Ema$
|
Ana7 ,da mila, najtaze sum so postapkata :))) Znaci vaka..otkako se dogovoriv so doktorkata koga ke e punkcijata,primiv stop inekcija vo tocno odredeno vreme (toa ke ti kaze doktorot vo kolku casot,obicno e navecer),,utredenta ne primav ama bas nikakva terapija osven Tifolot koj si go pijam redovno otkako dogovorivme IVF. Mene se nekako brzo mi se sluci ,iskreno uste ne mi se veruva. Mila,nisto ne e strasno...Za punkcijata treba da si i gladna i zedna , odite vo isto vreme so mm,toj ostava primerok od spermata , a vo isto vreme tebe ke te odnesat vo soba,ke si polezis,ke te zemat sestrite,ke te odnesat vo sala,stavaat anestezija i tolku....jas se razbudiv vo soba koga me legnuvaa vo krevet i znam deka uste vilicata mi bese zdrvena i ne mozev vicot na sestrata da i go dokazam,pa uste tolku se smeevme :)))) Nisto,ama bas nisto ne e strasno.a da,mi dadoa i biskvitcinja i sok od borovnica mhmhm :) Utredenta mi se javija deka ke pravime transfer za 24 casa,ama deka mozam da sum jadena i so polna besika,edino ne e preporaclivo kafe,ama ne e ni zlo...pak me odnesoa vo soba,si gledav TV, primiv 2 inekcii edna vo lev but,edna vo desen,tie se protiv bolki,i posle te nosat vo sala,ti gi vrakjaat JK ama bukvalno nisto ne se osekja.posle si lezis vo soba uste 2 casa i tolku. Jas pravev IVF odnosno so ICSI metoda , vo Sistina.Davaat lista sto treba da napravis so tocno vreme napisano...najbitno e sex nikako pred punkcija najmalku 3 dena , a za higiena i toa da pisuva vo slucaj nekoj da otide nesreden,deka treba da ima maximalni higienski uslovi. I na kraj...eve ke si sedis ko mene,ke si uzivkas,ke si igras igricki na FB i nema ni da setis koga pominale denovite do testot. Se nadevam deka malku od malku ti pojasniv,ako nesto zgresiv slobodno neka koregira nekoja milichka RR .ako bilo sto drugo sakas da prasas,slobodno pisi mila,nemam golemo iskustvo no se nadevam deka site zaedno ke go najdeme odgovorot i ne zaboravaj...OPUSTENO !!!
(Одговор на членот Lina*)
|