas ke vlecam za nos
RE: Вештачко оплодување III дел 6.12.2012 20:26:53
iviv
ahhahahaa of mila ako e vistina pozitiven ne da ve vlecam nosot ke vi go iskinam na site da si docekate od se srce da si docekate pogotovo ti mila ke mi bide posebno drago ,ne deka za drugite ne taman rabota se molam za site ama uste koga se zacleniv na forumov celo vreme si tuka nekade vreme e da ti se nasmevne srekata i osekam deka ovoj pak kaj dr popvik ke uspees mila samo nemoj da se nerviras stresovi na strana skroz samo pozitivno.
RE: Вештачко оплодување III дел 6.12.2012 20:28:49
Sani*
Se izvinuvam, tukusto se zacleniv pa ne gi znam seuste pravilata na forumot. I jas sum vo istiot proces pa ve citkam celo vreme i se raduvam za uspesite...
RE: Вештачко оплодување III дел 6.12.2012 20:32:03
Bogdancanka
ајде мила уште еднаш добредојде дај боже набрзо и ти да ни напишеш за твојот успех...само позитивно како за сите така и за нас,ќе биде сите ние ќе се радуваме на цртки само трпение
RE: Вештачко оплодување III дел 6.12.2012 20:34:42
Sani*
Jas napraviv beta na 11 den posle transfer i bese pozitivna 320 (ivf vtor obid) megutoa ne sum bila na pregled mi rekoa za 2 nedeli (pomina edna nedela) i sea celo vreme snimam filmovi vo glavata, sto se desava itn...
RE: Вештачко оплодување III дел 6.12.2012 20:38:43
Bogdancanka
сани мила честитки имај си убава и лесна бременост.
ех а мене при крај ми е суперфактот и сега ќе треба да одам за скопје да земам друг цццццц а потоа за некој ден повторно ќе треба да одам,барав тука и во гевгелија по аптеките ги нема
< Поракaта ја уредил Bogdancanka RR -- 6.12.2012 20:41:23 >
RE: Вештачко оплодување III дел 6.12.2012 22:28:50
skopjance
Sani dobredojde i imaj lesna Iviv mnogu me izraduva so , znaes sto vikaat crta si e crta pa makar i slabo vidlivo.Ti pozeluvam vo sabota da imas visoka bhcg pa da si mas vo meseto Samo smireno tolku cekavme izdrzi uste 2 dena A na site drugu im pozeluvam da si gi vidite
RE: Вештачко оплодување III дел 6.12.2012 22:58:59
gina
iviv mila cestitki znaev deka ce bides ti si tolku pozitivna i nasmeana licnost i nonstop da si takva, mnogu mi e milo znam deka vo sabota crtata ce bide pocrvena
a jas devojki ne se prepoznavam sebesi mislam deka ce doziveam nerven slom samo placam samo se deram i si vikam gospode docuvaj mi go pametot se potesko i potesko mie... se prasuvam kade da odam sega kaj koj d-r da odam i vo koja bolnica dali da go smenam d-r Tase 4 invitra kaj nego prvoto kaj Lazarevski vo Sistina i sega sto nema ni pari trite obidi od drzavata gi iskoristiv of moj boze dali nekogas ova ce zavrsi
RE: Вештачко оплодување III дел 6.12.2012 23:09:13
Bogdancanka
гина мила тешко е знам но пробај да се смириш,излегувај почесто од дома прошетај се,прави нешто што те исполнува мораш да бидеш силна.не брзајте одморете малку со мт и се ќе се среди,нормално трошоците се големи за приватно но со тек на време сигурно ќе најдете решение...ајде мила главата горе заедно со мт ќе го пребродите ова
iviv cetitki i od mene neka ovie devet meseci ti pominat najlesno najubavo i ostani [ozitivna kako do sega sto si, i bi te zamilila nesto ako mzoe da mi kazes kako uspevas da bides taka pozitivna ne te poznavam no toa se cuvstuva vo tvoite postovi eve i jas veke 5 godina se boram so istiot problem no se poveke sum isplasena i negativna deka nikogas nema da mi se ostvari najgolemiot son da imam pozdrav i sve najubavo
pusti go mozokot da miruva ne go opteretuvaj, sto vikame nie pusti go neka pase hehe, ne se sekiraj ke ti dade gospod ja skoro 8 godini kako sto nemam deca ama kako gospod sto e nikoj ne e, moli se poceke bidi sto pobliska so bog, on gi uslisuva i slusa molbite na vernikot, go molam gospod da te izraduva, samo sto bog bara od eden vernik da vide strpliv i sekogas da mu se obrakame na nego ne samo koga nie dobro i koga nie loso, sepak bog go iskusava covekot so sekakvi raboti.
Nikogas ne mozes da bides ramnodusna i jas bev vo nekoja sredina ke mozam li ke izdrzam li ke upseam li i taka nataka.............znaci stravot sekiras sekogas postoel i ke postoi jas mislev deka tie sto ke mi kazat samo pozitivno imav oset deka ne mislele na problemot ne na forumov opsto .Nema vrska celo vreme mislis i ke mislis sto i da te "lazat" potajno imas i ubavi i neubavi misli samo se sto treba da pravis e da ides kontra na se sto te pravi negativna i situacii i luge vie ste najbitni mili moi .Samo taka kolku toa te pravi skrsliva tolku ti kontra na se ke si vikas ke bide iako svesno si vikas a dali ke bide ti pak ke bide :) i sto e najbitno ke se molis mila ke se molis na gospod i na majka bogorodica jas toa go pravev cel den si napraviv doma od nekolku ikoni "crkvicka" i celo vreme mi gorese sveka pred niv nekako jas tamu najdov spokojstvo i mir sekogas koga ke mi e tesko ili koga ke bidam nervozna . Ve mili moi ke bide jaki sme nie veruvam vo vas kako sto od nigde nikade pocnav da si veruvam na sebe si i sega ke prestanam veke zosto ke pocnam da si placam veke
Inaku eve mozete i da vidite po saatot sega stanav ne mozev veke da spijam moze deka vo 10 saat si legnav ama nekako denska ne spiev ubavo.Denska napraviv pak test crtata e malkuuuuu pojaka denska i pak ja ima 15 ti den posle primanje na inekcijata jas veke ne se somnevam denska mi e i 11 den od transver lele uste ne mi se veruvaaaaaaaa deka jas ke bidam juhuuuuuuuuuuu
Iviv, cestitki , navistina ova e za juuuuhhhhuuuuuuuuuuu, so sreka i ubava bremenost, I EDNO GOLEMO BRAVO Bidejki veke ne povlece za nosinjata sega da pocneme da se redime mnogu trudnici , za arno neka e, uste ednas cestitki
Iviv, cestitki , navistina ova e za juuuuhhhhuuuuuuuuuuu, so sreka i ubava bremenost, I EDNO GOLEMO BRAVO Bidejki veke ne povlece za nosinjata sega da pocneme da se redime mnogu trudnici , za arno neka e, uste ednas cestitki
Mila da ne proveri i ti ???????? Ajde mila oseam deka ke bide i kaj tebe i kaj mesecina ajde juhuuuu mislicki
Iviv, jas sum nekako na dva uma sakam da napravam test denes ili utre, se mislam znaes uste na pocetok na ovaa nedela si vikav neka dojde petok ili sabota ke napravam, ke mu recam na mm da mi kupi test, no mnogu se nadevam deka ke gi vidam 2 crti ,