Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Lele da mi se slu;ilo da kupam proizvod so pominat rok ama za mene a za kerka mi otkako se rodi nema sansi da ne proveram pa sigurno ke proveruvam i za nas
Sekogas vnimavam! mi se sluci minatata nedela kerka mi da ja pratam da kupi blego od tipot na resana ili napolitanki koga dojde doma vidov deka ima uste 5 dena do rokot gi otvoriv za da i dokazam na prodavackata deka se mnogu suvi znaci ne se za jadenje i vednas i predloziv dokolku ima takva roba so kratok rok da ja namali cenata ili da gi povlece proizvodite kako sto pravat vo svetot.Mnogu da vnimavate i na falsifikuvanje na rokot t.e brisenje na datite i stavanje podobri.Poazurno inspektori zatoa sto sekoj saka da zaraboti ama sekogas kupecot e vo pravo.
Мамички, мојата кума работи во Зегин и вчера се запрепастив што ми кажа.Замислете пуштале во продажба кашички HIPP со поминат рок а вработените знаеле за тоа.Обавезно проверувајте го рокот на употреба пред купување.
Nesmee da se prodava roba so pominat rok, mozete vednas da gi prijavite i da si dobijat golema kazna, mene mi se sluci vo Tinex vo centar kaj gradski zid da si kupam tortica od 7 days i koga gledam datumot veke 5 dena pominat, ja viknav prodavackata i kazav, zenata se utepa od zablagodaruvanje za toa sto sum i kazala a ne sum otisla da ja prijavam.
Dali koga odite vo market vnimavate na toa sto go kupuvate ili samo kupuvate.Cestopati mi se slucilo da kupam nekoj proizvod na koj datata e regularna no proizvodot ne e dobar. Jas mislam deka vo pogolemite marketi mozebi samite si stavaat svoi dati
Бидејќи беше напишано дека може да разговараме и за други работи во врска со производите, јас сакам да кажам дека се сомневам во квалитетот на познатите марки на производи за секојдневна употреба (прашоци, омекнувачи, пелени, чоколади, итн..), односно дека не се со ист квалитет како во западните земји. Во Хрватска друштвото на потрошувачи има покренато тужба против една фирма за оваа работа и го добиле спорот.
Значи ич немам навика да го гледам рокот на употреба. Го гледам дури кога ќе треба да го употребам, а тоа може да биде и по неколку дена откако сум пазарела. И милион пати сум си рекла дека готово, од утре ќе го гледам рокот во продавница..Знам дека ми е многу лоша навика и не знам како да ја искоренам. За разлика од мене мажле гледа рок дури и на палома марамици Па некако компензираме..
Nema sansi da ne go vidam rokot - mi ostana kako navika toa - osobeno na mleko, mlecni proizvodi i slicni produkti sto lesno i brzo se rasipuvaat. Mm ne go gleda rokot, pa se slucilo da kupi nesto so pominat rok od ovie proizvodi so kratok rok na traenje. Dali nekoj stava svoj rok, t.e gi prepakuva proizvodite ili ne, ne znam, ama mislam deka kaj nas se pravi i toa na golemo.
Sto se odnesuva do kvalitetot na proizvodite - isti proizvodi vo razlicni drzavi da imaat razlicen kvalitet - vo toa sum se uverila mnogu pati. Ama taka e koga kaj nas go nosat gjubreto, zatoa sto ne sme del od EU.
Обавезно пазам на рокот и најобавезно чувам фискални сметки. Ми се има случено неколку пати да купам Хопла со добар рок, а да биде расипана. Или нешто слично. Затоа си чувам сметки и се им враќам, ама ич око не ми трепнува.
Pred izvesno vreme kupiv puding na Humana od zegin i bas primetiv deka e kratok rokot,uste nekolku dena bea vo prasanje,pa mi bese sube da i dadam na M,pa taka jas i mm si gi izedovme. Inaku porano ne proveruvav rokovi,otkoga se rodi M obavezno proveruvam pogotovo na mlecnite proizvodi,i znam koga vo prodavnica prodavaat zdenki refuz,znam deka se so pominat rok.Ova od iskustvo bidejki koga rabotev vo market taka ni nalozuvaa da pravime,za zal..no i ne mora da znaci
Најчесто го гледам рокот. Ама многу често ми се случило да купам павлака, кисело млеко, јогурт и млеко со добар рок, а да бидат расипани...и тоа се од иста продавничка. И секогаш им го враќам. Додуша веќе не купувам од таму.
Me interesira nesto,kade treba da se prijavi proizvodi so pominat rok?Ima eden market kaj nas vo maalo non-stop profavaat proizvodi so pominat rok gi prikrivaat rokovite ili gi brisat....e denes mi prodadoa ovoshen jogurt so pominat rok uste se karaa so mene,e saka da gi prijavam dosta e....nekoj da me posoci????
Javi se vo drzaven pazaren isnpektorat (brojot mora da go ima istaknato na sekoja prodavnica ) i tamu ke si prijavis.. A dokotlku ne se prijavuva tamu,tie ke te upatat kade..vo sekoj slucaj mislam deka za toa i sluzi brojot na sekoja prodavnica....
Пред 1 недела до Веро Џамбо купив голем пакет Џиџи бебе бисквити за вчера кога прв пат ги отворив да му дадам на М. да видам дека рокот им истекува на 16.12.2012 Отиде у канта цел пакет
se prijavuva vo drzaven pazaren inspektorat. Zazal bev mn pati svedok vo aptekata kade sto rabotev gazdaricata rokovite da go brise posebno na bebeskite rab i taka da gi prodava.Zenata morase da gi prodade zs i bea ostanati od dr dukan sto go zatvori.zgora na se i nas vrabotenite ne terase isto no jas nikogas ne go napraviv toa i napusativ.nesto slicno ima, videno vo dukan na edna poznanicka so aceton se brise datum i so pecat se stava drug no toa go pravat i distributerite na mleko posebno na k.mleko i za varenje-uzass.zatooa mn vnimavajte
Имам наравоучение уште од тинејџерка,и до ден денес на се проверувам дата на трајност буквално на се сапун,паста,шампон,пудинг,супа,чај ама буквално на се .Затоа кога пазариме на повеќе во Тинекс ми треба 1 саат сигурно за се да проверам Еве пример за глупост во Тинекс-сосот миланезе на центропроизвод еден период го нема а така несмасно ги редат што за да ги најдам буквално буричкам ( секако ги редам и враќам на место)сите сосови им се измешени и најчесто длабоко во рафт наоѓам. Пред 1 недела одам и гледам залепени два соса по цена на 1 односно 31 денар.Зошто?Конечно изгледа избуричкале и сватиле дека имаа залиха а се ближи крај на рокот за употреба ,не зошто не се продава туку не секој ќе му текне да буричка.
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
Сега бргу мм му купил киндер јаце и среќа го видов со 4 месеци поминат рок. И се јави во продавницата и му рекоа дека имало повеќе со пројден рок цццццццц , па кај гледаат ја незнам наместо да проверат тие ќе не затрујат
Искривените заби кај децата и кај возрасните се честа појава која може...
Анкета
Дали ви се менструации болни? пеперутка16
Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.